Įkraunama...
Įkraunama...

Efektyviausios bausmės

QUOTE (Smurka @ 2004 05 20, 14:09)

Sutiko toki pasiulyma entuziastingai - jega, sako. Tik labai apgailestauja, kaip reiks atsiskaityt su manim, jei gaus bloga pazymi. TAi paaiskinau, jog jei gau vieneta, liks man skolingas penkis litus, o paskui, gaves desimtuka, nieko negaus ir taip skola grazins. PAziuresim, kaip veiks si sistema, gal reiks dar ja patobulint.

thumbup.gif na visai nebloga sistema!
jau norejau klausti o is kr jis pinigu paims?
Atsakyti
ja minejau, kad man tevai pinigu neduodavo, o nupirkdavo koki nors daikta, kokio as uzsimanydavau. Tik cia jau ilgiau rezultatu reiktu laukti - dabar gi semestrai, o nebe trimestrai.
Atsakyti
na, cia kaip kurioj mokykloj. Mano sunus mokosi trimestrais. Pirmas trimestras buvo prastas, antras dar prastesnis, o trecias ohmy.gif zodziu neturiu kosmariskumui nusakyti mad.gif
Atsakyti
Man tai atrodo vistik efektyviausios yra finansines bausmes, nors manes niekas neskatino uz gera mokymasi, man kazkaip net nekildavo mintis blogai mokytis,
Na bet jei mano vaikas uzsimanys rodyti ragus ir ims ponauti, tai jamtikrai bus pasakyta :"visi zmones dirba ir tavo darbas yra mokytis, nesimokai, negauni pinigu ir basta"
Atsakyti
Smurka, as studijavau ped. psichologija ir perskaiciau kruva knygu apie vaiku auklejima ir drausminima, tai sritis, kuria ypatingai domiuosi. Geriausia is knygu, mano manynu, noreciau tau rekomenduoti. Tai R. Peters "Nebijokite drausminti vaiku" thumbup.gif . Tikrai, kontruktyvesnes neteko skaityti. Daug ka panaudojau aukledama savo sunu. Tik man buvo lengviau, nes jis dar nepasieke paauglystes periodo.
Gal idejos is toks knygos bus naudingos ir tau.
Beje, turiu ja nusiskanavusi, jei nori, galiu dalimis tau ja persiusti, tik parasyk man asm.zinute su e.adresu.
sekmes !
Atsakyti
as savo sunu drausminu statydama ji i kampa. ir patikekit, tai labai efektyvu. pradzioje buvo sunkiau, nes nesuprato kas tai yra, kodel reikia stoveti nuskuktam i siena ir panasiai, o dabar jau suvokia visa tai ir zino, kad jei ka prisidirbs stoves kampe
Atsakyti
Statymas i kampa - tai visiskai man nepavykusi bausme, kuria bandziau taikyti, kai sunus buvo mazas. Nestovejo ir viskas, uzmusk, jei nori. Tai negi su vinutem as ji ten prikalsiu?
Atsakyti
Smurka,skaitau,ir atrodo apie mano sunu rasai g.gif Tik tiek ,kad mes nesimokom pagal modifikuota programa,na,bent jau kol kas.O siaip mano direktorius atsiputimo reto.Sedi prie pamoku iki pat vakaro,bet ziuri i knyga ir taip sakant spyga mato.O jei musu nera namie,velnias zino,ka veikia.Pvz,griztam namo sesta valanda,o jis dar tik persirengineja is po mokyklos.Vadinasi,visa laika praslampinejo po namus.O apie tai,kad butu pasiruoses pamokas,tai nera net ka sneket.Mokosi dar trecioje klaseje tik,tai pazymiu neraso,bet itariu,kad mokslo metu pabaigoje is visu dalyku bus minimalus lygmuo.Apeliavimas i tai,kad nesimokydamas nieko nepasieks ir gales savartyne siuksles rinkt visiskai neveikia.Neveikia jokie gedinimai ir moralizavimai.Atrodo,pro viena ausi ieina,pro kita iseina.Visi malonumai apriboti,prie kompiuterio neatsimenu,kada sedejo,ivedem slaptazodi,todel tikrai esu uztikrinta,kad nezais,kai musu nera.Bet kas is to,ruosdamas pamokas visada pasaliniais darbais uzsiima,o rezultato kaip ner taip ner.Skatinimas pinigais gal ir neblogai skamba,bet jauciu,kad ir tai nepades.O blogiausia,kad mano tevams atrodo,kad mes laikom ta vaika tiesiog uzguita,kad jis pas mus nemylimas ir t.t.O as jau nebezinau,ko ir griebtis.Pati dirbu mokykloje,tai esu jam prigrasinus,kad tikrai neisileisiu jo i savo mokykla,kai pabaigs pradine.Kazkaip nesinori per kiekviena posedi raudonuot...
Atsakyti
Kadangi brolis mano paauglys,tai labai stebim jo drausme,mokslus ypac.Gavo jis dovanu nuo musu kompa,tai pasakem,kad jei uzleis mokslus,kompas keliaus jo duktereciai,oi kaip stengtis pradejo thumbup.gif Jau kompo tai niekam neleis kliudyt,tai musu pasakymai ji paveike.Anksciau ji labai veike tai,kad tevas del blogo mokslo draude lankyt jo megiamas treniruotes,bernuzelis ir stenges labai,kad greiciau issitaisytu prastus pazymius ir nepavestu savo komandos draugu nelankydamas svarbiu treniruociu,nes jis lanko irklavima,o ten jau lankymas grieztai.
Pati savo dukra baudziu kai ji tikrai nusipelno bausmes,tai buna draudimas naudotis kompu,draudimas ziuret TV,apie saldainius ir draugus ir tenka pamirst kuriam laikui,padeda thumbup.gif Va praeita savaite labai susibarem,tai dabar po savaites be kompo ir filmuku jau angeliukas,nors prie sirdies glausk biggrin.gif
Aha,del skatinimo piniginio,as jam ir pritariu,o ypac va tam Smurkos sudarytam planeliui kiek duot uz tam tikra bala ir kiek pasiimt atgal thumbup.gif Tik baisu kazkaip kad vaikas netaptu materialistu tada sad.gif Idomu kaip buna po ilgo tokio metodo naudojimo?
Atsakyti
Na,suzibo labai mazyte viltis,kad maniskis gal prades nors kiek stengtis,bet kazkaip nedristu patiket.Siandien klause,ar jei gautu kelis pagyrimus,galetu i ekskursija su klase vaziuot.Na gal kazkiek veikia... g.gif Siaip anksciau vaziuodavo i visas ekskursijas,bet dabar jau truko kantrybe. mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Gosh @ 2004 05 20, 20:54)
Tik baisu kazkaip kad vaikas netaptu materialistu tada sad.gif Idomu kaip buna po ilgo tokio metodo naudojimo?

Na, kol kas panasu, kad as nenubiednesiu, o jis nepraturtes. Du litus jis man jau skolingas, tad nera kol kas is ko jam materialeti.
Atsakyti
Na as tai kategoriskai pries mokejima uz pazymis. As niekada sunaus nebaru uz blogesni pazymi. Na nesenai gavo kuola uz rusu kalbos kontrolini, tai as ji turejau raminti. Labai pergyveno. As tai visada raminu, kad nieko tokio, kad kita karta reiketu geriau pasimokyti ir issitaisys. Del dukkros aplamai jokiu problemu. Pas juos mokykloje astuntukas laikomas blogu pazymiu, tai mes atvirksciai su tevu nuteikinejame, kad ir sesetukas yra geras pazymys.
Smurka tau reiketu susirupinti, gal jam pagalbos reikia. Nes jeigu nebus pagrindu tai toliau bus sunkiau. Patikrink kiekviena diena namu darbus, jei pati negali reikia ka nors pasamdyti. As kad ir kokia bunu pavargusi visada paedu sunui ir patikrinu, kaip jis paruose pagrindiniu dalyku namu darbus. Nuleisti rankas lengviausia, niekas savaime nesusitvarkys.Berniukas pats nesmagiai jausis jei blogai mokysis, bet be pagalbos iveikti mokslo spragas NEIMANOMA. Zinau kad tai labai sunku, bet linkiu sekmes.
Atsakyti