Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš pievagrybių

QUOTE(durke @ 2008 02 17, 15:47)
Man ce toks kvailas klausimelis iskilo ax.gif ar pievagrybius kai nusiperki,juos reikia lupti?


Jeigu jie atrodo purvini, aš lupu smile.gif Bet būna tokie maži grybukai, balti, švarūs, tada tik nuplaunu, perpjaunu pusiau ir į keptuvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 17 vasario 2008 - 15:49
QUOTE(Lane @ 2008 02 17, 16:49)
Jeigu jie atrodo purvini, aš lupu smile.gif Bet būna tokie maži grybukai, balti, švarūs, tada tik nuplaunu, perpjaunu pusiau ir į keptuvę.

dekui uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ashantik @ 2007 03 12, 17:48)
O as kazkada gimtadienyje valgiau tokius paprastucius sumustinukus ir dabar jie vos ne kasdien mano valgiarastyje thumbup.gif

Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala thumbup.gif


Aš darau panašiai, tik vietoj margarino tepu šeimininkės sviestą po to uždedu plonai pjaustytų pievagrybių ir ant viršaus išspaudžiu citrinos sulčių kelis lašiukus, skonis fantastiškas thumbup.gif
Atsakyti
aš kepu karštus sumuštinukus mikrobangėje:
batono riekelę patepu majonezu, dedu kumpio ar dešros riekelę, tada pomidoro riekelę ir pievagrybio riekelę, ant viršaus riekelę fermentinio sūrio ir į mikrobangę keletai minučių, kol sūris išsilydo. Niam niam. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Vakar kepiau, parekomendavo kaimyne:
i skarda dedi sluoksni tarkuotu bulviu, sluoksni farso, tada sluoksni pievagrybiu ir vel sluoksnis bulviu. Prieskonyciu, ir kepam apie valanda
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2008 03 02, 16:14)
aš kepu karštus sumuštinukus mikrobangėje:
batono riekelę patepu majonezu, dedu kumpio ar dešros riekelę, tada pomidoro riekelę ir pievagrybio riekelę, ant viršaus riekelę fermentinio sūrio ir į mikrobangę keletai minučių, kol sūris išsilydo. Niam niam. Skanaus 4u.gif


Tikrai turetu but skanu, reiks pabandyti wink.gif Dar skanu makaronai su pievagrybiais ir kad ir su grietines padazu. skanaus 4u.gif
Atsakyti
Čia labai daug receptų iš pievagrybių, nemažai išbandžiau, tikrai verti dėmesio, ypač patiko salotos:

Jums reikės:
200g pievagrybių,
70g juodųjų alyvų,
2 pomidorų,
1/3 poro,
2 šaukštų
citrinų sulčių,
trupučio aliejaus,
druskos, pipirų.

Pievagrybius (nevirtus) susmulkiname, pomidorus supjaustome kubeliais, porus - griežinėliais. Įdedame juodųjų alyvų. Citrinų sultis sumaišome su aliejumi, druska, pipirais ir užpilame ant salotų. Puošiame petražolėmis.

receptai su pievagrybiais
Atsakyti
Dar pasigaminom labai skanias pievagrybių (nevirtų) salotas su marinuotais burokėliais ir porais, truputį aliejaus, citrinų sulčių ir prieskonių pagal skonį, thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
As labai megstu cili pertrinta pievagrybiu siruba, gal kas zinot kaip ja pasigamint? rolleyes.gif
Atsakyti
Yra labai salotos skanios su pievagrybiais, bet ganėtinai riebios.
Reikia pievagrybių, krevečių, porų, majonezo, prieskonių ir krapų. Supjaustai, sumaišai, ir skanauji. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 19:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.

Na, sriubyte tai pirstelius galima apsilaizyti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tik as dar dedejau smulkiai supjaustytu bulvyciu, o MB paprase kita karta imest dar keleta makaroniuku rolleyes.gif na, jam visada sriubyte turi but vos ne kosyte biggrin.gif
Atsakyti
Noriu pasiteirauti: o jei labai aju pajuodave tie pievagrybiai? Ar nekenks patiekalo kokybei? Kazkaip nusipirkau, o dabar bijau is ju ka nors gaminti
Atsakyti