Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš pievagrybių

Darau mišrainę- pievagrybiai nevirti, pomidorai, olandiškas sūris, virti kiaušiniai, krapai, druska, pipirai , Sostinės majonezas.
Atsakyti
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 19:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.




Liuks koks daiktas, tik va truputi persudziau doh.gif
Atsakyti
TURIU LABAI PAPRASTAS IR GREITAI PARUOSIAMAS SALOTAS .
REIKES TIK TRIJU INGRIDIJANTU bigsmile.gif .TAI YRA PIEVAGRYBIU ,PORU IR MAJONEZO .
GAL KAM NORS SKAMBES KEISTAI ,BET PIEVAGRYBIU VIRT NEREIKIA .JIE PJAUSTOMI KIEK IMANOMA MAZAIS KUBELIAIS .PORAI TAIP PAT SMULKIAIS ZIEDAIS .PRIESKONIAM DEDU SIEK TIEK PIPIRIUKU .IR VISKAS .
CIA MANO VYRO VIENOS IS MEGSTAMIAUSIU SALOTU , ax.gif PABANDYKIT IR JUMS PATIKS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieska2007 @ 2007 04 18, 18:08)
TURIU LABAI PAPRASTAS IR GREITAI PARUOSIAMAS SALOTAS .
REIKES TIK TRIJU INGRIDIJANTU  bigsmile.gif .TAI YRA PIEVAGRYBIU ,PORU IR MAJONEZO .
GAL KAM NORS SKAMBES KEISTAI ,BET PIEVAGRYBIU VIRT NEREIKIA .JIE PJAUSTOMI KIEK IMANOMA MAZAIS KUBELIAIS .PORAI TAIP PAT SMULKIAIS ZIEDAIS .PRIESKONIAM DEDU SIEK TIEK PIPIRIUKU .IR VISKAS .
CIA MANO VYRO VIENOS IS MEGSTAMIAUSIU SALOTU ,  ax.gif PABANDYKIT IR JUMS PATIKS  thumbup.gif


hm.. perskaicius atrodo keistai, nu bet gal tikrai skanu
Atsakyti
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.


labai skani sriubytė thumbup.gif Kaip tik šiandien gaminau.
Atsakyti
labai megstu keptus ryžius ar makaronus su pievagrybiais:
keptuvėje apkepinu smulkinta svogūną, įmetu porą sutrintų česnako skliltelių, pievagrybių griežinėliais (bent dalį supjaustau gana stambiai, kad būtų ką pakramtyt mirksiukas.gif ), pasūdau, daug žalumynų (krapai, petražolės, bazilikas, raudonėlis - švieži ar džiovinti, kokių tuo metu turiu), ten pat išvirtus ryžius ar makaronus ir dar apibarstau tarkuotu sūriu. dar labai tinka ir kokia vištiena ar šaldytos daržovės, ar viskas kartu, žodžiu, žiūrint, ko šaldytuve užsigulėjusio pasitaiko mirksiukas.gif
Atsakyti
As labai megstu tokias salotas - marinuoti pievagrybiai (nepjaustau), virtos morkos pjaustytos, porai pjaustyti ir pritarkuoju surio ir viska sumaisau su majonezu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ashantik @ 2007 03 12, 18:48)
O as kazkada gimtadienyje valgiau tokius paprastucius sumustinukus ir dabar jie vos ne kasdien mano valgiarastyje thumbup.gif

Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala thumbup.gif

Super, kazkada taip valgydavau:)
Atsakyti
as tai darau taip:
gabaliukais supjaustau mesyte, apibarstau prieskoniais, truputy pakepu, dedu smulkintus svogumus, tarkuotas morkas, ir pabaigoj pievagrybius, kai iskepa idedu grietines ir ismaisau. Skanumelis! ir lb greit ir lb paprasta.
arba kartais dar kepu smulkintus svogunus, morkas ir pievagrybius keptuvej, vel dedu grietines, ir visa sita kose dedu ant katik iskeptu karbonadu, ant virsaus uzbarstau surio ir pakepu orkaitej kol suris issilydys. niam niam smile.gif
Atsakyti
o as darau taip smile.gif
keptuveje pakepinu susmulkinta svoguna, supjaustytus pievagrybius, pridedu prieskoniu.
isverdu makaronus (galima bet kokius, kam kokie patinka, as dazniausia naudoju sraigtelius), tada viska - i ta pacia keptuve ir truputi pakepinu, pabaigoj ipilu grietineles ir dar prieskoniu, uzbarstau tarkuotu suriu, truputi pamaisau kol suris pradeda lydytis ir patiekalas paruostas bigsmile.gif
Atsakyti
Salotos:
virtos špaaginės pupelės, pakepinti pievagrybiai, druska, pipirai, majonezas. Tikrai labai skanios ir sočios
Atsakyti
Man ce toks kvailas klausimelis iskilo ax.gif ar pievagrybius kai nusiperki,juos reikia lupti?
Atsakyti