Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (IV tema)

QUOTE(Žiogelis @ 2010 07 14, 23:35)
Tikrai taip, bet aš fertilityje "užvarnelinusi" metodą, kuris reikalauja trijų pakilusių temperatūrų po 6 žemų, todėl man tiesiog keista.

Žiogeli, o aš pastebėjau tokį dalyką - prasidėjus naujam ciklui fertilitis vėl grąžino metodą į 'advanced'. Buvau vėl pakeitus, bet paskui dėl įdomumo tą 'advanced' palikau. Gal ir tau pakeitė metodą, o tu nepastebėjai?
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 07 15, 00:35)
Tikrai taip, bet aš fertilityje "užvarnelinusi" metodą, kuris reikalauja trijų pakilusių temperatūrų po 6 žemų, todėl man tiesiog keista. Aš pirmąją pakilimo dieną žymėčiau 16 DPO, o kadangi vaisingo laikotarpio pabaiga skaičiuojama pagal vėlesnį požymį, šiuo atveju - temperatūrą, tai nevaisingojo pradžia turėtų būti 18CD vakaras, ar ne? Bet gal aš praleidau kokią nors taisyklę, leidžiančią tokių šokinėjančių temperatūrų atveju "sušvelninti" sprendimą. Dabar manau, kad ne.

Aš manau, kad Tu manai labai teisingai biggrin.gif , bet reiktų turbūt visas tas Fertiličio pamokas persiskaityti g.gif , nes prie metodų aprašymų paminėta labai jau mažai:

"The Fertility Awareness Detector is based on the Fertility Awareness Method (FAM) as it is widely published (ovulation is detected after 3 temperatures above the previous 6) with some enhancements."

Arba man su kalba problemos unsure.gif , arba čia aiškiai sakoma, kad yra išimčių, kai Fertilitis vadovaujasi kiek modifikuotu FAM, kas aišku neleistina, jei nėštumo yra vengiama. g.gif
Atsakyti
Šakės, kaip aš tingiu BT matuoti doh.gif Jau mano vyras man net priekaištauja blush2.gif o aš sau laiminga guminukus naudoju, o termometrą užmetus į šoną. Bet gleives seku. Vaisingos jos pas mane. Viskas ryt pasimatuosiu, nes paskui dar pakilimo neužfiksuosiu.
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 07 15, 10:28)
Žiogeli, o aš pastebėjau tokį dalyką - prasidėjus naujam ciklui fertilitis vėl grąžino metodą į 'advanced'. Buvau vėl pakeitus, bet paskui dėl įdomumo tą 'advanced' palikau. Gal ir tau pakeitė metodą, o tu nepastebėjai?

Patikrinau - nepakeistas, FAM

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 07 15, 14:18)
Aš manau, kad Tu manai labai teisingai biggrin.gif , bet reiktų turbūt visas tas Fertiličio pamokas persiskaityti g.gif , nes prie metodų aprašymų paminėta labai jau mažai:

"The Fertility Awareness Detector is based on the Fertility Awareness Method (FAM) as it is widely published (ovulation is detected after 3 temperatures above the previous 6) with some enhancements."

Arba man su kalba problemos unsure.gif , arba čia aiškiai sakoma, kad yra išimčių, kai Fertilitis vadovaujasi kiek modifikuotu FAM, kas aišku neleistina, jei nėštumo yra vengiama. g.gif

Supratau... Va, ką reiškia instrukcijų neskaityti smile.gif

O mano temperatūra visai susimakalavo sad.gif Šiandien pamatuoju - 36,66. Pamatavau dar kartą - 36,65. Nors prieš pat matuojant temperatūrą pro atvirą balkoną baisiai kniaukdamas įlėkė katinas ir aš išnešiau jį žemyn, daviau ėsti, nes bijojau, kad namiškių nepažadintų sad.gif Jau galvojau, atmesti 0,1 ar ne.

Grafikas dabar va koks:

user posted image

Net fertilitis liniją pakeitė į punktyrą ir O datą pavėlino. Mmm kaip ir ne laikas sad.gif

Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 07 15, 15:18)

Man panašu, kad ta išimtis yra tokia, jog 6 žemos temperatūros yra nebūtinos.

Mano šio mėnesio grafikas (žinau, kad daug tarpų, bet atostogos ir ne visada išeina pasimatuoti):
user posted image
Balti taškiukai - matuota 40 min. vėliau, tai matyt reiktų atimti 0,1.

Grafikas panašus į kitus mano grafikus: pirmoje ciklo fazėje temperatūros iki 36,4, 16 ciklo dieną ovuliacinis pilvo skausmas, 17 CD temperatūra pradeda kilti (toks lėtas kilimas pas mane daugiau nei pusę ciklų) ir antroje ciklo fazėje temperatūra laikosi virš 36,7.

6 žemos temperatūros susidarytų nebent visus tarpus pirmoje ciklo fazėje pakeitus temperatūromis, mažesnėmis nei 36,35, bet nežinau, ar gerai, kad taip laisvai į duomenis žiūrima... Tuo labiau, kad ir statistika iškraipoma.

Labai gaila, kad FertilityFriend.com nėra galimybės pačiam braižytis, kada įvyko ovuliacija, kur turėtų būti dengiamoji linija ir pan... (Vis dar gailiuosi, kad go28days pasidarė mokamas.)
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2010 07 17, 10:10)
6 žemos temperatūros susidarytų nebent visus tarpus pirmoje ciklo fazėje pakeitus temperatūromis, mažesnėmis nei 36,35, bet nežinau, ar gerai, kad taip laisvai į duomenis žiūrima... Tuo labiau, kad ir statistika iškraipoma.

g.gif Tai kad susidarytų 5, o ne 6... Aš žemų temperatūrų liniją brėžčiau per 36,4.
Papildyta:
QUOTE(Ramera @ 2010 07 17, 10:10)
Man panašu, kad ta išimtis yra tokia, jog 6 žemos temperatūros yra nebūtinos.

O aš manau, kad tų išimčių yra daugiau. Tavo atveju įtariu, kad Fertilitis kažką labai suinterpretavo atsižvelgdamas į gleivių duomenis. Kažin ar neperkeltų O, jei "E" būtų kurią nors vėlesnę dieną. Nors juk piko diena turėtų būti 17 CD. g.gif

Be to, prisimenu, kaip kažkuriai iš mūsų būrelio Fertilitis O žymėjo punktyrais dėl to, kad nebuvo 6 žemos temperatūros taškų. mastau.gif (Na bent čia taip vieningai nusprendėme - gal visgi buvo kitų priežasčių unsure.gif ).
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 07 17, 08:16)
Nors prieš pat matuojant temperatūrą pro atvirą balkoną baisiai kniaukdamas įlėkė katinas ir aš išnešiau jį žemyn, daviau ėsti, nes bijojau, kad namiškių nepažadintų sad.gif Jau galvojau, atmesti 0,1 ar ne.

O kodėl reiktų atmesti (ir būtent 0,1) - dėl to, kad buvai atsikėlusi? unsure.gif Maniau, kad taip galima tik kai matuojama peranksti, o katinas, kaip suprantu, įlėkė prieš pat matavimą. unsure.gif Dėl grafiko sugrybavimo ašku užjaučiu, bet prajuokinai su tuo katinu - jei pas mane taip įsiveržtų, BT gal ir virš 37 šokteltų. hihihi.gif Neaišku kokia BT bus rytoj, bet greičiausiai šios dienos ji tiesiog visiškai "sugadinta".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 17 liepos 2010 - 14:37
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 07 17, 15:29)
g.gif Tai kad susidarytų 5, o ne 6... Aš žemų temperatūrų liniją brėžčiau per 36,4.
Papildyta:

O aš manau, kad tų išimčių yra daugiau. Tavo atveju įtariu, kad Fertilitis kažką labai suinterpretavo atsižvelgdamas į gleivių duomenis. Kažin ar neperkeltų O, jei "E" būtų kurią nors vėlesnę dieną. Nors juk piko diena turėtų būti 17 CD. g.gif

Dar ciklo pradžioje yra žemesnių temperatūrų, todėl 6, bet jos matyt dar ir iš eilės turi eiti? Aš taip pat brėžčiau per 36,4.

Apie gleives kažkaip nepagalvojau... Padarius 16, 17 ir 18 CD su E, linijos tampa punktyrinėmis. Man su gleivėm nelabai aišku, nemoku gal nagrinėti jų... Reikės daugiau pasiskaityti. Tik kiaušinio baltymo aiškiai atpažįstu, o vandeningos gleivės man atrodo vos ne visą ciklą tęsiasi. Sakyčiau jos dar iki šios dienos yra, tad aš žymiu tik pačias gausiausias dienas.

Naudojantis gleivių metodu pirmoje ciklo pusėje patartina mylėtis kas antrą dieną. Čia dėl to, kad spermos nepalaikyti gleivėmis? Ar apskritai lytinis susijaudinimas joms daro įtaką?
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2010 07 17, 16:13)
Dar ciklo pradžioje yra žemesnių temperatūrų, todėl 6, bet jos matyt dar ir iš eilės turi eiti? Aš taip pat brėžčiau per 36,4.

Turi eiti iš eilės. Galima atmesti vieną, na kartais du taškus, bet likusieji turi būti nepriekaištingi. O ciklo pradžioje, jei ankstesnis ciklas buvo ovuliacinis, iki 5 dienos galima išvis nematuoti BT - ji nieko nereiškia.
Papildyta:
Naudojantis gleivių metodu pirmoje ciklo pusėje patartina mylėtis kas antrą dieną. Čia dėl to, kad spermos nepalaikyti gleivėmis? Ar apskritai lytinis susijaudinimas joms daro įtaką?

g.gif Tik dėl antrosios iš šių priežasčių ir dėl to, kad spermos likučiai trukdo vertinimui (todėl mylėtis galima tik kas antrą vakarą). O jei kokių nors gleivių jau yra, tai jau nebe pirmoji nevaisingoji fazė ir šios taisyklės nei prie ko.
Atsakyti
Labai dėkui už atsakymus 4u.gif
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 07 17, 18:17)
Turi eiti iš eilės. Galima atmesti vieną, na kartais du taškus, bet likusieji turi būti nepriekaištingi. O ciklo pradžioje, jei ankstesnis ciklas buvo ovuliacinis, iki 5 dienos galima išvis nematuoti BT - ji nieko nereiškia.

O kodėl nieko nereiškia pirmųjų ciklo dienų temperatūra?

g.gif Tik dėl antrosios iš šių priežasčių ir dėl to, kad spermos likučiai trukdo vertinimui (todėl mylėtis galima tik kas antrą vakarą). O jei kokių nors gleivių jau yra, tai jau nebe pirmoji nevaisingoji fazė ir šios taisyklės nei prie ko.

Lytinis susijaudinimas juk galimas ir be sekso... Tai matyt gleives teisingai galima interpretuoti tik tomis dienomis, kai nesusitinku su vaikinu biggrin.gif

Savo NŠP neišmanymą labai demonstruoju, tai šiek tiek pasiaiškinsiu... Kadangi vaikučių dar net planuose nėra, tai temperatūrinį metodą deriname su prezervatyvais: per tikrai vaisingas dienas nesimylime išvis, be prezervatyvų mylimės tik užfiksavus 4 aiškiai pakilusias temperatūras. O skaitydama šią temą ir kitus šaltinius kaupiu žinias ateičiai, kai pražiopsojus vaisingas gleives ir tą dieną pasimylėjus nestresuotume smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 17 liepos 2010 - 19:00
QUOTE(Ramera @ 2010 07 17, 19:33)
O kodėl nieko nereiškia pirmųjų ciklo dienų temperatūra?

Nežinau kaip yra su išskirtinai trumpais ciklais mastau.gif , bet šiaip laikoma, kad ir pradėjus matuoti nuo 5 CD dienų iki O užtenka, kad susidarytų 6 žemos temperatūros taškai. BT paprastai pradeda kristi prieš prasidedant mmm, bet nebūtinai labai staigiai - įprastą folikulinės fazės lygį gali pasiekti ir per keletą dienų. Trumpai tariant, pirmas 4 ciklo dienas galima ramiai pailsėti nuo BT matavimo, tik labai svarbu, kad ankstesniame cikle būtų užfiksuotas jos pakilimas, nes priešingu atveju mmm yra vadinamosios "netikros" ir O gali įvykti iškart po jų ar net per jas, kas reiškia, kad BT matuoti reikia ir per tas netikrąsias mmm.
Atsakyti

Dar nepaminėjau vieno dalyko blush2.gif , o galbūt kaip tik tai Tu ir turėjai omenyje. g.gif Nors niekaip neįrodyta, bet spėjama, kad pirmoje nevaisingoje fazėje, kai nors ir nėra jokių gleivių, mylintis kelias dienas iš eilės aplinka spermatozoidams išlikti tampa palankesnė ir jie išgyvena ilgiau.
Atsakyti
Aš tai galutinai nusivylusi savo matavimais blush2.gif Šiandien pramiegojau su termometru 1,5val doh.gif atsikėliau skaudančia gerkle (matyt nuo kondicionieriaus) ir sukaitus. Na ir BT atitinkama - 37C. Bet spėju ją teks išmesti.
Atsakyti