Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(Edexa @ 2010 07 12, 11:23)
Žinai, kirminams irgi patinka ekologija - žino kur reik eit... rolleyes.gif Dabar kiaušinių pridės, savo chebrą pagausins iki trijų milijonų ir...padės tau derlių sėkmingai sudorot....

O tu jiems nupirk koka kolos atsigert...gal praeis noras savivaliaut svetimam darže...

va va, as ne tik zalia radau, bet ir pilku kirmelyciu doh.gif ir apskritai pilna zarazu visokiu. bet apie kola pirma karta girdziu. as tai ejau vakar su aktara purkst, ale pilnas balkonas skalbiniu buvo, tai atidejau siandienai. o nuo tos saldzios kolos neprisiveis daugiau musyciu? ir taip ju niekaip visu neisgaudau doh.gif
Atsakyti
Nu actara as visgi nenoriu purkst... Vis tik zadu dar ir valgyt, tai ka auginu... Kad tai butu koks kaktusas - seniai buciau nuvarius actara... ir ne tik nupurskus, bet ir priliejus ax.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip su erkėm kovojat? Maniškį baklažaną užpuolė, o dabar jau po truputį nori persimesti ir ant braškių bei žemuogių verysad.gif Išsiaiškinau, kad tai voratinklinė erkutė. Bet kaip kovoti, kad nepakenkti vaisiams, nes žemuogės jau sirpsta, o braškės (kažkada buvau nuotrauką įmetusi su daug uogų) jau nori antrą derlių auginti. Kaži ar nepadėtų ir man coca cola g.gif Beje bandžiau po dušu kišti - nieko nepadėjo visiškai. O jau kokiu greičiu gelsta baklažanas nuo tų erkių verysad.gif Beje kažkodėl neliečia pomidorų medžio g.gif gal todėl, kad jis skliedžia tokį specifinį kvapelį jį palietus.
Atsakyti
sveikos,

papasakokit kaip cocacola naudojat ir nuo kokių ligų

Prasidėjo ligų sezonas.... mano žoles kažkas ėda, bet ėda ne viską, tik papriką, bazilikus, šiek tiek šalaviją ir mairūnus. Ir nieko nerandu, pasiėmiau lupą viską kas įtartiną apžiūrėjau, nu nieko, toks vaizdas kad pavalgo ir išeina, tik kokių tai juoduliukų užmačiau, gal kakis
Atsakyti
Jau žinau kas graužia mano augalėlius - auslinda. Dabar reikia galvoti, kaip jas išgaudyti
Atsakyti
O aš su amarais kariauju doh.gif . Užpultas mano rabarbaras, kaliją baigia nugraužt. Cukiniją jau suėdė, išmečiau. Actara nepadeda, šiandien į kalio permanganato tirpalą visus lapus užmerkiau. Jei ryt rasiu amarų, sakiau nueisiu į vaistinę, ten tokius vaistus nuo utėlių parduoda, kur papurški ir jom kvėpavimo takus užkemša doh.gif . Gal ir mano žaliukai nebekvėpuos g.gif . Nors dar galvoju actaroj vatos pamirkyt ir valyt lapus doh.gif , nes iš skiestos jokios naudos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 07 13, 21:49)
O aš su amarais kariauju doh.gif . Užpultas mano rabarbaras, kaliją baigia nugraužt. Cukiniją jau suėdė, išmečiau. Actara nepadeda, šiandien į kalio permanganato tirpalą visus lapus užmerkiau. Jei ryt rasiu amarų, sakiau nueisiu į vaistinę, ten tokius vaistus nuo utėlių parduoda, kur papurški ir jom kvėpavimo takus užkemša doh.gif . Gal ir mano žaliukai nebekvėpuos g.gif . Nors dar galvoju actaroj vatos pamirkyt ir valyt lapus doh.gif , nes iš skiestos jokios naudos blink.gif

keista kad actara nepadeda. mano gelsve amarai uzpuole buvo, pakisau as ja po saltu dusu, taip zmoniskai nuploviau ir ismuilavau su ukiniu muilu blush2.gif tai amaru nebeliko. bet uztai po kokios savaites erkuciu atsirado. vakar purskiau geles su actara, tai ir ta gelsve nupurskiau, bet panasu kad nebeatsigaus doh.gif
dar nuo amaru tas zaliasis muilas turetu padeti ir jei neklystu padeda su degtine lapus apvalyt g.gif

dar pasigirsiu, kad radau siandien pas juodaji tris pomidoriukus uzmegztus, gal pavyks bent koki paragaut bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dantiste: 13 liepos 2010 - 21:13
mano gi medetkas aparai apėję. tai puršiau purškiau aš tuo žaliu muilu, dar net šiek tiek koncentruotesniu nei reikia, ale jiems dzin. po liūčių pažiūriu - tiesiog juodi kotai. tai metu lauk.
kas svarbiausia, tai amarai naglai užėjo net ant tų medektų, kurios buvo apsuptos tagečių mad.gif

žemuogės mano skylėm suvarpytos, nebežinau jau kuo gelbėt. jau uogytės sirpsta, nenoriu purkšt nu...
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2010 07 13, 18:45)
Jau žinau kas graužia mano augalėlius - auslinda. Dabar reikia galvoti, kaip jas išgaudyti

O kaip ta auslinda tau juos apgraužia? Man tai kažkas "prakompostiruoja" lapus kaip truliko talonėlius..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 14, 07:17)
O kaip ta auslinda tau juos apgraužia? Man tai kažkas "prakompostiruoja" lapus kaip truliko talonėlius..... g.gif

Negali but kirminai kokie? man kai lapus padare skylem, tai radau 2 viksrus zalius... beje - daugiau nerandu nei lapu suvalgytu, nei viksru - gal ir nera daugiau g.gif

Is vakaro buvo toks vejas, kad parsivilkau visas kolonijas pomidoru, baklazana ir pepina namo - dar tik dabar isnesdineju ax.gif

Pasiguosiu ne i tema ax.gif : Ryte mazoji jau atsikelus, o as dar snaudziu lovoj... Girdziu kaimynas is apacios kalba su kazkokia kita kaimyne... Tipo - nezinau ka daryt, jauni zmones, o tokie nesupratingi... doh.gif (mintis - matyt vakar tas baisus vejas likusius mano vazonus jam i balkona sumete blush2.gif ). O jis varo toliau - kaip sitaip galima - visas balandynas, neimanoma net rubu pakabint, viska tersia... doh.gif Kaip jie nesupranta, kaip jie leidzia balandiams ir pan... Cia jeigu kas nesuprato, tai apie mus sitaip kalbejo... dry.gif
Tegul dziaugias, kad patingejau ta minute islekt i balkona - buciau as jam parodzius balandyna ir tai, kad mes kalti, jog jo balkone tersia balandziai... Kad kiekvieo atskrendancio balandio neisvyciau, tai gal nepykciau - bet dabar - retai jau ir beuzsuka... Na gal, kai musu namie nebuna jie ir buna balkone - bet tai ka man dabar daryt ax.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 14 liepos 2010 - 06:37
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 14, 07:29)
Negali but kirminai kokie?

Nu, žinok, NIEKO nerandu, žiūrėjau netgi su padidinimo stiklu, abi lapų puses česnakų nuoviru valiau...Čia mano keli čiliai ir pepinai tokie.....Gerai, kad tokių augaliukų nedaug. Bet, svarbiausia, NEŽINAU KAS čia toks "geradėjas".... g.gif
Lauke tai, mačiau cukinijų lapai prašaudyti, bet nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 14, 07:58)
Nu, žinok, NIEKO nerandu, žiūrėjau netgi su padidinimo stiklu, abi lapų puses česnakų nuoviru valiau...Čia mano keli čiliai ir pepinai tokie.....Gerai, kad tokių augaliukų nedaug. Bet, svarbiausia, NEŽINAU KAS čia toks "geradėjas".... g.gif
Lauke tai, mačiau cukinijų lapai prašaudyti, bet nedaug.

O gal skruzdeles? pas mano tevus baklazanus buvo suvare skylem kazkas, bet taip reti padare - as kai pamaciau issigandau...tai irgi nieko nerado... Tai kadangi sliuzu jokiu nerado, tai mastom gal skruzdes ax.gif
Atsakyti