QUOTE(Moonte @ 2010 07 20, 00:12)
Noreciau patikslinti, kad ne pati neistikimybe gerai, bet zmogus samoningai atskiria neistikimybes priezastis, o jos skirtingos, nesuplaka jas i viena visuma. Tarkim, vagystes, nesulygina su zudymu, vien todel, kad tai nuskaltimas. Neistikimybe neistykimybei buna, kad tarpusavyje netapacios. Nano manymu, tai ir yra pagrindine Juoko raketos klaida, nenoras skirti niuansus, o tik matymas juodos ir baltos spalvos.
Ir kitas aspektas sioje diskusijoje, kuris mane, ne maziau glumina, tai manipuliavimas vaiko skausmu, kaip pateisinimo priezastis pagiezai, del neva pasaulinio masto nusikaltimo.
Man teko patirti ka reiskia skyrybu skonis, vaikas buvo apsaugotas, nuo bet kokio diskomforto, nes mes su vyru istengeme, visu pirma viako labui, islikti draugais. Todel, drasiai galiu pasakyti, kad dazniausiai tevai, savo veiksmai inspiruoja vaiko samoneje skausma, netekti ir t.t. Neretai naudoja vaikus, kaip kersto irankius, tuomet kas ka luosina? Tai nuo tevu priklauso, kaip bus pateikta situacija.
Neištikimybė yra vientisas faktorius, viena, ne vienokia, ar kitokia, ne skirtinga. Tai vienas dalykas, vientisas. Tai yra visuma. Manau, Moontes klaida yra ją kažkaip skaidyti ir skirstyti. Neištikimybė yra visuma, kuri remiasi apgalvotu melu, apgaule. Ji tik juoda, balto ten nebūna niekada. Ir tai ne mano nenoras, bet tai faktas. Nėra neištikimybėje baltų niunansų, nebuvo ir nebus. O dėl vaikų.... Taip, kai šeimoje įvyko apgaulė, nebus šeimos, nebus santykių, vaikui, saugant jį, šito matyti nereikia, todėl būtina skirtis. Kam jam augti neapykantoje, kam jam augti baimėje ir pan. Todėl negalima juo taip manipuliuoti, sudaryti jam tokią baisią aplinką. Neištikimybėje neįmanoma gyventi, todėl reikia (be skandalų, nenaudojant juos kerštui ir pan.) skirtis. Kokia situacija? Jei vaikas mažiukas, gal paskyti, kad tėveliai gyvens atskirai, o jei jau pakankamai didelis, pasakyti teisybę. Kad tėvelis susirado kitą, manęs jam nebereikia (mamos), bet tave žada mylėti, ir tiek. Nors asmeniškai, giliai, abejoju, kad išdavusiam vaikų reikia. Bet vaikui to sakyti negalima. Mano sesers vaikas, 6-metis bamblys jau suvokė, po skyrybų, kad tėveliui jo nereikia. Pats suvokė, niekam to nesakant. Atėjo ir sako: "aš žinau, kad esu nereikalingas". Vos neišvirtau. Baisu...