Įkraunama...
Įkraunama...

Fabijoniškės: Gandriukas

ax.gif Zinau puikiai aukl.Aldoną.Ji buvo mano dukrytės auklėtoja:))Todėl tikrai visiems garantuoju, kad tai fantastiška moteris.Man patiko tai, kad ji labai rami, švelni.Kai tik atėjom į daržiuką, irgi žiauriai bijojom.Bet laikas parodė ir viską išgydė.O kai, sužinojau, kad ji pati tris vaikus užaugino apskritai nusiraminau.O, kad tavo lelka verkia, neimk giliai į širdį.Pamatysi, praeis kelios savaitėlės, ir viskas bus ok.
Atsakyti
Gugai.bent jau, kai mes lankėm, maistas tikrai buvo neblogas.Kiek žinau, kai kurie darželiai net priešpiečių vaikams neduoda, o mūsų darželyje buvo.O kiek kalbėjau su dukriuku, jai darželyje žymiai skaniau nei namie.Nors, aišku, kai ji man tai pasakė, aš net nuliūdau...
Atsakyti
Ziemuzele, Aciu uz informacija apie aukletoja Aldoną. Galiu pasakyti sąžiningai, kad pirmą dieną ji man ne kokį įspūdį padarė, atrodė labai jau griežta, bet diena iš dienos tampa vis malonesnė ir vis ramiau savo leliu jai palieku. Daug ramiau, kai maziukas lieka su ja, o ne su kita auklėtoja. Ji net patarė, iš savo patirties, maziuką neskubėti pratinti visai dienai - tai pagal jos patarimą dar nemiegojom pietu miego (lankom antra savaite), bet tikiu, kad ji zino, ka sako. Tikiuosi, kad ames visi su ja puikiai susidraugausime. O ji, turbut, kaip tik ir isleido jusu dukryte i mokyklą?
Guga, kolkas dar darzeliu nenusivyliau, nors atsiliepimu apie ji esu girdejusi labai dviprasmisku. Viskas gerai - maistas sakyciau neblogas, nes mano mazius ji valgo (beje, yra labai isrankus). Zinoma buna dienu, kai maziukas suvalgo tik sriubyte, o antro atsisako, bet as tragedijos nekeliu, nes, kai nores atsiims jis maisteli.
O kad leidau i lopselinuku grupe, tai net negaliu, ka ir pasakyti. Vedeja sake, birzelio pradzioje ir rugpjucio men gale formuojamos tokio amziaus vaikuciu grupes. Tai as ir uzrasiau i tokio amziaus grupe. Gal ir busime grupiokai, kai jus ateisite i darzeli, nes kolkas musu grupeje tik 6 vaikuciai, manau, kad ju skaicius dides rudeni.
O del lankymo vasara, tai ilgai dvejojau. as taip pat buvau ji uzrasiusi rudene, bet pasikalbejau su kai kuriomis mamomis ir savo gydytoja, tai ji patare lankyti buten dabar, nes vasara visgi vaikui daugiau atrakciju. tai pabandem. Aasaru sakyciau diena is dienos maziau. gal priprasime. labai tikiu.
Atsakyti
InguleJ, tai kaip supratau jusu lopselinuku grupe rudeni pavirs i darzelinuku?
Jeigu toks nedidelis vaiku skaicius grupeje, gal vert bandyti vesti vasara g.gif
Bet man direktore sake, kad liepos men. atostogaus daug aukletoju ir grupes bus sujungtos. Ar ka nors girdejai apie tai ?
Niekaip neapsisprendziu, ka daryt. Aukle palieka mus rugpjucio 16. Ir nuo tada planavau pradet saviski vest i darzeli. Bet jeigu grupes bus formuojamos tik rugpjucio gale, tai vaikui vel bus stresas del tokios painiavos schmoll.gif
Direktore dar siule pradet vest nuo birzelio men. Bet mano Domantas per geguzes men. labai isisirges buvo, tai pabijojau taip anksti leisti.
Kada patartumei pradet vest i darza? ax.gif
Atsakyti
Na, man labai sunku kazka patarti, nes ir pati ilgai dvejojau. Taip, kiek zinau aukletojos keisis, nes viena ju, ta pati Aldona, iseis atostogu. Zinoma vaikui butu geriau, kad nesikeistu aukletojos, bet nieko cia nepakeisi. As labai pasitikejau musu gydytoja, kuri sake, kad pats blogiausiais laikas pradeti leisti leliu i darzeli - ruduo. Tas blogumas pasireiskia psichlogiskai, nes dienos trumpeja, lietus, maziau i lauka iseina ir pan., vaikas ilgiau adaptuojasi. Bet tik taip ji samprotauja., o dar su rudeniu ir ligos ateina (nors zinoma ligu niekas neisvengs). Bet vel vaikas pradejes lankyti darzeli bet kokiu atveju patiria stresa ir ligos greiciau limpa, o dar ir ruduo su slogomis, kosuliais ir pan. Todel net nezinau, kas geriau: ar vasara aukeltoju kaita ir siltas oras, kasdien laukas ir smelio deze su supynemis, ar pastovi aukletoja prie kurios vaikas pripras ir trumpejancios dienos, ir saltejantis oras. labai sunku vertinti? as nusprendziau bandyti vasara. matysim kas bus, nors ir kaip nesinoretu, kad mano lelius butu "bandomasis triusis", bet tik viena zinau kazkada reikia pradetu.
Atsakyti
Sveikos, "Gandriuko" mamytės. Mes prisijungiam 4u.gif
Mums jau artėja antrasis gimtadienis ir mes ieškom draugų į darželį eiti.
Tai va, apžiūrėjom darželį, lopšelinukus, ašarėlių matėm. Ir patys apsiverkėm, kai namo eit reikėjo... O kad taip būtų iš tiesų pradėjus į darželį eiti rolleyes.gif
Ir nusprendėm rugpjūčio-rugsėjo laukti, o į darželį tik pažaist lauke ateiti. Mes kitos lopšelinukų grupės lauksim.

InguleJ, nesirūpink, tavo Povilėlis daržely puikiai jaučiasi. Buvau šiandien su savuoju pažiūrėt nuėjus ir atkreipiau dėmesį į berniuką Poviliuką, spėju, kad taviškis. Varinėja vyrukas po pievutę ir jam nė motais, kad kažkas "dėl darželio" graudžias ašaras lieja.

Tai tiek. Iki pasimatymo.
Atsakyti
Gri36, Aciu, kad paraset apie Poviliuka. Labai gera pasidare perskaicius, kad jam gerai. Beje, siandien pirma diena, kai ejom i darzeli be asaru ir i grupe sakyciau linksmai iejo.
Bet supratau, kad einant i darzeli niekada nereikia meluoti vaikui, kur einam. Jis vis man sako - Mama diba (tai yra dirba), o as jam - ir Poviliukas dirba, nes ir jis turi tureti uzsiemima ir pan. O beto, einan i darzeli randam visokiu uzsieminu: pvz.: ieskom kur masinose prikabinti visokie zaisliukai (saulytes, meskuciai, eglutes), ieskom masinu, kurios ne tokios grazios (parudijusios, dauztos ir pan. )(jis man jas visada parodo), bandom sugauti savo seseli ant saligatvio, stebim savo atvaizdus masinu languose (Poviliukas rodo savo pirstukus, o kartais ir liezuvi (nors, tai ir nelabai gerai). taip ir nueinam iki darzelio linksmai. O jau grupeje pasitinka aukletojo su visa eile klausimu - kaip sekesi, ka vakare veikei ir pan. tada parodau ate ir as skubu i darbeli.
Na, sakyciau gerai nusprendete vasara aplankyti darzeli ir apsiprasti tokiu budu. O kiek jusu maziui metuku?
Atsakyti
QUOTE(InguleJ @ 2005 06 17, 09:38)
Gri36, Aciu, kad paraset apie Poviliuka. Labai gera pasidare perskaicius, kad jam gerai. Beje, siandien pirma diena, kai ejom i darzeli be asaru ir i grupe sakyciau linksmai iejo.
Bet supratau, kad einant i darzeli niekada nereikia meluoti vaikui, kur einam. Jis vis man sako -  Mama diba (tai yra dirba), o as jam - ir Poviliukas dirba, nes ir jis turi tureti uzsiemima ir pan. O beto, einan i darzeli randam visokiu uzsieminu: pvz.: ieskom kur masinose prikabinti visokie zaisliukai (saulytes, meskuciai, eglutes), ieskom masinu, kurios ne tokios grazios (parudijusios, dauztos ir pan. )(jis man jas visada parodo), bandom sugauti savo seseli ant saligatvio, stebim savo atvaizdus masinu languose (Poviliukas rodo savo pirstukus, o kartais ir liezuvi (nors, tai ir nelabai gerai). taip ir nueinam iki darzelio linksmai. O jau grupeje pasitinka aukletojo su visa eile klausimu - kaip sekesi, ka vakare veikei ir pan. tada parodau ate ir as skubu i darbeli.
Na, sakyciau gerai nusprendete vasara aplankyti darzeli ir apsiprasti tokiu budu. O kiek jusu maziui metuku?


smile.gif smile.gif smile.gif
InguleJ, todėl ir rašiau apie Poviliuką, kad žinau kaip mamytei neramu savo turtelį į svetimas rankas atidavus. O be to, įstrigo labai tas vaikas, tai net vardo auklėtojos paklausiau, o namo parėjus ir mamą SM užtikau netyčia, tai ir susigundžiau parašyt. Rašei, kad tądien pirmą kart be ašarų atėjot, o kaip senai lankot? T.y., kiek laiko ašarojot?

Na o mes ketinom nuo birželio į darželiuką išeiti, bet neišėjo, tai dabar jau teks rudens laukt, nenorim į auklėtojų atostogas pataikyt. Ir dar labai norėčiau su sauskelnėm atsisveikint, tik dar nelabai pavyksta cry.gif . Beje, mums dveji sueis rugpjūtį.

O su tais pažaidimais darželio kieme, tai mums labai sėkmingai vyresnėlį pavyko pripratint. Netoli darželio tada gyvenom, tai mūsų auklė dažniausiai ten ir vesdavo pažaisti. Ir pasirodo tai tik į gera išėjo, kai nuėjom į lopšelį, tai ne tik vaikai, bet ir auklėtojos visos iš tolo pažindavo. Net pati apstulbus buvau. Ir prie darželio palyginus nesunkiai vyresnėlis priprato.

Tai tiek, iki pasimatymų darželio kieme.
Atsakyti
O galima darzelio teritorijoje siaip sau diena vaikscioti? blush2.gif
Mes anksciau Gandriuke lankem penktadieniais muzikos pamokeles, tai po to dar maniskis pazaisdavo darzelio teritorijoje. Dar kelis kartus ejau su juo ieskot direktores, tai irgi pasimalem teritorijoj. Maciau, kad aukletojos skersai i mus ziurejo, bet lyg ir nieko nesake ax.gif
O koks Gandriuke darzelinuku rezimas? Kada valgo, kada miega?
Kazkurioje temoje apie darzelius skaiciau, kad direktores duoda atmintines apie rezima ir ka reikia su savim atsinesti. Kazkaip is Gandriuko direktores man sunku buvo kokios informacijos ispesti unsure.gif
Idomu, ar dar vyksta muzikos pamokeles penktadieniais. Gal zinot?
Man ta muzikos mokytoja Egle labai patiko ax.gif
Atsakyti
Gri36, Darzeli lankom antra savaite. Diena is dienos asaru vis maziau ir vis linksmiau einam i darzeli. Pirmas tris dienas viskas buvo labai gerai - ieidavo i grupe, tai nei mamos nereikejo - zaislai, naujos leles, ispudziu labai daug, taciau nuo ketvirtos dienos pradejom asaroti ir verkem iki kitos savaites treciadienio, o jau nuo ketvirtadienio sakyciua ivyko persilauzimas - asaru zenkliai sumazejo, o jau kaip sakiau siandien (penktadieni) ir be asaru ejome. Tik vienas dalykas tas, kad maziukas tas dvi savaites budavo po puse dienos, veliau ji parsivesdavo namo aukle. As jau kaip ir planavau sia savaite migdyti, taciau aukletoja patare dar palaukti ir pradeti migdyti nuo kitos savaites. tai kita savaite bandysime visai dienai. Net nezinau cia gerai ar blogai, bet taip patare aukletoja. Nemanau, kad aukletoja tai patare kazko negero linkedama. Gri36, o kodel Jum Poviliukas uzstrigo (kaip raset)?
Atsakyti
Guga, Na, lopselinuku grupeje rezimas toks: 8.30 pusryciai, apie 10.00 jei geras oras vaikuciai eina i lauka, apie 12.00 pietus, apie 12.30 laikas i lovytes, apie 15.00 laikas is lovyciu, 15.30 maistelis.
man jokiu atmintiniu vedeja nedave - tik susake, ka reiketu atsinesti, o jei ko truksta pasako aukletoja. As tai nunesiau du komplektus drabuzeliu, jei kas blogo nutiktu, seilinuka, batukus vaikscioti grupeje, na lyg ir viskas, pizameles nereikia, nes kol silta ju aukletojos nerengia, bet cia gal nuo aukletoju priklauso).
O del muzikos pamokeliu tai nieko nezinau. Labai saunu, jeigu darzelyje dirba maloni muzikos mokytoja. Manau, vaikuciams linksma sokti ir dainuoti. Tik nezinia, nuo kokio amziaus vaikuciai uzsiimineja muzika.
Atsakyti
Dekui, InguleJ, uz atsakyma 4u.gif
Muzikos pamokeles ten budavo lopselinukams. Eidavo visi su teveliais 17 val. penktadieniais. Jei kokio vaikucio teveliai dar nebudavo ateje atsiimti, tai i uzsiemima atvesdavo pati aukletoja. Tai ten maciau tik dvi aukletojas. Viena pagyvenusi - Ada, kur Egliuska minejo. Man asmeniskai ji kaip tik nepatiko. L. griezta pasirode. O kita tokia trumpais sviesiai dazytais plaukais stambi moteriske irgi nejauno amziaus. Cia gal ji Aldona?
InguleJ, o tavo sunus lengvai prisitaike prie darzelio rezimo? Kelinta ateidavot i grupe, kai pradejai pratint eit i darza?
Maniskis tai peledziukas yra. Su aukle prates keltis tik 9.00, pietu miega nuo 15.00, o naktinio miego nuvarau tik 23.00. Tai neisivaizduoju, kaip ji reikes anksti ryte prikelt unsure.gif
Atsakyti