Įkraunama...
Įkraunama...

Efektyviausios bausmės

QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 14:13)
Mes irgi vargstam su pan. problemom. Kai vaikui užeina išvis nevaldomas isterijos priepuolis reikia nemušti, nepalikti vieno, nerėkti, neleisti išsitampyti, bet patikėkit - reikia stipriai apsikabinti ir prisiglausti. Stipriai laikyti, kol vaikui praeis. PADEDA! Aš taip pat nustebau, bet po mėginimo buvau labai patenkinta, nes efektas buvo  thumbup.gif o ir morališkai gerai jaučiausi, kad netaikiau jokių  fizinių bausmių

ir man reiks pabandyt, gal pades!nes jau isterijos buna kai ko nors negauna ar ko nors neivykdai ,tai baisu.Siandien taip parduotuvej buvo!spiegia visa gerkle, net geda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 11:13)
Mes irgi vargstam su pan. problemom. Kai vaikui užeina išvis nevaldomas isterijos priepuolis reikia nemušti, nepalikti vieno, nerėkti, neleisti išsitampyti, bet patikėkit - reikia stipriai apsikabinti ir prisiglausti. Stipriai laikyti, kol vaikui praeis. PADEDA! Aš taip pat nustebau, bet po mėginimo buvau labai patenkinta, nes efektas buvo  thumbup.gif o ir morališkai gerai jaučiausi, kad netaikiau jokių  fizinių bausmių

Butent drinks_cheers.gif Man ir psichologe lygiai ta pati sake
O cia pasikaitymui mamoms musanciom (arba kaip madinga sakyti pliaukstelet) savo vaikus http://www.coe.int/t...tionAnswers.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo villu: 15 spalio 2008 - 23:06
Mano vaikams labai gerai padeda mobilių telefonų "konfiskavimas", bet aišku, jie jau didesni...
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 20, 17:48)
mums efektyviausia tai konkrečios netinkamos veiklos nukenksminimas ar privilegijos apribojimas. jeigu vaikui patikimas koks nors daiktas, tai su juo reikia elgtis pagal paskirtį. pvz. su pieštukais galima spalvinti, galima piešti, galima rašyti. bet tikrai negalima piešti ant stalo, mėtyt šuniui, įsikišt į nosį ar dar kokius velnius išdarinėti. jeigu pastebiu, kad prasideda išsidirbinėjimas, tada vadinasi piešti nenori -- pieštukai konfiskuojami.

Įdomu, o kaip vaikas reaguoja? Nes aš ir taip elgiuosi, bet kai konfiskuoju daiktą, tai toookios isterijos prasideda, kad dvigubai nervų man kainuoja doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 13:43)

Reiks išbandyti, nes jau nežinau ką su ja daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 20, 17:18)
mums efektyviausia tai konkrečios netinkamos veiklos nukenksminimas ar privilegijos apribojimas. jeigu vaikui patikimas koks nors daiktas, tai su juo reikia elgtis pagal paskirtį. pvz. su pieštukais galima spalvinti, galima piešti, galima rašyti. bet tikrai negalima piešti ant stalo, mėtyt šuniui, įsikišt į nosį ar dar kokius velnius išdarinėti. jeigu pastebiu, kad prasideda išsidirbinėjimas, tada vadinasi piešti nenori -- pieštukai konfiskuojami.

Aš irgi tokią pačią politiką vedu ax.gif Bet kartais nesuspėju sužiūrėti kai kokią šunybę iškrečia, va tai kaip tada reiktų elgtis g.gif Nes tada pasiuntu ir pradedu ant vaiko "baubti" blush2.gif Nemanau, kad teisingai elgiuosi, bet nežinau kaip tokiu atveju reiktų daryti g.gif Na, pvz, kol pasidariiau arbatą ir atėjausugrįžau iš virtuvės (ji turėjo kokias 3 laisvės minutes), tai mažoji sugelėjo plastelinu apklijuoti keletą sekcijos rankenėlių ir dar ant durelių su markeriu prikeverzojo doh.gif doh.gif doh.gif blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erbe @ 2009 01 13, 13:37)
Na, pvz, kol pasidariiau arbatą ir atėjausugrįžau iš virtuvės (ji turėjo kokias 3 laisvės minutes), tai mažoji sugelėjo plastelinu apklijuoti keletą sekcijos rankenėlių ir dar ant durelių su markeriu prikeverzojo doh.gif  doh.gif  doh.gif  blink.gif  g.gif

Mes tokiu atveju irgi stengiamės nebaubti ant vaiko blush2.gif
Duodu skuduriuką ir liepiu valyti. Aš valyti iškarto nepuolu, duodu pasiterlioti vaikui. Na išimtis kai būtina išvalyti nedelsiant, kad neliktų dėmių.
Ir po tokios pamokos dar kelis kartus primenu, pasakau, kad taip gali daryti tik labai negeras vaikas, vis parodau kad pažiūrėtų kaip čia dabar negražu.
Atsakyti
QUOTE(Erbe @ 2009 01 13, 11:37)
Na, pvz, kol pasidariiau arbatą ir atėjausugrįžau iš virtuvės (ji turėjo kokias 3 laisvės minutes), tai mažoji sugelėjo plastelinu apklijuoti keletą sekcijos rankenėlių ir dar ant durelių su markeriu prikeverzojo doh.gif  doh.gif  doh.gif  blink.gif  g.gif

Man atrodo, kad del tokiu dalyku tikrai nereiktu bausti.. Mazoji juk tik bando, atranda naujus dalykus.. Svarbiausia paaiskint, kad negalima, nes liks demes, bus negrazu, tt.. Teisingai Betse sako, svarbu duoti paciai isvalyti bigsmile.gif .
P.S.
QUOTE(Betse @ 2009 01 13, 13:31)
kad taip gali daryti tik labai negeras vaikas

- blogu vaiku nebuna, yra tik blogi ju poelgiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erbe @ 2009 01 13, 13:37)
Aš irgi tokią pačią politiką vedu ax.gif Bet kartais nesuspėju sužiūrėti kai kokią šunybę iškrečia, va tai kaip tada reiktų elgtis g.gif Nes tada pasiuntu ir pradedu ant vaiko "baubti" blush2.gif Nemanau, kad teisingai elgiuosi, bet nežinau kaip tokiu atveju reiktų daryti g.gif Na, pvz, kol pasidariiau arbatą ir atėjausugrįžau iš virtuvės (ji turėjo kokias 3 laisvės minutes), tai mažoji sugelėjo plastelinu apklijuoti keletą sekcijos rankenėlių ir dar ant durelių su markeriu prikeverzojo doh.gif  doh.gif  doh.gif  blink.gif  g.gif

Turbut toks dalykas iš principo yra išaugamas, nes man atrodo mažam vaikui truputį sunku suprasti, ar jis čia užsiima kūryba, ar kenkimu smile.gif Aš matau šiuo atveju tik tokią išeitį, slėpti plasteliną ir flomasterius, kol ateis tas reikiamas supratimas.
Atsakyti
efektyviausia bausme, mano nuomone, yra vaikui neleisti daryti tai, kas jam labai patinka: nezaisti krepsinio, nezaisti su kompiuteriu ir pan. Taciau svarbiausia yra ne bausmes ilgis, o paaiskinimas vaikui, kad jis suprastu, ka padare negerai ir kad uz ta blogybe jis tures viena ar kita valanda arba diena atsisakyti to, kas jam patinka. Mano nuomone tai skatina vaika susimastyti pries elgiantis taip pat kitasyk. O musimas, varymas i kampa arba bausmes, kurios kelia baime, arba skausma, manau nera labai gera ir veiksminga auklejimo priemone, be to tai gali tureti neigiamu nerviniu arba psichologiniu pasekmu netgi jam subrendus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietaus_mergaite: 17 sausio 2009 - 12:23
QUOTE(Lietaus_mergaite @ 2009 01 17, 11:19)
efektyviausia bausme, mano nuomone, yra vaikui neleisti daryti tai, kas jam labai patinka: nezaisti krepsinio, nezaisti su kompiuteriu ir pan. Taciau svarbiausia yra ne bausmes ilgis, o paaiskinimas vaikui, kad jis suprastu, ka padare negerai ir kad uz ta blogybe jis tures viena ar kita valanda arba diena atsisakyti to, kas jam patinka. Mano nuomone tai skatina vaika susimastyti pries elgiantis taip pat kitasyk. O musimas, varymas i kampa arba bausmes, kurios kelia baime, arba skausma, manau nera labai gera ir veiksminga auklejimo priemone, be to tai gali tureti neigiamu nerviniu arba psichologiniu pasekmu netgi jam subrendus.

Matai, siek tiek vyresniems vaikams dar gali paaiskinti, kad jis suprastu, bet tokiem 2 metu vaikam reikia ne tik aiskint, bet lengva bausme bausti, aisku, jei tikrai nusipelne. As irgi pries fizini smurta, bausmes kurios kelia baime, tt.. Bet pastovejimas kampe, arba pasedejimas ramiai ant kedes (sita bausmele pas mus efektyviausia) turi buti. Nes neleisti daryti tai, kas jam patinka, jis to dar nesupras.. nesupras kodel neleidi jam zaisti su kamuoliuku. Svarbiausia nerekti/nesaukti, o graziai paprasyti, kad eitu pabuti vienas, nes taip elgtis negalima, paskui apsikabinti, pasibuciuoti ir darsyk pasisneketi apie jo poelgi wub.gif Svarbu lesti nulipti nuo kedes/palikti kampa tada, kai nusiramina, nes jei verkia, o jus pagailesit, tai visada reks ir lauks kol jus palusit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(villu @ 2009 01 17, 14:47)
Matai, siek tiek vyresniems vaikams dar gali paaiskinti, kad jis suprastu, bet tokiem 2 metu vaikam reikia ne tik aiskint, bet lengva bausme bausti, aisku, jei tikrai nusipelne. As irgi pries fizini smurta, bausmes kurios kelia baime, tt.. Bet pastovejimas kampe, arba pasedejimas ramiai ant kedes (sita bausmele pas mus efektyviausia) turi buti. Nes neleisti daryti tai, kas jam patinka, jis to dar nesupras.. nesupras kodel neleidi jam zaisti su kamuoliuku. Svarbiausia nerekti/nesaukti, o graziai paprasyti, kad eitu pabuti vienas, nes taip elgtis negalima, paskui apsikabinti, pasibuciuoti ir darsyk pasisneketi apie jo poelgi  wub.gif  Svarbu lesti nulipti nuo kedes/palikti kampa tada, kai nusiramina, nes jei verkia, o jus pagailesit, tai visada reks ir lauks kol jus palusit smile.gif

O kaip ta dvimeti ant kedes islaikot? Maniske viska priesinai daro,ir tuo momenu niekaip nesusitarsi doh.gif
Jei man su dukryte susitarti nepavyksta ir pradeda isteriskai rekt, tai sakau, kad cia ne ji pikta/uzsispyrus/neklauso, cia oziukas atbego, ir sitos asareles ne jos, o oziuko, pasiulau eit oziuka isvyt. Reiktu paklausyt, kaip ji nuejus prie duru ta ozi salin veja biggrin.gif Paskui ateina su sypsena pro asaras ir aiskina, kad jau isvijo ir kad cia dabar jos asareles. Arba daznai parekia, o paskui sako soske.gif, susitaikom. wub.gif Tada apkabinu ir paaiskinu, ko ir kodel ten buvo negalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medituk: 17 sausio 2009 - 16:41
QUOTE(Lietaus_mergaite @ 2009 01 17, 13:19)

nežinau, pas mus tas nepavyksta (bandžiau užgint tv arba nesivežt į miestą). tokia bausmė, kai iš vaiko atimama kas nors jam svarbaus, verčia ne blogo poelgio gailėtis, bet savęs. nes kad negerai pasielgė -- pamiršta labai greitai, o kad mama blogietė jį visaip kankina -- reik visiems pasiguost dry.gif
geriausia yra ta bausmė, kuri tiesiogiai susijus su padaryta zbitka. prišiukšlinai -- surink, priklijavai kramtoškę po stalu -- daugiau negausi. tik bėda ta, kad ne visiems atvejams tas tinka.
kol kas kas pas mus veikia -- žvaigždučių klijavimas. per dieną galima gauti dvi -- per pietus ir vakare, atitinkmai už elgesį per tą pusdienį. negavus žvaigždutės ryte, galima pagalvot ir pasistengt, kad gauti ją vakare. pastebėjau, kad labiau skatina pagalvot.
Atsakyti