Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasines NE/GALIOS atsiradimo priezastys - tesinys

QUOTE(skm @ 2010 06 18, 23:38)
tai kokio velnio jos vis atsiranda mano gyvenime?  g.gif  iš tiesų tai žinau, nes aš jaučiu pareigą iš jų išmušti tą aukos sindromą, negaliu priimti, kad jiems gali tiesiog patikti būti auka ir neduodu jiems to ko jie iš manęs tikisi... gailesčio. Vis dar negaliu su tuo susitvarkyti tai vėl ir vėl pakiša man kokią eilinę auką  doh.gif Kada gi aš susiprotėsiu  doh.gif

Ar tas žmogus prašo jūsų išmušti tą aukos sindromą? jeigu ne, tai ko kišatės? Iš kur žinote, kad jie iš jūsų tikisi gailesčio? tai jūsų interpretacija. Verta prisiminti, kad nenugyvensime svetimo gyvenimo. Auką jums pakiša todėl, kad pagaliau imtumėte rūpintis savimi. Altruizmas irgi gali būti įkyrus mirksiukas.gif
Kodėl auka traukia skriaudėją? Mintis materiali - tik pagalvojai ir opa yra. Pvz.: sporto klube per grupines treniruotes susirandi laisvesnę vietelę, nes nori, kad niekas netrukdytų laisvai mosikuotis, bet atrodo visi tik ir taikosi sustoti prie pat, tik spėk saugotis, kad neužvažiuotų. o ką: pagalvoji "nenoriu, kad būtų arti žmonės" va ir transformuojasi arti žmonės.
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2010 06 19, 13:28)
Ar tas žmogus prašo jūsų išmušti tą aukos sindromą? jeigu ne, tai ko kišatės? Iš kur žinote, kad jie iš jūsų tikisi gailesčio?

Kartais tenka gyventi su tokiu auka po vienu stogu smile.gif Kas gyveno, tas žino skonį unsure.gif Tik gal reiktų kelti kitokį klausimą, sieti ne su kitu žmogum, kurio pakeisti neįmanoma, bet su savimi.
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2010 06 19, 12:28)
Ar tas žmogus prašo jūsų išmušti tą aukos sindromą? jeigu ne, tai ko kišatės? Iš kur žinote, kad jie iš jūsų tikisi gailesčio? tai jūsų interpretacija. Verta prisiminti, kad nenugyvensime svetimo gyvenimo. Auką jums pakiša todėl, kad pagaliau imtumėte rūpintis savimi. Altruizmas irgi gali būti įkyrus  mirksiukas.gif
Kodėl auka traukia skriaudėją? Mintis materiali - tik pagalvojai ir opa yra. Pvz.: sporto klube per grupines treniruotes susirandi laisvesnę vietelę, nes nori, kad niekas netrukdytų laisvai mosikuotis, bet  atrodo visi tik ir taikosi sustoti prie pat, tik spėk saugotis, kad neužvažiuotų. o ką: pagalvoji "nenoriu, kad būtų arti žmonės"  va ir transformuojasi arti žmonės.

tada pasakykite man kaip reikia elgtis su žmogumi, kuris tau sako koks jis nelaimingas, kokios bėdos jį užgulė, kaip jam viskas blogai? Mano galvoje yra tik du variantai: duoti kažkokių patarimų kaip iš to išbristi, bet matai, kad žmogus negirdi ir visai nenori to priimti, tuomet lieka kitas variantas: užjausti, paguosti, pritarti, kad taip sutinku, tau tikrai negerai. Ir žmogus tam neprieštarauja, tai priima. Gal yra dar koks galimas variantas? Nesumąstau ko toks žmogus tikisi, ko jam reikia. Beabejo interpretuoju pagal save, nes aš niekada nelinkusi savo bėdų eskaluoti visiems, turiu vieną žmogų kuriam sakau viską, bet neinu ir visam pasauliui nešaukiu apie savo bėdas, tad kai sutinku tokius žmonės, jie mane išmuša iš vėžių, apima jausmas, kad jie iš manęs kažko tikisi, nors greičiausiai nieko, nes keisti jie nieko patys nenori, jiems priimtina jų būsena. Kažkada vieno dvasinio mokytojo klausiau kaip man elgtis, tai atsakymas buvo, kad gali jiems siųsti tik meilę, duoti tai ko jiems reikia, o patarimų jiems reikia mažiausiai, jie patys turi atrasti išeitį iš to jei aišku jie to nori. Ir pagalvoti kodėl šalia tavęs jie atsiranda, bet flesi matyt teisi, tam, kad pradėčiau savo dirvonus arti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2010 06 19, 12:40)
Tik gal reiktų kelti kitokį klausimą, sieti ne su kitu žmogum, kurio pakeisti neįmanoma, bet su savimi.

drinks_cheers.gif eigu negali pakeisti problemos, tenka pakeisti požiūrį į ją. žiūrėti į viską paprasčiau, nepriimti asmeniškai, nesusidėti visko širdin. Yra toks posakis "kaip nuo žąsies vanduo" - va čia ir tinka, neprisiimti atsakomybės, nesistengti keisti. Pamažu galima išmokti "klausyti bet negirdėti"...

QUOTE(skm @ 2010 06 19, 12:45)
Nesumąstau ko toks žmogus tikisi, ko jam reikia.

toks žmogus nori dėmesio, jūs jam tai duodate, nesvarbu kokia forma. Vadinasi galima tai padaryti jums priimtina forma. Vienu metu man atrodė, kad vos tik įžengiu į kambarį, susikuria konkurencinga atmosfera ir visi sutikti žmonės, kažkodėl nori su manim varžytis ir lenktyniauti, kol suvokiau, kad aš pati noriu būti "pirma, geriausia, vienintėlė" lotuliukas.gif nustojau su visai kovoti, suvokiau, kad man nereikia niekam nieko įrodinėti.... ir mano sutikti žmonės tapo mano bendražygiai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2010 06 19, 11:45)
Kažkada vieno dvasinio mokytojo klausiau kaip man elgtis, tai atsakymas buvo, kad gali jiems siųsti tik meilę, duoti tai ko jiems reikia, o patarimų jiems reikia mažiausiai, jie patys turi atrasti išeitį iš to jei aišku jie to nori. Ir pagalvoti kodėl šalia tavęs jie atsiranda, bet flesi matyt teisi, tam, kad pradėčiau savo dirvonus arti smile.gif

Puikus patarimas. Bet va tas noras padėti, kai išties neprašo... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2010 06 19, 12:45)
o patarimų jiems reikia mažiausiai, jie patys turi atrasti išeitį iš to jei aišku jie to nori. Ir pagalvoti kodėl šalia tavęs jie atsiranda, bet flesi matyt teisi, tam, kad pradėčiau savo dirvonus arti smile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2010 06 19, 16:11)
drinks_cheers.gif  eigu negali pakeisti problemos, tenka pakeisti požiūrį į ją. žiūrėti į viską paprasčiau, nepriimti asmeniškai, nesusidėti visko širdin. Yra toks posakis "kaip nuo žąsies vanduo" - va čia ir tinka, neprisiimti atsakomybės, nesistengti keisti. Pamažu galima išmokti "klausyti bet negirdėti"...

Na, dar galima prie to pridurti, kad tokie amžini bėduliai tarsi apsislepia nuo gyvenimo taip, jie jaučiasi saugūs po tokiais savo "šarvais" Tai ar verta bandyti juos sugriauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2010 06 18, 23:38)
tai kokio velnio jos vis atsiranda mano gyvenime?  g.gif  iš tiesų tai žinau, nes aš jaučiu pareigą iš jų išmušti tą aukos sindromą, negaliu priimti, kad jiems gali tiesiog patikti būti auka ir neduodu jiems to ko jie iš manęs tikisi... gailesčio. Vis dar negaliu su tuo susitvarkyti tai vėl ir vėl pakiša man kokią eilinę auką  doh.gif Kada gi aš susiprotėsiu  doh.gif

reiketu paleisti SAVO gailescio jausma, tada nepritrauksi tuos, kuriems jo reikia. 4u.gif
Если Вам очень жаль старого человека, поскольку он приходится Вам матерью, отцом, сестрой или братом, то просите прощения у чувства жалости до тех пор, пока оно не исчезнет, и Вы успокоитесь. К Вам придет спокойное понимание того, что ему не нужно Ваше хорошее, а нужно свое плохое. Таков его метод усвоения жизненного урока - через страдания.

Atsakyti
perskaičiau viską bigsmile.gif
gal ir man patarsite dėl ko taip atsitiko.jau daugiau kaip du mėnesiai kaip neišlendu iš peršalimo ligų.jei ne sloga,tai gerklė, tai ausys skauda doh.gif ir taip užburtas ratas.padėkit,pati jau nesusigaudau....

ir dar vienas niuansas-kaip kas vakarą padėkoju už dieną,taip už savaitės lauk bėdos.ar tai vaiko liga,ar šiaip smulkus nemalonumas unsure.gif
kas čia per monas.nešvari mano malda,ar taip skaistina sielą per nemalonumus g.gif
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2010 06 20, 18:10)
perskaičiau viską bigsmile.gif
gal ir man patarsite dėl ko taip  atsitiko.jau daugiau kaip du mėnesiai kaip neišlendu iš peršalimo ligų.jei ne sloga,tai gerklė, tai ausys skauda doh.gif ir taip užburtas ratas.padėkit,pati jau nesusigaudau....
ir dar vienas niuansas-kaip kas vakarą padėkoju už dieną,taip už savaitės lauk bėdos.ar tai vaiko liga,ar šiaip smulkus nemalonumas unsure.gif
kas čia per monas.nešvari mano malda,ar taip skaistina sielą per nemalonumus g.gif

SVARI TAVO MALDA, patikek...ir skaistinimas vyksta kiek kitaip.

Jauciasi nuovargis, nusilpusi imunine sistema, greiciausiai del to ir persalimas jauciamas, nors tai tera gleiviu sankaupu salinimas, kuo rupinasi pats organizmas.
Sumazink miltinius patiekalus, krakmola, saldumynus.Daugiau valgyk lastelienos turinciu darzoviu - morku, saliero kotu, kopustu,obuoliu ir viskas susitvarkys.
O kas del padekos - matyt vertetu tai nuosirdziau daryti, nes dvilypumas i gera neveda...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 17, 23:09)
Išties pasveikti nuo alkoholizmo yra labai sunku. Paprastai įprotis gerti pakeičiamas kokia nors kita prieraiša... Iš pažiūros ji gali atrodyti visai nekaltai.

Labai idomu pasidare-o kokia kita prieraisa gali pasireiksti(isskyrus,aisku,narkotikus)?
Atsakyti
QUOTE(Visada_laiminga @ 2010 06 21, 21:21)
Labai idomu pasidare-o kokia kita prieraisa gali pasireiksti(isskyrus,aisku,narkotikus)?

Pažįstu vieną ex alkoholiką, kuris metrais perka ezoterines knygas ir jas skaito. Sakysit- puiku, tegul tik skaito. Bet tai irgi prieraiša. Turiu dar vieną gyvą pvz., bet kadangi ta moteris rašo šioje temoje, susilaikysiu smile.gif
Atsakyti