Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai, kasdienybė

Kalbėjausi su vaikų teisių ... darbuotoja apie nuolatinę globą arba įvaikinimą... sakė, kad mergaitės mūsų apskrityje, kurios galima įvaikinti tik nuo 6 metų... ar nebaisu būtų jums? man sukėlė naujų visokių minčių... neatbaidė, bet... neramu...
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 02 10, 18:43)
Kalbėjausi su vaikų teisių ... darbuotoja apie nuolatinę globą arba įvaikinimą... sakė, kad mergaitės mūsų apskrityje, kurios galima įvaikinti tik nuo 6 metų... ar

Kai aš nuėjau, tai man sakė, kad įvaikinti visai nėra, o globoti yra tik kalinių vaikų g.gif (o juk kalinės savo vaikų neatsisako, jos tik negali jais kol kas rūpintis). Tiesa, tai buvo prieš šešis metus. Bet pasiklausius kaip sekasi toms, kurios įvaikina dabar, tai matosi, kad situacija ('situacija' reiškia senose vietose tebesėdintys VTAT darbuotojai) nepasikeitė.

Susidarė įspūdis, kad labai daug kas priklauso nuo VTAT'o požiūrio. Vienur viskas čiki, o va kitur akivaizdžiai reikia bash.gif

Jūms pateiktą pasiūlymą dar galima svarstyti. O kadangi mums pateiktas pasiūlymas buvo apskritai nepriimtinas schmoll.gif , tai iniciatyvos ėmiausi pati. Ir po dviejų dienų visiškai legaliai gavome pirmą pasiūlymą. thumbup.gif

Čia jokiu būdu nenoriu pasakyti, kad nereikia įvaikinti šešiamečių ar vyresnių vaikų. Jie juk taip taip pat laukia tėvų.

nebaisu būtų jums? man sukėlė naujų visokių minčių... neatbaidė, bet... neramu...

Man buvo apskritai labai nedrąsu pirmą kartą eiti į vaikų namus. Dabar manau, kad nereikia bijoti susipažinti su vaiku, o susipažinus kai kurie išankstiniai kriteriai gali pasidaryti visai nebesvarbūs. Nuėjus į pirmus vaikų namus supratau: už jokius pinigus neimsiu vaiko, kur.... [čia tegu lieka daugtaškis]. O nuėjus į kitus pasirodė, kad dar ir primokėčiau [čia pinigus paminėjau perkeltine prasme] kad tik galėčiau paimti vaiką, kur... [tas pats daugtaškis] Nes tai jau buvo konkretus vaikas, kuris mums labai patiko. Ir nė vienos dienos per tuos metus nesigailėjome dėl savo sprendimo.

Atsakyti
Sveikos ax.gif mielosios,
Astaip pat klaidziojupo valdiskas institucijas noredama globoti mergyte.Betten tai viskas sutvarkoma, jei zinai ko eini ir ko reikia reikalauti,neslyg ir pagal istatymus tai priklausytu,o daugiau tai... Tai va, as kitu klausimu, nes nezinau kur galeciau kreiptis patarimo. Mesjau apiemenesi savaitgaliais parsivezame mergyte kuriai seseri. Taciau apart musu seimos bei keletos draugu apie tai niekas nezinojo. Pasakiau mamai,mama pasake,kad turiu labai gerai ivertinti visus faktorius zengdama sekanti zingsni. Bet problema atsirado ten kur nesitikejau, mano tetis pasake, kad pas ji su ta mergaite nevaziuotume doh.gif as gavau soka blink.gif . Dargeresnis variantas buvo su sese,jaipo to tik uzsiminiau, kad noreciau... galvojau galva nuraus, vos neissizada. Kaip manot ar jiems reikia atsitoketi, nes juk sprendimas tai mano seimos, ar as turejusi nuostabius santykius su tevais, dabar turiu atsisakyti globos,delto kad jiems tai nepriimtina. Netelpa galvoj... negaliu suvokti sveiku protu... verysad.gif
Atsakyti
Čia skaudi situacija visoms trims pusėms ir nepritariantiems artimiesiems ir jūsų šeimai ir globojamai mergaitei.

Mūsų atveju nepritarimas buvo analogiškas. Tokio griežto pasakymo, kad su vaiku nesirodyti neišgirdau, bet skaudžių žodžių prisiklausiau iki soties. Laimei, atsiradus vaikui viskas apsivertė aukštyn kojomis. Močiutė, kuri nenorėjo apie ją nieko girdėti jau po savaitės atbėgo su numegztomis kojinytėmis, o dabar seneliai labai myli savo anūkėlę. Sunku ir įsivaizduoti geresnius senelius.

Gaila, kad ne visos istorijos turi gerą pabaigą. Štai mano pažįstamos mama tokius pačius skaudžius žodžius jai išsakė, kai ji susiruošė pagimdyti trečią vaiką (tipo tik asocialios šeimos daug vaikų prisigamina). Nekalbant apie tai kas buvo tada, kai į pasaulį atėjo ketvirtas ir penktas vaikai. Deja, santykiai ilgą laiką nesusitvarkė. Vaikai nevažiavo pas močiutę, o močiutė pas juos. Su dukra santykiai yra kokie yra. O šiltesnių santykių su kitais anūkais taip ir neatsirado. Ir bijau, kad gali niekada neatsirasti, nes pirmieji anūkai jau užaugę.

Sakyčiau klausimą keliate neteisingai "ar jiems reikia atsitokėti". Kalba ne apie juos (ne jie kelia klausimą forume), ir nemanau, kad įmanoma tokioje situacijoje juos priversti pakeisti savo nuomonę - galima nebent tikėtis, kad ji su laiku sušvelnės. Klausimas kitas: ar galėsite sumokėti tą kainą (jeigu to prireiks) vardan dar vieno vaiko šeimoje.
Atsakyti

Sakyčiau klausimą keliate neteisingai "ar jiems reikia atsitokėti". Kalba ne apie juos (ne jie kelia klausimą forume), ir nemanau, kad įmanoma tokioje situacijoje juos priversti pakeisti savo nuomonę - galima nebent tikėtis, kad ji su laiku sušvelnės. Klausimas kitas: ar galėsite sumokėti tą kainą (jeigu to prireiks) vardan dar vieno vaiko šeimoje.
[/quote]

Pritariu. Ir dar kartą sakau asmeniškai n e s k u b ė k i.Aš esu savo didiesiems pagrąsinus,kad išsinuomuosiu butą ir išeisiu atskirai gyventi su mūsų mažąja bei dviem svetimais jiems vaikais.Manau kad baisiau negali būti, nors kiekvienam baisu savaip.Ketvirtas mėnuo eina kai mes turim penkis vaikus. Tik dabar pasimato geresnis vaizdelis. Nebuvo jis blogas, tačiau kai parsivežiau visam Dainių, tai vieną naktį norėjau greitąją kviestis- buvo baisi širdies aritmija.Meldžiausi kad ištverčiau, nes apėmė baimė jog nepajėgsiu sumokėti tos kainos vardan tų dviejų vaikų. Ir dabar kartais bloga pasidaro kai reikia griebtis labai griežtų priemonių prieš mažą Dainių, kuris gudrus, stiprių nervų ir žemaitiško charakterio. Pažadėjau sau- kad tas vaikas košmaru mano gyvenimo ir mano vaikų gyvenimo bei jo sesrs gyvenimo, n e p a v e r s.Jis gaus meilės bet taip pat turės taikytis ir prie sąlygų. Girdėtumėt kaip jis parėkauja,kalbėt nemoka, o aiškina gyvenimą lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Julyte* @ 2006 02 07, 15:36)
Sveikučiukas visoms, ale kiek pas mus šiandien prisnigo doh.gif Kaip kitose miestose?
Norėjau paklausti, kai mano vaikai pradės kovą lankyti darželį, ar man bus ten nuolaida maitinimui kaip daugiavaikėm šeimom g.gif Galit mane pasveikinti, man pasiūlė gerą darbą, rytoj eisiu išbandyti savo jegas ax.gif

g.gif Mes už savo Rugilę, kuri mūsų biologinis trečias vaikas , tai mokėjom ir mokam pusę, o už Dainių tai visą 100lt....
Atsakyti
Azalija, niekas nedraudzia jums globoti/ivaikinti kitoje apskrityje gyvenanti vaika. Kai susitvarkysite dokumentus globai/ivaikinimui, galesite kreiptis ir i kt. apskriciu/rajonu VTAT ar globos namu administracija (jei noresite susirasti jaunesne mergyte).

Jurgita&P, kaip gaila, kad sulaukete tokios aplinkiniu reakcijos... Ir taip nelengva pasiryzti tokiam zingsniui, o kai dar artimiausi zmones ji pasmerkia, tai is viso... Laikykites, linkiu, kad pasirinktumete teisingai 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jurgita&P,2006 02 10, 21:58]
Sveikos ax.gif mielosios,
as turejusi nuostabius santykius su tevais, dabar turiu atsisakyti globos,delto kad jiems tai nepriimtina. Netelpa galvoj... negaliu suvokti sveiku protu... verysad.gif
[/quote]

Sveika, brangioji...Sunku mums čia spręsti, nes mes nežinom visos situacijos. Atrodo kartais pažisti žmogų kaip nuluptą, o jis doh.gif Vadovaukis sveiku protu, tik ne emocijom. Tėvus privalu gerbti, kokie jie bebūtu mirksiukas.gif Pabandyk pakalbėti, išklausyti, paatvirauti kodėl jie taip galvoja, pasakyk savo argumentus, kodėl jus norit globoti, kartais trūksta tik puse žodžio. Paprašyk, kad jie bent vieną kartelį sutiktu pasimatyti su mergaitę, gal jų širdelė suminkštės. Manau tokioi situacijoi reikia veikti labai atsargiai, išmintingai, tvirtai ir mažais žingsneliais. Tik nepanikuok, buk stipri ir tau paviks mirksiukas.gif

[/quote]
g.gif Mes už savo Rugilę, kuri mūsų biologinis trečias vaikas , tai mokėjom ir mokam pusę, o už Dainių tai visą 100lt....
[/quote]

Kažkaip idomiai čia gaunasi, už biologinį puse kainos, už globotinį - visa kaina, šeima tai viena g.gif Nebandei paklausti direktorės (darželio vedėjos)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Julyte*: 11 vasario 2006 - 23:23
Aciu mielosios 4u.gif Tame ir reikalas, kad sveika prota tai as turiu. Esu realiste ir viska gerai apmastantis zmogutis. Tevai buvo susitike su globojama mergaite. Mama tai dovanu atveze, apkabino pabuciavo. O tetis tai is kambario ispuole kai ji i ji iejo. Niekoesu per daug stipri viska istversiu, galu gale tai juk mano seimos reikalas. O tevus myliu ir gerbiu be galo be krasto biggrin.gif
Teks kelti nosi auksciau ir zengti tvirtu ir placiu zingsniu pirmyn thumbup.gif juk gyvenimas tai bega tiesa...
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2006 02 12, 23:03)
Mama tai dovanu atveze, apkabino pabuciavo. O tetis tai is kambario ispuole kai ji i ji iejo.

ir pas mus panasiai buvo - mama is karto vaika prieme, o "stipriosios" lyties atstovas irgi megino atkalbineti, dabar meile gal ir nedega, bet susitaike, ir bendrauja, tik reikejo laiko.
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2006 02 13, 11:06)
ir pas mus panasiai buvo - mama is karto vaika prieme, o "stipriosios" lyties atstovas irgi megino atkalbineti, dabar meile gal ir nedega, bet susitaike, ir bendrauja, tik reikejo laiko.

Pas mane lygiai tas pats - mamai mano naujoji dukrytė patiko iš karto, dabar tai jau visai kraustosi dėl jos iš proto. O tėtis iš pradžių reagavo gana santūriai, tačiau mačiau, kaip jis stengiasi, nes mano mergytė jį įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Dabar bendrauja visiškai normaliai - kaip ir su kitais savo anūkais. Vyrams apskritai reikia daugiau laiko į širdį priimti svetimą vaiką.
Atsakyti
Sveikutes.Kaip gaila kad artimiausi zmones nusiteike priesiskai ir nepalaiko .Man,aciu dievui,manau kad tai negresia,nes kol kas nei vienas is musu artimuju nepasake nei vieno blogo zodzio rolleyes.gif Ko gero viskas buvo paskyta dar tada kai laukiaus 4vaiko.Turbut jau susitaike su tuo kad musu nuomones nepakeis.Tik kartais nepiktai pajuokauna,kad esu isprotejus del vaiku group.gif .Na o jum ,brangiosios,galiu palinket tik stiprybes ir kantrybes.Juk kaip sakoma,kad nera to blogo kas neiseitu i gera ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
[Kažkaip idomiai čia gaunasi, už biologinį puse kainos, už globotinį - visa kaina, šeima tai viena g.gif Nebandei paklausti direktorės (darželio vedėjos)?
[/quote]
doh.gif Tai matyt todėl,kad Dainius globojamas " turi" kuo užsimokėti, jei įvaikinti, tai aišku-daugiavaikiams priklausote
Atsakyti