QUOTE (artev @ 2004 06 20, 12:46) |
Nesiryzta, nes masto dar siek tiek. Zinoma lengviausia pasakyti ai visas pasaulis skolinasi ir nieko mastyt daugiau nereikia. Tik tos gyvenimo salygos pasaulyje ir Lietuvoj labai jau skirtingos dar. Man labai patiko zurnale "Tavo vaikas" soc. mokslu daktares A. Maldeikienes issakytos mintys: "Jaunos seimos neturetu pasiduoti mitui, kad pirmiausia privalo isigyti busta. Lietuvoje prasidejo butu pirkimo bumas. Is tikruju tokie dalykai baigiasi labai greitai ir krizemis. Tiketina, kad siuo metu nekilnojamasis turtas yra pervertintas. Svarbiausia jaunam zmogui issiaiskinti, koks jo gyvenimo tikslas. Ar tikrai butas? Jaunos seimos Lietuvoje nera labai turtingos. Daugumos menesio pajamos apie 1500 Lt "i rankas" Tik pagalvokite, tektu pakloti apie 800 - 900 Lt bankui uz paskola. Kas liktu jiems patiems? Nepamirskite, kad esate jauni. Jaunas zmogus gana daug pinigu turi isleisti sau. Turi susitikineti su draugais, vaikscioti i koncertus, kino teatra ir tt. Beje, vakaruose jaunimui dabar labai madinga butus nuomoti. Ka tai reiskia? Esi nepriklausomas. Kada panorejes gali persikelti. Galu gale, jei neteksi darbo, gali isvaziuoti i kita miesta, sali. Lietuvoje jauni zmones yra labai "nemobilus". Trumpiau sakant, jei norite susenti - pirkite buta" ir tt. Beje, pinigai prarandami, ne tik mokant nuoma, bet ir mokant paskola. Paskola imame 10-15 metu. Per tiek laiko to busto verte nukris (nebent jei butas centre, tai ne), plius dar mokesite palukanas. Taigi, ne tik nuomojant pinigai dingsta, perkant busta, jie dingsta taip pat. O per tiek laiko, seima gali ir issiskirti, tai kaip tada su ta paskola? |
nu gerai, tarkim as mastau kaip vakaru jaunimas ir metai is metu moku nuoma, gyvenu kur papuola, su mintim, kad bet kada seimininkai gali paprasyti issikelti. beje, daug kas nenori nuomoti seimai su mazais vaikais, atseit vaikai labai suniokoja sienas grindis ir visa kita ir dar triuksmauja. moku ir moku ta nuoma ir viena diena suprantu kad net savo kampo neturiu. ka daryti senatvej? tiesiai i prieglauda? o mokedama bankui ir net prarasdama kazkiek pinigeliu (vien todel kad iskart neturiu reikiamos sumos) senatvej turesiu SAVO namus, nereikes pas vaikus ar prieglaudoj glaustis. tokia mano nuomone.
sveikutes!Mes gyvensim kaip jau gyvenam 3 metus savo bute!ziuresim kaip toliau seksis ir ieskosim didesnio! ber man butu gerai ir vieno kambario butuke svarbu atskirai nuo tevu!Vietos pas abieju tevus tai n,bet nenorim, o jie nesupranta!sako turi kur gyventi ir dar kazko nori!
aisku neturetumem galimybiu gyventume pas tevus!

as ir turiu griezta nuomone apie gyvenima su tevais, nes turiu ne viena pavyzdi is savo patisrties (draugu , tėvu) kad gyvenant kartu su tevais nieko gero neiseina, net trys atvejai baigesi skyrybomis, vient del to kad seima neturejo galimybes savo problemas spresti dviese, kisdavosi trecias asmnuo ir visas baigdavosi krachu
Paladė labai teisingai pasakė.
Be to gyvenant atskirai niekas neprikaišios dėl neplautų indų ir suverstų drabužių krūvos - kada norėsi tada ir susitvarkysi.
Ir dėl kivirčų tas pats, kai tėvai negirdė tai ir širdies neskaudės. Kaip susipyksit taip ir susitaikysit
Be to gyvenant atskirai niekas neprikaišios dėl neplautų indų ir suverstų drabužių krūvos - kada norėsi tada ir susitvarkysi.
Ir dėl kivirčų tas pats, kai tėvai negirdė tai ir širdies neskaudės. Kaip susipyksit taip ir susitaikysit

QUOTE (leduke @ 2004 06 20, 16:50) |
sveikutes!Mes gyvensim kaip jau gyvenam 3 metus savo bute!ziuresim kaip toliau seksis ir ieskosim didesnio! ber man butu gerai ir vieno kambario butuke svarbu atskirai nuo tevu!Vietos pas abieju tevus tai n,bet nenorim, o jie nesupranta!sako turi kur gyventi ir dar kazko nori! ![]() ![]() |
Mano mama irgi niekaip nesupranta ir pyksta, kad mes ruosiames nuomotis buta, o ja su broliu paliekame 3 kambariu bute... Kiekviena karta vis "bando mane atvesti i prota"... Sako: "pinig neturi kur kisti? Pasitaupykit geriau... ir lala ir pan."
Visa tai teisinga, bet maciau kaip ne vieni pazistami bande gyventi su tevais... pykosi, baresi, drauge net issiskyre nes juodai nesutare su anyta (vyras baisiai mamos klause)... Taip kainuoja... ka padarysi... Laisve, ramybe ir galimybe spresi savo problemas kartu irgi kainuoja

Teisingai Dziudi, su tėvais tikrai nebus taip gerai, kaip atskirai
Juo labiau, jei mama kišasi į jūsų reikalus......
Juo labiau, jei mama kišasi į jūsų reikalus......
QUOTE (Alonda @ 2004 06 29, 12:00) |
Teisingai Dziudi, su tėvais tikrai nebus taip gerai, kaip atskirai Juo labiau, jei mama kišasi į jūsų reikalus...... |
Mama mano labai gera... nesikisa, labai supratinga, bet kad ir kokie geri mums tevai atrodytu... kartu gyvenant vis tiek islenda visokie kabliukai, kurie galiausiai kuria nors puse ima pjauti...
Viena yra tai, kad as savo tevus zinau, zinau ju iprocius, tvarka, reikalavimus... man su jais nesunku, lengviau... kitas reikalas kaip jausis mano vyras... jis is kitokios seimos, kur kitoks siek tiek poziuris i t.t. dalykus, kitokie iprociai, manieros... ir as zinau, kad nori nenori mano tevams tai klius... kils nepasitenkinimas...
Kitas dalykas, kad kai gyveni su tevais... sunkiau spresti tarpusavio pykcius... Tevai linke palaikyti ir ginti savo vaikucio puse ir "teisybe"... nors menkai tesupranta barnio esme ir ta "teisybe"...
O mes iki vestuviu visada galvojom, kad gyvenims Klaipedoj. Nes dabar mes gyvenam per atstuma- as Kaune o busimasis- pajuryje. ten jis ir buteli turi ir as ji tvarkytis pradejau pagal save...Bet...mano darbelis, kur as dirbu, pasiule maniskiui isidarbinti...Ir...SOKAS! Cia Kaune nei kur gyventi, nei pinigu nusipirkti, pajuryje buto parduoti nesinori, nes ten visada mano sirdis bus...Tai dabar vyksta karas tarp imoniu-vieni uz kitus siulo kurie geresnes salygas duos! O mes kaip zasineliai metomes nuo Kauno prie Klaipedos ir neapsisprendziam...
Tai negana, kad tu rupesciu taip daug pries vestuves, bet ir dar vienas prisidejo
Esme ta, kad bet kokiu atveju kur mes begyventume, mintimis visada busiu musu namuciuos- pajuryje, jaukiame butelyje:(
Na bet man svarbiausiai, kad tik su tevais negyventi, nes man su uosvienyte nelabai pavyktu sutarti...
Tai negana, kad tu rupesciu taip daug pries vestuves, bet ir dar vienas prisidejo

Esme ta, kad bet kokiu atveju kur mes begyventume, mintimis visada busiu musu namuciuos- pajuryje, jaukiame butelyje:(
Na bet man svarbiausiai, kad tik su tevais negyventi, nes man su uosvienyte nelabai pavyktu sutarti...
o mes jau kita savaite daiktelius kai kuriuos gabensime i savo naujaji lizdeli...Labai dziaugiames abu, kad po vestuviu jau i savo namucius sugrisim

Pritariu tom, kurios mano, kad su tevais geriau negyventi, norint palaikyti gerus santykius! Mes irgi planuojam gyventi atskiram bute, kuris liko nuo mano tevu, kuom as labai dziaugiuosi

mes gyvensim savo bute, kaip jau ir gyvenam 3metai
Ir mes neturim turtingu teveliu,- atvirksciai jei galim jiems padedam. O paskola pasiimem ir buta pirkom pries visa ta buma. del ko labai dziauiames
Nes dabar toks kaip musu dvigubai beveik brangesnis

Mes jau pusę metų savo bute gyvenam ir gyvensim ten toliau.
O su tėvais nors kokie geri ir būtų nenorėčiau gyventi. Savo šeima yra savo šeima, ir esi pati sau šeimininkė.