Sveikos. Mes mat iki vestuviu gyvenom drauge vienerius metus,ir buvom pasieme paskola butui, o tevai gyvena 250km. nuo musu

as jau nuo 18 metu negyvenu su tevais, na kaip isejau mokytis. paskui isvaziavau i usa, tai vel atsikrai. dabar su brangiuoju gyevanam kartu bet irgi ne lietuvoj. na o po vestuviu irgi zadam kartu, bet tikrai ne su tevais.
man tai isvis butu sunku su tevais gyventi, nei su jo nei su savo mama negaleciau, jos geros abi, bet tikrai ne!!!!!!!!!
kazkaip as viska pripratus savaip jau....
na dirbciau du darbus, bet tikrai atsikirai gyvenciau!
man tai isvis butu sunku su tevais gyventi, nei su jo nei su savo mama negaleciau, jos geros abi, bet tikrai ne!!!!!!!!!
kazkaip as viska pripratus savaip jau....
na dirbciau du darbus, bet tikrai atsikirai gyvenciau!
...O as siandien paziurejau i busto kainas (buvau koki pusmeti neziurejusi) ir supratau, kad esu visiska looser'e, neturinti nuosavo busto, nesugebanti pasiimti paskolos, nors dirbu 3 darbuose (visi jie terminuoti) ir pinigu lyg ir netruksta siai dienai.
Ir nepaisant mano tevu spaudimo, kad metas apie atzalas galvoti (man jau seniai nebe 20), akivaizdu, kad seimai ar vaikams vietos mano gyvenime nera - kol nesugebesiu pasiimti busto paskolos.
Mano suzadetinis labai ant manes pyksta uz tokias depresijas, bet teketi ar apie vaikus galvoti (viespatie, apsaugok dar koki penkmeti nuo ju...) - per didele prabanga.
Taip, kad, mielosios, kurios kalba, kad ne finansai viska lemia, gal geriau jau patylekite - ne viskas pasaulyje yra taip grazu, kaip jums atrodo. Kai kurie zmones aria sunkiai, kad padoriai gyventu, bet busto isigijimui to per mazai.

Ir nepaisant mano tevu spaudimo, kad metas apie atzalas galvoti (man jau seniai nebe 20), akivaizdu, kad seimai ar vaikams vietos mano gyvenime nera - kol nesugebesiu pasiimti busto paskolos.
Mano suzadetinis labai ant manes pyksta uz tokias depresijas, bet teketi ar apie vaikus galvoti (viespatie, apsaugok dar koki penkmeti nuo ju...) - per didele prabanga.
Taip, kad, mielosios, kurios kalba, kad ne finansai viska lemia, gal geriau jau patylekite - ne viskas pasaulyje yra taip grazu, kaip jums atrodo. Kai kurie zmones aria sunkiai, kad padoriai gyventu, bet busto isigijimui to per mazai.
QUOTE(Minerva @ 2005 10 19, 20:01)
...O as siandien paziurejau i busto kainas (buvau koki pusmeti neziurejusi) ir supratau, kad esu visiska looser'e, neturinti nuosavo busto, nesugebanti pasiimti paskolos, nors dirbu 3 darbuose (visi jie terminuoti) ir pinigu lyg ir netruksta siai dienai.

Minerva, bet tavo suzadetinis irgi turetu stengtis del busto

Mes irgi laukėm laukėm, kol rasim gerus darbus, kol baigsim mokslus, kol butą įsigysim ir įsirengsim, o paskui spjovėm ir paskubinom viską
Darbus turim, paskolą butui pasiėmėm, butą išsiremontavom ir kažkiek įsirengėm (turim 4 kambarių butą, tai kol kas 1 kambarys naudojamas kaip sandėliukas
) O va mokslai tai dar nebaigti
Man liko kiek mažiau nei pusantrų metų, nu ir ką - pabaigsiu ir žmona būdama

QUOTE(Minerva @ 2005 10 19, 21:01)

pas mus irgi taip buvo, bet tuokstis sumastem dar neturedami busto, nuomavom, bet tada jau galvojom, jei taip laukt, kol pinigus uzdirbsi, tai niekad nesulauksi
as visad gaudavau pinigelius vokelyje, o kai eidavau pas dirika su viltim, kad jis gal but rodys visgi legaliai, tai jis toki morala atskaitydavo, kodel jam neapsimoka moket baltais ir mano pasakyma, kad man reik paskolos jis atsakydavo, o kam tau, amerikoj visi butus arba namus nuomojasi. patikek noredavosi

paskui spjoviau ir pradejau ieskot kito darbo su legalia alga. radau, po bandomojo pasiemem paskola ir nusipirkom buta. pradiniam inasui skolinomes, dabar grazinejam skolas, bet ...
o Cili teisybe sake, dabar nenori, veliau pamatysi, kad nebera su kuo

Mes irgi pasiemem paskola ir jau esam beisikraustantys i nauja buta. dar sio to truksta. Is tikro tai dziaugiuosi, kad istekejau jau po mokslu (aisku tik bakalauro)
nors ir savo brangiausiaji sutikau jau budama paskutiniame kurse.
man priimtinesnis variantas buti legalia seima ypac pries savo artimuosius. toks jau moters statusas.
Jeigu tik vede tai galima ir nuomojamam bute gyventi, bet kai planuoji vaikucius tai jau norisi savo stogo.
nors ir savo brangiausiaji sutikau jau budama paskutiniame kurse.

man priimtinesnis variantas buti legalia seima ypac pries savo artimuosius. toks jau moters statusas.
Jeigu tik vede tai galima ir nuomojamam bute gyventi, bet kai planuoji vaikucius tai jau norisi savo stogo.
QUOTE(toja @ 2005 10 20, 08:33)
Manau, kad apeliuoti į tai, kad vėliau nebus su kuo gyventi, yra neteisinga priežastis. Tiesiog jei jau yra tinkamas vyras ir abu nori palaukti - prašom, juk jis niekur nedings, jei meilė iš tiesų tarp abiejų yra, o jei nuomonės pasikeis, tai jos ir po vestuvių gali pasikeisti ir iš to irgi nieko gero.
Reikia elgtis taip, kaip širdis liepia

Suzadetinis stengiasi, taciau taip jau isejo, kad siuo metu as esu daugiau pasiekusi, daugiau uzdirbanti, etc.
Del vestuviu gyvenant nuomuojamame bute... Taip, panasu, kad ir man tai gresia. Ir labai baisaus tame nieko nera, isskyrus tai, kad taip norisi tureti savo namus, kuriuos galeciau kurti pagal savo vizijas. Gal tiesiog amzius atejo, kai norisi savo lizdo?
Taip ir pykstu ant saves, kad pasirinkusi savo sirdelei artimesni darba (tiksliau - cielus 3 + dideli mokslai), atimu is saves galimybe isigyti nuosava busta...
Del vestuviu gyvenant nuomuojamame bute... Taip, panasu, kad ir man tai gresia. Ir labai baisaus tame nieko nera, isskyrus tai, kad taip norisi tureti savo namus, kuriuos galeciau kurti pagal savo vizijas. Gal tiesiog amzius atejo, kai norisi savo lizdo?
Taip ir pykstu ant saves, kad pasirinkusi savo sirdelei artimesni darba (tiksliau - cielus 3 + dideli mokslai), atimu is saves galimybe isigyti nuosava busta...
QUOTE(*Svajukė* @ 2005 10 20, 09:35)
Manau, kad apeliuoti į tai, kad vėliau nebus su kuo gyventi, yra neteisinga priežastis. Tiesiog jei jau yra tinkamas vyras ir abu nori palaukti - prašom, juk jis niekur nedings, jei meilė iš tiesų tarp abiejų yra, o jei nuomonės pasikeis, tai jos ir po vestuvių gali pasikeisti ir iš to irgi nieko gero.

tu ne taip supatai mano pasakyta minti, as visai ne tai turejau omeny. paprasciausia, kol gyvensi taip, kaip nori, gali praeiti keliolika metu, o 35-40 metu nelabai gerai gimdyti pirma vaika, as taip manau. Beje, jei tarkime vyras nori vaiku, o moteris tik laksto visur kad pagerint savo gerbuvi, tai irgi nieko gero. Manau pinigai seimai yra uzdirbami drauge

QUOTE(Cili @ 2005 10 20, 14:35)
paprasciausia, kol gyvensi taip, kaip nori, gali praeiti keliolika metu, o 35-40 metu nelabai gerai gimdyti pirma vaika, as taip manau. Beje, jei tarkime vyras nori vaiku, o moteris tik laksto visur kad pagerint savo gerbuvi, tai irgi nieko gero. Manau pinigai seimai yra uzdirbami drauge 

Ir taip, ir ne. Pirmo vaiko sukonstruoti iki 27-28 nepavyks;) Vyras vaiku nori, bet dar ne dabar - po keleto metu. Del pinigu... Be abejo, kad uzdirbami drauge! Tik jeigu as uz vyra uzdirbu kur kas daugiau, tai ir atsakomybe uz seimos finansus yra didesne. Na, mes tokia netradicine sugyventiniu porele: as uzdirbu pinigus, o vyras valgyti daro...

Bet nuosavo busto vis tiek labai reikia...

QUOTE(Minerva @ 2005 10 20, 17:53)
Ir taip, ir ne. Pirmo vaiko sukonstruoti iki 27-28 nepavyks;) Vyras vaiku nori, bet dar ne dabar - po keleto metu. Del pinigu... Be abejo, kad uzdirbami drauge! Tik jeigu as uz vyra uzdirbu kur kas daugiau, tai ir atsakomybe uz seimos finansus yra didesne. Na, mes tokia netradicine sugyventiniu porele: as uzdirbu pinigus, o vyras valgyti daro...
Ir del tokio pareigu pasidalinimo yra taip gerai - as negaliu pakesti virtuves, bet man labiau sekasi su pinigu uzdirbinejimu, o jis - kulinarijos genijus

Minevra, nosyte auksciau

patikek, visiem ateina tas laikas, kai nori kazko savo, ypac po nuomos, bet tai nereiskia, kad tu to buto niekad neturesi. mano bendradarbe nusispirko buta budama 45, o kai as sakydavau, kas as niekad neturesiu buto, tai ji sakydavo, tu dar turi laiko, nusipirksi, uzsidirbsi, ne viskas is kart. aisku norisi kuo greiciau, bet...
o del finansu sesuo istekejo dar besimokydama po 3 kurso, pagimde, baige univere, pradejo dirbt ir taip po truputi po truputi, dabar jau butuka isigijo ir antro laukiasi, o jos specailybe bibliotekininke, tai moka tikrai nedaug, vyras karininkas, nu bet irgi negauna jau super daug kaip kas isivaizduoja. sunkokai gyvena, bet gyvena.
pamatysi buta isigysis tada kai to visai nesitikesi, o dabar kurk gyvenima su mylimu zmogum, kad ir nuomojamam bute, mes su vyru kolei kas nuomojamam glaudziames ir zinok kai pripranti, tai ne taip baisu, nu mintys tai visad apie savo buta kamuodavo. as irgi taip kalbedavu kaip tu, tai vyras ramindavo, kad turesim, ateis toks laikas. jis buvo teisus