Sveikos mergaitės.Paskaitinėju jūsų temukę ir labai džiaugiuos kad jūs taip linksmai čia bendraujat.Čia randu idėjų savo maisto racionui.Bet kalorijų skaičiavimui esu matyt nesutverta.Nesigauna man.Šeimai maistą gaminu kas gaunas tas gaunas sau dedu mažiausiai, alpstu nuo saldumynų, manau čia mano bėda ir silpnoji vieta.Pasiguodžiau vyrui kaip čia tuos kelis kilogramus sumažinus jis sako valgyk viską tik mažesnėm porcijom.Sutinku.Bet kas yra ta mažesnė porcija?Sakykit mergaitės kiek maždaug svorio sudaro jūsų pietūs.Ar bendras kiekis pietų lėkštėje iki 200 gramų čia daug ar mažai?Vakarienę kaip paskaitau jūs čia tik lesinėjat, labai jums to pavydžiu.Mat vakare susirenkam visi kas iš darbų kas iš mokyklos, tad kartais gaunas ta vakarienė čiut ne kaip normalūs sotūs petūs.Bandysiu ugdyt valią ir mažint jos kiekį.............
Kad lengviau jums būtų jei kas netingės man atsakyti brūkštelsiu ką vakar valgiau.Bet nežinau kiek visa tai galėjo turėt kalorijų ir svorio.
Pusryčiai
5 šaukštai (neapdorotų) avižų dribsnių užpiltų su vandeniu ir pienu, su šaukšteliu medaus. Viską sublenderiuju ir išgeriu kaip kokteilį.
Priešpiečiai
Varškė padsidaryta iš 2,5 proc.kefyro nežinau kiek, gal 5-6 šaukštai su riešutais ir medaus šaukšteliu.
Pietūs
Lietinis blynas su varške be grietinės. Keli šaukštai kopūstų ir morkų salotų su puse riekės duonos.
Pavakariai
Bananas
Vakarienė
Virta bulvė, du faršo kukuliukai pakepti keptuvėje ir baigti troškinti garuose su pomidorų padažu.Kokie 3 šaukštai morkų kopūsų salotų.
Viskas.
Tarkit kas žodelį.Ar baisiai jums čia skamba.
Gal galit kas duoti kokį patarimą kaip sumažint saldumynų poreikį.
Ačiūūūūūūūūūūūūūūūū.
QUOTE(1RUGILE @ 2010 09 10, 09:57)
Kad lengviau jums būtų jei kas netingės man atsakyti brūkštelsiu ką vakar valgiau.Bet nežinau kiek visa tai galėjo turėt kalorijų ir svorio.
Pusryčiai
5 šaukštai (neapdorotų) avižų dribsnių užpiltų su vandeniu ir pienu, su šaukšteliu medaus. Viską sublenderiuju ir išgeriu kaip kokteilį.
Priešpiečiai
Varškė padsidaryta iš 2,5 proc.kefyro nežinau kiek, gal 5-6 šaukštai su riešutais ir medaus šaukšteliu.
Pietūs
Lietinis blynas su varške be grietinės. Keli šaukštai kopūstų ir morkų salotų su puse riekės duonos.
Pavakariai
Bananas
Vakarienė
Virta bulvė, du faršo kukuliukai pakepti keptuvėje ir baigti troškinti garuose su pomidorų padažu.Kokie 3 šaukštai morkų kopūsų salotų.
Viskas.
Ačiūūūūūūūūūūūūūūūū.
Pusryčiai
Priešpiečiai
Pietūs
Pavakariai
Bananas
Vakarienė
Viskas.
Ačiūūūūūūūūūūūūūūūū.
man skamba absoliučiai normaliai, netgi mažokai, bet nežinau nei tavojo ūgio, anei svorio.
1RUGILE, esu įsitikinusi, kad yra daugiau žinančių už mane, bet bandysiu ir aš rašyt savo nuomonę
Turim dvi bendras bėdas - sočios vakarienės (pas mane ne tiek sočios, kiek vėlyvos) ir potraukis saldumynams. Su pirmąja ne itin ir kovoju. Juolab, jei jūsų šeima normaliai pavalgyti gali tik arčiau į vakarą. Tiesiog stenkitės valgyti lengvesnį maistą - kepto riebaluose, bent jau aš, stengiuosi vengti. O liesa mėsa/žuvis vakarienei netgi rekomenduojama - daug baltymų itt.
Iš frazės 200g sunku nustatyti - ar tai riebaluose keptas mėsgabalis, ar daržovių-mėsos troškinys, ar dar kas. Bent jau man 200g nėra daug. Juolab, jei gaminant naudota nedaug riebalų.
Asmeniškai man (na, aš ir pati ne itin sveikai maitinuos) tavo valgiaraštis tikrai neskamba baisiai.
Man geriausias alkio malšintojas - sriubos. Verdu be mėsos, bet su daug daug prieskonių (natūralių). Daržovių-mėsos troškiniai irgi puikus patiekalas - kalorijų dažniausiai turi nedaug, bet yra itin sotūs.
Patariu neprievartaut savęs. Jei kažko itin norisi (tarkim, saldumynų), tai suvalgykit nedidelį gabaliuką. Bent jau aš, jei užsinoriu gabaliuko šokolado, tai jokie džiovinti vaisiai/medus/saldiklis to troškimo nenugalės. Noriu jo iki pat tos akimirkos, kol suvalgau.
Linkiu sėkmės!

Turim dvi bendras bėdas - sočios vakarienės (pas mane ne tiek sočios, kiek vėlyvos) ir potraukis saldumynams. Su pirmąja ne itin ir kovoju. Juolab, jei jūsų šeima normaliai pavalgyti gali tik arčiau į vakarą. Tiesiog stenkitės valgyti lengvesnį maistą - kepto riebaluose, bent jau aš, stengiuosi vengti. O liesa mėsa/žuvis vakarienei netgi rekomenduojama - daug baltymų itt.
Iš frazės 200g sunku nustatyti - ar tai riebaluose keptas mėsgabalis, ar daržovių-mėsos troškinys, ar dar kas. Bent jau man 200g nėra daug. Juolab, jei gaminant naudota nedaug riebalų.
Asmeniškai man (na, aš ir pati ne itin sveikai maitinuos) tavo valgiaraštis tikrai neskamba baisiai.
Man geriausias alkio malšintojas - sriubos. Verdu be mėsos, bet su daug daug prieskonių (natūralių). Daržovių-mėsos troškiniai irgi puikus patiekalas - kalorijų dažniausiai turi nedaug, bet yra itin sotūs.
Patariu neprievartaut savęs. Jei kažko itin norisi (tarkim, saldumynų), tai suvalgykit nedidelį gabaliuką. Bent jau aš, jei užsinoriu gabaliuko šokolado, tai jokie džiovinti vaisiai/medus/saldiklis to troškimo nenugalės. Noriu jo iki pat tos akimirkos, kol suvalgau.
Linkiu sėkmės!

[quote=1RUGILE,2010 09 10, 09:57]
1Rugile,
Mano nuomone viskas normalu. Tik is patirties jau zinau, kad labai pavojingas dalykas yra aliejus, sviestas ir t.t. Visa diena jauciu kad badmiriauju, tik darzovytes, grybus pasikepu, dar kazko lengvo, o kai paskaiciuoji viska kiek kur aliejaus ipylei gaunasi, daugiau nei dienos norma. Del to siulau rinktis patiekalus, keptus orkaitei, ant el griliaus, virtus ir pan. Beje, mano menu palyginus su Jusu atrodo stipriai pilnesnis
200gr maisto man skamba visai ne daug (pvz. vakar valgiau 120 gr mesos, 130 gr pomidoru, 50gr agurku, 50 zirniu, 50 g ziediniu kopustu, 50 gr duonos. viso 450 gr ir tikrai nesijauciau persivalgius
O gal cia tik as "apzora" ...
As irgi kovoju su velyvom ir sunkiom vakarienem. Draugas priprates vakariene valgyti apie 9 val. (jau issikovojau valgyti 7
) O nors karta per diena pavalgyti kartu reikia.
Sekmes!!
P.S. as cia irgi naujoke, gali buti kad as klystu (jei klystu ekspertes pataisykite), taciau tai mano nuomone
1Rugile,
Mano nuomone viskas normalu. Tik is patirties jau zinau, kad labai pavojingas dalykas yra aliejus, sviestas ir t.t. Visa diena jauciu kad badmiriauju, tik darzovytes, grybus pasikepu, dar kazko lengvo, o kai paskaiciuoji viska kiek kur aliejaus ipylei gaunasi, daugiau nei dienos norma. Del to siulau rinktis patiekalus, keptus orkaitei, ant el griliaus, virtus ir pan. Beje, mano menu palyginus su Jusu atrodo stipriai pilnesnis

200gr maisto man skamba visai ne daug (pvz. vakar valgiau 120 gr mesos, 130 gr pomidoru, 50gr agurku, 50 zirniu, 50 g ziediniu kopustu, 50 gr duonos. viso 450 gr ir tikrai nesijauciau persivalgius

As irgi kovoju su velyvom ir sunkiom vakarienem. Draugas priprates vakariene valgyti apie 9 val. (jau issikovojau valgyti 7

Sekmes!!
P.S. as cia irgi naujoke, gali buti kad as klystu (jei klystu ekspertes pataisykite), taciau tai mano nuomone
Vajėėėėėėėėėėėėėėėė kaip smagu kad sulaukiau atsako.Ačiūūūūūūūūū.Vat mokat nuotaiką pakelt ir padrąsint.Jaučiuos kaip ant sparnų kad ne man vienai tokios bėdos ir nukrypimai nuo valgio normos būna.Vakarykštį savo atvejį parašiau kokių dažniau pati norėčiau, bent jau stengiuos kad tokie būtų.
Smirnoff o aš be pyragėlių negaliu.Jei darau tortą ar kepu pyragus man ŠAKĖS.Kažkas užsiblokuoja ir viskas nieko negaliu su savimi padaryt.Ir tas mažas gabalėlis virsta turbūt įsivaizduojat kokiu gabalu...................Vajėjau kaip baisiai skamba.O vat negamint negaliu.Jaučiu tam silpnybę, noriu kad vaikai namus kvepiančius pyragais prisimintų.Vat kaip aš dabar prisimenu savo namus tinginiu ir keptais vafliais kvepiančius...............Nors čia paskaičius apie jo (tinginio) kaloringumą čiut nenukritau nuo kėdės.
Šaltmėtėl mano ūgis 1,64 svoris 63 kg. Oi riba riba.Norėčiau bent iki 60 sugrįžt...............
Tai va tokios mano žinios.Ačiū dar kartelį už padrąsinimą ir gerą nuotaiką.Bandysiu kapanotis.
Smirnoff o aš be pyragėlių negaliu.Jei darau tortą ar kepu pyragus man ŠAKĖS.Kažkas užsiblokuoja ir viskas nieko negaliu su savimi padaryt.Ir tas mažas gabalėlis virsta turbūt įsivaizduojat kokiu gabalu...................Vajėjau kaip baisiai skamba.O vat negamint negaliu.Jaučiu tam silpnybę, noriu kad vaikai namus kvepiančius pyragais prisimintų.Vat kaip aš dabar prisimenu savo namus tinginiu ir keptais vafliais kvepiančius...............Nors čia paskaičius apie jo (tinginio) kaloringumą čiut nenukritau nuo kėdės.
Šaltmėtėl mano ūgis 1,64 svoris 63 kg. Oi riba riba.Norėčiau bent iki 60 sugrįžt...............
Tai va tokios mano žinios.Ačiū dar kartelį už padrąsinimą ir gerą nuotaiką.Bandysiu kapanotis.
Penktadienis
Pusryciai: duoniukai (70), tepamas surelis (50), pastetas (45), nektarinas (60),
sausainis (30) [255]
Priespieciai: bananas [110]
Pietus: Makaronai (415), Gorgonzola padazas (160) [575]
Pavakariai: sausainis (50)
Vakariene: italiska lekste (mozzarela, feta, alyvuoges, saliami, suris, pomidorai,
aliejus, dziovinti pomidorai, kedro riesutai, duona) [600]
tiek daug kcal. Bet kaip skanu buvo
Viso: 1600 kcal
Pusryciai: duoniukai (70), tepamas surelis (50), pastetas (45), nektarinas (60),
sausainis (30) [255]
Priespieciai: bananas [110]
Pietus: Makaronai (415), Gorgonzola padazas (160) [575]
Pavakariai: sausainis (50)
Vakariene: italiska lekste (mozzarela, feta, alyvuoges, saliami, suris, pomidorai,
aliejus, dziovinti pomidorai, kedro riesutai, duona) [600]

Viso: 1600 kcal
Treciadienis
pusryciai: skrebuciai (180), gabaliukas kumpio (50), agurkas (10), arbata
priespieciai: 10 migdolu (90)
pietus: trintu pievagrybiu sriuba (450), sultys (100)
vakariene: spageti su farso kukulaiciais (420), taure sauso vyno (100)
viso: 1400
Ketvirtadienis
pusryciai: activia (120), arbata, dziuveseliai su aguonomis (300)
priespieciai: bananas (110)
pietus: ryziai (300), kotletas (300), darzoves (60), v.s. kecupo (40), kava 3in1 (75)
vakariene: kiausinis (90), majonezas (20), duona (100), arbata, surelis (100)
viso: 1615
Siandieninis:
pusryciai: activia (120), arbata, sumustinis is duonos ir varskes surio (220)
pietus: avizine kose (260), pieno stikline (130)
pavakariai: arbata, dziuveseliai su aguonom (160)
vakariene: pieniska ryziu sriuba (280)
viso: 1170
gero savaitgalio visoms, ir sirkit UZ PERGALE!
pusryciai: skrebuciai (180), gabaliukas kumpio (50), agurkas (10), arbata
priespieciai: 10 migdolu (90)
pietus: trintu pievagrybiu sriuba (450), sultys (100)
vakariene: spageti su farso kukulaiciais (420), taure sauso vyno (100)
viso: 1400
Ketvirtadienis
pusryciai: activia (120), arbata, dziuveseliai su aguonomis (300)
priespieciai: bananas (110)
pietus: ryziai (300), kotletas (300), darzoves (60), v.s. kecupo (40), kava 3in1 (75)
vakariene: kiausinis (90), majonezas (20), duona (100), arbata, surelis (100)
viso: 1615
Siandieninis:
pusryciai: activia (120), arbata, sumustinis is duonos ir varskes surio (220)
pietus: avizine kose (260), pieno stikline (130)
pavakariai: arbata, dziuveseliai su aguonom (160)
vakariene: pieniska ryziu sriuba (280)
viso: 1170
gero savaitgalio visoms, ir sirkit UZ PERGALE!
Penktadienis
Pusryciai: zuvu taukai (30), arbata su pienu (50), 3 ryziu trapuciai su fermentiniu suriu (pakaitinau mikrobangej, labai skanu) (170)
Priespieciai: ketvirtis meliono (70)
Pietus: troskinys is daug darzoviu su puse vistienos krutineles (500), traputis (40)
Pavakariai: 2 ryziu trapuciai su suriu (115), meliono ketvirtis (70)
Vakariene: 100g grudetos varskes su teksemis (160), 2 trapuciai su suriu (115), arbata su pienu (50), slyva (40), pomidoras (40)
Naktipieciai: arbata su pienu (50)
Is viso 1500kcal
Pusryciai: zuvu taukai (30), arbata su pienu (50), 3 ryziu trapuciai su fermentiniu suriu (pakaitinau mikrobangej, labai skanu) (170)
Priespieciai: ketvirtis meliono (70)
Pietus: troskinys is daug darzoviu su puse vistienos krutineles (500), traputis (40)
Pavakariai: 2 ryziu trapuciai su suriu (115), meliono ketvirtis (70)
Vakariene: 100g grudetos varskes su teksemis (160), 2 trapuciai su suriu (115), arbata su pienu (50), slyva (40), pomidoras (40)
Naktipieciai: arbata su pienu (50)
Is viso 1500kcal
Pusryčiai: Sumuštinis su varškės-žolelių aptepu (125), sumuštinis su tuno aptepu (120), pomidorai (30)
Priešpiečiai: Obuolys (50), jogurtas (90), j. šokoladas (40)
Pietūs: Žuvienė (185)
Pavakariai: Šokoladinis pyragas su avietėmis (500)
Vakarienė: nebuvo
VISO: 1140
Šiandien tokia makalynė gavosi su tuo pyragu. Kai suskaičiavau jo kalorijas, vos nenuvirtau
O vakare atvažiavo svečių, tad apie vakarienę visai užmiršau (geriau būtų atvažiavę, kai ruošiaus valgyt tą pyragą)
Priešpiečiai: Obuolys (50), jogurtas (90), j. šokoladas (40)
Pietūs: Žuvienė (185)
Pavakariai: Šokoladinis pyragas su avietėmis (500)
Vakarienė: nebuvo

VISO: 1140
Šiandien tokia makalynė gavosi su tuo pyragu. Kai suskaičiavau jo kalorijas, vos nenuvirtau

Sestadienis
Pusryciai: zuvu taukai (30), darzoviu troskinys su gabaliuku fermentinio surio (180)
Priespieciai: melionas (50), arbata su pienu (50)
Pietus: varskes ir ryziu dribsniu apkepas su avieciu uogiene (560)
Pavakariai: varskes ir kukuruzu kruopu apkepas (200)
Vakariene: pabaigiau ta pati apkepa kaip pavakariams (320), obuolys (70)
Naktipieciams bus arbata su pienu ir medum (80)
Is viso 1540kcal
Pusryciai: zuvu taukai (30), darzoviu troskinys su gabaliuku fermentinio surio (180)
Priespieciai: melionas (50), arbata su pienu (50)
Pietus: varskes ir ryziu dribsniu apkepas su avieciu uogiene (560)
Pavakariai: varskes ir kukuruzu kruopu apkepas (200)
Vakariene: pabaigiau ta pati apkepa kaip pavakariams (320), obuolys (70)
Naktipieciams bus arbata su pienu ir medum (80)
Is viso 1540kcal
SESTADIENIS
Pusryciai: aviziniu dripsniu kose (250), razinos (55), slyva (30) [335]
Priespieciai: morkos (100), duoniukas (35), suris (60), kumpis (10), sausainis (50), nektarinas (50) [305]
Pietus - vakariene: Salotos su Feta suriu (300), bacon (110), duona (80), Parmesan suris (40), vynuoges (50) [580]
Viso: 1220 kcal
P.S. Gal kas paaiskins... Mano svoris nuo 59 kg nukrito iki 56,6kg (sveriausi siandien ryte). Taip apsidziaugiau! Bet paemus ir pamatavus apimtis supratau, kad as palengvejau, o ne sulieknejau. Gal kas paaiskins kodel??
Einu i vestuves uz 2 sav ir panasu, kad lieknesne netapsiu, bet drastiskai irgi nesiruosiu "kudintis"
P.P.S Pamirsau irasyti bealkoholini sidra (80)
Viso: 1280
Pusryciai: aviziniu dripsniu kose (250), razinos (55), slyva (30) [335]
Priespieciai: morkos (100), duoniukas (35), suris (60), kumpis (10), sausainis (50), nektarinas (50) [305]
Pietus - vakariene: Salotos su Feta suriu (300), bacon (110), duona (80), Parmesan suris (40), vynuoges (50) [580]
Viso: 1220 kcal
P.S. Gal kas paaiskins... Mano svoris nuo 59 kg nukrito iki 56,6kg (sveriausi siandien ryte). Taip apsidziaugiau! Bet paemus ir pamatavus apimtis supratau, kad as palengvejau, o ne sulieknejau. Gal kas paaiskins kodel??

Einu i vestuves uz 2 sav ir panasu, kad lieknesne netapsiu, bet drastiskai irgi nesiruosiu "kudintis"
P.P.S Pamirsau irasyti bealkoholini sidra (80)
Viso: 1280
QUOTE(Rima0531 @ 2010 09 11, 21:22)

Per kiek laiko? Tik pradejus mazinti porcijas, sumazeja turinys pilve, manau del to prarandamas koks vienas kitas kilogramas. Be to, dar neaisku kurias apimtis matuojiesi, pavyzdziui klubai gal nesusiaureja, bet kojos siek tiek suploneja ar pan., nejauti ant drabuziu jokio laisvumo? O siaip dar skysciu kiekis organizme svyruoja. Drastisku dietu imtis neverta, nes su jomis prarandama liesoji kuno mase (raumenys), todel suleteja medziagu apykaita.