Įkraunama...
Įkraunama...

AFS - Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(bamba @ 2010 09 05, 19:38)
o tu iš vilniaus? jei nepaslaptis, pas ką vaikštai? Aš ieškau gydytojo, kuris man iškart išrašytų tuos vaistus. Mano ginė kategoriškai atsisako, liepia 6 sav laukt, vakar dar pas Juršėną buvau, jis irgi tokios pat nuomonės. Bet nė vienas neatsako į klausimą, kodėl negalima nuo teigiamo testo pradėt. O aš nebenoriu rizikuot...

As ne is vilniaus, esu is vilkaviskio,lankausi privaciai, mano ginius dirba pas mus privaciai ir yra kauno antrosios ligonines ginekologinio skyriaus vedejas. ir ten priima pacientes. jei noretum pas ji nuvaziuot i kauna, parasyk az, parasysiu jo numeri mirksiukas.gif
o pas mus poliklinokoj kai emiau siuntima pas A, ir sakiau kad man AFS todel ivyksta persileidimai, tai ginius atrodo nesuprato apie ka as sneku ir pradejo sneketi apie per maza gimda, nors manes net neapziurejo doh.gif pravedziau jam megejiska paskaita, kas tai yra AFS. o ginius jau pensininkas, su patirtim. tai net neinu i poliklinika, nes nesusisnekeciau ten doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2010 09 05, 19:10)
As ne is vilniaus, esu is vilkaviskio,lankausi privaciai, mano ginius dirba pas mus privaciai ir yra kauno antrosios ligonines ginekologinio skyriaus vedejas. ir ten priima pacientes. jei noretum pas ji nuvaziuot i kauna, parasyk az, parasysiu jo numeri  mirksiukas.gif
o pas mus poliklinokoj kai emiau siuntima pas A, ir sakiau kad man AFS todel ivyksta persileidimai, tai ginius atrodo nesuprato apie ka as sneku ir pradejo sneketi apie per maza gimda, nors manes net neapziurejo  doh.gif  pravedziau jam megejiska paskaita, kas tai yra AFS. o ginius jau pensininkas, su patirtim. tai net neinu i poliklinika, nes nesusisnekeciau ten doh.gif

na aišku, ačiū 4u.gif bet aš ieškau konors Vilniuj, pas ką galėčiau vaikščioti nuo pat neštumo pradžios smile.gif Kol kas kur neeinu visi kaip susitarę kartoja, kad vaistai nuo 6sav, o kodėl niekas atsakyt negali unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As taip pat vartoju aspirina,po 1 tabl i diena. Man AFS nerado,bet aspirina vistiek paskyre,nes turejau 3 nesivystancius nestumus verysad.gif
Kai suseis 37 sav gyd liepia ji nutraukt,kad nenukraujuociau per gimdyma. O as taip bijau jo nebegert,ar bus viskas gerai. Visokios mintys kankina. Gal kas ka pasakys siuo klausimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(simuliukas @ 2010 09 06, 12:42)
Sveikutes 4u.gif
As taip pat vartoju aspirina,po 1 tabl i diena. Man AFS nerado,bet aspirina vistiek paskyre,nes turejau 3 nesivystancius nestumus verysad.gif
Kai suseis 37 sav gyd liepia ji nutraukt,kad nenukraujuociau per gimdyma. O as taip bijau jo nebegert,ar bus viskas gerai. Visokios mintys kankina. Gal kas ka pasakys siuo klausimu g.gif

Sveikute 4u.gif Prie Afs aspirinas skiriamas iki 36 sav,bet toliau leidziasi vaistukai,o tavo atveju,jei kazkas neramu paprasyk,kad padarytu doplerometrija.Prie AFS ja daro nuo 32 savaites. Doplerometrija yra vaisiaus ir placentos kraujotakos tyrimas.Fiksuojamas kraujotakos greitis tam tikroje kraujagyslėje, dažniausiai virkštelės arterijoje, pagal tam tikrus santykius, rodiklius, matematiškai sudaromos ir apibūdinamos kreivės. Kiekvienai kraujagyslei būdinga savita kreivė.
Papildyta:
QUOTE(bamba @ 2010 09 06, 07:29)
na aišku, ačiū 4u.gif bet aš ieškau konors Vilniuj, pas ką galėčiau vaikščioti nuo pat neštumo pradžios  smile.gif Kol kas kur neeinu visi kaip susitarę kartoja, kad vaistai nuo 6sav, o kodėl niekas atsakyt negali  unsure.gif

Faktiskai tiesiog apsidraudimui yra sakoma ,kad vaistukai leidziasi nuo 6 sav,o ar leistis anksciau,tai jau turi buti pacios nusistatymas.Tikriausiai skaitei tema,gal ir senasias,ne viena mergaite isnesiojo vaikuti,kai pradejo leistis nuo 6 sav,bet yra ,kurioms tai nepavyko ir savo noru sekanti nestuma tik pamacius teigiama testa,leidosi vaistukus.Rezultatas - jau supuoja vaikucius .Taigi tai turi pati nuspresti.Beje leidziamus vaistukus as pirkau be jokiu receptu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2010 09 06, 18:22)
Faktiskai tiesiog apsidraudimui yra sakoma ,kad vaistukai leidziasi nuo 6 sav,o ar leistis anksciau,tai jau turi buti pacios nusistatymas.Tikriausiai skaitei tema,gal ir senasias,ne viena mergaite isnesiojo vaikuti,kai pradejo leistis nuo 6 sav,bet yra ,kurioms tai nepavyko ir savo noru sekanti nestuma  tik pamacius teigiama testa,leidosi vaistukus.Rezultatas - jau supuoja vaikucius .Taigi tai turi pati nuspresti.Beje leidziamus vaistukus as pirkau be jokiu receptu  ax.gif

man be recepto niekur neduoda schmoll.gif gal pasikeitė tvarka, nežinau kaip anksčiau buvo, bet dabar sako, kad receptinis unsure.gif
Atsakyti
sveikos

man taip pat nebuvo nustatytas AFS, bet turejau 3 nesivystancius.
Dabar jau 4-tas neshtumas, eina 19-ta savaite, aspirinas+ leidziami nuo pat pradziu. Vaikshtau Vilniuje pas gyd. Karpenko.
gal kam pades, nes shi gyd. zino apie panashius atvejus ir kaip matot, sekmingai juos gydo.
Atsakyti
Bamba as is Vilniaus, pas Kalinauski vaikstau vrm paliklinikoje. Po 3 sesivystancio sake reiks leisti nuo pradzios. Nes man su kiekvienu nestumu laikas sutrunpeja, tai 6 sav galiu ir nesulaukti
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 09 07, 07:32)
man be recepto niekur neduoda schmoll.gif gal pasikeitė tvarka, nežinau kaip anksčiau buvo, bet dabar sako, kad receptinis unsure.gif

Tiesiog man taip papuole,nes pirkau pirma karta su receptuku is vienos vaistines,tai turejo uzsakyma daryti,po to ,kai nuejau ,nebereikejo jokio receptuko,tiesiog tos pacios mergaites mane atsimine ir sake nereiks jokio recepto.Beje tai buvo pries gerus metus,tai nezinau,gal dabar tai ir nepavyktu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauda: 07 rugsėjo 2010 - 12:36
sveikutės,

gal kurios mane ir pažįstat... sauda gal... užsukau pažiūrėti ar vis dar daug planiukių AFS... Dieve, kaip man puikiai pažįstami jūsų rūpestėliai... sugrįžau mintimis į tuos ilgus laukimo metus... brrrr, net nupurtė...
aukštyn nosis, merginos , viskas įmanoma thumbup.gif man A jau bedavė vos kelis procentus, o vat štai ir su gydymais tik iš 3-io karto, bet visgi turim savo auksą ir jau 9-tas mėn eina mūsų Rugilytei thumbup.gif bet... aš irgi linkus manyti, kad man padėjo būtent tai, kai pradėjua leistis vaistukus nuo pat pradžių... mes juos pirkdavom PL, tai mums visuomet reikėdavo receptuko, kurį vėliua netgi šeimos daktarė nieko nenutuokianti apie mano ligą, išrašydavo... raksit kas paraįo pirmąjį receptuką, o paskui jei ir toliau reikės recepto, bandykit tartis su savo gin ar netgi šeimos dakt...

beje aš greta savo gin, kuri tik tavrkė man popierius, bet irgi nelabai ką raukė apie AFS, reguliariai lankiausi pas A- man taip buvo ramiau, kai pats tos srities tikrasis spec prižiūri... taigi , nesibaidykit tų atstumų nuo Vilniaus iki Kauno ar atvirkščiai (aš neliepiu eiti būtent tik pas A)- juk viskas dėl taip labai laukiamo aukselio thumbup.gif

jei kuri turit kokių klausimukų, rašykit man į až, tik neprašykit komentuoti ten visokiausių skaičiukų, nes aš juose nieko ,,neraukiu", tik žinau, kad man yra kombinuota kraujo trombofilija, o visa kita kompetetingo daktaro valioje thumbup.gif
Papildyta:
tiesa, man tą doplerį į pabaigą irgi darė pats A, kada itk nuvažiuodavom, bet... aš žinojau tik tiek, kad tikrina kraujotaką... beje jam buvo kilę vienu momentu kažkokių neaiškių įtarimų, bet ... reziume - viskas ok thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(simuliukas @ 2010 09 06, 12:42)
Sveikutes 4u.gif

o tu ,Simuliuk, kaip suprantu pirmąjį vaikelį išnešiojai be jokių aspirinų.. kaip šaunu, matai, tau pakanka vien tik aspirino thumbup.gif - o tu jį nutraukti 36-37 sav nebijok, nes verčiau reikėtų bijoti dėl nukraujavimo gimdymo metu, jei gertum iki pat galo.. o su manim gulėjo moteris, kuri leidosi netgi dvigubą, t. .y 40 ml kleksano ir vis tiek gimdymo metu susidarė trombai, nukraujavo.....bet, šiuolaikinė visagalė medicina visagalė thumbup.gif viskas ok baigės thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 08 rugsėjo 2010 - 03:39
QUOTE(sidrulka @ 2010 09 08, 04:38)
sveikutės,
gal kurios mane ir pažįstat... sauda gal......

Laba 4u.gif Zinau as jus visas biggrin.gif Afsiukes -tai jau kaip ir seima biggrin.gif Labai jau greitai laikas bega ,o del nestuke.gif tai nesipurtyk tongue.gif ,kiek zinau mergaites ne tik po antra,bet ir trecia ratuka suka bigsmile.gif saunuoles jus visos 4u.gif
Atsakyti
siandien norejau pas karpenko uzsirasyti, leipe ryt skambinti ir priims tik spalio menesiui... o as jeigu pastojau jau bus velu... nes mum dabar vaisingos dienos sad.gif koki daktara dar zinote? nes mano liepe laukti 6 savaites... ir gerti aspirina bet bijau,kad neuzteks jo sad.gif

QUOTE(kishke @ 2010 09 07, 09:38)
sveikos

man taip pat nebuvo nustatytas AFS, bet turejau 3 nesivystancius.
Dabar jau 4-tas neshtumas, eina 19-ta savaite, aspirinas+ leidziami nuo pat pradziu. Vaikshtau Vilniuje pas gyd. Karpenko.
gal kam pades, nes shi gyd. zino apie panashius atvejus ir kaip matot, sekmingai juos gydo.

Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Gal patyrusios merginos man atsakys.Turejau du nesivystancius.Afs man nerado,bet siandien buvau pas Abraiti,kuris pasake,jusu teise rinktis,bet as jusu vietoj gerciau aspirina iki 36 savaiciu.Gal man kas pasakytu-o koks aspirino pasalinis poveikis gali buti vaikiukui?Esu labai susiparinus,ka daryt,gert man aspirina ar ne?Apie leidziamus vaistus jis man nieko nesake.O kas bus,kai nuo 36 savaiciu aspirino nebegersiu?Juk jokiu kitu vaistu skystinanciu krauja nenaudosiu.Ai,zodziu,milijonas klausimu,kuriu neisdrisau Abraiciui uzduot,nelabai jis kalbus siandien buvo.
Atsakyti