(Proporcijos dviems daug valgantiems

2 puodeliai ryžių, nelimpančių. Ryžiai pagrindinis šio patiekalo ingredientas, geriausiai tinka basmati. Bet tiks ir kiti ilgagrūdžiai nelimpantys ryžiai
800g krevečių (galima ir mažiau, skaniau didesnės su uodegomis, uodegas nuimti)
Geros saujos džiovintų krapų (būtinai), galima petražolių
Druskos, pipirų, česnako miltelių.
Krevetes atšildyti, nuimti uodegas, ir kepti be aliejaus gerai įkaitintoj keptuvėj. Susidariusį vandenį vis nupilti (krevetės turi kepti, o ne virti). Kai jos nustoja leisti vandenį, įpilti šiek tiek aliejaus, apibarstyt druska ir pipirais ir nemažinant ugnies kepti kol apskrus. Atidėti į šalį.
Ryžius nuplauti, virti dideliame kiekyje vandens, gerai pasūdyto. Basmati ryžiai verda labai greitai, per maždaug 5min. Ryžiai turi būti vos vos kieti iš vidaus. Jeigu ryžius išvirsit iki galo, jie tolesniame procese sulips. Jeigu nepasitikit savo ryžiais, baigus virti, perplaukit šaltu vandeniu.
Imti puodą nelimpančiu dugnu (aš turiu tam skirtą ryžių puodą, bet tiks bet koks tvirtas tefloninis plačiadugnis puodas). Į dugną pilti aliejaus, galima įdėti plonais griežinėliais supjaustytas bulves į dugną. Jos skaniai apkeps, gausis kaip bulvių traškučiai, ir bus lengviau puodą valyt po gaminimo

Jeigu gaminu dviems, valgom tiesiog su salotomis. Jeigu darau svečiams, dedu daug daugiau ryžių (pagal svečių skaičių) ir šalia tiekiu keptą žuvį. Ryžiai labai šventiškai atrodo

Reportažas bus skurdus, nes negaliu įdėti didesnių nuotraukų. Nors turiu žingsnis po žingsnio nuotraukas
