QUOTE(Nova @ 2010 06 05, 20:21)
Tai taip, kepiau per 2 kartus, bet abu biskvitai issigaube, ir net labai

Is pradziu maniau, kad isemus is orkaites "nuses", bet iskepe normalus, tvirti biskvitai be jokio oro, tiesiog apvalus virsus
Aš interneto platybėse radau tokią gudrią mintį, kad biskvito tešla "turi atmintį", t.y. kepant ji "atsimena" į kurią formos vietą pylėme tešlą, o juk turbūt dauguma tikrai pilam biskvito tešlą į formos vidurį, kur ir iskyla ta "kupra"

Taigi, kad biskvitas iškeptų be Himalajų kalnų ir visokių ten kalnagūbrių, supylus visą tešlą į formą, paimkite formą už kraštų ir stipriai trinktelėkite pora kartų į stalą (pageidautina, kad po trinktelėjimo nereikėtų tešlos krapštyt nuo sienų ir lubų

) - trinktelėjimo metu pasikeičia tešlos molekulinė, ar kaip ten ją gudriai pavadint, konstrukcija, oro burbuliukai iš centro pasiskirsto tolygiai po visą formą ir nelieka susikoncentravę tešlos supylimo vietoje, tada kepant nesigauna "kupra".
Norit tikėkit, norit ne, bet aš jau ne kartą patikrinau šią teoriją apie tešlos "atmintį" - nu tikrai biskivai iškepa lygūs

(aš kepu išardomose formose)
Tikiuosi padėjau