Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

ir dar vienas ciulptuko privalumas, jeigu ji ilgai ciulpiant buna tik dantuku ir gomurio geformacija, tai pirstuko atveju ir pacio pirstuko irgi, tad ir jeigu tenka rinktis tai is dvieju baisybiu geriausia wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2003 12 17, 15:59)
ir dar vienas ciulptuko privalumas, jeigu ji ilgai ciulpiant buna tik dantuku ir gomurio geformacija, tai pirstuko atveju ir pacio pirstuko irgi, tad ir jeigu tenka rinktis tai is dvieju baisybiu geriausia wink.gif

Sutinku su tais kas mano kad ciulptukas geriau nei pirstukas,kaip bebutu ciulptukas gerai ir tuo,kad vaikas nusiramina ciulpdamas,o ciulpimo refleksas atsiranda dar isciose.Ir namanau kad ciulptukas daro zala dantim ar kam,juk anksciau ju ir nebuvo bet zmoniu su kreivais dantim ir zandikauliais yra.Dantis lemia genai,o ne ciulptukas!Aisku tik reikia laiku atpratinti nuo to kudikisko instinkto tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (maugli @ 2003 12 16, 22:24)

Mano mazhylei 2 menesiukai, ji katik atrado pirshteli, nezhinau kaip man elgtis: leisti ar neleisti? Duoti vietoje pirshtuko chiulptuka? (Chiulptukas jai vis ishkrenta.) Maitinu krutimi.

kai mano mazylei buvo 2 men, ji taip pat atrado savo rankutes ir savo pirstukus. Nes po truputi pradejo jas valdyt (siekti barskalu, kelti iki burnos ir pan.) Ir as tuo metu sunerimus buvau, net traukiodavau tuos kumstelius is burnytes. Pasirodo cia buvo normali vystymosi stadija. Tik labai sunku atskirti kada norma, o kada jau pripratimas. Gal reiketu labiau sunerimti jeigu atsiranda vienas numyletinis. Maniske ciulpdavo tai viena, tai kita kumsteli, ir pirstelius pakaitom megino, kaip as sakau "susipazino". Kuo buvo vyresne, tuo daugiau zaidimu atsirado ir rankos buvo panaudotos kitur. Dar perejom zaislu ciulpimo, kramtymo ir grauzimo stadija. Na o kai viskas dabar pazystama, burnyte skirta valgymui. Ai, tiesa dar kartais dantenas pasimasazuoja (su sauksteliu ar pan.), nes dygsta dantys. Ciulptukas irgi krisdavo, nes nemokejo jo ciulpti (prie kruties pripratus). Kai migdydavau (jeigu neuzmigdavo prie kruties), kartais pirstu svelniai prilaikydavau, kad neiskristu, o tada pati pagaudavo kampa kaip ciulpt.
Esu maciusi daug skaidriu, paprastu ir rentgeno nuotrauku su jau iskrypusiais zandikauliais po pirsto ciulpimo, zando kramtymo, per ilgo ciulptuko ciulpimo. Mano nuomone pirsto ciulpimas palieka daugiau zalos, nes zandikaulis vystosi nesimetriskai, toje puseje kur ciulpia pirsta lieka atviras sakndis ir t.t.
Maugli, klausi ar duoti ciulptuka vietoj pirstelio. Jeigu matai, kad vaika niekas nedomina (negali uzkalbinti, nesidomi zaislais... vnz kad ir kaip uziminetum vistiek ciulpia) turi numyletini pirsteli, be jo uzmigt negali, as tavo vietoje pratinciau prie ciulptuko. Bet stomatologai mano, kad iki metu ciulptuko jau reiktu atsisakyti. Jeigu tik migdymui, tai ciuptukas nespes pakenkti ir daugiau kaip metukus turinciam vaikuciui, blogiau kai vaikas visai nepaleidzia ciultuko is burnos (ir zaisdamas, ir lauke, ir tv ziuredamas). Iki metu laiko ir pirstelis nespes pakenkti, tik atpratint (mano nuomone) bus sunkiau. Jeigu, vis delto, nuspresi duot ciulptuka, duok tik tada, kai jau tikrai reiks, nes susipazinimo stadija per burna (ir kuno ir zaislu) vistiek tures praeit wink.gif
Atsakyti
Ne, ash nenorejau "tiesiog pasiginchyti". Paprashchiausiai esu shviezhia mama ir man viskas nauja. Bet jau turiu shiokios tokios patirties - nera vieningos nuomones ne vienu klausimu!!! Todel priesh priimdama sprendimus visada klausiu du kartus sad.gif Net nesiginchyju, kad suauges zhmogus su pirshtu burnoje - nenormalus reishkinys (nors man baisu zhiureti ir i jau vaikshtanchius vaikus ir dar su chiulptukais blink.gif ), bet ash juk klausiu apie naujagymi... Mano dukrytei 2 menesiukai, ji pirshtukus "atrado" vos priesh kelias dienas smile.gif . Manau ji taip pazhysta pasauli, ir kaip kazhkas chia minejo, taip mokosi koordinuoti savo pirmuosius judesius biggrin.gif . Kodel turechiau jai drausti tai daryti uzhkishdama gumine soske?! huh.gif
Atsakyti
QUOTE (maugli @ 2003 12 17, 18:09)
Mano dukrytei 2 menesiukai, ji pirshtukus "atrado" vos priesh kelias dienas smile.gif . Manau ji taip pazhysta pasauli, ir kaip kazhkas chia minejo, taip mokosi koordinuoti savo pirmuosius judesius biggrin.gif . Kodel turechiau jai drausti tai daryti uzhkishdama gumine soske?! huh.gif

Mama geriausiai zino kas geriau jos vaikui wink.gif
Atsakyti
as nemanau, kad reikia traukti pirsta ir kisti soske... pvz mano dzigitas soskes nei is tolo neima, o kai mazesnis budavo, taj net isizeisdavo ir imdavo klykti nesavu balsu... buvo labai baisu, kad kumstuko ciulpimas nepereitu i "nykscio manija", bet... gal nea... dabar matau, kad jam kurkas smagiau kramtyti koki zaisliuka nei savo pirstuka... wink.gif Tiek su pirstuku, tiek su soske nereiktu perzengti ribos... wink.gif
Atsakyti
QUOTE (manu @ 2003 12 17, 09:02)

ciulptuko privalumas tas, kad atejus laikui atsisakyti ciulpimo - lengviau  tai padaryti.
bet jeigu vaikelis pusantru metuku  gal geriau butu po truputuka atpratint nuo pirstelio ciulpimo is viso, o ne pratint prie ciulptuko, o po kiek laiko atimineti ta ciulptuka ohmy.gif

100 procentu sutinku, kad geriau is viso atpratinti nuo ciulpimo tokiame amziuje... Bet kaip?
unsure.gif
Pas mano dukra tas ciulpimo refleksas yra labai stiprus - vos tik pasijaucia neramiai (pavargus ar isalkus, issigasta, negauna ko nori ir t.t.) ar vos tik patenka i nauja aplinka (net ir muzikos grupese pas Asta - nedainuoj, o pirsta ciulpia, nes jai baisu daug nauju zmoniu matyti.
Tiesa, namuose, zymiai reciau pirstukas burnoje atsiduria, nebent pries miega ar pavargus.

Tepti pirsta?.. Neveikia, atrodo, tas kartus lakas jai net skanus. Kuri laika (kai buvo jau zaizdele susidarius) padedavo pleistra uzklijuoti ant pirstuko - tada jis ne TOKS raminantis budavo tikriusiai. Taciau, anot gyd., ilgai pleistro klijuot negalima. O ir nukramtytu jinai ta pleistra galu gale...

Traukti pirsta per jega lauk? Tai tikrai sukels daug didesni stresa...

Vesti pas psichologa 1,4 metuku vaika???... juk psichologai mano, kad iki 3 metu ciulpimas - normalu.

Taigi, turiu vieninteli, nors ir nelabai efektyvu buda - vietoj pirsto (kad bent pirstui maziau zalos butu) taikyti ciulptuka...

Atsakyti
Jurga 100% pritariu labai tikuosi kad tau pavyks
Atsakyti

Ash dar tokia savotishka minti perskaichiau literaturoje apie chiulptuko privalumus: "Kaikurios teorijos teigia, jog vaikysteje negave pakankamai chiulpti vaikai veliau ilgiau chiulpia pirshta, paauglysteje grauzhia shratinukus, o suauge pradeda rukyti."
(... Arba piktnaudzhiauja oraliniu seksu laugh.gif ! Atsiprashau, nesusivaldzhiau, chia mano juodas humoras ph34r.gif _)
Atsakyti
gerai ka reiskia pakankamai ciulpti vaikysteje? mano merga valge kas puse val po valanda mazdaug, cia pirma menesi, veliau biski reciau bet irgi po val kokia stabiliai is abieju krutu, cia ka mazai? man dabar juokinga atrodo, bet tada atrode kitaip, turint galvoje kad daugiausiai priaugo 500g per menesi pirmais gyvenimo metais, aisku klausimas kur i ja tiek telpa mane kamuoja ir dabar, bet tai jau kita tema. Taip matomai jai reikejo dar , reikejo tiesog kazka ciulpt, ciulptuko duoti negalejau, liko pirstas sad.gif
Atsakyti
Iva, zinok maniske vis arsiau ta pirstuka ciulpia sad.gif
Atsakyti
Taure, man atrodo, chia daugiausiai kalbama apie vyresniu vaikuchiu pirshtelio chiulpima, o tavo dukryte beveik kaip ir mano, visai mazhute - joms dar netaikomi tie patys reikalavimai, kaip vyresniems wink.gif . Tokiu kudykeliu prishtuku ar kumshtuku chiulpimas rodo ne psichologine priklausomybe, o bandyma suvokt pasauli - jos "atrado" rankytes ir kramsnodamos, ragaudamos bando suprasti, kas tai yra biggrin.gif Treikia dzhiaugtis, kad laveja koordinacija ir vaikutis jau gali savarankishkai manipuliuot rankutem biggrin.gif . Man pediatre patare visai nekreipti demesio - netrukus turetu ishaugti tai...
Atsakyti