Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

O aš vis nesulaukiu savo ličio user posted image jau seniai pasodinau verysad.gif buvau pakrapsčius tai mačiau, kad jis praskilęs ir jau šaknys turi būti g.gif bet niekas į viršų nelenda user posted image
Atsakyti
QUOTE(jpg @ 2007 03 31, 16:56)
Jungiuosi į kompaniją. Užsikepiau su tais sėkliniais žaidimais, gal pavasaris veikia. Dar labiau paveikė mūsų pirmagimis citrinukas (turbūt).
Tai sakot citrusiniams patinka tiesioginė šviesa, šiluma ir drėgmė. Aš sudvejojau, nes citrinukas išdygo mano tamsiajame kambaryje, o kai pernėšiau į saulėtąja virtuvę man pradėjo vaidentis, kad jam tai nelabai patinka. Ką manote, kokį sprendimą priimti?

Greičiausiai nepatiko per staigus perkėlimas. Šiaip saulutę jie tikrai mėgsta. Paprasčiausiai kokią savaitę ar dvi pastatyk truputį toliau nuo to šviesaus lango, kad priprastų. O dar geriau -- pastatyk ant palangės, bet vidurdienį kai kaitri saulė -- nukelk atokiau. Na ar kažką panašaus sugalvok, kad prie saulės priprastų palaipsniui.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Retkarčiais irgi įkišam kokią sėklytę į žemę. tiesiog šiaip...Vakar belaistydama savo šeflerą, pastebėjau jau tokį nemažą augalėlį g.gif prisiminiau, kad žiemą įkišau į vazoną kelias ličio sėklas, nes labai jau įdomiai jos pačios atrodė biggrin.gif ir pamiršau...pasirodo viena sau sėkmingai auga thumbup.gif bet reiktų perkelt į atskirą vazoną, nes vargsta augalėlis... ar galiu dabar jį persodint? Nenumirs? kokios jo šaknys?
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2007 04 11, 18:50)
Sveikos  4u.gif
Retkarčiais irgi įkišam kokią sėklytę į žemę. tiesiog šiaip...Vakar belaistydama savo šeflerą, pastebėjau jau tokį nemažą augalėlį  g.gif prisiminiau, kad žiemą įkišau į vazoną kelias ličio sėklas, nes labai jau įdomiai jos pačios atrodė  biggrin.gif ir pamiršau...pasirodo viena sau sėkmingai auga  thumbup.gif  bet reiktų perkelt į atskirą vazoną, nes vargsta augalėlis... ar galiu dabar jį persodint? Nenumirs? kokios jo šaknys?

Atsargiai su tuo persodinimu. Aš vieną turintį 2 lapų poras persodinau -- tai nors ir laisčiau -- uždžiūvo viršutinis augimo pumpuras -- ir augaliukas daugiau nebeaugo. Persodink kiek galima atsargiau ir gal laikinai padaryk iš kokio stiklainio mini šiltnamiuką kokiai savaitei ar dviem kol prigis g.gif
Atsakyti
O aš prieš porą savaičių į žemę įkišau citrinos kauliukų. Žiūriu, jau iš po žemės 2 daigeliai auga, tai nusprendžiau, kad čia būsimieji citrinmedžiai mano. Kada galima bus juos persodinti?
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Kaip nudziugau radus tokia temele..esu labai megeja kaisiot i zeme seklytes ir laukti kol kas nors isdygs smile.gif Esu auginus citrina, kuria veliau mama numarino verysad.gif dabar turiu irgi citrina, bet ji pas mane kazkaip rudeni labai numete lapus ir apdziovno sakeles ir nesupratau del ko...kai apkarpaiu, dabar pavasari jau isleido sviezias dvi sakeles su lapeliais, sakau gal isgyvens...
Dar esu pora kartu auginus avokada..man jis labai grazus, bet kazkodel irgi ziemai atejus numesdavo lapus ir nunykdavo..dabar trecia karta jau daigin avokada..pries savaitele pastebejau akd jau daigelis islindo:) auga grazuolis daigiukas smile.gif
Dar esu isdaiginus granata smile.gif irgi labai simpatiskas augaliukas, tik kolkas niekaip nesuformuoju kad jis sakotusi..as jam nukerpu sakuciu virsuneles, o jis banditukas toliau stiebiasi, o ne sakojasi g.gif
Dar ant mano palanges auga mandarinas..dar nedidukas smile.gif Tiesa esu pasisejus is seklyciu kaktusu..(cia aisku ne prie vaisiu, bet siaip )
Siuo metu dar turiu naujagimi kiviuka...Is daug seklyciu kazkodel isdygo tik viena...labai globoju ta daigiuka, tikiuosi jis sustipres ir isaugs smile.gif
Dar tiesa turiu uzsiauginus pasiflora. Esu daug visokiu girdejus gandu..Vieni sako akd pasifloros vaisius papaja, kiti kad persimonas...Nors parduotuveje maciau tieisog pasifloros vaisiu..smile.gif O savaja pasisejau is seklyciu pirktu seklu parduotuveje.. Tai augalas labai greitai augantis ir toks vijklinis...Labai noriu sulaukti ziedu, nes sako labai grazus...bet kolaks net nepanasu kad ju butu smile.gif

Dabar cia jsuu prisiskaicius uzsinorejau liti pasiset..kazkada bandziau bet neisdygo..bandysiu dar karteli smile.gif

Gal dar kas koki mandresni augaliuka issidaigino ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 11 balandžio 2007 - 20:44
QUOTE(ifigenija @ 2007 04 11, 20:30)
Atsargiai su tuo persodinimu. Aš vieną turintį 2 lapų poras persodinau -- tai nors ir laisčiau -- uždžiūvo viršutinis augimo pumpuras -- ir augaliukas daugiau nebeaugo. Persodink kiek galima atsargiau ir gal laikinai padaryk iš kokio stiklainio mini šiltnamiuką kokiai savaitei ar dviem kol prigis  g.gif

Ačiū 4u.gif Labai stengsiuos biggrin.gif bet jis labai didelis, turbūt išstypęs, tad teks trijų litrų stiklainį jam rasti biggrin.gif Koks vazonas geriau - siauras, ilgas, platus?
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2007 04 12, 06:26)
Ačiū  4u.gif Labai stengsiuos  biggrin.gif bet jis labai didelis, turbūt išstypęs, tad teks trijų litrų stiklainį jam rasti  biggrin.gif Koks vazonas geriau - siauras, ilgas, platus?

Man atrodo, kad šaknys varo į gylį -- tai turbūt aukštesnis vazonas tiktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2007 04 11, 20:50)
Sveikos  4u.gif
Retkarčiais irgi įkišam kokią sėklytę į žemę. tiesiog šiaip...Vakar belaistydama savo šeflerą, pastebėjau jau tokį nemažą augalėlį  g.gif prisiminiau, kad žiemą įkišau į vazoną kelias ličio sėklas, nes labai jau įdomiai jos pačios atrodė  biggrin.gif ir pamiršau...pasirodo viena sau sėkmingai auga  thumbup.gif  bet reiktų perkelt į atskirą vazoną, nes vargsta augalėlis... ar galiu dabar jį persodint? Nenumirs? kokios jo šaknys?

laba.

tikriausiai jau persodinai savo augalėlį. Aš prieš porą savaičių persodinau savuosius. Buvo du ličių daigeliai vienam vazone, tai vienas buvo su 8 , o kitas 10 lapelių. Nieną pasodinau į tokį pailga vazoną, o kitą didesnį į tokkį, kaip bumbulikas o. Tai Abu auga, jokių naujų lapelių neleidžia, jei pavyks pasirodysim biggrin.gif
Atsakyti
muselyte, labai grazus augaliukas..as ir tokio noriu, ale vis nepriiruosiu liciu nusipirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muselyte @ 2007 04 16, 16:28)
laba.

tikriausiai jau persodinai savo augalėlį. Aš prieš porą savaičių persodinau savuosius. Buvo du ličių daigeliai vienam vazone, tai vienas buvo su  8 , o kitas 10 lapelių. Nieną pasodinau į tokį pailga vazoną, o kitą didesnį  į tokkį, kaip bumbulikas o. Tai Abu auga, jokių naujų lapelių neleidžia, jei pavyks pasirodysim  biggrin.gif

Labai gražus tavo augaliukas wub.gif aš išdrįsau persodint su 6 lapeliais... uždengiau stiklainiu, atrodo, kad patenkintas biggrin.gif labai tikiuosi, kad jam pas mane patiks smile.gif
Atsakyti
Ar galima sodinti avokadus ax.gif Lauksiu jusu patarimu wub.gif
Atsakyti