
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu

labai skani sriubytė

QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu

na va valgau dbr ta sriubyte tikrai nereali,lb esu patenkinta

labai skanu pievagrybiu uzkepele
reikes:
pivagrybiu,
poru (galima ir papr.svoguna)
kukuruzu (indelyje kur buna su paprika),
fermentinio surio
grietineles
pievagrybius supjaustai isilgai,porus smulkiai. Dedi i indelius atsparius karsciui sluoksniais:pievagrybius,kukuruzus,porus,pievagrybius ir t.t.Tada viska uzpili grietinele,ant virsaus dedi tarkuota suri ir dedi i orkaite arba mikrobange(ten greiciau)
kol grietinele susils ir suris issilydis
ai tiesa nepamirskit prieskoniu truputi,as dedu vegetos ir visai
gaunasi.
Skanaus
reikes:
pivagrybiu,
poru (galima ir papr.svoguna)
kukuruzu (indelyje kur buna su paprika),
fermentinio surio
grietineles
pievagrybius supjaustai isilgai,porus smulkiai. Dedi i indelius atsparius karsciui sluoksniais:pievagrybius,kukuruzus,porus,pievagrybius ir t.t.Tada viska uzpili grietinele,ant virsaus dedi tarkuota suri ir dedi i orkaite arba mikrobange(ten greiciau)



ai tiesa nepamirskit prieskoniu truputi,as dedu vegetos ir visai

Skanaus

Mano firminė pievagrybių sriuba su ryžiais
4 litrų puodui reikia : 250 g pievagrybių, 1 stiklinės plikytų ryžių, 3-4 bulvių, 1-2 morkų, 1 svogūno, sviesto kepimui, vištienos sultinio (galima ir kubeliais), prieskonių (pvz. Vegetos), pagardinimui grietinės.
Į vištienos sultinį suberiu ryžius, šiaudeliais arba kubeliais pjaustytas bulves, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir svieste pakepintas tarkuotas morkas su smulkintais svogūnais. Baigiant virti, pagardinu prieskoniais. Jeigu renkuosi sultinį kubeliais, viską verdu vandenyje, o ištirpintus kubelius supilu likus 10 min. iki virimo pabaigos.
4 litrų puodui reikia : 250 g pievagrybių, 1 stiklinės plikytų ryžių, 3-4 bulvių, 1-2 morkų, 1 svogūno, sviesto kepimui, vištienos sultinio (galima ir kubeliais), prieskonių (pvz. Vegetos), pagardinimui grietinės.
Į vištienos sultinį suberiu ryžius, šiaudeliais arba kubeliais pjaustytas bulves, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir svieste pakepintas tarkuotas morkas su smulkintais svogūnais. Baigiant virti, pagardinu prieskoniais. Jeigu renkuosi sultinį kubeliais, viską verdu vandenyje, o ištirpintus kubelius supilu likus 10 min. iki virimo pabaigos.
o as verdu tokia sriubyte, kadangi noriu sutaupyt ko daugiau laiko 
2-3 bulves (nuo dydzio priklauso, ir nuo norimo kiekio sriubos)
1 morka
100g pievagrybiu (kazkur, nzn tiksliai kiek)
kubeli maggi sultinio bet kokio (gali but ir ne maggi)
krapu dziovintu
supjaustyst bulves ir morkas, isvirt. idet kubeli sultinio, ir pievagrybius. kaip sriuba isvirs pribarstyt truputeli krapu. ir voila! skanaus! kas megsta gali pagardinti sriuba grietine.
o dar labai skanu yra pievagrybiai su druska. supjaustyt pievagrybius griezineliais uzbarstyt druskos ant virsaus, palaukt 10 min kol sultys atsiras ir viskas! skanu, mmm...

2-3 bulves (nuo dydzio priklauso, ir nuo norimo kiekio sriubos)
1 morka
100g pievagrybiu (kazkur, nzn tiksliai kiek)
kubeli maggi sultinio bet kokio (gali but ir ne maggi)
krapu dziovintu
supjaustyst bulves ir morkas, isvirt. idet kubeli sultinio, ir pievagrybius. kaip sriuba isvirs pribarstyt truputeli krapu. ir voila! skanaus! kas megsta gali pagardinti sriuba grietine.
o dar labai skanu yra pievagrybiai su druska. supjaustyt pievagrybius griezineliais uzbarstyt druskos ant virsaus, palaukt 10 min kol sultys atsiras ir viskas! skanu, mmm...

Gal kam patiks

Reikia:
pievagrybių,
svogūnų ,
1 arbat. šaukšt. miltų,
2-3 valg. šaukšt. sviesto,
50 ml grietinėlės (20% riebumo),
50 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.
Paimkit bandelės ( po 3 kap ankščiau buvo) išskobkit vidurį ir sudėkit masę į bandelę.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė.
O su grietinele ka daryt?

QUOTE(Ziuzia @ 2007 02 27, 19:28)



Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų, įpilti grietinėlę

Kažkaip viriau sriubą iš to, kas buvo šaldytuve, mum labai patiko, dabar verdu dažnai. Gal ir jums patiks.
Daržovių sriuba su pievagrybiais
1 morka
100 gr pievagrybių
1 svogūnas
1-2 v.š. sviesto
100 gr žalios cukinijos
100 gr kalafijorų arba brokolių.
Morkas sutarkuojame, dedame į verdantį vandenį. Svogūnus pakepiname ant sviesto (kas nori tirščiau, galima įdėti miltų, aš nededu). Supilame į sriubą. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kalafijorus, sutarkuojame šiaudeliais cukiniją, viską dedame į sriubą ir paverdame. Priekonių dedu petražolių, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelį ir labai mėgstu krapų sėklų. Baigus virti da įdedu džiovintų jūros kopūstų, truputį puodą palaikau išjungtą, uždengtu dangčiu, kad jūros kopūstai pabringtų.
Pagardinti tinka grietinė ar grietinėlė, pagal skonį.
Mum labai skanu
Daržovių sriuba su pievagrybiais
1 morka
100 gr pievagrybių
1 svogūnas
1-2 v.š. sviesto
100 gr žalios cukinijos
100 gr kalafijorų arba brokolių.
Morkas sutarkuojame, dedame į verdantį vandenį. Svogūnus pakepiname ant sviesto (kas nori tirščiau, galima įdėti miltų, aš nededu). Supilame į sriubą. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kalafijorus, sutarkuojame šiaudeliais cukiniją, viską dedame į sriubą ir paverdame. Priekonių dedu petražolių, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelį ir labai mėgstu krapų sėklų. Baigus virti da įdedu džiovintų jūros kopūstų, truputį puodą palaikau išjungtą, uždengtu dangčiu, kad jūros kopūstai pabringtų.
Pagardinti tinka grietinė ar grietinėlė, pagal skonį.
Mum labai skanu

O as kazkada gimtadienyje valgiau tokius paprastucius sumustinukus ir dabar jie vos ne kasdien mano valgiarastyje 
Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala

Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala

Turėjau tokių pavargusių pievagrybių gana nemažai šaldytuve ir vis nesugalvojau ką čia su jais dar nuveikus. Ir išsiviriau tą kreminę sriubytę, kuri rekomenduota neri.k - fantastiška
. Labai dėkui už receptą. Seniai jo ieškojau, nes "Čili" valgiau labai panašią. Įtraukta į meniu


