QUOTE(Moonte @ 2010 07 19, 22:21)
Veidmainyste nera tapatu chamizmui, staciokiskumui. Dazniausiai veidmainiauja tikedamiesi ka nors is zmogaus ispesti, pasinaudoti juo.
Siaip, visu postai yra atsakas i jusu pacios tona, ka pasejot, ta ir pjaunat. Jei nebutu tiek pagiezos pradzioje, nebutu jus niekas grieztai vertines, savo gi veiksmams sugebejot rasti aibe pasiteisinimu, o anytos trukumams pateisinti fantazijos pritruko. Siap, gyvenime yra normalu, kad visu pirma pretenzijas zmogus kelia sau, o veliau kitiems. Pas jus kiek atvirkstine eiga eina.
Nereikia manipuliuoti uzuojauta, nes analogiskai, galiu parasyti apie seneliu prieglaudas, ju zudymasi, sunkumus, ligas, pensiju mazinima ir t.t.
Apie pagalvojima. Visada prima buna mintis, o tik po to zodis, toliau seka veiksmas... Cia priklauso nuo zmogaus, kokios mintys, kokie zodziai, kokie veiksmai. Todel siaip sau minciu nebuna, jos yra zmogaus atspindys.
Patarimu, jums buvo duota ivairiu, bet klausimas, ar jus sugebesit suvokti, kai siuo metu jus uzsiemusi savigaila, o tai neduoda objektyviai vertinti situacija, oponentu postus. Todel visur vaidenasi puolimas.
Ir vel, jei ka, as nepuolu.
Jus moonte esate viena is tu konstruktyvias mintis rasanciu zmoniu.
Jus sakote as savigaila uzsiemusi...O man atrodo kad mano anyta taip pat uzsiemusi savigaila.
Apie anytos poelgius radus as kruva tu pateisinmu (ne tik saviems), bet jei cia juos rasysiu, tai tik dar labiau per galva gausiu.
Apie jusu rasomas mintis tikrai daug galvoju, man butent protingos kritikos ir reikejo, kad pradeciau kitaip galvoti.
Na bet kai kurie kalbetojai tikrai izeidineja. O puolimas man nesivaidena, kodel vieni zmones protingai kalba tikrai kaip turedami patirties, o kiti...patys paskaitete.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 07 19, 22:49)
Zinot, ka, gal pradziai nueikite kokios arbatos isgerkite. Nes veliau gi geda bus, kai perskaitysite ka parasete. Na zinoma, jei sugebesit adekvaciai vertinti savo postus. Ir nekaltinsit kitus, kad jie isprovokavo. Nereikia rasyti postus, kai veikia emocijos, nes jos blogas patarejas ir sukels nemazensi pliupsni postu atgalios, kurie jus nenudziugins, tik spek gaudyti. Siaip, jus saudote pro sali, sakiau gi, kad nesugebat ivertinti blaiviai postu.
Tai buvo patarimas. Pagailekite moderatores, jei saves negaila. Siaip, ispejimas kaip ir garantuotas, kad rasot didziosiomis raidemis.
kodel jus manote, kad as emociju veikiama viska rasau? tiesiog yra daugybe vietu, kurias neteisingai supranta ir neteisingai supranta nuo pat pradziu. tikrai nei keiksmais nesilaidau nei necenzuriniais zodziais. Jei ir ismes is forumo anokia cia beda...
Viska, ka parsau pirma du kartus perskaitau, pries cia paskelbdama...
o kodel turetu man buti geda? cia be jokio sarkazmo rasau...
sakote nesugebu blaiviai vertinti, blaiviai pagal ka? ir velgi tikrai be jokio izeidziancio tono. As paskaicius tikrai negalvoju: nu jau dabar kad parasysiu, kad pasakysiu....
as tik nesuvokiu, kodel man negalima apie kita zmogu galvoti vienaip ar kitaip, o kitiems galima...