QUOTE(drebulele @ 2010 07 08, 14:31)
Sukūriau šią temą, nes studijuoju psichologiją ir gilinuosi į vaikų auklėjimą. .
Papasakokite savo prisiminimus apie tai kaip gavote dirzo. Uz ka gavote? Ar manote kad nusipelnete? kaip tuo metu jautėtės, ar buvo gėda ar pikta? Ar skaudejo? Kaip vyko pati procedura? Ka apie tai manote?
Gal ir atrodo, kad klausiu nereikšmingų smulkmenų, tačiau jos dažnai būna labai svarbios.
Ačiū už atsakymus
Pirmiausiai nelaikau, kad diržas yra smurtavimas prieš vaiką. Aš augau su patėviu nuo 7 metų, tik patėvis yra mane auklėjęs diržu, labai išlaikytas žmogus, niekada nerėkdavo, moralus ir psichologinį smurtą mėgo mama, tai žinau, kad diržas kur kas geriau nei psichoginis terorizavimas ir gąsdinimas.
Mama buvo sugalvojus mane gąsdinti patėviu ir vaikų namais, tai už vaikų namus patėvis nieko nesakydavo, bet esu girdėjus kaip patėvis sakė, kad mama manęs juo negąsdintų.
Aš nenoriu valgyti, mama sako ateis Darius pažiūrėsim tada ( maždaug maukis kelnias), Darius iš kito kambario už nevalgymą vaiko nemušiu, badu nemirs.
Patėvis bausdavo už neklausymą, atsišnekinėjimus ir melą. Kadangi buvau sunkaus charakterio paauglė manau gavau pelnytai, laiku ir vietoj. Jei apie nuoskaudą, jos nejaučiau ir nejaučiu dabar, nes supratau kad peržengiau ribas.
Nei karto mušama ar mušta neverkiau, jausdavausi nubausta.
Mano mama neseniai pasakė, kad jos vaikas užaugo be diržo, tai mes su patėviu susižvalgėm, tai mama iki šiol nežino apie mano auklėjimą
Su patėviu labai gerai sutarėm, jo nuomonė man buvo ir yra svarbi, o apie ką mes kalbam niekas nežino, bausmės irgi tik mūsų reikalas, aš nusikaltau jis nubaudė. Nei sykio neatėjo į galvą pasiskųsti mamai. Nors ir žinojau, kad mama yra prieš diržą.
Per visą laiką mama tik sykį mane papurtė už čiupros paėmus, buvau gal kokių 6 metų, bet nežinau už ką.
Kad jis paimtų diržą reikdavo gerai pasistengti, bet aš sugebėdavau išvesti iš kantrybės.
Būdama 10 metų pradėjau sistemingai meluoti, susikurti savo istorijas, tai patėvis po kokių trijų savaičių paėmė pirmą kartą diržą. Kaip vyko: mes važiavom iš mokyklos ir aš jam trelinu trelinu, namie klausimas: žinai kad meluoti negalima? Žinau. Tai ko meluoji? Kad man smagu. Tada patėvis sako žinai kad už melą diržo duoda? Žinau, nu ir kas.
Tada patėvis nusivedė mane į kambarį, atsisuku stovi su diržu, numovė kelnias ir persimetęs per kelį išpėrė. Verkt neverkiau, bet pastatyta ant žemės kelias minutes už užpakalio laikiausi. Va taip sužinojau kas tas diržas.
Vėliau pradėjau bartis su mama, tai kai jau peržengdavau ribas ir atėjęs į kambarį nusijuosdavo diržą, sako patinka nepatinka mamą gerbti reikia, aš jam sakau kad ji durnė, mama to negirdėjo ir nesužinojo, nei kaip aš ją vadinu nei kad už tai nubaudė. Bausmė 45 kirčiai diržu su sagtis per nuogą užpaklį. Buvau kokių 13 metų.
Pavarčius dienoraštį galiu pasakyti, kad patėvis visada mušdavo taip kad trečią dieną dar jausdavau, kad mušta. Iš viso esu nubausta diržu 16 kartų. 10 kartų priežastis buvo barniai su mama ir pareigų nevykdymas. Kitus kartus susikirtus buvau tiesiogiai su patėviu. Lupdavo su diržu numovęs kelnias, dažniausiai mano kambaryje. Niekada neliepdavo pačiai atsinešti diržo ir niekad neklausdavo ar noriu diržo.
Jei Darius pasakė, kad už tai yra mušama, tai net neabejok, kad antrą kartą be jokio barimo ir diskutavimo būsi nubausta diržu. Savo žodžio visada laikydavosi, buvo labai griežtas, o ranka sunki.
Nepykau, kad lupo turbūt todėl, kad jaučiau rūpestį ir tėvo meilę, nes ir pamokas patikrindavo ir paaiškindavo, paklausdavo kaip sekasi, kai sirgau slaugydavo, gydydavo, kartais net labiau nei mama (jis buvo gydytojas).
Buvo taip, kad mama už blogą elgesį sako pasirink neisi pas drauges arba telefoną paimsiu, aš sakau galiu neiti pas drauges ir atnešiau telefoną ir padaviau mamai, tai po trijų mėnesių mama sako gal telefono nori, o aš jai sakau galiu apsieit. Tada patėvis priėmė sprendimą, kad demokratijos gana ir diržiukas bus man labai sveika. Mama nesutiko, bet mes su patėviu darėm savo mamai už nugaros, aš rodžiau ožius o jis juos žabojo.
Labai bloga užaugus nebūčiau, bet jei ne diržas, tai namie būčiau nutiesus fronto liniją, nes jau buvau pradėjus šiauštis prieš patėvį, o mamos neklausiau jau nuo kokių 5 metų.
Paskutinį kartą buvau mušta kokių 16 metų, man Darius pasakė pastabą dėl elgesio, jei būčiau neatsikirtus tai tikrai ta pastaba būtų viskas ir baigęsi, bet kad aš užsivesiu ( nu karštas kraujas ). Sakiau kažką panašaus, kad man mamos moralai nusibodo, kad aš ne vaikas ir pati viską žinau ir tttt. Patėvis stovi ir klauso, baigiau plauti indus nuėjau į kambarį. Iš paskos įėjo patėvis, net šiurpas per nugarą nuėjo, supratau, kad peržengiau ribą. Jis pagalves dvi padėjo ties lovos viduriu ir juosiasi diržą, o aš net nejaučiu kad atbula einu, sako ne į tą pusę eini, ir už alkūnės paėmęs pastūmė ant lovos, nežinau ar mušė su kitu diržu ar anksčiau manęs ne visa jėga mušė, bet dar niekad nebuvo taip skaudžiai mušęs, per visą laiką nepasakėm nei žodžio.
Baigęs lupti paklausė ar taip įdomiau nei moralai ir pasakė, kad kol muša per užpakalį tol esi vaikas, o po kelių dienų kai nusikeikiau tai priėjęs su ranka per subinę kelis kart užplojo be jokių komentarų.
Su prask nemoralizuoju, bet namie tvarka mano. Po šitos bausmės iki kol baigiau mokyklą nei karto nesusirėmiau su mama ir patėviui neaiškinau kad viską žinau nes didelė
Galbūt psichologiškai svarbu dar paminėti, kad jis savo vaikų neturėjo, aš buvau vienturtė, intensyviai lepinama, bet kartais ir paauklėjama, kaip kam atrodė taip tas augino.
Mano atveju mama dažnai rėkdavo, retai rodė meilę ( tik daiktais, dovanom ir pinigais), patėvis vieną ranka glostė, kita baudė. Mano atveju, visada žinojau, kad galiu patėviu pasitikėti ir visada ateiti su bet kokiu klausimu, tuo tarpu man nei karto nekilo noras pasikalbėti su mama.
Kai buvau studentė, tai sakau nežinau ar darbą spėsiu baigti, o patėvis klausia kada žinojai kad reiks rašyti, nuo rugsėjo, Darius nusišypsojo sako gal drausmės pamokinti ir taisosi diržą

Sakau jau didelė, nu tai vakare ateisiu pažymius patikrinti
Tiek paauglystėje tiek ir dabar bausmes laikau normaliu vaikystės atributu kaip ir kalėdų senelį.