QUOTE(bea @ 2006 01 06, 14:48)
Aš ką tik į žemę įkišau ličio sėklą
. Internete skaičiau, kad sudygsta 

P.S. tik aš tos sėklos nesuvalgiau... Suvalgiau minkštimą, sėklą išspjoviau, xixiii..

P.S. tik aš tos sėklos nesuvalgiau... Suvalgiau minkštimą, sėklą išspjoviau, xixiii..
As irgi pries pora dieneliu pasisodinau dvi lycio seklas

QUOTE(laputaityte @ 2006 01 03, 19:29)
gal kuri bandėte daiginti granatus ir papajas? kiek laiko jos dygsta? nes as jau kokias 3savaites nesulaukiu jokių daigelių
iškasiau šiandien vieną granatos grudelį, tai kaip įbėriau toks pat ir yra... gal ką ne taip darau 

Pasisodinau manga
QUOTE(Samanta @ 2006 01 06, 18:51)
As irgi pries pora dieneliu pasisodinau dvi lycio seklas
Kazi tik ar greitai sudygsta. O medelis labai grazus 

Licio sekla reikia sodinti IS KART PO SUVALGYMO, nes per kelias dienas po suvalgymo jos praranda savo dregme ir tampa nedaigios... jei daigi sekla pasodinama i silta dregna zeme, tai isdygsta per 2-3 savaites... musisku parduotuviniu liciu seklu daigumas yra apie 60-70 proc... cia is siumeciu liciu valgymo patirties taip nusprendziau... isdyge augaliukai nera lepus... pas mane 100 proc is isdygusiu gyvena... pirmas kelias savaites auga sparciai, kol iskelia pirmuosius lapukus, po to augimas suleteja... tikiuosi kad pavasarejant augimas vel atsinaujins...
Pries kelias dienas isdygo mandarinai, paseti gruodzio pradzioje

Del Lycio tai mano mama daugiau nei pries metus ji issidaigino,tai atrodo tikrai taip kaip Bea nuotraukyteje

Is pasetu 8 mandarino seklu, isdygo 4. Dziaugiuos, kad beveik kasdien saulute islenda, tai ne taip isstyps augaliukai
Veliau galesiu ideti nuotraukyte.

Ką daryti su mango kauliuku? Ar jį išardyt ir ten kokia stebuklinga sėklikė bus, ar dar kaip nors?
O pas mane yra išaugę greifruktai, mandarinai berods, datulės, paprikos

QUOTE(Vaidullka @ 2006 01 27, 12:45)
Ką daryti su mango kauliuku? Ar jį išardyt ir ten kokia stebuklinga sėklikė bus, ar dar kaip nors?

mango kaula reikia skelti... tixliau reikia perskelti kieta luksta kuris gaubia kaula... aisku labai atsargiai kad nepazeistum tos seklos kuri yra viduje... ten ne siaip seklike... o seeeekla... didele... kokie 5-7 cm i ilgi... na ziurint kokio dydzio mangas buvo... ir tada isemus ta sekla is kevale ja sodinti... deti siltai... ir laukti... man tik is kelinto o gal keliolikto karto pavyko...

QUOTE(studente @ 2006 01 27, 11:11)
Is pasetu 8 mandarino seklu, isdygo 4. Dziaugiuos, kad beveik kasdien saulute islenda, tai ne taip isstyps augaliukai

Aš irgi noriu pasididžiuoti pirmąją savo, kaip daigintojos, patirtimi. Prieš 2 sav. įkišau kelias mandarinų sėkliukes į zamioculko vazonėlį ir dar keletą su avokado kaulu į daiginimo indelį po plėvele. Tai vakar žiūūū, ogi ir pas piniguočių, ir inde po vieną 1.5 cm špoką kyšo - kaip susitarę ir vienodo dydžio. Beliko sulaukti avokado...
Norėjau pasiteirauti, kokį dydį turi pasiekti mandarino daigelis, kad būtų saugu persodinti?