QUOTE(agnuzeb @ 2010 07 20, 14:12)
Praeita savaite atostogavau lietuviskame pajuryje, tai i lagamina buvau isimetusi Stepheno Clarko Meslo 3 dali. Na cia isivaziavimui, bet man visai patinka.
Man trecioji dalis maziau patiko negu antroji. Skaitesi lengvai, bet labai jau
amerikietiska man pasirode. Ketvirtosios (
Dial M for Merde) dar neskaiciau, laukia savo eiles lentynoje.
Beje, merginos, noreciau priminti sena susitarima - paryskinti atsiliepimuose knygu autorius ir pavadinimus. Ir skaitancioms, ir ypac atsiliepimus renkancioms gyvenimas palengves
QUOTE(Numenor @ 2010 07 20, 14:41)
Man patinka TIK svedu serialo Valanderis

(beje, pirmosiose serialo dalyse ir svedu Valanderis zymiai jaunesnis, nei velesnese). K.Branagh - geras aktorius, bet angliskojo serialo paziurejau tik pirma dali ir gal antros puse, nelabai patiko, viskas ten paplauke, "suromantizuota", "supsichologizuota", zodziu persistengta, svediskas serialas zymiai geresnis. Is knygu skaiciau gal 2, jau ir pavadinimu neprisimenu, bet man nepatiko. Nervino kai kurios siuzeto detales, visokie "maniakai", susideginimai, sektos.
Man svediskasis serialas labai patinka

Bet ziureti pradejau tik neseniai, pradzios nesu maciusi, tai ir jaunesnio Valanderio neteko matyti
Pabaigiau skaityti
Zudika be veido. Man patiko. Toks ramus, neskubus, kasdieniskas detektyvas. Jei biblioteka tures antraja serijos knyga, Rygos sunys, mielai pratesiu pazinti su Valanderiu.
Sekmadieni dar perskaiciau
L.S.Cerniauskaites Kvepavima i marmura. Skaiciau sia knyga dviem prisedimais: pirmus mazdaug 100 puslapiu (tris skyrius) is ryto, likusia dali po pietu. Kazkodel tuos du skaitymo periodus lydejo labai skirtinga nuotaika. Skaitant pirmaja dali, man buvo per daug literaturiskumo, per daug vingriu metaforu, erzino visi is eiles veikejai, o ypac Izabele... Kai vel knyga paemiau po keliu valandu, ji skaitesi jau visai kitaip, daug paprasciau, naturaliau skaiciau ir viska priemiau kaip yra. Tik pabaiga man kazkaip nesiderino su visu knygos audiniu ir nuotaika. Bendras ispudis grazus poetiskas stilius, vaizdzios metaforos, labai literaturiskas tekstas, viskas lyg ir vietoj, bet kazko vis delto pritruko tikrumo? gyvenimiskumo? paprastumo?
Dabar nusiciupau treciaja
C.J.Sansom Shardlake serijos knyga,
The Sovereign (Soverenas). Neipareigojantis, bet itraukiantis viduramziu detektyvas, labai tinkantis siltiems vasaros vakarams