QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 19:45)
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu

Liuks koks daiktas, tik va truputi persudziau

TURIU LABAI PAPRASTAS IR GREITAI PARUOSIAMAS SALOTAS .
REIKES TIK TRIJU INGRIDIJANTU
.TAI YRA PIEVAGRYBIU ,PORU IR MAJONEZO .
GAL KAM NORS SKAMBES KEISTAI ,BET PIEVAGRYBIU VIRT NEREIKIA .JIE PJAUSTOMI KIEK IMANOMA MAZAIS KUBELIAIS .PORAI TAIP PAT SMULKIAIS ZIEDAIS .PRIESKONIAM DEDU SIEK TIEK PIPIRIUKU .IR VISKAS .
CIA MANO VYRO VIENOS IS MEGSTAMIAUSIU SALOTU ,
PABANDYKIT IR JUMS PATIKS
REIKES TIK TRIJU INGRIDIJANTU

GAL KAM NORS SKAMBES KEISTAI ,BET PIEVAGRYBIU VIRT NEREIKIA .JIE PJAUSTOMI KIEK IMANOMA MAZAIS KUBELIAIS .PORAI TAIP PAT SMULKIAIS ZIEDAIS .PRIESKONIAM DEDU SIEK TIEK PIPIRIUKU .IR VISKAS .
CIA MANO VYRO VIENOS IS MEGSTAMIAUSIU SALOTU ,


QUOTE(agnieska2007 @ 2007 04 18, 18:08)
TURIU LABAI PAPRASTAS IR GREITAI PARUOSIAMAS SALOTAS .
REIKES TIK TRIJU INGRIDIJANTU
.TAI YRA PIEVAGRYBIU ,PORU IR MAJONEZO .
GAL KAM NORS SKAMBES KEISTAI ,BET PIEVAGRYBIU VIRT NEREIKIA .JIE PJAUSTOMI KIEK IMANOMA MAZAIS KUBELIAIS .PORAI TAIP PAT SMULKIAIS ZIEDAIS .PRIESKONIAM DEDU SIEK TIEK PIPIRIUKU .IR VISKAS .
CIA MANO VYRO VIENOS IS MEGSTAMIAUSIU SALOTU ,
PABANDYKIT IR JUMS PATIKS 
REIKES TIK TRIJU INGRIDIJANTU

GAL KAM NORS SKAMBES KEISTAI ,BET PIEVAGRYBIU VIRT NEREIKIA .JIE PJAUSTOMI KIEK IMANOMA MAZAIS KUBELIAIS .PORAI TAIP PAT SMULKIAIS ZIEDAIS .PRIESKONIAM DEDU SIEK TIEK PIPIRIUKU .IR VISKAS .
CIA MANO VYRO VIENOS IS MEGSTAMIAUSIU SALOTU ,


hm.. perskaicius atrodo keistai, nu bet gal tikrai skanu
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu

labai skani sriubytė

labai megstu keptus ryžius ar makaronus su pievagrybiais:
keptuvėje apkepinu smulkinta svogūną, įmetu porą sutrintų česnako skliltelių, pievagrybių griežinėliais (bent dalį supjaustau gana stambiai, kad būtų ką pakramtyt
), pasūdau, daug žalumynų (krapai, petražolės, bazilikas, raudonėlis - švieži ar džiovinti, kokių tuo metu turiu), ten pat išvirtus ryžius ar makaronus ir dar apibarstau tarkuotu sūriu. dar labai tinka ir kokia vištiena ar šaldytos daržovės, ar viskas kartu, žodžiu, žiūrint, ko šaldytuve užsigulėjusio pasitaiko
keptuvėje apkepinu smulkinta svogūną, įmetu porą sutrintų česnako skliltelių, pievagrybių griežinėliais (bent dalį supjaustau gana stambiai, kad būtų ką pakramtyt


As labai megstu tokias salotas - marinuoti pievagrybiai (nepjaustau), virtos morkos pjaustytos, porai pjaustyti ir pritarkuoju surio ir viska sumaisau su majonezu

QUOTE(ashantik @ 2007 03 12, 18:48)
O as kazkada gimtadienyje valgiau tokius paprastucius sumustinukus ir dabar jie vos ne kasdien mano valgiarastyje 
Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala

Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala

Super, kazkada taip valgydavau:)
as tai darau taip:
gabaliukais supjaustau mesyte, apibarstau prieskoniais, truputy pakepu, dedu smulkintus svogumus, tarkuotas morkas, ir pabaigoj pievagrybius, kai iskepa idedu grietines ir ismaisau. Skanumelis! ir lb greit ir lb paprasta.
arba kartais dar kepu smulkintus svogunus, morkas ir pievagrybius keptuvej, vel dedu grietines, ir visa sita kose dedu ant katik iskeptu karbonadu, ant virsaus uzbarstau surio ir pakepu orkaitej kol suris issilydys. niam niam
gabaliukais supjaustau mesyte, apibarstau prieskoniais, truputy pakepu, dedu smulkintus svogumus, tarkuotas morkas, ir pabaigoj pievagrybius, kai iskepa idedu grietines ir ismaisau. Skanumelis! ir lb greit ir lb paprasta.
arba kartais dar kepu smulkintus svogunus, morkas ir pievagrybius keptuvej, vel dedu grietines, ir visa sita kose dedu ant katik iskeptu karbonadu, ant virsaus uzbarstau surio ir pakepu orkaitej kol suris issilydys. niam niam

o as darau taip
keptuveje pakepinu susmulkinta svoguna, supjaustytus pievagrybius, pridedu prieskoniu.
isverdu makaronus (galima bet kokius, kam kokie patinka, as dazniausia naudoju sraigtelius), tada viska - i ta pacia keptuve ir truputi pakepinu, pabaigoj ipilu grietineles ir dar prieskoniu, uzbarstau tarkuotu suriu, truputi pamaisau kol suris pradeda lydytis ir patiekalas paruostas

keptuveje pakepinu susmulkinta svoguna, supjaustytus pievagrybius, pridedu prieskoniu.
isverdu makaronus (galima bet kokius, kam kokie patinka, as dazniausia naudoju sraigtelius), tada viska - i ta pacia keptuve ir truputi pakepinu, pabaigoj ipilu grietineles ir dar prieskoniu, uzbarstau tarkuotu suriu, truputi pamaisau kol suris pradeda lydytis ir patiekalas paruostas

Man ce toks kvailas klausimelis iskilo
ar pievagrybius kai nusiperki,juos reikia lupti?
