Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

taip apie vyresniu vaikucius snekame ir ne tik vaikucius sad.gif as dziaugiausi kad atrado, laveja, pediatre irgi sake kad nieko tokio, bet kaip matai... daugiau NIEKADA neleisiu kad taip atsitiktu jeigu turesiu kita vaika ir ciulptuka igrusiu kuo greiciau jeigu reikes
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2003 12 22, 14:26)
jeigu turesiu kita vaika ir ciulptuka igrusiu kuo greiciau jeigu reikes

o kaip grusi? laugh.gif
man tai nesigauna kad butu 2.gif
Atsakyti
QUOTE (maugli @ 2003 12 22, 13:26)
Taure, man atrodo, chia daugiausiai kalbama apie vyresniu vaikuchiu pirshtelio chiulpima, o tavo dukryte beveik kaip ir mano, visai mazhute - joms dar netaikomi tie patys reikalavimai, kaip vyresniems wink.gif . Tokiu kudykeliu prishtuku ar kumshtuku chiulpimas rodo ne psichologine priklausomybe, o bandyma suvokt pasauli - jos "atrado" rankytes ir kramsnodamos, ragaudamos bando suprasti, kas tai yra biggrin.gif Treikia dzhiaugtis, kad laveja koordinacija ir vaikutis jau gali savarankishkai manipuliuot rankutem biggrin.gif . Man pediatre patare visai nekreipti demesio - netrukus turetu ishaugti tai...

sutinku pilnai, kad laveja atranda ... netrukdziau jai ciulpti kumstuko,delniuko, rankoves ir siaip betkurio pirstuko. bet deja dabar ji ciulpia TIK NYKSTI ir tik kaires rankos. pradejau tepti tepalu tokiu slyksciu, tai po poros paragavimu nebekiso, bet jauciu uzmirs kad neskanu buvo blink.gif
Atsakyti
nebezinau ka daryt. isbandziau ka zinojau ir ciulptuka siuliau(neima, spjauna), ir draudziau(vistiek demonstratyviai kisa), ir vieno nepalikdavau, viska kartu darydavom, o jis vistiek ima ir kisa i burnyte pirsta ir ciulpia. na galbut vieno vistiek pasiekiau-uzmiega be pistuko.na bet ka daryti diena?gal kas turit/turejot tokia problema?
Atsakyti
QUOTE (JJG @ 2004 04 05, 16:46)
nebezinau ka daryt. isbandziau ka zinojau ir ciulptuka siuliau(neima, spjauna), ir draudziau(vistiek demonstratyviai kisa), ir vieno nepalikdavau, viska kartu darydavom, o jis vistiek ima ir kisa i burnyte pirsta ir ciulpia. na galbut vieno vistiek pasiekiau-uzmiega be pistuko.na bet ka daryti diena?gal kas turit/turejot tokia problema?

Psichologu nuomone,taip vaikas tenkina savo nepatenkinta nora,jei maitinai trumpai,ar isviso nemaitinai,tai reiskia jisnepatenkino to poreikio ir uztat dabar ciulpia pirsta,kartais vaikai ciulpia paklodes, pagalves,merliuko kampa
Atsakyti
is pradziu maniskis irgi ciulpe, bet po to kazkaip ne, daugiau pradejo viska kisti i burnyte nes dygsta dantukai rolleyes.gif
Atsakyti
Butinai ir kio greiciau reikia atpratinti, nes gali pasisukti labai rimtai ir nemaloniai. Pvz.kai kurie to ciulpimo negali atsikratyti net iki pauglystes, ir tada dantys kreivi palieka, pirstai ir tie kreivi tampa. Savaime aisku ir del to kompleksas atsiranda.
Atsakyti
sita tema buvo kalbeta cia:
http://supermama.com...p?showtopic=601

paskaitykit,
Atsakyti
maniske pirsta ciulpia kuo toliau tuo labiau sad.gif jau jis visas raudonas, patines. Tepiau tepalu, kad pagytu ir uzklijavau pleistriuku - tai labai greit nukrapste ir dar kokio nepasitenkinimo sulaukiau!
Tas kartusis nagu lakas jai absloliuciai dzin, o gal net skanus... jau net ciulptuko nebeima (anksciau sutikdavo imti ji vietoj irsto, kai duodavom).
Dabar jai 1,7 metuku. sad.gif darosi visai neramu...
Atsakyti
jurga- sveika istojusi i musu kluba sad.gif po kiek laiko ta pirstas bus truputi plonesnis. as jau dabar nusispjoviau, vistiek nieko padaryti negaliu, uzmiegam dazniausiai tik su pirstu o rudeni i mokykla sad.gif
Atsakyti
maniske kuriam laikui buvo uzmirsus ta nelemta pirstuka, bet ziuriu vel pradeda ji ciulpt ohmy.gif esu neviltyje sad.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 04 07, 11:12)
maniske kuriam laikui buvo uzmirsus ta nelemta pirstuka, bet ziuriu vel pradeda ji ciulpt ohmy.gif esu neviltyje sad.gif

Nu nebuk dar neviltyje - Greta dar labai maza...
Atsakyti