Įkraunama...
Įkraunama...

Nuogas vaikas paplūdimyje

QUOTE(jurda @ 2010 06 19, 14:44)
nenorėčiau, kad kas į mano nuogą vaiką žiūrėtų ir manęs nedomina kitų vaikų intymios vietos schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man negražu ir nehigieniška nuogas vaikas paplūdimy schmoll.gif Niekada neleidau ir neleisiu saviškio lekiot nuogo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(scholastika @ 2010 06 19, 15:00)
as tai visada apmaunu triusikelius abiem savo vaikams, vyras tipo sako,kad nereikia, bet man nepriimtina kai vaikai nuogi laksto, nors didysis kai tik suslampa triusikeliai praso permauti kitus  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif maniskiai trusikeliais arba maudimosi kelnaitem wub.gif kaip tikri vyrukai biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
man irgi nekoks vaizdelis susidaro matant vaikiuka nuogu uzpakaliuku ir priekiu, kartais paciai kyla mintis imti ir uzdeti apatinius vaikuciams jei teveliai nesugeba tongue.gif doh.gif na manau kazkaip ne vietoje nuogom "dupciom" biggrin.gif lakstyti.... schmoll.gif as saviskiu neleidziu nuoguciu prie papludymio ar siaip schmoll.gif rolleyes.gif
Atsakyti
negražu ir nehigieniška schmoll.gif
Atsakyti
Niekad nesusimasciau sia tema. Maniskiui du metai, dazniausiai bunam sodyboj, arba kaime, tai visada nuogutis laksto.
Kad nehigieniska, neestetiska ir pan, tai man absurdas. Na nebent smelis murzinas, siuksliu daug, ar vaikas sisioja kur papuola. Del mergaites aisku saugiau uzdeti triusikelius, nes tada tikrai smelio gali prilysti biggrin.gif o savo bernuzeliui net nesiruosiu triusiku prie vandens mauti, tegul kiausiukus prasivedina.
Galiu pasakyti, kas man atrodo juokingai - tai mazytes poros metu mergytes su atskirais maudomais, lyg ten reiketu papulius dengti.
Aisku, nuogumo afisavimas vyresniame amziuje nera gerai, tevu nuogumui taip pat nepritariu, bet bijoti maziukui numauti kelnytres prie vandens irgi nera labai protinga.
Tiesa, maniskiui du metukai, manau kai bus kokiu 4 jau desiu kelnytes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUCA: 30 birželio 2010 - 15:35
Man atrodo, mamai ramiau, jeigu viešajame papludimy vaikas yra aprengtas g.gif
tačiau asmeniškai nedarau didžiulės problemos, jeigu mažyliai nuogučiai laksto, arba jeigu pati negaliu prikalbėti dvimetį devėti triusikėlius.
Atsakyti
man asmeniskai vaikiukai iki 2 metu gali lakstyt pliksiukai. o virs dvieju manau jau reik rodyt pavyzdi ir viesose vietose neleist plikinet,jie jau pradeda viskuom dometis ir megdziot kaip bezdzioniukai. jei iki 4 bus prates plikinet, manau veliau bus dar sunkiau uzmaut kelnaites. maniskei bus tuoj 3 ir namuose skatinu, kad pries teti pliku subiniuku nelakstytu ir berniukams "tu" vietu nerodytu schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
...nežinau ar reikalingos trimečiui ar keturmečiui vaikui tokios anatomijos pamokos... ax.gif
drinks_cheers.gif

Papildyta:
Manot lopšelyje juos kiekvieną individualiai ant puoduko veda? biggrin.gif Ne, visi kartu draugiškai po pietų miegelio - ant puodų biggrin.gif Taigi dvimečiai anatomijos skirtumus išmano puikiai. O jei ir ne, kas blogo, kad vaikas pamatys skirtumus? g.gif Tai natūralu. Tik pačioms nereikia iš to išpusti burbulo. Nejau manot, kad skirtumus turi sužinoti 9 klasėje per anatomijos pamokas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilika @ 2010 06 10, 16:28)
juk ateina tas metas, kai vaikų susidomėjimas kita lytimi būna ypač dielis, darželyje buvo berniukų, kurie paskui mergaites net į tualetą sekiodavo...į

Taigi, jei 2 metų būtų matę tuos skirtumus, tai jiems būtų natūralu ir paskui mergaites į tualetą nelakstytų.
Papildyta:
QUOTE(valkata @ 2010 06 10, 19:21)
Man atrodo čia priklauso nuo vaikų auklėjimo.

Vieni tėvai nemoko vaikų gėdytis savo kūno ir nuogumo, patys nuo jų nesislepia persirenginėdami, vonioje ir pan. tokie vaikai net ir paaugę priima nuogumą kaip natūralų dalyka ir nekreipia į jį dėmesio.

Kiti tėvai nuo pat kūdikystės skiepija savo vaikams nuostatą, kad nuogumas yra didžiulė gėda, dažnai tokie vaikai užauga pakankamai dideli taip ir nepamatę kuo berniukai ir vyrai skiriasi nuo mergaičių ir moterų. Vat tokie vaikai tikrai tikiu, kad pirštais rodys pamatę nuogą vaiką, o tuo labiau suaugusį paplūdimyje...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mas asmeniskai grazu, kai mazuciai nuogi begioja. Tegul oda bent pakvepuoja, o tai nuo gimimo tuos pampius kaip uzdedam... Kai sedi prie juros i tuos triusikelius tiek smelio ir akmenu prilenda, kad jau geriau maziukui be nieko.
Atsakyti
bet juk tie maži vaikai nežiūri į visa tai kaip suaugę. Jei tėvais patys aiškina, kad čia baisu, siaubinga, gėdinga, kažkoks košmaras, tai yra smerktina, nenuostabu, akd paskui vaikai ir šaiposi, ir pirštais rodo ir pan. Pvz mano vyresnėlis žino, kad leliukai gali lakstyti pliki, nes jie yra dar labai mažiukai, o kai paauga ir būna didesni, turi dėtis kelnytes. Ir viskas - jokių problemų su juokimaisis, rodymais ar pan. Bet štai kartą grįžęs iš darželio pareiškė, kad su bamba jis nemiego ir kad duočiau jam vėl miegojimui maikę. Tiesiog prasidėjus karščiams, aš nustojau jau vilkti apatinę maikutę, o pasirodo, kad pas juo darželyje vaikui aprodyti bambą yra kažkas gėdingo doh.gif ir viskas iki tokio lygio, kad pastačius kieme baseiną, jis vaikščiojo su maikute ir maudytis lipo su maikute, kad tik bamba nesimatytų doh.gif pajūry irgi baisiai pergyveno, kad liepiu maikutę nusiimti. Ilgai teko aiškinti... doh.gif
Atsakyti
Niekada dukros neleidau į paplūdimį nuogos, visada būna su maudymuku. Juk mes tai nelakstom pliki, kodėl vaikas turėtų? Kas kita - nudistų pliažas ar kažkokia privati erdvė tarp savų žmonių, kur vaikui leidžiama būti nuogam ir įprastom sąlygom. Pvz. namie leidžiu taip būti, kiek nori. Nuogi kūnai manęs netrikdo, bet viskas yra savas laikas ir vieta ax.gif
Atsakyti