QUOTE(*Liepa18* @ 2010 05 26, 13:51)
L@pke, aš tai manau, kad šiuo metu esi įsitempusi tiesiog... Matyt koks raumuo pertemptas, nes jai rašai, kad ypač judant, tai tuo labiau

Man pvz. užtenka pasinervinti, tuoj žiūrėk ir koks radikulitas užpuola, mažai ir trūksta, kai žmogus išsibalansavęs...
O dėl apgamų, tai nežinau... Nebent pati akivaizdžiai matai, kad keičiasi jie, tai tada verta nueiti, bet šiaip, kad tiesiog eiti, tai gal ir neverta
Nes paprastai tokiuose metuose profilaktiškai mažai kas kur eina manau, na bent jau iš mano rato, tai nėra tokių, kurie eitų vien tam, kad tik profilaktiškai... Na neskaitant ten ginekologus/stomatologus (ir tai ne kas met eina), kai medicininės reik darbui...
Nu as irgi manau kad tas sonas nuo isitempimo skauda, nes nervai kas minute.
Sorry, kad vel apie savo apgamus - bet man jie dabar svarbiausia tema, aktualiausia. As grinai nuejau profilaktiskai. visur pasakoja apie melanoma, as pamaniau ot nueisiu pasitikrinsiu del viso ko, bet buvau isitikinus, kad man pasakys viskas ok, eikit namo. Todel man ir buvo sokas, kai daktaras apziurejo visus visus apgamus ant viso kuno ir sako - tas ant pado ir ant uzpakalio negrazus, nedideli visai, bet neryskiu ribu, neteisingos formos ir triju atspalviu. Juos REIKETU pasalint. As ten ir sustingau vietoj, nes nesiruosiau to irgirst, ypac del tu apgamiuku mazu, i kuriuos net demesio nekreipdavau.
Sakau, "o kitaip negalima?"
Jis sako - "apie lazeri net neklausk, lazeriu salina, po to pas mus dasigydyt su metastazom ateina, reikia hirurgiskai ispjaut."
As sakau - "as bijau".
Jis sako, "o ko bijai? Yra pas mus tokiu pacientu, sako bijo, o ko bijot, kad persigims apgamas? Tai ka as jums sirdi operuoju, skrandi? Cia gi oda!"
As sakau - "nu visvien nesinoretu. O butinai pjaut? Ar jie blogi?"
Jis juokiasi sako? "As jums sakau, kad geriau ispjaut, o jus kaip norit darykyt. Galit stebet juos, fotografuot, tikrintis kas 2 savaites. Ar jie blogi nezinau, tik ispjovus galima citologini tyrima padaryt. ir tada jei tai melanoma, tada reiktu vel pjaut bet jau daugiau ir gyliau".
Isivaizduokit mano veida ir nuotaika po tokiu zodziu...
As ir sakau: "Tai as gal pagalvosiu... Gal geriau rudieni ispjaut? O vasara norisi maudytis ir pan. tai gal vasara stebet ji, o rudieni ispjaut?"
Jis man sako: "Gali stebet. Gali rudieni daryt." o po to taip juokiasi ir sotokiu izdevonu sako: "Tu jei namuose turi fotoaparata, padaryk nuotrauka is arti, padidink ir pasiziurek kaip tas apgamas atrodo. Neryskiom rybom, triju atspalviu..."
As sakau: "As isivaizduoju"
O jis: "tai nufotografuok ir nereikes isivaizduot"
Ir kai iseidavau tai irgi su tokiu tarsi sarkazmu, ar juoku, nezinau - "Na tai iki rudens..."
Isejau ir kaip sapne, nieko nematau, nieko negirdziu, dar tadien nuejom i kina, kurio taip ir nemaciau, nes drebejau, lindo mintys vosokios. Dar kita diena pabandziau atsipalaiduot nuvaziavus prie ezero. Sedziu ir ziuriu - tiek daug zmoniu, visi deginasi, niekas neina tikrintis, o gal irgi visokiu apgamu turi, bet neina, nezino, deginasi, alu geria ir juokiasi. O as sedziu ir nezinau ar jau turiu lyga, ar galiu ja gaut, ar cia mane del pinigu prigasdino, ant kiek viskas skubu? Vakare verkiau puse valandos, nes nusibodo tos nesibaigiancios problemos, o tuo labiau realios, neisgalvotos, kurias sprest reikia. Dar kita diena pradejau save ikalbinet, kad vioskas okei, kad esu sveika, nieko nepjausiu, bet po keliu desimciu minuciu vel ateina baime, vos nejauciu kad jau sergu. Na taip iki dabar ir gyvenu nieko nesuprasdama, visa ant nervu ir negaliu priimt sprendimo, nes nesupratau ka man norejo gydytojas pasakyt ir kodel. As nenoriu ziauriai pjaut, bet ir nervintis del ligos irgi. Suprantat kaip man bloga?