Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (IV tema)

QUOTE(V*i*k*a @ 2010 06 28, 19:07)
drinks_cheers.gif Tik va nežinau kaip naujam cikle žymėti, kaip O įvykusia ar ne? Na ar vaisingą laikyti iškart po mm ar dar kelias dienas iki vaisingų gleivių laisvai smileysex.gif

Jei nėštumas tikrai nepageidautinas, geriau jau nepasikliauti spėliojimais, o jei greitu laiku vis tiek planuotumėt ir gyvenimo II nesugriautų, galima gal ir surizikuoti. mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(ginttta @ 2010 06 28, 06:01)
Matavau visą ciklą. Ciklo ilgumas vidutiniškai 30-32 dienos. Žiūriu praeito mėn. grafika. Temp. buvo pakilusi. Nors gal aš jau kažko ir nebesuprantu. Turbūt šis būdas ne man. Tik vieną supratau - negalima išdykauti prieš temperatūros pakilimą. Kai pakyla ir laikosi kelias dienas - pirmyn.

Nestebint gleivių - tikrai taip. Vien kalendorinis metodas vaisingos fazės pradžiai nustatyti - labai nepatikima. Beje iš kelių ciklų skaičiavai vidurkį ir kiek atėmei iš trumpiausio ciklo? Kiek dienų truko mm? Jei ilgėliau, tai 2 dienos po mm jau galėjo būti vaisingoji fazė net ir pagal kalendorių. g.gif
Papildyta:
QUOTE(ginttta @ 2010 06 27, 22:59)
Pagal temperatūrą apytiksliai nusistačiau, kada turėjo įvykti O - apie 23 CD (pagal kelias dienas pakilusią temperatūrą) ir ramiausiai laukiau mm.

Ką reiškia "apytiksliai" ir "pagal kelias dienas"? Po BT pakilimo minimum 3 dienos yra vaisingos (priklausomai nuo gleivių piko dienos, gali būti dar ir daugiau).

Na gerai, nėštukių nervinti negalima. blush2.gif Tik šiaip labai nesmagu, kai taisyklių ne laikomasi, o prisilaikoma ir paskui ateinama skleisti erezijų, koks niekam tikęs pats metodas.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 06 28, 08:18)
O dėl mažiuko... Aš pati irgi pagalvoju, kad jei dabar  nestuke.gif taip mielai keisčiau su kokia nevaisinga pora, bet... po to pagalvoju, kad jei tai nutiktų man, matyt taip lemta. Kai žiūriu į savo vaikus, galvoju, kad tai labai puikūs vaikai: labai gražūs, protingi, o kas yra pilvelyje niekada negali žinoti, bet manau, kad būtų kažkas ne mažiau labai gražaus ir protingo wub.gif Iš kitos pusės vaikai, kaip bebūtų yra šioks toks vargas. Kai pagalvoju nenorėčiau dar 2 metus, praleisti namie, bet kai kalba eina apie naują žmogų... kas tie du metai prieš visą gražų gyvenimą 4u.gif

Kokios šviesios mintys. ax.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2010 06 28, 09:27)
ai, dar pasitikslinsiu, ar teisingai supratau kaip reik matuot BT - kasdien tuo paciu laiku, tuo paciu termometru dar tebegulint lovoje, ne maziau kaip po 3 val. nepertraukiamo miego?

Taip. 4u.gif
Atsakyti
Horo, kiek aš domėjausi pastaruoju metu dėl PMS'o simptomų, tai dažniausiai tokiems fiziniams simptomams kaip krūtų jautrumas gydyti yra siūlomas tikrojo skaisminio (Vitex agnus castus) preparatai. Tai merginos jau minėjo čia Prefemin, aš geriu dabar Agnucaston. Gal dar kokių firmų yra šis preparatas. Tik poveikis ne greitas, paprastai rekomenduojama pagerti tris mėnesius, kad pajustum skirtumą.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 06 28, 22:31)
Horo, kiek aš domėjausi pastaruoju metu dėl PMS'o simptomų, tai dažniausiai tokiems fiziniams simptomams kaip krūtų jautrumas gydyti yra siūlomas tikrojo skaisminio (Vitex agnus castus) preparatai. Tai merginos jau minėjo čia Prefemin, aš geriu dabar Agnucaston. Gal dar kokių firmų yra šis preparatas. Tik poveikis ne greitas, paprastai rekomenduojama pagerti tris mėnesius, kad pajustum skirtumą.

Ačiū! Nes mane tas krūtinės stiprus maudimas vis verčia galvoti ar kartais aš ne nestuke.gif bet man jau koks trečias ciklas taip, tai reikia būti protingai ir nepisigalvoti ax.gif Na, o mano BT toliau sukasi apie 37C, bet jai ir nėra ko kristi (10 DPO), et, mmm savaitgaliui ateina doh.gif
Atsakyti
ech.. o man sian BT nukrito.. unsure.gif Jau kilo 36,85-36,9 ir galvojau sian jei pakils - uzskaitysiu O.. smile.gif o cia eme ir nukrito iki 36,6.. blink.gif Pries tai BT kelias dienas buvo 36,6-36,7
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 29 birželio 2010 - 08:06
Aš labai bijau suklysti. Jei galit, prašykit keletą pagrindinių taisyklių, kad nebutų klaidų. Man dar sudėtingas yra vaisingų, nevaisingų dienų nustatymas pagal gleives. Kaip suprantu, geriausia jas stebėti ryte.
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2010 06 29, 08:58)
Aš labai bijau suklysti. Jei galit, prašykit keletą pagrindinių taisyklių, kad nebutų klaidų. Man dar sudėtingas yra vaisingų, nevaisingų dienų nustatymas pagal gleives. Kaip suprantu, geriausia jas stebėti ryte.

Gali pasiskaityti cia:

http://www.fertility...d-Pregnancy.pdf 6 puslapis
http://www.gyvybe.lt/index.php?id=30

Tikrai dekui merginoms uz ta angliska nuoroda 4u.gif . Issisaugojau net biggrin.gif , kad nepamesciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 29 birželio 2010 - 09:29
aha, as ja irgi dabar studijuoju, atsispausdinau, tai darbe vis laiko turedama paskaitau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2010 06 29, 07:58)

esme yra tokia,kad kol mokaisi pirmoji faze iki ovuliacijos laikoma vaisinga ir arba susilaikoma arba naudojamos barjerines ir tik temperaturai parodzius O, galima uzsiimti laisva meile. Jei manai,kad zinai pakankamai ir gleives aiskios, tada pirmoj fazej galima kas antra diena iki pamatai gleives, bet man asmeniskai yra labai sunku suziureti gleives del vyro likuciu, o jei ciklas trumpas geriau isvis nerizikuoti smile.gif

man tai labai idomu, ar Big_Trouble gavo atsakyma del tu hormonu g.gif

zinot arba man kuku maku arba tam mano mikroskopui, dvi dienas man rodo paparcius,kai dar tik 6cd blink.gif gleiviu nera, kaklelis zemai, nieko nesuprantu.....
Atsakyti
o as pirma karta uztikau savo gimdos kakleli taip aukstai, kad vos galejau ji pasiekti.. ir is to kiek pasiekiau jis man pasirode minkstas smile.gif
Vadinasi O dar tik artinasi ant dienu? Rysium su ta nukritusia BT? Nors gleives tai pas mane visa laika arba kremines arba lipnios tokios.. Skaidriu tasiu vis dar nera.
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2010 06 29, 09:58)
Man dar sudėtingas yra vaisingų, nevaisingų dienų nustatymas pagal gleives. Kaip suprantu, geriausia jas stebėti ryte.

Gleives stebėti reikia visą dieną - atkreipti dėmesį tiek į pačias gleives kiekvieno apsilankymo WC metu, tiek į pojūčius (sausa, drėgna, šlapia, slidu) bet kuriuo dienos metu. Ryte vertinimas manau kaip tik mažiausiai informatyvus - juk gimdos kaklelyje susidariusios gleivės gulimoje padėtyje nelabai gali ištekėti. Taigi taisyklė paprasta - BT pasižymima ryte, gleivių stebėjimo rezultai (vaisingiausi per dieną aptikti požymiai) - vakare. Reikia pedantiškumo, nes kartais atrodo, jog tikrai tikrai prisiminsi, o atsiverti užrašus ir jau nebežinai, ar tikrai buvo taip. doh.gif
Kitas dalykas - gleives galima vertinti ne vien išoriškai. Tuomet visą dieną stebima, kaip jau minėjau, o 1 ar 2 kartus per dieną - ir vertinant gimdos kaklelį (metodiką žmoniškai aprašytą esu radusi tik vienoje vietoje - Kiplių manuale (yra nuoroda temos pradžioje)).
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(werde @ 2010 06 29, 11:31)
zinot arba man kuku maku arba tam mano mikroskopui, dvi dienas man rodo paparcius,kai dar tik 6cd  blink.gif gleiviu nera, kaklelis zemai, nieko nesuprantu.....

Gal ciklas bus labai trumpas. g.gif O kiek dienų daugiausiai prieš O gali rodyti paparčius?
Papildyta:
QUOTE(MildukasK @ 2010 06 29, 09:02)
ech.. o man sian BT nukrito..  unsure.gif Jau kilo 36,85-36,9 ir galvojau sian jei pakils - uzskaitysiu O.. smile.gif o cia eme ir nukrito iki 36,6..  blink.gif Pries tai BT kelias dienas buvo 36,6-36,7

Na taigi džiaugtis reikia, kad gandrų tikėdamiesi O nepražiopsojot. mirksiukas.gif

O aš šiandien valanda anksčiau keltis turėjau, tai pridėjus 0,1 laipsnio taip gražiai žiūrisi tas pakilimas. bigsmile.gif Bet baisu prisisvajoti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 06 29, 15:29)
Na taigi džiaugtis reikia, kad gandrų tikėdamiesi O nepražiopsojot. mirksiukas.gif

oj dziaugiuosi dziaugiuosi thumbup.gif Iki pilnos laimes tu kiausinio baltymo gleiviu truksta biggrin.gif ir po to II lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 06 29, 16:16)
oj dziaugiuosi dziaugiuosi  thumbup.gif Iki pilnos laimes tu kiausinio baltymo gleiviu truksta biggrin.gif ir po to II  lotuliukas.gif

thumbup.gif tik nepamiršk kad būna, jog ir be kiaušinio baltymo gleivių II wub.gif ai, iš vis aš tos nuomonės, kad vaikų gaminimo metas pats smagiausias net blush2.gif prisiminus biggrin.gif man atrodo reikia dažnai mylu-mylu ir mažai sukt galvą dėl ko nors. Aišku galima ir BT matuoti, bet tik šiaip, kad žinotum kada galima sužinoti nestuke.gif ar ne.
Atsakyti