Sveikutės, šiandien iškilo toks klausymas, man taikys NPD (t.y. po 14,5 lt neapmok. pajamų mokestį) už du ar trys vaikus

Kai mano mazyliai lanke darzeli Kalbejausi su vedeja del puses kaino,kam ji yra taikoma,tai tokia nieko vedeja pasitaike tai viska smulkiai isaiskino:jei augini savo biologinius ar esi isivaikinus tai nuolaida priklauso,ojei tik globoji-tada jokios nuolaidos jau nebus mat gauni is valstybes islaikyma irturi moket pilna kaina.Tas pats ir mokyklojjei nori gaut nemokama maitinima,tai tik biologiniai vaikai ji gaus ,o globotiniai ne,nors ju ir butu kokie 5.Odel NPD irgi tas pats,tik jei augini savus-uz 3 eina 430+46lt.uz paskesnius (kiekvienam po 46lt dadeda).Vienu zodziu,gauni pinigelius tai irnesvajok apie kokias dar lengvatas
Bent jau tai vilniuj yra

QUOTE(mamocka @ 2006 02 14, 12:07)
Kai mano mazyliai lanke darzeli Kalbejausi su vedeja del puses kaino,kam ji yra taikoma,tai tokia nieko vedeja pasitaike tai viska smulkiai isaiskino:jei augini savo biologinius ar esi isivaikinus tai nuolaida priklauso,ojei tik globoji-tada jokios nuolaidos jau nebus mat gauni is valstybes islaikyma irturi moket pilna kaina.Tas pats ir mokyklojjei nori gaut nemokama maitinima,tai tik biologiniai vaikai ji gaus ,o globotiniai ne,nors ju ir butu kokie 5.Odel NPD irgi tas pats,tik jei augini savus-uz 3 eina 430+46lt.uz paskesnius (kiekvienam po 46lt dadeda).Vienu zodziu,gauni pinigelius tai irnesvajok apie kokias dar lengvatas
Bent jau tai vilniuj yra

Sveikutes

mano Džiugutis irgi yra globotinis:),pagal naujus įstatymus negalima įsivaikinti,nes šeima nepilna,tikriausia jau nebesigilinsiu į tai kiek tų vaikelių iš pilnų šeimų atsiduria globos namuose
.Pasakyti norėjau apie tą pašalpą gaunamą
nežinau,kaip ten atrodo žmonėms tie penki šimtai litų,bet darželio vedėjoms,auklėtojoms,šiaip viską norinčioms žinoti bobom atrodo kad tai labai globėjas pralobsta už tuos pinigus.Pasiklausius jų nejučia susidaro įspūdis toks,kad vaikelis,nei valgo,nei reikia jiems rūbelių,nei jiems reikia kokio nor papildymo ugdymo(manasis lanko muzikos mokyklą ir būrelius darželyje,kas kad jam tuoj bus penkeri).O sakykim darželyje Spygliukas auklėtoja Renata apskritai neoficialiai reikalvo pašalpą pasidalint,nes, ji žinote pusę dienos gi jį augina
.O man nesupratus,vaiką bausdavo,skriausdavo.Dabar lankom nuostabų Riešutėlio darželį pas auklėtoją Liną

QUOTE(alfija @ 2006 02 22, 12:28)
...pagal naujus įstatymus negalima įsivaikinti,nes šeima nepilna ...
????????????
Kokie nauji įstatymai? Aš taip pat "nepilna" šeima, bet su jokiomis kliūtimis nesusiduriu.
QUOTE(alfija @ 2006 02 22, 11:28)
mano Džiugutis irgi yra globotinis:),pagal naujus įstatymus negalima įsivaikinti,nes šeima nepilna
pernai isivaikino 9 vienisos moterys. siemet dar niekas nepasikeite

QUOTE(Tuoj @ 2006 02 22, 13:59)
labai keista,bet kokiu atveju labai keista,man bvo atsakyta būtent taip,vaiko į nepillną šeimą įvaikinti negalima.Paaiškinkit plačiau iš kur gi tokios žinios,kad galima.
QUOTE(alfija @ 2006 02 22, 13:52)
labai keista,bet kokiu atveju labai keista,man bvo atsakyta būtent taip,vaiko į nepillną šeimą įvaikinti negalima.Paaiškinkit plačiau iš kur gi tokios žinios,kad galima.
Galima pasiskaityti Įvaikinimo tarnybos klausimų-atsakymų puslapyje:
Įvaikinimo tarnyba: 2-as klausimų puslapis
Ieškokite Kristinos klausimo.
Sveikos, mamos. Mūsų šeima taip pat nuo 6 mėn. globojame berniuką.
Kuris dabar jau visai nemažas vyrukas patapo. Smagu čia rasti bendraminčių

QUOTE(alfija @ 2006 02 22, 12:28)
O sakykim darželyje Spygliukas auklėtoja Renata apskritai neoficialiai reikalvo pašalpą pasidalint,nes, ji žinote pusę dienos gi jį augina
Kam reikalauti puse pašalpos, jeigu gali globoti vaiką ir gauti visą pašalpą

QUOTE(dita3 @ 2006 02 22, 17:13)
Sveikos, mamos. Mūsų šeima taip pat nuo 6 mėn. globojame berniuką.
Kuris dabar jau visai nemažas vyrukas patapo. Smagu čia rasti bendraminčių 

Sveiki, sveiki, smagu, kad prisijungei

QUOTE(Pippi @ 2006 02 22, 13:58)
Kokie nauji įstatymai? Aš taip pat "nepilna" šeima, bet su jokiomis kliūtimis nesusiduriu.
Pippi -

Pasidalyk patirtimi - kaip vienai mamai auginti įvaikintą? su kokiomis papildomomis problemomis susiduri?

Ruošiuosi pasekti tavo keliu... domiuosi iš anksto