QUOTE (sauluke @ 2003 12 15, 19:28) | ||||
yra ir kitokiu nuomoniu ![]() ![]() |
kaip bebutu, bet ciulptukas daro ZYMIAI maziau zalos nei pirstukas

vaistinese yra specialaus nagu lako, patepi juo pirsto-nago galiuka, jis buna kartus mazdaug 12-a valandu. taip isgydziau vvra nuo nagu grauzimo. manau, padetu ir vaikams.tiesa, reikia tartis su vaistininku ar gydytoju.
Paaishkinkite man kodel CHIULPTUKAS DARO AKIVAIZDZHIAI MAZHIAU ZHALOS NEI PIRSHTUKAS?!
Nezhinau kodel, bet mano motinishka nuojauta kuzhda atvirkshchiai
. Tai tik nuojauta, bet kazhkokia labai stipri
.
Kaip kazhkoks sintetinis kamshtis gali buti geriau uzh nuosava pirshteli
?
Mano mazhylei 2 menesiukai, ji katik atrado pirshteli, nezhinau kaip man elgtis: leisti ar neleisti? Duoti vietoje pirshtuko chiulptuka? (Chiulptukas jai vis ishkrenta.) Maitinu krutimi. Tachiau kruti ji naudoja tik valgymui - paskui smaginasi kitaip
[COLOR=purple]

Nezhinau kodel, bet mano motinishka nuojauta kuzhda atvirkshchiai

Kaip kazhkoks sintetinis kamshtis gali buti geriau uzh nuosava pirshteli

Mano mazhylei 2 menesiukai, ji katik atrado pirshteli, nezhinau kaip man elgtis: leisti ar neleisti? Duoti vietoje pirshtuko chiulptuka? (Chiulptukas jai vis ishkrenta.) Maitinu krutimi. Tachiau kruti ji naudoja tik valgymui - paskui smaginasi kitaip

Nery, maugli perskaitykit visa tema suprasit
tas lakas nevisada padeda, o ciulptukas geriau vien jau todel kad ji atimti galima, o ka su pirstuku? maugli duok kuo greciau, tegu turi ta ciulptuka, tik ne pirsta
bet kartoju perskaitykit visa tema, baisiu dalyku cia prirasyta.
Volba alijosius irgi nulis emociju
pasirode, nors aptepiau viska ka galejau ir negalejau, slykstyne kokia, net su muilu rankos vos atsiplove, bet pasirodo kai kam skanu gali but

Volba alijosius irgi nulis emociju

QUOTE (Iva @ 2003 12 16, 19:32) |
Volba alijosius irgi nulis emociju ![]() ![]() |
Nu ni figa siebie!Aš po šiai dienai atsimenu, koks klaikus tas alijošiaus skonis...Nu, bet gal vaikiukas pas tave mazochistas ekstremalas...

maugli, tu ryzkiai neskaitei temos visos ir isvis neisivaizduoji ka reiskia nykscio ciulpimas

Mes dabar kaip tik bandome zoses atsikratyti. Tiksliau mazoji pamete gal -niolika ju per pastaraji menesi, jau atsibodo pirkti... Tai daviau tokia maza maza, leliukishka
O ji paziurejo i mane i ta zose, nusijuoke ir atidave atgal. Dabar didvyriskai uzmiega be zoses - net neverkia!!!
Tikiuosi, ant pirshtuku nepersimes

Tikiuosi, ant pirshtuku nepersimes

Brangiosios, ash skaichiau visa tema nuo pirmo iki paskutinio puslapio
.
Teisingai, baisybiu prirashyta, bet kaip supratau ish psichologes komentaru, tai tos baisybes visai nepagrystos. O atsakymo i klausima, kodel reikia duoti chiulptuka vietoje pirshtelio - neradau. Ish psichologes zhinuchiu zishku tik tiek, kad naujagymiui pirshteli chiulpti yra normalu ir gera...
Tai jei ash ko nesuprantu, jei nesunku, paaishkinkit... Gal netychia praleidau?

Teisingai, baisybiu prirashyta, bet kaip supratau ish psichologes komentaru, tai tos baisybes visai nepagrystos. O atsakymo i klausima, kodel reikia duoti chiulptuka vietoje pirshtelio - neradau. Ish psichologes zhinuchiu zishku tik tiek, kad naujagymiui pirshteli chiulpti yra normalu ir gera...
Tai jei ash ko nesuprantu, jei nesunku, paaishkinkit... Gal netychia praleidau?
turiu pazystama, kurios 4.5 metu vaikas ciulpia sawo nyksti... ji jau n budu megino, ale nieks nepadeda... komentaru reik? tai kas gereu-nykstys ar ciulptukas?!
maugli, as neskaiciau jokios literaturos apie pirsto ciulpima, bet daug esu macius ir girdejus pasakojimu is paciu pirstu ciulpiku, kurie jau yra suauge
visu pirma, jei nekreipsim demesio i tai, kad pirstas iskreipia sukandima, tai atsizvelg bent i tai, kad pastoviai ciulpiamas ir dregnas pirstas deformuojasi. o oda ilgainiui tampa kaip nudeginta
ir isvis, mane pykdo vaizdas, kai 10-20 metu zmones sedi traukinyje ir ciulpia pirsta. tiesiog bloga ziuret
uztai meldziuosi kaip galiu, kad maniskei praeitu tas nykscio poreikis.

uztai meldziuosi kaip galiu, kad maniskei praeitu tas nykscio poreikis.
QUOTE (TauRe @ 2003 12 16, 22:11) |
maugli, as neskaiciau jokios literaturos apie pirsto ciulpima, bet daug esu macius ir girdejus pasakojimu is paciu pirstu ciulpiku, kurie jau yra suauge ![]() ![]() ![]() uztai meldziuosi kaip galiu, kad maniskei praeitu tas nykscio poreikis. |
100 proc. sutinku... o jei maugli yra noras tik pasigincyti, taj sita tema negincijama manau...
oi zinokit mamos ciulptukas taip pat kreivina ir dantukus ir sukandima. o kas labiau - diskutuotinas klausimas. priklauso nuo daugelio faktoriu kaip ilgai ciulpia, kaip laiko (pisteli/ciulptuka) iki kokio amziaus culpia ir pan. bet kuriuo atveju negirdejau, kad butu atlikti tokie tyrimai 
as anksciau maniau, kad ciulptukas nekenkia, bet po pokalbio su pediatre (kuri oi kiek vaiku macius) pakeiciau nuomone. nuo ciulptuko dantukai atsikisa i prieki, kreivinasi sukandimas.
ciulptuko privalumas tas, kad atejus laikui atsisakyti ciulpimo - lengviau tai padaryti.
bet jeigu vaikelis pusantru metuku gal geriau butu po truputuka atpratint nuo pirstelio ciulpimo is viso, o ne pratint prie ciulptuko, o po kiek laiko atimineti ta ciulptuka

as anksciau maniau, kad ciulptukas nekenkia, bet po pokalbio su pediatre (kuri oi kiek vaiku macius) pakeiciau nuomone. nuo ciulptuko dantukai atsikisa i prieki, kreivinasi sukandimas.
ciulptuko privalumas tas, kad atejus laikui atsisakyti ciulpimo - lengviau tai padaryti.
bet jeigu vaikelis pusantru metuku gal geriau butu po truputuka atpratint nuo pirstelio ciulpimo is viso, o ne pratint prie ciulptuko, o po kiek laiko atimineti ta ciulptuka