zinot ka ,o as tai gal buciau pries skatinima pinigais,nes turiu patirties pati skatindama.Is pradziu lyg ir veike,o veliau pradejo tiesiog reikalautiir is pradziu dziaugdavosi gaves doleri o veliau pradejo raukyt nosi
mol ka tik tiek?dabar tiesiog ir nezinau kaip issrebti ta kose.Kas liecia del keliones tai pasielgei teisingai,smurka,vaikai siais laikais labai nedekingi,neivertintu vistiek tavo triuso,nes per daug visko perteke.va kaip musu laikais tai....

Amrisa, negalima naujo paveikslo klijuoti į senus rėmus, kiti laikai, kiti vaikai, kiti reikalavimai, ir mūsų pareiga persikvalifikuoti, pakeisti auklėjimu metodus, nes geri senieji jau nebetinka.
O kas dėl pinigų tai tiesiog reikia pastatyti vaiką i vietą.
Paaiškink jam, kad būti geru nėra apmokamas darbas, o tik tavo simbolinė paskatinimo priemonė. Sakyk, kad gal būt atėjo laikas jam pradėt mokėt savo mamai už gerumą jo atžvilgiu??? Ir ne svarbu kuo, gerais darbais ar pinigais, svarbu tai, kad jis suprastu, kad jei gauni, turi ir duoti, o jei duodi, turi ir gauti.

O kas dėl pinigų tai tiesiog reikia pastatyti vaiką i vietą.

Zmones reik pagalbos, nes jau ruosiusi nusisaut su tokiu vaiku ( 7 metai). Nei dienos kad ka neprikrestu ar pastabu del jos elgesio negauciau. Uzdrausta jau viskas - telekas, kompas, laukas, saldainiai, pramogos, net pasakos pries miega. Piniginiai paskatinimai neveikia. Ir vaiko gaila jau ir savaigali, va jonines bus norisi kur nors su ja nueiti, bet jeigu tik kur nueinam, ar ka nors gauna viskas ir ilgam
ka daryt? nes jau mano fantazija baigesi ir diplomatines priemones visos irgi, negi musti, bet negaliu: mergaite, plius jau didele, plius netikiu kad tai ka nors pakeis.

ka daryt? nes jau mano fantazija baigesi ir diplomatines priemones visos irgi, negi musti, bet negaliu: mergaite, plius jau didele, plius netikiu kad tai ka nors pakeis.
QUOTE (Iva @ 2004 06 22, 09:48) |
Zmones reik pagalbos, nes jau ruosiusi nusisaut su tokiu vaiku ( 7 metai). Nei dienos kad ka neprikrestu ar pastabu del jos elgesio negauciau. Uzdrausta jau viskas - telekas, kompas, laukas, saldainiai, pramogos, net pasakos pries miega. Piniginiai paskatinimai neveikia. Ir vaiko gaila jau ir savaigali, va jonines bus norisi kur nors su ja nueiti, bet jeigu tik kur nueinam, ar ka nors gauna viskas ir ilgam ![]() ![]() ![]() ka daryt? nes jau mano fantazija baigesi ir diplomatines priemones visos irgi, negi musti, bet negaliu: mergaite, plius jau didele, plius netikiu kad tai ka nors pakeis. |
Matyt vaikas nebeturi ka prarast, jei jau viskas uzdrausta.
Jei pati priezasciu neiskapstai, nueikit pas psichologa. O kaip tevas? Ar jo zodziai irgi nepasiekia mergaites?
Uola, matai jos charakteris toks kad
ir budas, as sakyciau gal ji tiesiog nepagauna tai ka jai sako nes uzsisvajoja arba ka as zinau, nelabai panasu kad tycia ji taip elgiasi. Ka sako tevas panasiai veikia kad ir mano zodziai. Dazniausiai pabunda su zodziais - mamyte as busiu siandien labai gera, paprastai tai trunka ( jeigu multiku nepasiziuiri) iki pietu, na iki vakaro ilgiausiai. nezinau net, gal tikrai reiks psichologo

QUOTE (Iva @ 2004 06 22, 10:16) |
Uola, matai jos charakteris toks kad ![]() |
Gal ji pervargsta? Ar senai tai prasidejo, gal tai susyje su kokiu ivykiu?
seniai - ji visada tokia buvo daugiau ar maziau
dabar paklausiau psichologes patarimo ziuresim ka atsakys,

QUOTE (arturaslietuvis @ 2004 06 22, 01:51) |
Amrisa, negalima naujo paveikslo klijuoti į senus rėmus, kiti laikai, kiti vaikai, kiti reikalavimai, ir mūsų pareiga persikvalifikuoti, pakeisti auklėjimu metodus, nes geri senieji jau nebetinka. ![]() ![]() O kas dėl pinigų tai tiesiog reikia pastatyti vaiką i vietą. ![]() ![]() |
o,cia tai geras pasiulymas moketi uz geruma mamai

Man labai veiksmingas buvo visokių malonumų atėmimas, pavyzdžiui, neleisdavo tą savaitgalį ar per šventes važiuoti pas močiutę, kur buvo man tikras rojus. Tai pati skaudžiausia man taikyta bausmė. Pikčiausia būdavo tada, kai mama su vyresniu broliu važiuodavo, o mane vieną palikdavo namuose. Bet šitą bausmę taikė tik man. Broliui buvo kitokios baumės. Tad viena aišku, net tos pačios šeimos vaikams bausmes tėvai taiko skirtingas...
QUOTE (Smurka @ 2004 05 20, 14:10) |
Patvirtinau ikainius. 10-5 litai 9-4 8-3 7-2 6-babkiu negauna. 5-jis man skolingas lita 4- skolingas du 3- 3 2-4 1-5 litai skoloj. Sutiko toki pasiulyma entuziastingai - jega, sako. Tik labai apgailestauja, kaip reiks atsiskaityt su manim, jei gaus bloga pazymi. TAi paaiskinau, jog jei gau vieneta, liks man skolingas penkis litus, o paskui, gaves desimtuka, nieko negaus ir taip skola grazins. PAziuresim, kaip veiks si sistema, gal reiks dar ja patobulint. |
Vėl artėja mokslo metai... Kaip motyvuosim vaikus mokslui?
Įdomu, kokie buvo jūsų skatinimo rezultatai?
Aš bandžiau panašią sistemą pernai savo sūnui pritaikyti, tai jis, paršelis, visą mėnesį rinko 10-9 ir gaudavo ,,atlyginimą''. Tiesa, pas mane įkainiai buvo mažesni. Viskas buvo l. gražu tol, kol klasės auklėtoja nesurašė visų pažymių

Pasirodė, kad kai gaudavo prastesnius pažymius, jis paprasčiausiai būdavo ,,pamiršęs'' pažymių knygelę. Rezultate: pinigai išleisti, skolos nėra iš ko atiduoti

Mano dukrai 11metu.
Jei ji nesitvarko savo kambaryje,tai visi jos daiktai nuo zemes eina tiesiai i siuksliadeze
.Del pamoku.Kai patikrinu ir neatlikta tai gali ruost per nakti,kol paruos.
Tik kovojam labai del knygu.Nenori visai skaityti.Dabar sumastem pinigine premija uz perskaityta ir papasakota knyga.Nezinau ar as elgiuos gerai
Gal ka patartumet?