Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

Juraciuxzx, laikykis. Gyvenu su anyta, tiesa, nedaug beliko kartu, nes perkam jai buta ir ji iseina. Musu noru, nes abu su vyru suprantam, kad ramybes kartu gyvenant nebus. Kol neturejom vaikelio, bala nemate, bet dabar - norisi savo gyvenimo, ramybes, laisves....

Deja, kas kartu negyvenes su anyta - nesupras. O ir gyvenes galbut nelabai supras, nes esme yra paprasta - ZMONES SKIRIASI. Todel skiriasi situacijos ir ne mums teisti kita, nes ne kiekvienas isgyvenam tam tikras ar panasias situacijas.

Viena zinau, kad Mamos (is didziosios raides), besalygiskai myli vaikus. Net tada, kai jos pastoja nepilnametes tongue.gif Palaikymas svarbiausia.

Aisku, yra situaciju, kai Mamos turetu nepritarti vaiku veiksmams - kai tai liecia nekalto kudikelio ateiti. Jei vaikinas liaudiskai tariant, "prisidirbo", jei nenori gyventi su kudikelio mama, privalo islaikyti vaikuti. Jei mano dukra pastotu nepilnamete, pirmiausia pasvarstyciau, kur as kazka ne taip padariau, kazko neisaiskinau. O greiciausiai pasidziaugciau busima anuke / anuku, ir, kiek leistu mano vaikas - padeciau islaikyti anuke, o vaikams padeciau gyventi - mokytis, dirbti ir t.t.

Viska, atrodo, padarytum, kad tik vaikui gyventi butu lengviau. Net jei tai reikstu visiska nesikisima i jo gyvenima.

Taigi, reziume - tegu gyvena vaikai kaip jiems iseina, nes jiems iseina taip, kiek mes i juos idejom anksciau. Visuomet islieka besalygine meile. O meile kantri, maloninga, ji nemasto piktai ir niekada nesibaigia. Meile suteikia laisve.

Gal i lankas as cia, bet vis tiek smile.gif
Atsakyti
dekui upeJura.
as rasau viena, man atsako kita...
g.gif
manau man geriau reikia individualios pagalbos ieskoti.
Aciu visiems kas nuosirdiai padeti norejo.
Atsakyti
Va tame ir yra nesusikalbejimas, nes siuo metu veikia emocijos, o jos blogas patarejas. Todel ir reikia nusiraminti. O rytoj, is ryto, su "ataususia" galva, paskaitytkite ka parase, tik pasistenkite nesiskaudinti, o pameginkite neisaliskai issiskaityti.

Neveltui sakoma, rytas uz vakara protingesnis. Labos nakties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 07 19, 21:33)
VISISKAS OFF TOPICAS, LABAI ATSIPRASAU:
<...>
kažkokia dviguba moralė

A ko jūs čia man į akis šokinėjat? "CAPS LOCK" klavišas užstirgo? Lyskyt jūs į tą žemę, jei poreikis yra. Prieš tai galvot reikia, o ne po to sriūbauti, kad šešiolikinei į žemę sulysti norisi. Svetimo skausmo būna ir daug, tik čia ne skausmas, čia - neatsakingumas, savęs negerbimas. "Tvarkingų tėvelių" auginti vaikai epitetų neparinkinėja. Kad jūs ne galva galvojote, o kažkuria kita vieta - tikrai ne mano kaltė. O, kad teisybė akis bado - ne amne kaltinti reikėtų, o į veidrodį pasižiūrėti ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, neperkialiant jų ant kitų pečių. Čia ne mirtina liga, ne neįgalumas, ne skurdas. Čia elementarus mergiškos savigarbos trūkumas. O jei jums kasdien vis kitas asmuo "ant kiekvieno kampo" tą sako, susimąstykit - gal ne tie sakantieji kalti?
"Teisieji" - puolusiuosius ir dar kaip supranta, tik ne tada, kai drąsko nuo savęs maikes ir aiškina, ka aplinkui visi durni ir idiotai. Aš pati esu ne be nuodemės, bet atleiskit man - aš savo klaidas pripažįstu, priimu kritiką, suprantu, kad tai mano durnos mergos kaltė, kad aš esu atsakinga už savo gyvenimą, o ne šoku akis drąskyti, kad jūs visos durnės, tik jos vieni D'Artanjanai
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 07 18, 23:49)
Na jei ne anyta, autores vyro nebutu pasaulyje  4u.gif Ji padovanojo jam gyvybe, tuo pat metu ir jai suteike galimybe ji sutikti.

Kai mano vyrui jo mama sako "Atsimink, as tave pagimdziau" (su mintimi, kad jis budamas 32 turi pagal ja gyventi, nes menkas nukrypimas nuo mamos sumanyto musu seimai kurso reiskia nepagarba jai, mamai, pagimdziusiai sunu) jis pamasto (tiesiai nesako, nes vis tik gerbia. Zinau, jo mintis, nes man yra pasakojes), kad neprase jo gimdyti ir dovanoti sio gyvenimo. Tai buvo ne jio, o jo mamos apsisprendimas tureti vaika. IR TODEL JIS NERA JAI SKOLINGAS. TACIAU TAI NESUMAZINA PAGARBOS IR DEKINGUMO UZ JOS PASTANGAS AUGINANT. Bet supraskim, kad vaikai nera mums skolingi. Manau, didziausi konfliktai kyla, kai tevu-vaiku-marciu-anytu ir t.t santykiai grindziami skolos - isiskolinimo - kaltes principais.

QUOTE(Moonte @ 2010 07 19, 11:39)
Labai dziaugiuosi, kad jus viska sekmingai susitvarket ir suspejot. Bet, ar tokios laimes dukrai linkesite...

Pardon, o jus taip rimtai uz savo dukra ar sunu nuspresit, kas jai / jam yra laime, o kas ne? O gal jai kaip tik butu laime gimdyti jaunai. Panasu, kad daug problemu saknu yra ne paciame reiskinyje, bet poziuryje i reiskini. Jei visuomene (t.y. tu, as, jis, ji...) keistu savo poziuri ir reakcija i daugeli reiskiniu, galbut neliktu daugelio problemu.

Nesakau, kad ankstyvi lyt. santykiai yra gerai, bet jei taip nutinka, ieskokime priezasciu savyje, kaip tevuose, ir... galbut nesureiksminkime to. Tegu vaikai turi atrama mumyse kas benutiktu.
Atsakyti
Man tik visada būna įdomu, kaip situacija apsiverstų, jei vietoje anytos atsirastų mama, kuri jūs užaugino? Kuri priemė jus su jūsų vaikais gyventi pas save, juo auginti auklėti, jus į mokslus išleisti, jums ir jūsų šeimai padėti?
Kaip tada kalbėtumėt? Irgi ant kiekvieno kampo sakytumėt, kad motina bloga, kad motina daro tą .. aną? Niekada apie tai nesusimąstėte? Ar tai, kad tai yra vyro motina, ant jos srutas ir paplavas galima pilti? Ir jaustis visiškai teisia?
Papildyta:
QUOTE(UpeJura @ 2010 07 19, 23:19)
<...>
Pardon, o jus taip rimtai uz savo dukra ar sunu nuspresit, kas jai / jam yra laime, o kas ne? O gal jai kaip tik butu laime gimdyti jaunai. Panasu, kad daug problemu saknu yra ne paciame reiskinyje, bet poziuryje i reiskini. Jei visuomene (t.y. tu, as, jis, ji...) keistu savo poziuri ir reakcija i daugeli reiskiniu, galbut neliktu daugelio problemu.
<...>

Mano nuomone, mes jau taip pakeitėm požiūrį, kad jau "privažiavom priešpaskutinę stotelę". Kada vaikai tik reikalauja, reikalauja ir jaučiasi teisiais. Jei jiems pasakai, kad jie yra neteisūs - vadinasi pamini jų teises, laisves ir galimybę savarankiškai formuoti gyvenimą.
QUOTE(UpeJura @ 2010 07 19, 23:19)
Nesakau, kad ankstyvi lyt. santykiai yra gerai, bet jei taip nutinka, ieskokime priezasciu savyje, kaip tevuose, ir... galbut nesureiksminkime to. Tegu vaikai turi atrama mumyse kas benutiktu.

O kodėl lytynių santykių (ypač ankstyvųjų) nereikia sureikšminti? Čia kas? Saldainį sučiulpti? 23 metų bernas guldydamasis 16-15 metų merginą nesuvokia kuom gali baigtis? Ar tai yra tėvų atsakingumas? Ar tai nėra lytyškumo ugdymo spraga? Ar tai nėra pagarbos moteriai spraga? Gerai, jei prisiimama atsakomybė, o jei ne? Kokia našta ir kas užgriūna vargšę mergaitę? Ar bent jau kažkas nagrinėjo kodėl nepilnamečiai/-tės sugriūna į lovas? Juk tai tiesioginė tėvų kaltė, meilės ir dėmesio stoka vaikams. Kas yra tame gero? Kas? Kad vaikai vaikais apsikrauna?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2010 07 20, 00:29)
nepilnamečiai/-tės sugriūna į lovas? Juk tai tiesioginė tėvų kaltė, meilės ir dėmesio stoka vaikams. Kas yra tame gero? Kas? Kad vaikai vaikais apsikrauna?

tik jau nereikia,man niekada nei tėvų meilės nei dėmesio netrūko rolleyes.gif
Atsakyti
Pirmiausia, tai mergina padarė klaidą parašydama, kad gimdė jauna. Bet... Šiandien su B kalbėjomės apie anytas ir uošvienes. Ir priėjom tokios išvados, kad dažnai anytai/uošvienei yra prieštaraujama iš kvailo principo, nes ji ne mama ir kokio velnio čia man patarimus duoda. Tas žmogus mums lyg ir niekas, draugo mama, kas čia tokio. Dėl to ir būna tas priešiškumas, ji manęs nepažįsta, tai tegu ir nevadovauja.

Čia reikia pakeisti požiūrį. Na ir kas kad jums nesmagu tos išrūgos, jai gerai, tai ji taip gyvena. Man pvz nesmagu, kad mano anyta ir jos šeima niekad nevalgo su peiliais, o tik su šakutėm, kad vietoj baltos patalynės naudoją seną, nuskalbtą, spalvotą. Po velnių, juk būnu ten, bendrauju ir išsimiegu ir vargo nemetau. Gaunu aš ten tą peilį, grįžtu namo ir miegu savo baltoj patalynėj. Na tegu ir taupo jūsų anyta. Džiaukitės, kad ji iš jūsų šeimos pinigų neprašo mirksiukas.gif

O kas dėl tų nepilnamečių ankstyvo lytinio gyvenimo, tai pritariu Nakvišai. Visuomenės požiūris dabar jau yra toks, kad 16metė nėščia jau norma, ir kad 14metės jau mylisi juk irgi norma. doh.gif O ką ta visuomenė daro, kad to nebūtų? Nieko. Tik kišą tą seksą per visur kur tik įmanoma, tv, žurnalai, laikraščiai. Jau to tolerantiškumo manau užtenka, ir reikia imtis kažkokių veiksmų ir to nebetoliaruoti, kad tokių dalykų būtų kuo mažiau.
Ir po galais, kodėl jau tos merginos save taip aukština, aš mokyklą baigiau, aš studijas baigiau, aš darbą turiu padorų ir auginu vaiką ir be vyro, ir su vyru... Tai normalu, tai normalus gyvenimas, mokykla, studijos, darbas, vaikas ir t.t. Nėra ko čia taip jau didžiuotis labai, visos to mokslo siekiam.
Atsakyti
QUOTE(UpeJura @ 2010 07 20, 00:19)

Ir jums pardon. Bet as aukleju savo vaika taip, kad jis butu asakingas uz savo veiksmus, ir ju pasekmes. Esu pasirinkimo laisves salininke, bet manau, kad tos laisves ne tik duoda, bet ir ipareigoja. Aciu Dievui, atsakomybes jausmo jis nestokoja. Vaikas nera salutinis sekso veiksnys, o zmogus, i kuri reikia ziureti pagarbiai. Savo sunui nuo mazumes nedariau ir nedarysiu palengvinimu, is principo, sauges ka daryti, buk suauges ir su paskememis tvarkytis, ir visai ne svarbu, ar tai mylejimasis, ar mokslai, ar dar kazkas gyvenime. Vaiko pasirinkimo gerbimas, netapatu, kad uz ji paskemes privalai salinti.

Va tame ir matau blogi, tokiam poziuryje kaip jusu, hiper liberalumas, kai jau "stovi" vadinasi gali. Toks vaiko pasirinkimas. Nieko panasaus. Gali kada sugeba savarankiskai pasirupinti, be mamu, be anytu ir t.t. Ir nematau nieko gero, kad nebrandaus poelgio kvailumas, bet ne pasekme - vaikas, yra vynojamas i vata.

Visu pirma as "sikna istarkuociau", zinoma istatimiskai, tokiu jaunu atzalu tevams, kad kitiems pamoka butu rupintis savo vaiku, ne tik higiena, skudurais, mityba, bet ir dvasiniu ugdymu.

Skescioti rankomis po fakto, o kas daugiau lieka, niekur nedingsi. Ne iseitis, bet taip kaip ir jus odziu, himnu ir ditirambu negiedosiu. Tai tokia pasekme, kad priesui nepalinkesi. Viskas turi buti savu laiku ir vietoje. Is to ka skaitau, matau, kad autoere sekmingai susitvarke, is salies padedama. Jei jai paciai tektu rinktis, manau, pasirinktu samoninga motinyste. Brandus zmogus turi daugiau dvasiniu resursu, o tai ir ugdo zmogu-vaika. Zinoma galima vadovautis "Dave Dievas dantis, duos ir duonos", bet ar siais laikais kas gyvena...

Nereikia sunadvokatauti autorei, jus jai darote meskos paslauga. Siaip, sis sarsalas senai butu nurimes, jei ne alyvos i ugni pilstymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 liepos 2010 - 06:43
QUOTE(Nakviša @ 2010 07 20, 00:29)
O kodėl lytynių santykių (ypač ankstyvųjų) nereikia sureikšminti? Čia kas? Saldainį sučiulpti? 23 metų bernas guldydamasis 16-15 metų merginą nesuvokia kuom gali baigtis? Ar tai yra tėvų atsakingumas? Ar tai nėra lytyškumo ugdymo spraga? Ar tai nėra pagarbos moteriai spraga?

Na, cia metete akmeni i Juraciuxzx anytos darza smile.gif Taip iseina, ji neismoke sunaus, kad guldytis po savimi 16 mete yra neatsakinga ir nepagarbu smile.gif Gal jus ir teisi, bet... Galbut siai seimai visai neblogai gyvenasi ir jie anksti pradeje yra tiesiog laimingi. Gyvenimas nera taisykliu rinkinys, kaip ir vaiko pagal trafareta neisauginsi.

Manau, dauguma ne taip mane supratote. As nesu uz ankstyva lytini gyvenima. Bet... Gyvenimas yra gyvenimas. Niekada neauklesiu (tiksliau nenoreciau taip aukleti, bet... gyvenimas yra gyvenimas biggrin.gif) vadovaudamasi baime, pykciu ir pan., t.y. kad mano dukra is baimes negyventu ankstyvo lyt gyvenimo. Nes neduokdie mama ka nors suzinos - tokia pirti iskels. Neduokdie pastosiu, geriau namo negrisiu. Manau, reiktu ugdyti vaiko supratima, kad jis ne is baimes tevu darytu pasirinkimus, o is atsakomybes pries savo ir kito, kuris gali gimti, gyvenima. O jei atsitiktu kaip atsitiktu, manau, is mano puses butu vaikams pagalba, nes kam gadintis su vaikais santykius post factum?

Panasu, kad kelios jusu cia pasisakiusios aukletumet taip, kad vaikas bijotu. "Sikna tarkuociau, vaju pakelciau..." ir pan.

Tiek pasakysiu, kad arsios ir piktos marcios tampa arsiomis ir piktomis anytomis. Velgi arsios ir piktos, visad teisios ir "tik mama zino, kas vaikui geriausia" mamos tampa arsiomis, piktomis, ikyriomis ir visazinemis anytomis ar uosvienemis.

O siaip linkiu daugiau ramybes smile.gif
Atsakyti
Atsakomybe uz savo veiksmus, ne tapatu baimei, jus matot ka mokat, ar sugebat izvelgti. Atsakomybe, tai samoningas savo veiksmu pasekmiu ivertinimas pries ka darant, ir samoningas tu pasekmiu prisiemimas, nepermetant atsakomybes kitam. Baime gi yra primityvus instinktas, refleksas, kuris paralyzuoja mastyma, o ne skatina ji.

Bausmes gi taikomos, ne baimes skatinti, o kaip auklejamoji priemone. Tarp kitko, bausmes buna ivairios, jas taikome valstybiniu mastu, kai zmogus nusizengia istatymams. Velgi, kiekvienas tai traktuoja skirtingai, bausme tikslu ibauginti, arba aukleti. Bausmes paskirties vertinimas atestuoja zmogu, o ne bausmes paskirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 liepos 2010 - 10:21
QUOTE(pavasario.gaiva @ 2010 07 19, 16:49)
Tiesio nekreipti demesio  cool.gif Nores bendrauti, bendraus, o jei nenores - nieko tu nepadarysi. Verskis per galva, vistiek bloga busi. Puikiai tave suprantu, nes manoji anyta, kokiu reta, tiesa sakant negalvojau, kad man kada gyvenime taip nutiks  biggrin.gif Daug reikejo laiko, kad priprasciau jos skaudzius zodzius, poelgius neimti taip giliai i sirdi... Jei trumpai, tai mano anyta yra vienintele ir nepakartojama moteris, kuri turi dalyvauti savo sunaus gyvenime, o moterys, ateinancios i sunaus gyvenima paskutines k ***os. Jis turi klausyti tik mamos nuomones, skambinti jai po kelis kartus per diena, ir isvis butu idealu, kad su ja visalaik gyventu. Jam apie mane meluoja, prisneka kazkokiu nesamoniu, ka as neva sakiau ir tt. As su ja niekada nesikoliojau, visuomet mandagiai snekejau, nors ir varydavo, o dabar sau pasakiau,jei ji nenori graziai su manim bendraut, kodel as turiu buti zeminama (nes kai nuvaziuojam, kalba su manim zaibuodama ir tt). Neskaitant to, kad jos giminei as apibudinta kaip monstras, grieztai manes nekviecia i ju balius, kad niekas nepabendrautu su manim ir jos melais tiketu  biggrin.gif O Lietuvele mazas krastas, viskas juk ateina iki mano ausu  doh.gif Ji net ligas issigalvoja, kad tik sunus pas ja griztu vienas gyventi. Nu zodziu, is sono net nesitiki, bet kai pats savo kailiu patiri, tai..  doh.gif Dabar issigalvojo kazkokia nesamone, kad nuo manes atsiribojo, nors pati mano namuose sukele skandala, kai buvo mano mama, o maniskiui pasake, kad as ja uzsipuoliau ir isvariau is namu. Nu, virsune  blink.gif

As is savo puses padariau VISKA, bet to tikrai neuzteko... Galiausiai pasakiau vyrui: jei ji kada uzsinores normaliai bendrauti, as visuomet busiu uz, maloniai ja priimsiu ir niekada nepriminsiu, ka yra pasakius ar padarius. Ji yra jo mama ir as ja gerbiu. Bet jei ji atvaziuos tam, kad skandalus kelti, ar dar ka nors, tai atsiprasau, as suaugusi nepriklausoma moteris ir neprivalau buti zeminama  4u.gif

Atsiprasau, kad tiek prirasiau, bet nors biski issiliejau  blush2.gif

Aciu uz patarima, na puikiai suprantu ir Jus, kad su tokiu egoistu zmogumi labai sunku susigyventi, juolab kad ji visuomet konkuruoja ir zut but nori laimeti Jusu vyro demesi ir laika. Mano manymu protinga moteris turetu suprasti kad i jos sunelio gyvenima atejo kita moteris, kuria jis myli ir tiesiog taikiai uzleisti savo pozicijas o ne kariauti, kaip ta daugelis anytu ir daro. Tikrai labai sunku zmonai, kai vyras gyvenime turi 2 moteris: zmona ir mama, kuriom turi vienodai rupintis, negailet demesio ir sokinet... Gaila ir vyro ir zmonos tokiu atveju. Juolab kad dar ateina i jusu namus, kelia skandalus, zemina jus o poto dar prisneka nebutu dalyku jusu vyrui! Cia jau mazu maziausiai kvaila. As tikiuosi jog jusu vyras netiki mamos pasakojimais, nes kitaip manau kiltu dar ir papildomu problemu del to. patarciau koki karta paimt ir irasyt jusu pokalbi,kai bunat dviese ir kai ji jus zemina, inicijuoja skandala, poto duot vyrui paklausyt. manau po to, vyras ne tik netikes mamos paistalais, bet ir pasikalbes su ja del tokio elgesio ir zemnimo.
Na o jus puikiai padarete, as manau uzdaryiau tokiai anytai savo namu duris ilgam laikui. Iki tol kol nepagalvos, kad galima bendrauti graziai, be izeidinejimu ir pan.
Tikiuosi viskas aprims Jusu seimoje ir Anyta susiprotes pagarbiau elgtis ir nedaryt nesamoniu.
Sekmes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(__snowflake @ 2010 07 19, 16:57)
O čia rašo tik tos, kurios turi blogas anytas??? smile.gif
Aš savąja galiu tik girtis-viską dėl mūsų šeimos padarytų, rūpinasi, bet kada galim į ją kreiptis, o mane myli kaip tikrą dukrą. Vaikeli, tu man tas pats, kaip ir mano sūnus-čia jos žodžiai.

Labai dziaugiuosi kad gavot ne anyta o auksa! As pries tai tokia anyta turejau, na tikroji anyta ji man taip ir netapo, taciau zmogus buvo super, lyginant su tuo ka dabar turiu. Dar ir dabar su buvusia anyta jei kur susitinkam netycia, tai labai maloniai paplepam,be jokiu nuoskaudu,kaltinimu, kaip drauges ! smile.gif Gaila kad tokiu anytu labai jau mazai...
Papildyta:
QUOTE(pavasario.gaiva @ 2010 07 19, 17:10)
Dziugu, kad susitvarko. Pati dar turiu vilti, kad ir musu santykiai susitvarkys.
Suprantu, kad niekas nevercia. Tiesiog man asmeniskai seima yra labai svarbu ir buvo labai sunku susitaikyti, kad anytai yra kitaip. Be to, vistiek yra nemaloni itampa, kai negali paskambint ir pasneket normaliai, arba perduot linkejimus, kai ji su MB sneka, kai tave visiskai ignoruoja. Turiu omeny, kad daug tokiu detaliu susideda.  4u.gif

taip sutinku, tiesiog juk norisi normalaus zmogisko bendravimo, silto. smile.gif As pati to labai trokstu ir dar taip pat turiu vilti, jog santykiai pageres su anyta ir nereikes jausti itampos, zinoti jog neesu laukiama ar vengti susitikimu, bendravimo. smile.gif
Atsakyti