QUOTE(Rima.k @ 2010 07 23, 12:54)
Sveikutes,
nutariau ir as pasidalinti savo isgyvenimais apie savo savijauta pries gimdyma

Iki nustatytos gimdymo datos liko 7 dienos, kadangi nestumas pirmas, tai visi potyriai ir isgyvenimai labai idomus ir neiprasti.
Kiek perskiaciau forume pasakojimu, tai dauguma nestumo pabaigoje pradeda jausti stipresnius ar silpnesnius skausmus pilvo apacioje. Man tie skausmai kartais irgi uzeina, bet tik kai daugiau pavaikstau arba vakarais, kai pradeda pusti pilvuka, jei pilvuko nepucia tai ir tu skausmu nebuna
Beje tie skausmai man daznesni buvo sio menesio pradzioje, o paskutiniu metu visai retai uzeina

Pilvas irgi dar nenusileides, nors tikrai nemzas

kai kurie aplinkiniai net teiraujasi ar nesilaukiu dvyniu
Isskyru irgi visiskai jokiu, taigi jokio zenklo apie artejanti gimdyma
Zodziu, visa nestumo antra puse maniau, kad tikrai nesulauksiu savo gimdymo termino ir susitiksiu su lelium daug anksciau, bet dabar manau, kad iki nustatytos datos tikrai nepagimdysiu (net ir karsciai neveikia

)
Tiesa paskutines dvi dienas vis vidurius ryte paleidzia, bet tai manau del to, kad kazka suvalgiau

,o ne del to, kad organizamas valosi ir ruosiasi didziam ivykiui
Kaip tik vakar buvau pas gydytoją ir gavau informacijos, kas paneigia tavo nuogastavimus

.
Pirmiausiai, gimdyt tikrai teks, nors ir ženklų jokių

. Su pirmais leliukais mamos biški ilgiau tempia, nes gimdymo takams reikia ilgesnio laiko, kad atsiverinėtų. Tad septynios dienos iki gimdymo tai toooks ilgas tarpas, kad net sunku nuspėti, kada ta didžioji diena.
Pilvą irgi pučia nuo nėštumo, nes vaikutis sunkėja ir spaudžia pūslę bei žarnyną. Vidurių paleidimas tikrai gali būti su tuo susijęs. Daug mamų rašo apie tai. Kitos net vemia. Gali galvą skaudėt.
O su skausmais labai įdomiai. Viemoms papilvę skauda, kitoms nugarą plešia. Toks jausmas, kad tempia į abi puses. Vienoms pilvą spazmuoja, kitoms - ne. Vienos jaučia, kitos - ne.
O leliukas tau gali net nenusileisti. Kaip tik vakar tokią situaciją su savo gydytoja aptarėm. Kadangi man čia antras nėštumas, pirmas buvo planinis cezaris, tai skaitosi, kad gimdyčiau pirmą kartą. Man mažiukė irgi nusileidusi bet neįsitvirtinusi dugne: ji tarsi plūdė tivuliuoja. Tai negaliu sakyti, nei taip, nei ne. Ir gydytojai atrodo, kad normalu. Daugumai moterų vaikai į dugną leidžiasi gimdymo metu ir įsistato galvytė į mažąjį dubenį.
Plius dar įdomiai su tomis gimdymo datomis. Pasižiūrėk, koks ciklo ilgis. Jei jis ilgesnis nei 28d. pridėk skirtumą ir gausi tikslesnę datą. O kiečiausias dalykas yra pirmas ekoskopas, daromas 18-20 savaitę. Pas mane jis rodo net 8 vėlesnę datą

. Šitie rodikliai yra patys patikimiausi ir bent skandinavai ginekologai pirmiausiai jais vadovaujasi.