QUOTE (Ingule @ 2004 10 13, 14:37) |
Ieskau ne atsakymo, o tiesiog idomu pasidare, ar cia mums vieniems taip? Ir kaip ta problema issprendet? ![]() ![]() |
tada grizk, liepk deti trifazi, atvesti nauja laida nuo skydines ir atskira saugikli orkaitei deti

O jeigu rimtai tai pas mus yra saugikliai tokie senoviniai balti ir turejome problema ju neismesdavo, pvz saugikliai turi apsaugiti jeigu kas atsitinka, jeigu perkrova elektros turi juos ismesti, o pas mus jeigu su skalbykle skalbdavau ant 90 laipsniu laidai kaisdavo.... to neturetu buti, o kai apseme kaimynai, vanduo bego per rozetes ir jungiklius, visos sienos purte (elektra), o saugikliu neismete, nors turejo...... taigi todel labai susirupinau ir del orkaites, buvau pajungusi tik kelis kartus bet ji pilnai neikaito, kas keisciausia ir laidai nekaito....gal per trumpai kaitinau, o gal jos tokios modernios jeigu jau laidai kaisti pradeda tai ir ji pati nebekaista

Musu namui 25m. Elekrine orkaite lyg ir veikia. Laido kito nera. Bet jus cia man dar viena rupesti iskelete- o jei taip atsitiks?

Aha, o pas mane lygiai toks pat klausimas del saldytuvo ir orkaites.
Baldu parduotuvese maciau, kad taip montuojama, bet pas mane saldytuvas ne imontuojamas, o paprastas, paziurejau, kad kai jis veikia, tai sieneles siltos buna. Zadam daryti tokia aukstesne spintele, saldytuvo aukscio, ir i ja per viduriuka kist orkaite. Kaip manot, nepakenks?

pas mano brolį namie taip - įmontuojamas šaldytuvas, spintelė (gal 60 cm pločio), orkaitė, iš karto įmontuojama indaplovė, kampu pastatyta spintelė su kriaukle. Nesiskundžia kažkokiais nepatogumais
Nors Šiaurė (Sever) parašytų, jog pagal Feng Shui tai labai nepatartina, t.y. ugnis (orkaitė) šalia vandens (indaplovė). Bet tada jau ir virtuvės 20 kvadratų reikia

Na man tai kitaip neisheitu - tada jau reiktu atsisakyti indaploves, bet jei cia tik patogumo klausimas - tai man gal ir patogu.
O juk Sever visuomet akcentuoja daugiau patoguma, nei kazhkokius blogus dalykus susijusius su feng shuj neatitikimais. Nes tada isheitu, kad radiatorius - ishvis nepatartina, nes ten ir metalas ir vanduo ir siluma, o jei dar jis prie lango ...
O juk Sever visuomet akcentuoja daugiau patoguma, nei kazhkokius blogus dalykus susijusius su feng shuj neatitikimais. Nes tada isheitu, kad radiatorius - ishvis nepatartina, nes ten ir metalas ir vanduo ir siluma, o jei dar jis prie lango ...

QUOTE(sika @ 2005 04 23, 15:26)
Na man tai kitaip neisheitu - tada jau reiktu atsisakyti indaploves, bet jei cia tik patogumo klausimas - tai man gal ir patogu.

QUOTE(Foxenas @ 2005 04 23, 18:08)
Tiesiog saldytuvas daugiau elektros naudos jei jus pastataot silta prietaisa salia jo.
Tikriausiai, na bet orkaites kiekviena diena jei nenaudosi, tai gal nieko baisaus?

QUOTE(Frosted_berry @ 2005 04 24, 10:22)
Tikriausiai, na bet orkaites kiekviena diena jei nenaudosi, tai gal nieko baisaus?
Man kitaip nelabai iseina, ir paziurejau, kad daug kas taip daro. Tikiuosi, saldytuvas "koju nepakratys".

Patartina montuoti tokia orkaite, kuri turi gera izoliacija ir apiputima ( nuo orkaites skleidziama siluma nupucia ventiliatorius, del to maziau kaista orkaites sonai ).