Įkraunama...
Įkraunama...

Nuogas vaikas paplūdimyje

QUOTE(Emerencija @ 2010 06 07, 19:30)
Dažnai matau, kad tėvai vaikus paplūdimyje paleidžia nuogus  blink.gif man toks tėvų elgesys nepriimtinas. Nenorėčiau, kad kokie iškrypėliai nužiūrinėtų mano nuogą vaiką scare.gif
Ar toks tėvų elgesys kitiems priimtinas ? Ar patys leidžiate vaikams nuogiems lakstyti, kitiems matant?  unsure.gif
ar aplamai tai yra normalu?

O dabar logiškai be emocijų pagalvokite: iškrypėlis gali nužiūrinėti tiek nuogą vaiką, tiek truputį aprengtą. Ar jūsų vaikui bei jums bus koks nors skirtumas dėl to?
Beje, yra įrodyta, kad labiausiai gundo ne visiškai nuogas, bet truputį pridengtas kūnas.

Taip.

Taip, jei atsiduriame paplūdimyje neplanuotai ir neturime paplūdinio aprangos. Nes paplūdimyje mes visąlaik laikome savo vaikus su paplūdimio marškinėliais - apsauga nuo saulės, bet ne nuo aplinkinių žvilgsnių.

O kodėl tai turėtų būti nenormalu? Nuogumą vaikai supranta kaip natūralų dalyką.
Atsakyti
QUOTE(ilganose @ 2010 06 08, 14:44)
Niekad nesu pastebejus, kad 5-8 metu vaikai kikentu is maziuku nuogais uzpakaliukais prie juros  blink.gif turiu draugiu su tokio amziaus vaikais, tai tikrai neteko matyt, kad jie nuziurinetu maziukus  schmoll.gif

Man atrodo čia priklauso nuo vaikų auklėjimo.

Vieni tėvai nemoko vaikų gėdytis savo kūno ir nuogumo, patys nuo jų nesislepia persirenginėdami, vonioje ir pan. tokie vaikai net ir paaugę priima nuogumą kaip natūralų dalyka ir nekreipia į jį dėmesio.

Kiti tėvai nuo pat kūdikystės skiepija savo vaikams nuostatą, kad nuogumas yra didžiulė gėda, dažnai tokie vaikai užauga pakankamai dideli taip ir nepamatę kuo berniukai ir vyrai skiriasi nuo mergaičių ir moterų. Vat tokie vaikai tikrai tikiu, kad pirštais rodys pamatę nuogą vaiką, o tuo labiau suaugusį paplūdimyje...
Atsakyti
Dažnai matau, kad tėvai vaikus paplūdimyje paleidžia nuogus  blink.gif man toks tėvų elgesys nepriimtinas. Nenorėčiau, kad kokie iškrypėliai nužiūrinėtų mano nuogą vaiką scare.gif
Ar toks tėvų elgesys kitiems priimtinas ? Ar patys leidžiate vaikams nuogiems lakstyti, kitiems matant?  unsure.gif

Visiškai jums pritariu. NIEKADA nepaleidžiu vaiko nuogo, jau vien dėl higienos. Kai buvau jauna ir kvaila, mano metukų dukrytė toookį putiuko uždegimą turėjo nuo smėlio, kad niekam nelinkėčiau.
Man tai negražu bet jei kitai mamai atrodo normalu- tai jos reikalas.
Atsakyti
Būna kad vaikas padaro kakū bežaisdamas.Man jau geriau į kelnaites negu ant pležo smėlio- kaži kaip aplinkiniai žiūrėtų doh.gif blush2.gif

Sykį mano tėvai vežėsi anūką žvejot, aišku jokių plavkių nepripažindami, ir ką- atėjo po kiek laiko žmogus ir sako jūsų vaikas kakuktį padarė- tiesiai ant pakrantės . Įsivaizduoju kaip mama su maišeliu kaip šuns ten rankiojo .Aš tokios gėdos nenorėčiau.

Mano vaikystėj tiek pasirinkimo ir pasiūlos mažiems vaikams maudomukų nebuvo, o dabar kokių tik nori modelių ir spalvų.Tik išsirinkt reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė:): 10 birželio 2010 - 19:42
QUOTE(Vilika @ 2010 06 10, 13:28)

Niekas ir mergaitei ir neaiškina, kad po kelnaitėmis slepiame savo gėdą...tiesiog mokom, kad tai intymi vietelė, kurią galima rodyti tik tėveliams, bet ne kitiems suaugusiems ar vaikams...juk ateina tas metas, kai vaikų susidomėjimas kita lytimi būna ypač dielis, darželyje buvo berniukų, kurie paskui mergaites net į tualetą sekiodavo...jei tėvai sutinka, kad jų vaikas būtų eksponatas tokiems smalsuoliams, tai jų apsisprendimo reikalas...

Ir visgi viskas priklauso nuo musu paciu: jeigu tevai tai patikia kaip naturalu dalyka (skirtuma tarp lyciu) - jie nereaguoja niekaip,nes yra taip ir naturalu.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2010 06 10, 19:21)
Man atrodo čia priklauso nuo vaikų auklėjimo.

Vieni tėvai nemoko vaikų gėdytis savo kūno ir nuogumo, patys nuo jų nesislepia persirenginėdami, vonioje ir pan. tokie vaikai net ir paaugę priima nuogumą kaip natūralų dalyka ir nekreipia į jį dėmesio.

Kiti tėvai nuo pat kūdikystės skiepija savo vaikams nuostatą, kad nuogumas yra didžiulė gėda, dažnai tokie vaikai užauga pakankamai dideli taip ir nepamatę kuo berniukai ir vyrai skiriasi nuo mergaičių ir moterų. Vat tokie vaikai tikrai tikiu, kad pirštais rodys pamatę nuogą vaiką, o tuo labiau suaugusį paplūdimyje...

Mano tėtis visuomet persirenginėdavo vonioj ir tikrai nesu mačius jo nuogo, ir tiesą sakant tikrai dėl to labai džiaugiuosi blush2.gif kažkaip nemanau, kad mergaitei reiktų matyt nuogą tėvą, tam kad suprastų lyčių skirtumus. O savo vaikui visuomet dedu pampersą arba triusikelius viešoj vietoj, man čia elementari kultūra.
Atsakyti
smile.gif+2010 06 09, 22:02-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 06 09, 22:02)
Infekcija irgi nieko blogo?kaži kodėl visos mažos pūslės uždegimais sirgom?mūsų mamos per daug močiučių klausė, gal nekartokim klaidų.

Ane? VISOS sirgom , VISOS zinom. Kas cia per briedas, atsiprasau... Kokiu klaidu nekartot?

QUOTE(Soy @ 2010 06 10, 06:46)
Cia tai man jau panasu i paranoja g.gif Gal tada pradekim mazas mergaites ir save burkom muturiuot? Jokiu trumpu suknyciu,

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

smile.gif+2010 06 10, 14:31-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 06 10, 14:31)
Lažinuosi kad nepažįstat nė vieno žmogaus prasirgusio hepatitu A, tačiau 80 procentų mūsų yra jį turėję ir nė nepajuto.Uždegimo ir mūsų mamos galėjo nepastebėt.
Pas mane berniukai ir tai rengiu, baisu žiūrėt kai plika ,,putyte" sėdi mergaitė kur prieš tai neaišku kokiom pėdom žmogus prasiėjo.O mergaitei iki šlapimo pūslės kelio tik 3 cm.

Turejot omeny hepatita B turbut? Nuo A jis skirias kaip diena ir naktis. O 3 cm irgi neapsprendzia ar uzdegimui yra padidinta rizika ar ne. Turiu omey ne visais atvejais.

QUOTE(sena niekšė @ 2010 06 10, 16:40)
šiaip tokio amžiaus vaikai mėgsta apsivaryt neįspėję  ph34r.gif

Yes! drinks_cheers.gif

smile.gif+2010 06 10, 19:38-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 06 10, 19:38)
Būna kad vaikas padaro kakū bežaisdamas.Man jau geriau į kelnaites negu ant pležo smėlio- kaži kaip aplinkiniai žiūrėtų  doh.gif  blush2.gif

Sykį mano tėvai vežėsi anūką žvejot, aišku jokių plavkių nepripažindami, ir ką- atėjo po kiek laiko žmogus ir sako jūsų vaikas kakuktį padarė- tiesiai ant pakrantės . Įsivaizduoju kaip mama su maišeliu kaip šuns ten rankiojo .Aš tokios gėdos nenorėčiau.

Mano vaikystėj tiek pasirinkimo ir pasiūlos mažiems vaikams maudomukų nebuvo, o dabar kokių tik nori modelių ir spalvų.Tik išsirinkt reikia.

Pala, suns kakuti rankiot negeda, o vaiko - geda? Jusu vaikas vunderkindas, nuo pirmu gyvenimo dienu apsikuopia pats, nesukeldamas gimdytojams bereikalingos gedos? I madinga"maudomuka" daryt normalu, uz jo ribu - pazoras ant viso kaimo? hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
Nelaikyčiau nuogutės dukrytės dėl higienos.
Atsakyti
Ane? VISOS sirgom , VISOS zinom. Kas cia per briedas, atsiprasau... Kokiu klaidu nekartot?

Labai kabinatės už žodžių.

Turejot omeny hepatita B turbut? Nuo A jis skirias kaip diena ir naktis. O 3 cm irgi neapsprendzia ar uzdegimui yra padidinta rizika ar ne. Turiu omey ne visais atvejais
.

A. Remiuosi populiarios ir pripažintos ligoninės informacija.Prašau neiškraipinėti.Dėl rizikos taip pat.Nebent esate medikė ir norit padiskutuoti, tuomet mielai išklausysiu pagrįstą nuomonę.

Pala, suns kakuti rankiot negeda, o vaiko - geda? Jusu vaikas vunderkindas, nuo pirmu gyvenimo dienu apsikuopia pats, nesukeldamas gimdytojams bereikalingos gedos? I madinga"maudomuka" daryt normalu, uz jo ribu - pazoras ant viso kaimo?  hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif

Truputį mandagumo niekam nepakenkė. Jei jum taip nesvarbu kur vaikai daro tai gal kaip šuniukus išmokykim kieme ant pievutės daryt ir vandens bei popieriaus sutaupysim?Juk visai nesvarbu ar ant žmonių vaikščiojamos žemės ar kažkur kur nies neįlips, menatys ir kitaip nepasibjaurės...? mano vaikas man savas, bet ar kitam žmogui gražu matyt jo kakučius ...?tokiu atveju manau geriau apsisaugot jei žinai kad bėda gali nutikt kai aplink bus 50 poilsiautojų.

Šia temą ką norėjau išsakiau.Gerbkime vieni kitų nuomones, o ne svaidykimės pagiežingomis replikomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė:): 11 birželio 2010 - 08:50
ne, netrukdo nuogi vaikuciai papludymi.
faina...naturalu...

saviskei leisiu irgi nuogai lakstyt....
as ir pati megeja paplikinet.....leistinose vietose... biggrin.gif

Atsakyti
Savo berniuką stengisiuos laikyti su triusikėliais arba maudymosi kelnaitėmis smile.gif
Atsakyti

Na visu pirma tai maziems vaikuciams saule yra itin kenksminga, tad vien del sios priezasties man kazkaip nekyla noras dukriuko visiskai nuogai isrengt, nors ir naudojam apsaugini krema. Be to nuogu putuku tiesiai ant smelio / zoles atsisest nematau jokio malonumo (aisku ir i maudymke to smelio papuola kazkiek). Na del iskrypeliu niekad nesusimasciau, bet manau tokie gali ir aprengta vaika nuziuret.
Bet siaip jei matau papludimy nuoga vaika, tai manes ne kiek netrikdo. Vat kaip tik siandie su drauge buvom prie Kauno mariu, tai jos sunutis (2.5m) nusiima trauzus pats ir daryk tu ka nori (jis ir po namus megejas plikinet) doh.gif Tai gal jai su tokiu vaiku isvis prie vandens nevaziuot? g.gif Maniske dar pati nelabai nusirengt moka, sunku dar spresti kaip elgsis kai ismoks. Zinau kad labai daug vaiku pereina ta nudizmo perioda g.gif
Papildyta:
QUOTE(angelu kalva @ 2010 06 11, 00:17)
I madinga"maudomuka" daryt normalu, uz jo ribu - pazoras ant viso kaimo?  hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif

O kazkam svetimam turetu buti didelis kaifas stebeti kaip apsi**** tavo vaikas? g.gif
Atsakyti