Man neiseina bausti,as kaip ta antis .jeigu kas ,vaikai po manim.O sia bausmes estafete atiduodu teciui,nes pati negaliu,nepajiegiu.Kad ir nelabai matau uz ka?O teciui dazniau uzkliuna ju isdaigos.
Aš ir aprėkiu, ko nors neleidžiu, kartais ir ranka gauna per užpakaliuką.O ką daryti?
Kartais nervai neišlaiko, nors mums dar tik 3m, bet "panėnka" ohoho. Jei jai ką nors draudi ar aiškini, kad negalima, tai ji iš principo žiūrėdama į akis daro savo. Net nežinau, norisi gražiuoju, bet atrodo aiškinimai nelabai padeda.
Aišku ir gyvenam ne vieni , su uošviais, tai jei ką tai ir lekia guostis

O pas mus su bausmėm sudėtinga, dabar sūnus lyg įsigudrino, jei pradedu barti, jis tuoj puola mane apsikabinti, ir tipo pasigallėk. O apsisuka ir vėl po to savo daro, nežinau, kaip elgtis? Sakau tu negeras, neklausai manęs, aš su tavim nedraugausiu, o jis ratais aplink mane. Mamai širdelė neatlaiko ir vėl kartu, nes jei dar labiau veju tai isterija jį ištinka. Patarkit kaip elgtis, beje jam 2 metai ir 9 mėn.
aš tik už tai, kad vaikus auklėti gražiuoju. Pas mane yra nustatyta tokia tvarka: 2 kartus sakau, gražiuoju ramiu tonu, paaiškinu , kodėl taip negerai elgtis
, o 3 karta, jei to pačio nesupranta, tai pakeltu tonu pasakau ir to užtenka.
. Mano vaikinas labai supratingas, jei ką iškrečia, aš sakau: ar tu supranti, kaip man širdelę skauda dėl tokio tavo poelgio, ir tai jam didžiausia bausmė

QUOTE(singarela @ 2006 04 09, 19:52)
aš tik už tai, kad vaikus auklėti gražiuoju. Pas mane yra nustatyta tokia tvarka: 2 kartus sakau, gražiuoju ramiu tonu, paaiškinu , kodėl taip negerai elgtis
, o 3 karta, jei to pačio nesupranta, tai pakeltu tonu pasakau ir to užtenka.
. Mano vaikinas labai supratingas, jei ką iškrečia, aš sakau: ar tu supranti, kaip man širdelę skauda dėl tokio tavo poelgio, ir tai jam didžiausia bausmė 

aš irgi už tokį auklėjimo būdą. kartais, kai matau, kad vaikasvisiškai negyrdi ką sakau, pastatau į kampą, iš ten grįžta šilkinis

QUOTE(pikta mama @ 2003 05 21, 19:08)
O as nezinau ka daryti su savo vaiku - ir uzbliaunu , ir ausi nusuku, nes elementariai nesusitvardau. As flegma is prigimties, o jis visiskas padauza. Gal hiperaktyvus (paskaiciau apie hiperaktyvius - viskas tinka). Demesio nekoncentruoja, atsikalbineja (3,5 metu, o gincijasi kaip senis viska ismanantis), o kai jam ka nors aiskinu, sako - bebebe. Nu tai kaip tos ausies nenulupsi, sneku, aiskinu, bet man atrodo neveikia. Nezinau, kartais beviltiska atrodo...
sveikute,piktoji

As turiu hiper aktyviuka namuose.Ir radom toki dalyka.Kai ant jo sauki jis negirdi,vaikas tiesiog uzsiblokuoja ir viskas.Bet kai sedin dviese ir ziuredamas i akis kalbiesi tada kitaip.Dar praktikuojam,kad jis parasytu arba nupiestu tai ka blogai padare.Tada jis suvokia kas nutiko.O jei tik vel moralizuoji pakeltu tonu tai vel vaikas uzsidares.
Tad gal ir jums kartais padetu,kad vaikas savo bloga elgesi nupiestu.
Tad gal ir jums kartais padetu,kad vaikas savo bloga elgesi nupiestu.
Mano nors mažutė bet jau reikia auklėt...su negalima vargstu...
Jei neleidžiu ko ar jei nevalgo subaru, tai tiesia rankutes ir pagailėk...
Myliu ją ir niekad nesakau,kad ji negera...skaičiau kad negalima sakyt vaikui,kad jis negeras,tiesiog geras yra ,bet blogai elgiasi...
Tai ir sakau kokia gera mergaitė esi o taip negerai elgiesi...negerai padarei...ir t.t.
Jei neleidžiu ko ar jei nevalgo subaru, tai tiesia rankutes ir pagailėk...
Myliu ją ir niekad nesakau,kad ji negera...skaičiau kad negalima sakyt vaikui,kad jis negeras,tiesiog geras yra ,bet blogai elgiasi...
Tai ir sakau kokia gera mergaitė esi o taip negerai elgiesi...negerai padarei...ir t.t.
QUOTE(Liudoskis @ 2008 03 23, 14:07)
jei nevalgo reikia ne barti, o serti per prievarta...kaip zasina...usverzus su dirzu kakla. Kad neatrytu.
Šiaip daug bausmių metodų kaip ir nėra
kiekvienam vaikui tinka unikalus metodai, kur kitam vaikui, gal visai ne i tema, neveiksminga. taigi kiekvienas iesko savo budu ir bausmiu.
mano vyresnelei labai tinkami metodai yra, kai kalbames, apie palikima vienos kitam kambary, arba lauke ir pan. jei labai sitas suveikia.
tai tiek atrodo

mano vyresnelei labai tinkami metodai yra, kai kalbames, apie palikima vienos kitam kambary, arba lauke ir pan. jei labai sitas suveikia.
tai tiek atrodo

zinoma yra visokiu metodu, bet man atrodo kad visiems tinkantis ir pats veiksmingiausias tra pokalbis su vaiku, kad jie paaiskintu, kaip jauciasi, kodel taip elgiasi. zinoma ir teveliai turi paaiskinti vaikui kaip jie jauciasi, kodel nepatinka vienas ar kitas poelgis
manau svarbus ir akiu kontaktas, jei mama viska aiskina lygindama ar virdama tai vakui tkrai netarodys, kad su juo kalbama
o del valgio tai tikrai neverta kist per prievarta. atsimenu viena ivyki is savo vaikystes
kai pas senelius budama nenorejau valgyt paruostu pietu, tai mano senelis man pasake, kad eiciau nuo stalo, o kai issisiksiu (atsiprasau uz nemandaguma
), pati paprasysiu. taip ir buvo. galimas ir toks variantas, bet as nuolat aiskinu, kad burokeliai stiprina krauja, pieno produktai kaulus ir pan. o mazyliai nori buti stiprus, pirmauti, tai jiems labai tai svarbu

manau svarbus ir akiu kontaktas, jei mama viska aiskina lygindama ar virdama tai vakui tkrai netarodys, kad su juo kalbama

o del valgio tai tikrai neverta kist per prievarta. atsimenu viena ivyki is savo vaikystes