mergaitės - alkoholinė abstinencija, mamos vartoti narkotikai - nėra šiaip sau diagnozėlė apie nuolatinę slogą..... žvelkit realiai, kiek gali būti pažeistos smegenys, kaip vaikas vystysis, dar - alkoholinis vaisiaus sindromas galimybė, ir kada ją atpažįsta ?
man kai siule mergaite tai viena is diagnoziu taipogi buvo alkoholinis vaisiaus sindromas tai daug info radau internete mane ta info labai isgasdino as tos mergaites nevaziavau ziireti nes diagnoziu buvo du lapai ir viena uz kita baisesnes kurios kaikuriu susijusios su galimu smegenu pazeidimu.
QUOTE(ZAIKA2 @ 2010 10 15, 16:58)
man kai siule mergaite tai viena is diagnoziu taipogi buvo alkoholinis vaisiaus sindromas tai daug info radau internete mane ta info labai isgasdino as tos mergaites nevaziavau ziireti nes diagnoziu buvo du lapai ir viena uz kita baisesnes kurios kaikuriu susijusios su galimu smegenu pazeidimu.
Mano mažojo diagnozės taip pat susijusios su smegenų pažeidimu. Augam, tikimės geriausio ir labai vienas kitą mylime. Tam įtakos prognozės ir gąsdinimai neturi. Problemėles sprendžiam, nėra visad lengva, o kam ir su kuo VISADA lengva? Pasverti, ar galite ir kiek galite būtina (nors svarstyklių tikslumas sunkiai nureguliuojamas - bent man buvo).
Neturiu šiom dienom kada prisėst prie kompo.
Galvoju, kad turėtų matytis iš pačio vaiko: ar yra išoriniai vaisiaus allkoholinio sindromo požymiai, ar atsilieka raida ir tt Tikrai nenoriu sunkiai neįgalaus vaiko, noriu patirti ir džiaugsmo auginant, nes savų vaikų neturiu. Reikėtų kažkaip remtis protu per tą susitikimą turbūt. Kol kas kažkaip man vaikelio vardas krito į širdį, man jis mielas. Aišku, tai nieko nereiškia, bet visgi tai kažkaip nuteikia pozityviai. O dabar kai tik rasiu laiko, ieškosiu info apie VAS.
Galvoju, kad turėtų matytis iš pačio vaiko: ar yra išoriniai vaisiaus allkoholinio sindromo požymiai, ar atsilieka raida ir tt Tikrai nenoriu sunkiai neįgalaus vaiko, noriu patirti ir džiaugsmo auginant, nes savų vaikų neturiu. Reikėtų kažkaip remtis protu per tą susitikimą turbūt. Kol kas kažkaip man vaikelio vardas krito į širdį, man jis mielas. Aišku, tai nieko nereiškia, bet visgi tai kažkaip nuteikia pozityviai. O dabar kai tik rasiu laiko, ieškosiu info apie VAS.
QUOTE(rutikė @ 2010 10 16, 07:38)
Neturiu šiom dienom kada prisėst prie kompo.
Sveiki, galiu pasakyti tik tiek, kuo daugiau pasiskaitai-tuo labiau įsibaimini, o nesidomėti taip pat neišeina...Mes važiavom lankyti berniuko su AVS, jis buvo pusės metukų, bet jo raidoje matėsi, kad didelis skirtumas lyginant su kitais grupėje buvusiais panašaus amžiaus vaikiukais. Reikia žiūrėti pagal patį vaikiuką, kiekvienam individualiai. O protu remtis sunkiai pavyksta, kai pamatai mažiuką

Musu vaikas is visu aprasytu cia diagnoziu sveikas is sveikesniu, nors zinau kad jo mama vartojo (nestumo metu?)alkoholi, iki siol vartoja su sugyventiniu. Bet ligos istorijoje jam tik nustatyta buvo anemija. Vistiek baime yra, noriu iziureti kas cia per zmogeliukas, bet kai atvaziuoji pas ji, tai visos baimes isgaruoja. Toks savarankiskas, su charakteriu savuoju jau. Ach, greiciau namo ji parsivezti

Kaip man gera, kad galiu čia su jumis pasidalint.
Jei atvirai, tai nesitikėjau, kad vaiko pasiūlymas sukels tiek jausmų. Labai to laukiau, o kai tai įvyko konkrečiai, tai stebiuosi tuo, kas su manim daros. Šį savaitgalį esu 3 dienų kursuose, todėl negalėjom dar važiuot pasižiūrėt. Susikaupt be galo sunku. Galvoju, o jei tai mano vaikutis, tai kaip jam ten; iš kitos pusės: kaip reiks atsisakyti, jei reiks? Žodžiu esu draskoma įvairių jausmų, bet tikiuosi, kad iki pasimatymo dienos jau išjausiu tas audras. Jau nusipirkau sausainėlių vaišėms
Jei atvirai, tai nesitikėjau, kad vaiko pasiūlymas sukels tiek jausmų. Labai to laukiau, o kai tai įvyko konkrečiai, tai stebiuosi tuo, kas su manim daros. Šį savaitgalį esu 3 dienų kursuose, todėl negalėjom dar važiuot pasižiūrėt. Susikaupt be galo sunku. Galvoju, o jei tai mano vaikutis, tai kaip jam ten; iš kitos pusės: kaip reiks atsisakyti, jei reiks? Žodžiu esu draskoma įvairių jausmų, bet tikiuosi, kad iki pasimatymo dienos jau išjausiu tas audras. Jau nusipirkau sausainėlių vaišėms

Mano mergike ir be ipatingu diagnoziu buvo labiau atsilikusi nei kiti vaikai 8 menesiu nesedejo. I varda daznai nereguodavo, tai buvo taip panasu i autizma kad tik matydama kaip ji bendrauja su savo numyleta aukletoja ir ijungusi visus logikos likucius sugebejau suvokti kad ji nera autiste.
TIE VAIKAI TIEK ATSILIKE NUO BENDRAAMZIU KAD as galiu pasakyti tik tiek, gerai kad as nezinojau ka turi mokeeti tokio amziaus vaikai.
TIE VAIKAI TIEK ATSILIKE NUO BENDRAAMZIU KAD as galiu pasakyti tik tiek, gerai kad as nezinojau ka turi mokeeti tokio amziaus vaikai.
Labas vakaras,
mes ir pasieme mergyte nuo 7 men.Mano dukra ir nesedejo, galvojau o kas bus toliau ogi nieko. Daugiau vaikui meiles ir uzsiemimo su juo ir ne ligos nebaisios. Praejus savaitej nuo pasiemimo mano vaikas ir sedet jau is leto ismoko ir jokia raida pagal amziu neatsiliko. Kai ejom i susitikima pas neurologe gal menesiui praejus, o gal net ir anksciau tai tik iejus i kabineta ir perskaicius jai lapa iskart pasake, kad matos jog vaikas jau neisvaiku namu. Ji taip greit keitesi per tas musu pirmasias bednras gyvenimo dienas. Mano mergytei dabar tuoj bus du metai ir guvus vaikas ir raida jokia neatsilieka.
mes ir pasieme mergyte nuo 7 men.Mano dukra ir nesedejo, galvojau o kas bus toliau ogi nieko. Daugiau vaikui meiles ir uzsiemimo su juo ir ne ligos nebaisios. Praejus savaitej nuo pasiemimo mano vaikas ir sedet jau is leto ismoko ir jokia raida pagal amziu neatsiliko. Kai ejom i susitikima pas neurologe gal menesiui praejus, o gal net ir anksciau tai tik iejus i kabineta ir perskaicius jai lapa iskart pasake, kad matos jog vaikas jau neisvaiku namu. Ji taip greit keitesi per tas musu pirmasias bednras gyvenimo dienas. Mano mergytei dabar tuoj bus du metai ir guvus vaikas ir raida jokia neatsilieka.
taaip kuo mazesnis vaikas tuo greiciau pasivejama. 1,2 metu ji pradejo vaikscioti, ir tai tik del to kad bijojo viena be manes eiti. Pasivijo fiziskai ji greitai, bet vat adaptavosi kas link prislitiemu , glostymu,buciavimu ir tt ji tik budama apie 2,5 metu.
Kartais ji isterikuodavo ir bandydavo istrukti is mano glebio keliasdesimti minuciu kol pilnai nurimdavo ir uzmigdavo, as ja tvitai laikydavai glebyje ir tupai skydavau, greiciau jau sau nei jei , kad tu mano dukryte ir neleisiu tau nurimti niekur kitur nei mano glebyje.
PASIEKIAU SAVO dabar ji miela maza mergaite, bet jei susipykstam ar pastato ozius tai labai sunkei sugeba nusiraminti pati.
Kartais islenda ir dabar jos praeitis ir sakyciau paceis neitikinamiausiais momentais.
Kartais ji isterikuodavo ir bandydavo istrukti is mano glebio keliasdesimti minuciu kol pilnai nurimdavo ir uzmigdavo, as ja tvitai laikydavai glebyje ir tupai skydavau, greiciau jau sau nei jei , kad tu mano dukryte ir neleisiu tau nurimti niekur kitur nei mano glebyje.
PASIEKIAU SAVO dabar ji miela maza mergaite, bet jei susipykstam ar pastato ozius tai labai sunkei sugeba nusiraminti pati.
Kartais islenda ir dabar jos praeitis ir sakyciau paceis neitikinamiausiais momentais.
QUOTE(rutikė @ 2010 10 16, 19:39)
Kaip man gera, kad galiu čia su jumis pasidalint.

Kazkada kai dar laukem savo vaikelio, is nekantrumo nukeliavom i kudikiu namus ir mums parode keturis vaikucius, kurie galetu buti ivaikinti. Ziurejau i tuos vaikucius, dvi mergytes dave palaikyti, net aukletojos apie viena sake, oi kokios mes panasios, bet tikrai buvo aisku tiek vyrui, tiek man, kad neradom to savo vaikelio.
Labai linkiu jums drasos ir vidinio uztikrintumo, pasitikejimo savo sirdim - tuomet viskas bus gerai, taip kaip turi buti. Labai verta paprasyti ir pagalbos is Auksciau

atsimenu,kaip mes laukėm savosios
gulim pliaže,jau po kursų ir vertinimo
dangus žydras,plaukia pavieniai balti debesėliai
PZ ir sako:pažiūrėk,tas į angelą panašus,gal tai mūsų dukrytė...
gulim pliaže,jau po kursų ir vertinimo
dangus žydras,plaukia pavieniai balti debesėliai
PZ ir sako:pažiūrėk,tas į angelą panašus,gal tai mūsų dukrytė...