Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai....

as nuvaziuoju i didesne seklu parduotuve ir perku visus is eiles, kur parasyta: labai derlingi, skanus, tinka konservavimui, atsparus ligoms. Visad pasiteisina. Auginu tik lauke. Na, o konservuotu skonis tai nuo recepto priklauso..
Pernai tikrai auginau situos: Borus, Mandy, Melody, Sremski, Julian, Octopus, Cornishon de Paris. Kitu nepamenu, daug buvo biggrin.gif
Pas mane neperauga, nes skinu kasdien. O dazniausiai dukart per diena.
Atsakyti
radniciok lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos
Vakar nuskyniau paskutini agurka is siltnamio, dar yra maziuku uzmegstu, bet neaisku kaip jiems ten seksis, nemanau ar dar uzaugs, nes 2 naktis buvo minusas, paskutinis agurkas buvo jau pasale, tai manau, kad ir augalui jau bus pakenkusios salnos. Beje jei dar kas pamenat kai pavasari rasiau apie savo sergancius 3 pirmuosius agurkus ir foto buvau ikeles, kai daug kas pataret rauti juos lauk, jie buvo paseti vasario gale ar kovo pradzioi (labai anksti), tai cia dar ant tu paciu tebeauga agurkai, o seti veliau jau senai pasimire ir derliaus beveik nebuvo. Veisle Prima Top F1
Dabar tik prisiminiau, kad dar uz siltnamio lauke 2 agurkiukai buvo, reiks rytoi paziuret kaip jie susidorojo su salciu. g.gif
Atsakyti
tai galim sakyt, kad sekmingi pirmieji darzininkavimo metai buvo. Gal kitais metais didinsit plotus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 10 27, 20:32)
radniciok  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

man sie irgi nepasitvirtino doh.gif
beje ar seklas perkat beicuotas sejant agurkelius lauke, vienais metais atsidariau pokeli o ten seklos ruazovos, net nepatikejau blink.gif lotuliukas.gif kol daejo per ilga kakla.... umn.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 10 27, 18:59)
susimasciau, kad per daugeli metu nepataikau darziniu agurku veisles, visko isbandziau ir kornisonu ir is ebay vengrisku agurku taciau sakykim pastarieji kai atsidarau vakuotu sloikiuka neskanus, karnisonai is zalios toteles liko kazkokie perauge maziukai ir neskanus deja, sejau ir rusisku is turgaus bobuciu seklu pirkus na nepataikau su veisle, gal kas kokia minti duosite jau isbandyta, buciau labai dekinga 4u.gif

O nebandei Pasalimo, Pasarebo ar Pasamonte? Man labai patiko, kitokių nebesėju ir neieškau. Jie šiltnaminiai, bet puikiausiai auga lauke. Iki agurkų skynimo aš laikau agroplėvelę užmetusi 4u.gif
Tik sėti juos reikia gana retai - kas 50 cm, nes plečiasi labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 10 28, 11:03)
O nebandei Pasalimo, Pasarebo ar Pasamonte?

Man šitie nei vienas kažkodėl nepasiteisino. Tiesiog nesisekė su jais.
Esu išbandžiusi MANDY, MELODY, ATOMIC, OCTOPUS, MOTIVA, DIRIGENT.
Šitie pas mane nesikaprizija. Na, jei koks nors prastai dera tais metais, tai kiti jo ožius kompensuoja.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 28, 11:21)
Man šitie nei vienas kažkodėl nepasiteisino. Tiesiog nesisekė su jais.
Esu išbandžiusi MANDY, MELODY, ATOMIC, OCTOPUS, MOTIVA, DIRIGENT.
Šitie pas mane nesikaprizija. Na, jei koks nors prastai dera tais metais, tai kiti jo ožius kompensuoja.

Melody, Mandy uzpernai sejau, o vat kiti isvardinti negirdeti nebuvau pirkus, reiks pabandyti, na neatrandu savu agurku kazkaip jie man vis kaprizinasi, siltnaminius kur lauke seti bijausi, nes kazkaip dauguma seju tam kad ziemai uzkoncervuoti, aciu die siais metais vis pasiteisino pagal uspaschika daryti agurkai vat dariau pagal mmamka, simike ir nekas su skoniu isejo... dekui Edexa uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 28, 11:21)

Ne visur gal žemė vienoda g.gif , nes man OCTOPUS visiškai nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
[quote=georgiana,2010 10 28, 10:46]
man sie irgi nepasitvirtino doh.gif
mama seniau tik tokius sodino, tai geri buvo. siemet as maximoj uzsipirkau ju neprotingai, bet nepatiko (gal seniau kitokios seklos buvo). lauke augo tokie kaip kreivi kamuoliukai, o siltnamyje geresne situacija - buvo iprastos formos. skonis neblogas, bet noreciau jau kitokiu ateity.
tik galvoju, kad nuo seno si veisle lietuvoje naudojama, tai gal tinka musu klimatui (tik, kad klimatas kinta sparciu zingsniu) zodziu rebusas gaunasi mirksiukas.gif
Papildyta:
gal turi kas keleto rusiu agurku seklu ir nori pasidlinti pertekliumi ar kazkas panasaus. butu smagu, jei tas pats asmuo turetu kelias rusis, nes gyvenu uzkampyje, tai tikrai tektu siusti pastu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra.ryte: 28 spalio 2010 - 13:19
[quote=georgiana,2010 10 27, 17:59]
susimasciau, kad per daugeli metu nepataikau darziniu agurku veisles, visko isbandziau ir kornisonu ir is ebay vengrisku agurku taciau sakykim pastarieji kai atsidarau vakuotu sloikiuka neskanus, karnisonai is zalios toteles liko kazkokie perauge maziukai ir neskanus deja, sejau ir rusisku is turgaus bobuciu seklu pirkus na nepataikau su veisle, gal kas kokia minti duosite jau isbandyta, buciau labai dekinga

išbandyta jau kokie 5 metai ir sėju tik Regal juos perku Sėkluvos parduotuvėje, gal ir kitur yra bet ten nuvažiuoju ir dėl pomidorų ,morkų sėklų .Jie tinka viskam,ir vakuoti ir rauginti, truputėli pailgi ir neperauga taip greit pasidaro daugiau pailgesni biggrin.gif dar neblogi yra Štremski ,jie dera ir kai būna šaltesnė vasara bet daugiau spygliuotesni
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 10 28, 06:01)
tai galim sakyt, kad sekmingi pirmieji darzininkavimo metai buvo. Gal kitais metais didinsit plotus? smile.gif

Jei cia apie mane, tai nepasakyciau kad sekmingi metai buvo schmoll.gif Is lauke pasetu 3 agurku nuskyniau gal kokius 5 tik agurkelius nedidelius doh.gif Siltnamis nuolat buvo ligotas, pilna kenkeju ir labai nedaug agurku, nors ir issilaike iki pat dabar, bet.... Kitais metais tikrai nesiplesiu, gal patobulinsiu siltnami tik, bet plotas liks toks pat. Neisivaizduoju kokius agurkus seti kitais metais g.gif Prima top f1 pirmi 3 seti ligojosi nes per anksti pasejau ir kai nesiau i siltnami jau buvo isstype ir sunkei prigijo. po to dar 2 pasejau bet irgi nelabai kokie buvo, agurkai dideli skanus, bet kaip tai nedaug, tikrai ne tiek kiek aprasyme buvo zadama doh.gif Telegraph improved f1 ilgavaisei, daug agurku buvo bet labai ligojosi, tik spek skinti lapus ir rudavo ir baltavo ir geltonavo, galiausiai visi kotai netgi nubaltavo doh.gif Super bel f1 isvis patyliu, vie seklos, mazi ir stori agurkai, is 2 augusiu siltnami buvo tik keli agurkelei, gal kmokie 5, Lauke isvis nei vieno turbut nenuskyniau nuo tos veisles daigiuko doh.gif Dar kazkokiu beveisliu buvo 3 daigai bet irgi snipstas gavos su jais. Ir dar vieno pavadinimo nepamenu, bet nehibridas tai viskas i lapus isejo, vos keli agurkai ir tie neskanus, kieta zieve.
Atsakyti