Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

sveikos merginos 4u.gif
pasiskaiciau cia pas jus kad balkoninius pomodoriukus sodinat i 10l vazonus blink.gif mano vilmukai auga daug mazesniuose,as net neturiu tokio dydzio vazonu,o jie man ir netilps ant palangiu doh.gif gal uzaugs ir mazesniuose?nebezinau dabar net ka ir daryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2010 05 15, 13:20)
sveikos merginos 4u.gif
pasiskaiciau cia pas jus kad balkoninius pomodoriukus sodinat i 10l vazonus  blink.gif  mano vilmukai auga daug mazesniuose,as net neturiu tokio dydzio vazonu,o jie man ir netilps ant palangiu  doh.gif  gal uzaugs ir mazesniuose?nebezinau dabar net ka ir daryt  unsure.gif

Nu tu turbut ne viska suskaitei biggrin.gif
Vilmukai ir musu auga tikrai ne 10l vazonuose... 10l vazonuose auga didesnieji - tie kurie is tikro ne balkonui skirti - yra arba laukui skirti zemaugiai arba net aukstaugiai mirksiukas.gif
mano vilmukai augs 2ltr vazonuose, na nebent matysiu, kad jau tikrai pilnas vazonas saknu. Tas pats numatoma ir balkonzauber, Tiny tim, balkonstar, balkoni red ax.gif
o vat red pear, jellow pear, betalux ir ola polka tures didesnius vazonus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
graziai pas jus viskas auga. mano tai pomidorai ruosiasi zydeti, paprika bando kazkokius pumpurelius isspaust, bet vos kruta doh.gif braske viena numire unsure.gif kitos gyvos, maziukes tokios, zydi truputi, bet vaisiu neveda. gal tikrai ziedus skabyt, kad daugiau i saknis ir lapus eitu, nes as po pasodinimo neskabiau g.gif bent jau zemuoges gerai prigijo. kai gavau tai tokios nusususios buvo, dabar lapu prileido nauju, viena zydi thumbup.gif spinatai vos sudyge isstypo iskart doh.gif
ridikelius sejau kaip jus saket, tik truputi uzberiau zemem, bet jie isdygo, paaugo ir dabar su visom saknim lenda lauk doh.gif tai jauciu reik uzbert zemiu.
tiesa, pomidorai irgi saknis i isore iskisa, uzdedu zemem, bet vel lenda lauk, bet kad zemiu iki skiltlapiu, tai gal juos nuskinti reikia ir dar kelis cm uzbert? unsure.gif
Atsakyti
Be reikalo apsidziaugiau. Pasirodo mano paprika jau numete viena paprikiuka - liko tik vienas verysad.gif
manau, kad jai truksta medziagu - visgi auga grynoj durpej ir jau antri metai toj pacioj blush2.gif Kazin jeigu as ja persodinciau ir ipilciau kompostines zemes - gal to likusio nenumestu? tas vienas kur likes lyg ir dideja g.gif
O gal laukt, kol ta uzaugins ir tada persodint? ax.gif

Papildyta:
Nu visgi nusprendziau nieko nelaukt ir pasodint i didesni vazona, nes paziurejau, kad jau sakneles kelios per apacia matosi ax.gif
Tikiuosi, kad nenukris paprika, bet jei ir nukris, tai nieko cia jau nepadarysi - gal dar teiksis siais metais zydet rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 15 gegužės 2010 - 18:04
Klausykit - kurios turit daigelius Hungarian wax yellow ciliuko is manes - kokio dydzio vazonuose jau pas jus auga? Maniskis, tai 18 cm skersmens vazona jau isaugo, tai pasodinau siandien i 21cm skersmens - tikiuosi jau galutinis g.gif cool.gif

Beje, jelapenai tai irgi auga kaip ant mieliu - nespeju vazonu didint bigsmile.gif
Tas kur pailgas, tai jau 4 pipiriukus uzmezges, o ziedu, tai gal kokie 20-30 dar ruosiasi zydet thumbup.gif wub.gif Bijau, kad 5 ltr vazono sitam tai tikrai bus maza blink.gif Tai tada i balkona ponas tures keliaut... cool.gif

kaip laikosi mano isdalinti pomidoriukai irgi niekas nepasisako verysad.gif

Edexa- kaip tavo jamaikian red ciliukas - jau paauges? dar nezydi? ax.gif o pepinai ar kas ten tokie - auga? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 15 gegužės 2010 - 18:42
Mano cifomandra jau matau per vazoniuko apačią iškišusi dvi šaknis (jos dar ir apipelijusios biškį, matyt perlaisčiau), lapai tai gražūs. Jau matyt laikas persodinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2010 05 15, 12:20)
sveikos merginos 4u.gif
pasiskaiciau cia pas jus kad balkoninius pomodoriukus sodinat i 10l vazonus  blink.gif  mano vilmukai auga daug mazesniuose,as net neturiu tokio dydzio vazonu,o jie man ir netilps ant palangiu  doh.gif  gal uzaugs ir mazesniuose?nebezinau dabar net ka ir daryt  unsure.gif

tikrai užaugs smile.gif aš paprastuose gėlių loveliuose auginu, viskas jiems tinka smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
pagaliau pabaigiau persodinti daigiukus i nuolatinę augimo vietą lodžijoje smile.gif nemaniau, kad tiek uztruksiu g.gif
Pasodinau daigiukus aštrių pipirų, dekoratyvinių čiliukų, bazilikų, melisų, levandų, žemuogėlių, verbenų, pelargonijų ir lobelijų... niu vnž nusikaliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aaukse @ 2010 05 15, 20:58)
tikrai užaugs smile.gif aš  paprastuose gėlių loveliuose auginu, viskas jiems tinka smile.gif

Vilmukai, tai tikrai augs - viskas su jais gerai... ax.gif

Bet niekaip nesuprantu kokio dydzio vazono reikia baklazanams, jelapenui, o ir visi kiti ciliukai mazu vazonu nenori doh.gif Siandien paiurejau, kad pas vaika kambaryj (kur bauojasi visi cili pipirai) tik 2 vazonai normalus, visi kiti islindusiom per apacia saknim... Taip negali but ane? reik didnt vazonus? Mane jau neviltis pradeda imt - perku zemes, perku, keiciu vazonus, keiciu - ir galo nematyt verysad.gif
Siandien nusipirkau 25ltr zemiu, tai ne puses nepersodinau ka reikejo doh.gif

gal as kazka blogai darau, kad saknys lauk lenda - per daug pvz ar per mazai lieju? gal siaip kazkas blogai? Nu niekad taip nebuvo - tik dziugu, bent jau, kad ne tik i saknis eina, bet ir siaip viskas auga kaip ant mieliu - bet jei kas savaite teks viska persodinet, tai nzn, nzn...

sakyciau lieju gausiai ir retai, vanduo stovi lekstutese, bet net lekstuciu nesu pastacius po dauguma vazonu ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 15, 19:38)

Edexa- kaip tavo jamaikian red ciliukas - jau paauges? dar nezydi? ax.gif o pepinai ar kas ten tokie - auga? ax.gif

Jamaikinas auga gerai, dar nežydi, bet dručkis smile.gif
Pepinai irgi auga. Buvau išsigandusi, nes kai išdygo, tai jau toookie mikroskopiniai siūliukai, kad buvau suabejojusi ar išsilaikys... Nu ir dabar dar mažučiai, bet jau leidžia pirmus tikrus lapukus. Jei ir toliau taip augs, po gero mėnesio leisiu į marčias...tegu nauji šeimininkai tūpčioja aplink tongue.gif
Tu gi turi gerą patirtį kaip išlaikyti per žiemą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 16, 07:58)
Jamaikinas auga gerai, dar nežydi, bet dručkis smile.gif

Tu gi turi gerą patirtį kaip išlaikyti per žiemą ax.gif

Maniskis irgi druckis, bet irgi nezydi dar ax.gif

Su ta patirtim, tai cia kaip pasakius - padariau klaida bent vieena tai tikrai - reikejo kai tik pradejo pasari paprika sprogt is karto persodint i nauja vazona, tai gal buciau visus 3 paprikiukus issaugojus, o dabar nzn kaip bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 16, 08:15)

padariau klaida bent vieena tai tikrai - reikejo kai tik pradejo pasari paprika sprogt is karto persodint i nauja vazona, tai gal buciau visus 3 paprikiukus issaugojus, o dabar nzn kaip bus rolleyes.gif

Nemanau, kad čia ypatinga klaida, žinok ir šiltnamyje laisvai augančios paprikos numeta žiedus arba jau užsimezgęs paprikiukas nukrinta. Rodos, ir nemažas būna, pagelsta, bumpt - nukrito... Kitos paprikos šalia auga tokiom pačiom sąlygom ir nieko, nieks joms nesidaro..
Čia turbūt ožys joms koks užeina smile.gif

Ai, ELSE, ir tavo PURPLIUKAS TIGRIUKAS raunasi į aukštį ir plotį... 4u.gif sėdėjo toks tupčikas, dabar jau sumąstė pasitempt.. Ir iš sėklutės vienas auga, turi du tikrus lapukus.. Dviem "pusbroliams" linksmiau, pabendrauja.. biggrin.gif
Atsakyti