Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno l/d "Žuvintas", Žuvinto g. 8

Sveikos mamytės
As esu ta mamytė, kur iš Žiogelių smile.gif Malonu pakalbėt tokia aktualia tema. Taigi mes savo Simoną nuo metukų išleidom į lopšiuką. Na ir kol kas esam patenkinti. Skirtingai nei dauguma čia pasisakiusių - mums nepatiko Boružėlių auklėtoja - labai jau priekaištingai žiūrėjo, kad nuo metukų atiduodam, ir jau lyg iš anksto nuteikinėjo, kad nieko labai gero nesitikėt. Na o Žiogeliuose esam nuo balandžio 1 d. Patenkinti sūnaus daroma pažanga. O dėl priežiūros - niekad nebuvo nušutintas. Drabužiukai išsiterlioja, bet man atrodo viskas natūralu - gi vaikas pažįsta pasaulį. Dėl kyšių - mes nieko nedavėm niekam, nei auklėtojoms, nei vedėjai. Esam tik atnešę porą Simo žaisliukų į grupę žaisti visiems vaikučiams. Dėl ligų - adaptacinis periodas truko apie 1,5 mėnesio, kai 3 dienas paeidavo o paskui dar tris prasirgdavo, tačiau to reikia tikėtis visoms mamoms - juk augs kolektyve. Kol kas šitas darželis yra mums išeitis, nes auklei pinigėlių neturim, o darželis yra gal ir ne pati geriausia, tačiau išeitis. Kadangi nežinau, kaip kituose darželiuose, arba kaip kitose grupėse, tad negaliu nei labai girti, nei labai peikti darželio ar Žiogelių. Mums ten yra gerai. Smagu, kad prisijungs dar vienas bendraamžis (Muckos atžala) - jei nepasiduos Boružėlių propogandai biggrin.gif Tad sėkmės priimant tinkamą sprendimą thumbup.gif
Atsakyti
kaip šaunu, kad atsirado mamyčių iš Žiogelių grupės thumbup.gif tikriausiai mūsų sūneliai bus toje pačioje grupėje ax.gif
Dėl išsiterliojimų aš visiškai nebijau - namie jis irgi išsiterlina smile.gif svarbu pritaptų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue @ 2006 08 18, 09:01)
Sveikos, mes irgi jau nuo geguzes men lankom si darzeli, einam i Boruzeliu grupe... Jusu pasiskaicius, tai nezinau nei ka ir galvoti... Man labai liudna, maziukas labai piktas vakar visa diena buvo, siandien nuo pat ryto irgi piktas us didziausiom isterijom, nezinau nei ka begalvoti ir kaip su vaiku elgtis  verysad.gif

Skaitau ir negaliu patikėti kad apie tą patį darželį ir tą pačią grupę šnekam.
Na sirgom ir mes truputį, bet čia manau buvo mūsų kaltė, o ne darželio, aišku ir kolektyvas savo duoda. dar ka pradėjom lankyti ir orai nekokie buvo. į grupę pas vaikus maniškis bėga vos tėčiui spėjus batus peraut, na nekilo mums kažkaip jokių nesusipratimų, va dėl puoduko, tai maniškis net nesėda ant jo, nei namie nei darželyje, bet kaip tai išspręst tai nežinau. gal dar laiko reikia.
Na laikykitės, gal viskas susitvarkys.

Jo dėl išsiterlinimų tai man baisu, todėl kad nebespėju perrenginėti aš jo, kasdien reikia naujų drabužių, o dar ir darželyje kartais tenka perrengt, bet jau kaip minėjau kaip smagu kai mažius namo nenori eit, ta prasme kad jam ten laaaabai gerai, aišku namie geriausia, bet kolkas kitos išeities neturim. blush2.gif
Atsakyti
Kiek pastebėjau tai Boružėlėse vien berniukai bigsmile.gif Ar yra grupėje mergaičiu? ax.gif Auklėtoja labai džiaugėsi kad ateis mergaitė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Blue @ 2006 08 18, 09:01)
Sveikos, mes irgi jau nuo geguzes men lankom si darzeli, einam i Boruzeliu grupe... Jusu pasiskaicius, tai nezinau nei ka ir galvoti... mano nuomone apie aukletojas buvo susidariusi ne kokia. Zinoma pradejom gana anksti lankyti lopseli ,gal dar per mazas buvo, bet .... didelio pasirinkimo neturejom, per visa ta lankymo laikotarpi (05-men-3 savaites ir 06men-3d., visa kita laika prasirgo. liepos men. atostogavo pas senelius) isgirdom is aukletoju: kad vaikas nepropras, kad niekas nesigaus, nors po dienos kai vyras pakalbejo su jomis ir pasake kad skolingas neliks, viskas apsiverte aukstyn kojom, jau vaikas auksinis, jam viskas gerai...nors siule man jos duoti vaikui valerijono, kas man labai nepatiko... po to vaiko uzakalis buvo iki tiek "nusutintas" kad kojos buvo zaizdotos, negalejo mazius net paeiti, tai kaip vaikas gali noreti buti tame darzelyje po tokiu dalyku??? del sito issutimo kilo nemazas konflikas, labai buvo nepatenkinta auklyte, kai mes paprasciausiai paprasem dazniau keisti pampersa (jokiu pretenziju joms nereiskem) sodinti ant puoduko( ka namuose daro puikiausiai), jos savo kaltes nepripazino, apkaltino vaika, kad kojos  su rinkem (o sveria  tik 10kg, 80cm ugio? ar storas toks vaikas), kad kitaip ir buti negali, tevai blogi ir t.t. konfliktas ivyko ir jokiu garantiju neturim kad ta vaika ir toliau priziures normaliai po viso sito insidento ( jau antra dien kaip gryzo i darzeli mazius).
Man labai liudna, maziukas labai piktas vakar visa diena buvo, siandien nuo pat ryto irgi piktas us didziausiom isterijom, nezinau nei ka begalvoti ir kaip su vaiku elgtis  verysad.gif

jaučiu reiks nebeskaityt šito skyrelio, nes kuo toliau tuo labiau nervintis pradedu doh.gif vargšas mažiukas, tikėkimės apsipras ir bus viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrida.S @ 2006 08 18, 16:11)
Kiek pastebėjau tai Boružėlėse vien berniukai  bigsmile.gif  Ar yra grupėje mergaičiu?  ax.gif  Auklėtoja labai džiaugėsi kad ateis mergaitė  biggrin.gif
Papildyta:

jaučiu reiks nebeskaityt šito skyrelio, nes kuo toliau tuo labiau nervintis pradedu  doh.gif  vargšas mažiukas, tikėkimės apsipras ir bus viskas gerai  4u.gif

tai kad visam darželyje berniukų daugiau nei mergaičių, nieko mergaitės bus labiau lepinamos ten.

O dėl mažiukų, tai kiek mamų tiek nuomonių, visiems mielas nebūsi, aš atsimenu tą mažiuką, jis net nevaikščiojo darželyje, tai aš įsivaizduoju kad jam sunku buvo, o kitas dalykas labai daug nuo vaiko priklauso, maniškis negali nebendravęs, todėl jam ir darželyje visai gerai, o Blue man labai gaila buvo tavo mažiaus kai auklėtoja sakydavo, kad jis visą dieną nieko nevalgė, tik pienuko gėrė, taigi vaikas stresavo labai, palauk apsipras ir viskas bus gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisss @ 2006 08 18, 17:32)
tai kad visam darželyje berniukų daugiau nei mergaičių, nieko mergaitės bus labiau lepinamos ten.

O dėl mažiukų,  tai kiek mamų tiek nuomonių, visiems mielas nebūsi, aš atsimenu tą mažiuką, jis net nevaikščiojo darželyje, tai aš įsivaizduoju kad jam sunku buvo, o kitas dalykas labai daug nuo vaiko priklauso, maniškis negali nebendravęs, todėl jam ir darželyje visai gerai, o Blue man labai gaila buvo tavo mažiaus kai auklėtoja sakydavo, kad jis visą dieną nieko nevalgė, tik pienuko gėrė, taigi vaikas stresavo labai, palauk apsipras ir viskas bus gerai.  smile.gif

visoms labai aciu uz palaikyma, mes vis dar nenuleidziam ranku ir tikimes kad viskas bus ciki thumbup.gif siandien is darzelio savo maziu pasiemiau jau linksmesni ir ramesni smile.gif teisingai pastebeta, kad maniski dar net nevaiksciojo kai isleidom i si lopseli, bet kitos iseities nebeturejau, kai pirmutine mano darbo diena aukle mums grazius ragus istate, bet.... isgyvenom. o del maisto as perdaug nepergyvenu, nes nuo pat pradziu mano mazius nera valgus, ir as perprievarta jam nekisdavau, o jau kai isinori tai ir pavalgo, taip ir dabar, buna valgo net atrodo perdaug, buna, kad visai nieko nevalgo... bet kaip aukletoja pastebejo, vaikas nekusta ax.gif vadinasi viskas ciki... del ligu tai kaip ir visi vaikai praserga tik pradeje lankyti darzelius, tikiuosi mums jau tos ligos nebeprasides vel ax.gif o del isisterliojimo tai as perdaug jau nebesuku galvos, pridedu kiek galiu drabuz\eliu pakeitimui jeigu ka... ir zinoma jau aprengiu ne paciais graziausiais, nes vistiek issiterlinks, kitaip vaikai neuzauga tongue.gif
o Tavo Krisss vaikas ziuriu tokio pat amziaus kaip ir maniskis, ar ne Titas jo vardas (ar kazkas panasaus)???? toks apvalutis dickis vaikis ir labai jau valgus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue @ 2006 08 18, 22:11)
visoms labai aciu uz palaikyma, mes vis dar nenuleidziam ranku ir tikimes kad viskas bus ciki  thumbup.gif  siandien is darzelio savo maziu pasiemiau jau linksmesni ir ramesni  smile.gif  teisingai pastebeta, kad maniski dar net nevaiksciojo kai isleidom i si lopseli, bet  kitos iseities nebeturejau, kai pirmutine mano darbo diena aukle mums grazius ragus istate, bet.... isgyvenom. o del maisto as perdaug nepergyvenu, nes nuo pat pradziu mano mazius nera valgus, ir as perprievarta jam nekisdavau, o jau kai isinori tai ir pavalgo, taip ir dabar, buna valgo net atrodo perdaug, buna, kad visai nieko nevalgo... bet kaip aukletoja pastebejo, vaikas nekusta  ax.gif  vadinasi viskas ciki... del ligu tai kaip ir visi vaikai praserga tik pradeje lankyti darzelius, tikiuosi mums jau tos ligos nebeprasides vel  ax.gif  o del isisterliojimo tai as perdaug jau nebesuku galvos, pridedu kiek galiu drabuz\eliu pakeitimui jeigu ka... ir zinoma jau aprengiu ne paciais graziausiais, nes vistiek issiterlinks, kitaip vaikai neuzauga  tongue.gif
  o Tavo Krisss vaikas ziuriu tokio pat amziaus kaip ir maniskis, ar ne Titas jo vardas (ar kazkas panasaus)???? toks apvalutis dickis vaikis ir labai jau valgus  biggrin.gif

šaunu kad jūs taip stengiatės, pamatysi viskas susitvarkys, svarbu patiems nestresuoti nes vaikas labai tą jaučia. mirksiukas.gif
o drabužių ir aš dedu daugiau, kad būtų ką perrengt, nes juk ir valgo pats, o aišku kokia sriubyte ir apsipila. na bet nieko viskam juk būna pabaiga.
Jo Blue maniškis Titas, aha jis visą laiką toks stambesnis buvo, net šiandien auklėtojos sako ai čia tas kur visad valgo, bet jau toks jis pas mus yra, visada turi ką nors kramtyti, bet svoris jo dabar nepasakyčiau kad didėtų, stabilus labai, juk jis vietoj nenusėdi, daug juda, tai ir valgyti dažniau nori, blush2.gif tongue.gif
o pas mus ir tokia pati situacija buvo, kad auklė susirado darbą ir mus paliko, tik aišku aš žinojau jau kokias dvi savaites, bet auklę susirast mums labai sunku, nes gyvenam Kulautuvoje, o iš Kauno čia tikrai nevažiuos,
Bet dabar džiaugiuosi kad ir nesusiradom. tongue.gif 4u.gif
matai maniškis gal kiek ne pagal amžių suaugęs, na ta prasme kad jis kartais elgiasi taip kaip vyresnis vaikas, jis ir vaikščiot vienas pradėjo 8,5 mėn, jau metų ir dviejų mėn. turėjo šešiolika dantų, buvom susitikę su draugų vaiku kuris porą mėn, jaunesnis, tai net draugė sako, jis ne pagal amžių protingas, tai va todėl gal jam ir lengviau, o taviškis pamatysi greit pritaps, ir net džiaugsis vedamas į darželį. svarbu nenuleiskit rankų, o dėl auklėtojos, gal tik toks nesusipratimas gavosi, na man tai jos tikrai labai fainos, ir jei visos auklėtojos tokios būtų aš manau kad daugiau mamų vestų savo vaikus į darželius. bent jau kiek man pasirodė, tai jos tikrai jais rūpinasi.
lile, na nežinau kiek aš į tave galėčiau būti panaši, bet šiandien kai atėjau pasiimt saviškio, tai tavo mažė, tik vardo neatsimenu kuri, verkė labai kad aš pasiimu vaiką ir išeinu, juk jetau tik kelias dieneles einat kaip supratau, pamatysi greit net namo nenorės eit. drinks_cheers.gif
na viskas manau jau prirašiau čia be proto. doh.gif tongue.gif
Atsakyti
Maniske kazkaip seniau manes taip labai nereikejo, kol i darzeli nejom, o dabar kazkoks siaubas. Man ant galvos uzsiliptu, o dar tokia konkurencija tarpusavy prasidejo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisss @ 2006 08 18, 21:41)
Jo Blue maniškis Titas, aha jis visą laiką toks stambesnis buvo, net šiandien auklėtojos sako ai čia tas kur visad valgo, bet jau toks jis pas mus yra, visada turi ką nors kramtyti, bet svoris jo dabar nepasakyčiau kad didėtų, stabilus labai, juk jis vietoj nenusėdi, daug juda, tai ir valgyti dažniau nori,  blush2.gif  tongue.gif

Jooo kai as dar pries vasara pamaciau Jus vaika, buvau apsalusi, truputi anksciau atejau pasiimti savojo, dar nebuvo visi net susikele po pietu miegucio,. tai stebejauis kaip jis valgo, kaip jis nori, kaip jis is kitu net eina ir nori atimti, sakau toks visas GIGANTAS blush2.gif sureli tik duok, kakava tik duok, bulkutes ir visas iseiles griebia vis jam mazai biggrin.gif tai pagalvojau kad manioskis taip noriai valgytu ax.gif ir istikruju visai ne pagal savo amziu jis atrodo tiks, vos ne uz visus metus ir didesnis ir stambesni ir protingesnis thumbup.gif speju kad su tokiu vaiku zymiai lengviau ir buti biggrin.gif Saunuolis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue @ 2006 08 19, 11:17)
Jooo kai as  dar pries vasara pamaciau Jus vaika, buvau apsalusi, truputi anksciau atejau pasiimti savojo, dar nebuvo visi net susikele po pietu miegucio,. tai stebejauis kaip jis valgo, kaip jis nori, kaip jis is kitu net eina ir nori atimti, sakau toks visas GIGANTAS  blush2.gif  sureli tik duok, kakava tik duok, bulkutes ir visas iseiles griebia vis jam mazai  biggrin.gif  tai pagalvojau kad manioskis taip noriai valgytu  ax.gif  ir istikruju visai ne pagal savo amziu jis atrodo tiks, vos ne uz visus metus ir didesnis ir stambesni ir protingesnis  thumbup.gif  speju kad su tokiu vaiku zymiai lengviau ir buti  biggrin.gif  Saunuolis  4u.gif

oje, prilips mano vaikui valgiuko etiketė, na bet nieko, kaip nors. blush2.gif blush2.gif

jo abžora tas mano vaikas, na negi alkaną laikysim, lai valgo. mirksiukas.gif drinks_cheers.gif tikiuosi kitų vaikų nenuskriaus labai ir maisto neatims. tongue.gif
Atsakyti
Sveikos,

Vaizdelis iš mūsų gyvenimo:

Atvežė smėliuko, papylė, ir laukė, kol tėveliai ateis ir su karučiu suveš. O mūsų Simas nesulaukdamas nuėjo tiesiai į tą krūvą pasikapstyti (šviesiai apsirengęs). Auklėtojos nematė, tetis tikrą žemdirbį parsivežė. Na, kas - galvoju - į skalbimo mašiną ir toliau galės eit. Deja, smėliukas kaip ir neišsiplovė - orandžiniai dryžiai ir dėmės liko. Tad aš ir galvoju - kame reikalas - ar čia taupė ir pramoninį nudažytą smėlį (su rūdų priemaišomis) pirko, ar kažkas "dovanojo" ar kažkas pinigus išplovė... Faktas, kad vaikiškus drabužius reikės pirkti dažniau.
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2006 08 23, 17:32)
Sveikos,

Vaizdelis iš mūsų gyvenimo:

Atvežė smėliuko, papylė, ir laukė, kol tėveliai ateis ir su karučiu suveš. O mūsų Simas nesulaukdamas nuėjo tiesiai į tą krūvą pasikapstyti (šviesiai apsirengęs). Auklėtojos nematė, tetis tikrą žemdirbį parsivežė. Na, kas - galvoju - į skalbimo mašiną ir toliau galės eit. Deja, smėliukas kaip ir neišsiplovė - orandžiniai dryžiai ir dėmės liko. Tad aš ir galvoju - kame reikalas - ar čia taupė ir pramoninį nudažytą smėlį (su rūdų priemaišomis) pirko, ar kažkas "dovanojo" ar kažkas pinigus išplovė... Faktas, kad vaikiškus drabužius reikės pirkti dažniau.

blink.gif blink.gif blink.gif bandyk su vanish
Atsakyti