Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

Pas mane auslindos gyvena/o, bet žemuogės sveikos... tfu tfu tfu
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2010 07 14, 21:16)

Aciu.
Svoguniukai is tu mazu kur sodinti, berods Stuttgart vadinasi. Siaip maniskiai taip derejo, kad ir salotom ir saltibarsciams pakako. Kadangi sodinau i loveli tai gerai zemem uzberiau, kad tik virsunele kiek matytusi, tai ir isaugo. Pati nesitikejau. Kita karta sodinsiu didesniais atstumais, nes cia vienas salia kito buvo, gal dar didesni uzaugs.

O parazitus ryt cola girdysiu.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 07 14, 20:19)
Kažkaip pasiūlymų dėl kolos nesulaukiau, matomai erkės jūsų žalėsių nepuola. Tad nupurškiau cola aš jas vakar vakare, tai po paros dar nie vieno gyvio nemačiau  smile.gif  Bijau net džiaugtis, kad tik per anksti neprisigirčiau  doh.gif  Na colos dar pasilikau jei ką  biggrin.gif  Bet tai gerai, kad aš per savo gyvenimėlį ją tik kokius 10 kartų tegėriau, nes jei ji jau parazitus taip naikina, tai... jaučiu geriau negert jos. O beje man rodos kareiviai, tie kur tuose atsilikusiuose kraštuose kariauja, naudoja ją bacilom žarnyno naikinti  bigsmile.gif 
Na reziumė, tai pabandykit ir nuo visų kitų padarų - gal padės  mirksiukas.gif

Čia įkeliu Dahlia pasisakymą smile.gif
Nu tai Lietuva Nieko neradau lietuvių k. apie Insect Spry Bet jei skaitot angliškai, tai va čia yra. Ir tokioj pat pakuotėj pas mus parduodamas. Kadangi tai ištrauka iš kažkokios chrizantemos, tai po dienos kitos, praplovus vandeniu , nupurkštas darožves galima naudot. Purškiu nuo erkutės, amarų, netgi miltuotuosius vienai sanpaulijai prie šaknų juo išnaikinau (beje, jį pirkau prieš pora metų, naudojasi labai taupiai, užtenka papurkšti l. nedaug .. Tik patarimas - labai jau laistantys tie originalūs purškikliai. Aš persipilu į geriau skleidžiantį kokį nors purškikliuką (pvz. nuo kokios plaukų priežiūros priemonės, tokie nedideli būna) ir ilgai bei patogiai naudoju...
---------------------
Žuvų miltus naudoju kaip nepamainomą trąšą žydintiems ir derantiems augalams. Pvz. granuliuotos fosforo trąšos tirpsta labai lėtai ir dirvą jomis geriausia tręšti iš rudens. Skystos - greitas efektas, bet greit ir išsiplauna (na, vienkartinis efektas ). O fosforas iš žuvų miltų paimamas pamažu ir per ilgesnį laiko tarpą, o kadangi tai organinė medžiaga - augalui lengvai prieinamas O dar turint omenyje, kad panaudojam biotrąšas mikroorganizmų pavidalu, kurie pirmiausia organines medžiagas padeda augalams pasisavinti - efektu abejoti nedera. Kambariniams augalams jų dar nepyliau, o šiltnamyje- padarius griovelį, pribėrus ir vėl užkasus - jokio kvapo nei kitą dieną, nei po savaitės (na, nepalyginsi su dilgėlių raugu, kai bėgt toliau nuo jo norisi )..
Šiemet erkių ant sanpaulijų dar neteko purkšti, bet... Ir anksčiau buvo laikotarpių, kai po 1-2m. erkių pas mane išvis nebūdavo, tad apie atsparumą būtent erkėms tvirtint dar negaliu.. O kad peržiemot be puvinių padeda - jau galiu tvirtint .
Atsakyti
Kas met kovoju su voratinklinem erkutem,nes puola agurkus. Siemet dar ramu,nes purskiau su FAS kol dar nezydejo. Manau nieko nuodingo nesuvalgysiu,nes isgaruos kol vaisiai atsiras.Amaru parsinesu ant rubu is lauko.bet paprastai ju neprisidaugina,nes nurenku.O siaip vabaliuku,kirminiuku - nera,nes zeme kai ne is parduotuves parsinesu,iskaitinu orkaiteje.Balkonas su tinkleliu,tai net baltasparniu nera,o anksciau puole.
Pomidoru derlius prastas,ziedukai byra gal nuo karscio g.gif Pirmi tokie metai.Kol kas graziausia paprika
user posted image
Idomu ar dideli uzaugs g.gif
Atsakyti
Merginos - jau antra para pas mane nėr erkių thumbup.gif Purkškit cola nuo jų - atrodo padeda smile.gif Aš tik galvoju ar augalams nekenkia g.gif kolkas pakitimų nepastebėjau.
Papildyta:
karrinta, kokios gražuolės paprikos smile.gif Nesu tokių violetinių dar mačiusi blush2.gif Labai gražios.
Atsakyti
o kaip atrodo ekrės pažeistas augalas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 07 15, 22:29)
o kaip atrodo ekrės pažeistas augalas?  g.gif

Pagooglinau siek tiek:
http://www.manoukis....m=1&s=1285&z=62
http://www.sodininky...inklines-erkes/
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 16, 07:20)
Pagooglinau siek tiek:

Čia panečka turbūt pikantiškų vaizdelių iš mūsų daržo norėjo... g.gif
Atsakyti
Na nelabai fotogeniskos tos erkutes biggrin.gif
nelabai nori pasirodyt... Bet jeigu jau taip reikalausit - galesiu parodyt, kas lieka, kai ilgai lauki ir nenaikini chemija biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 16 liepos 2010 - 07:41
OOO, ar sumatinai jau SB žaliąjį čiliuką? smile.gif ar valgomi? Šiandien pastebėjau, kad lyg tais pradėjo keisti spalvą, na bet jau pats augaliukas neatlaiko tokio svorio.. norėčiau jau skint ir džiovint..
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 07 15, 23:29)
o kaip atrodo ekrės pažeistas augalas?  g.gif

Neturiu dabar fotiko prie savęs, bet jau nebus ir ką fotkinti, nes jų nėra. Tik liko toks belapis baklažanas su vienu baklažaniuku smile.gif Bet ma atrodo dar sugrįš lapai, nes auga jau kažkokie mžiukai. O prieš tai buvo apraizgytas voratinkliukais tokiais, per kuriuos ropojo tokie maži balti taškiukai. Ir jų labai daug doh.gif Iš pradžių užpuolė baklažaną, o poto braškes ir žemuoges. Dabar niekur jų nėra po colos. Tad jei apraizgė voratinkliai augalus tai žinokit, kad tai tos erkutės. Beje augalas greit gelsta ir krinta lapai.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 07 16, 09:36)
Neturiu dabar fotiko prie savęs, bet jau nebus ir ką fotkinti, nes jų nėra. Tik liko toks belapis baklažanas su vienu baklažaniuku  smile.gif  Bet ma atrodo dar sugrįš lapai, nes auga jau kažkokie mžiukai. O prieš tai buvo apraizgytas voratinkliukais tokiais, per kuriuos ropojo tokie maži balti taškiukai. Ir jų labai daug  doh.gif  Iš pradžių užpuolė baklažaną, o poto braškes ir žemuoges. Dabar niekur jų nėra po colos. Tad jei apraizgė voratinkliai augalus tai žinokit, kad tai tos erkutės. Beje augalas greit gelsta ir krinta lapai.

Isnaikinai tikrai su cola?
As purskiau, bet nezinau ar padejo, dar tik vakar sugebejau ta padaryt... Tik zadu kuria diena pakartot... ax.gif
Atsakyti