teko gautidirzo
Žinoma, kad teko. Neužaugau nemušta. Diržo gaudavau tik dėl to, kad kalta būdavau tik AŠ pati. Būdavau bjauri, elgdavausi neprideramai, todėl ir gaudavau diržų.
Aš esu gavusi vieną kartą, bet puikiai atsimenu už ką ir tikrai manau buvau nusipelniusi
gavau ir nekarta, ir gerai kad gavau nes nusipelniau,nebuciu gavus isvis butu nesusitvarke. manau kai vaikas prisipraso reik israsyt dirzu. bet ka tu, kur tu dabar israsysi, dabar gi iskart jie puola grasint policijomir viskuo ka tik zino,uz tai dabartinis jaunimas toks tupas atsiprasant,vieni nusikalteliai ir t,t,atsiverti laikrasti ir tik spek skaiityt nepilnametis ta nepilnametis ana. I sikyne reik duot laiku.....
va taip :)kas nesutinka meskit i mane akmeni
QUOTE(degto molio plyta @ 2012 07 12, 04:52)
dabartinis jaunimas toks tupas atsiprasant,vieni nusikalteliai ir t,t,atsiverti laikrasti ir tik spek skaiityt nepilnametis ta nepilnametis ana. I sikyne reik duot laiku.....
yra laikraščių ir kur rašo apie tarptautinių olimpiadų/konkursų nugalėtojus, jaunuosius išradėjus, bet jie žmonėm ne tokie įdomūs, kaip rašantys apie nusikaltėlius
esu gavusi. pati atsimenu ryskiai tik viena karta... kaime, pas senelius... pagal mano teorija tai as tiesiog nespejau iki puodo ir "rezultatas" buvo vidury virtuves... pagal tuo metu jau suaugusiu zmoniu - man buvo kelis kart pasiulyta eit ant puodo ir as piktybiskai demonstratyviai nuejau i viduri virtuves ir ten viska padariau.
isvada - iki siol man atrodo, kad tai buvo baisi neteisybe. ir savo vaikus tikiuosi uzaugint be tokiu drastisku priemoniu. ypac darymo i puoda atzvilgiu.
isvada - iki siol man atrodo, kad tai buvo baisi neteisybe. ir savo vaikus tikiuosi uzaugint be tokiu drastisku priemoniu. ypac darymo i puoda atzvilgiu.
QUOTE(drebulele @ 2010 07 08, 13:31)
Sukūriau šią temą, nes studijuoju psichologiją ir gilinuosi į vaikų auklėjimą. Fizinėms bausmėms nepritariu, tačiau realybė yra tokia, jog Lietuvoje ir anksčiau ir dabar tėvai dažnai naudoja diržą kaip auklėjimo priemonę.
Pati irgi esu kelis kartus gavusi lupti. Vieną kartą gerai apsimelavau ir mama sužinojo. Ankščiau jau buvo sakiusi, kad jeigu meluosiu, gausiu diržo, todėl pažadą išpildė. Sako - na ką panele, teks beržinės košės paragauti. Pasiėmė diržą iš spintos, pasiguldė ant kelių, numove kelnes ir gerai prilupo. Skaudėjo, verkiau, buvo gėda.
Dabar žiūrėdama iš perspektyvos manau, kad beabejonės galima buvo kitaip nubausti, išsiaiškinti, tačiau nuoskaudos nejaučiu, manau buvau nusipelniusi.
Papasakokite savo prisiminimus apie tai kaip gavote dirzo. Uz ka gavote? Ar manote kad nusipelnete? kaip tuo metu jautėtės, ar buvo gėda ar pikta? Ar skaudejo? Kaip vyko pati procedura? Ka apie tai manote?
Gal ir atrodo, kad klausiu nereikšmingų smulkmenų, tačiau jos dažnai būna labai svarbios.
Ačiū už atsakymus
Pati irgi esu kelis kartus gavusi lupti. Vieną kartą gerai apsimelavau ir mama sužinojo. Ankščiau jau buvo sakiusi, kad jeigu meluosiu, gausiu diržo, todėl pažadą išpildė. Sako - na ką panele, teks beržinės košės paragauti. Pasiėmė diržą iš spintos, pasiguldė ant kelių, numove kelnes ir gerai prilupo. Skaudėjo, verkiau, buvo gėda.
Dabar žiūrėdama iš perspektyvos manau, kad beabejonės galima buvo kitaip nubausti, išsiaiškinti, tačiau nuoskaudos nejaučiu, manau buvau nusipelniusi.
Papasakokite savo prisiminimus apie tai kaip gavote dirzo. Uz ka gavote? Ar manote kad nusipelnete? kaip tuo metu jautėtės, ar buvo gėda ar pikta? Ar skaudejo? Kaip vyko pati procedura? Ka apie tai manote?
Gal ir atrodo, kad klausiu nereikšmingų smulkmenų, tačiau jos dažnai būna labai svarbios.
Ačiū už atsakymus
gaudavau daznai ir kaip reikalas, bet budavo uz ka, nes buvau chuliganas ir bedu pridarydavau ziauriai daug. Dabar nepykstu, nes daug isdaigu nesuzinojo, manau antra tiek dar skolingas:) O tada tai pykau baisiai, buvau net sasiuvini uzsivedes, kur registruodavau viska ir buvau sau prizadejes, kad uzauges atkersysiu.
Oi negaliu
, su tuo sasiuviniu tai prajuokinai
Esu gavusi vieną vienintelį kartą vaikystėje, ir tiksliai prisimenu už ką - riebiai nusikeikiau
Esu gavus ir tikrai ne kartą ir nepamenu, ir nesijaučiu dar dabar, kad būčiau gavus "pelnytai"
Pamenu būdavo už "akių draskymą" ir pan. ir gaudavau stipriai, man tai būdavo pažeminimas, atrodė, kad ant manęs pasiunta, nesugeba tvardytis, o ne tam muša, kad mane nubaustų. Likę tokių nuoskaudų, kad iš dalies dėl to dar šiuo metu su tėvu praktiškai nebendrauju... Mamai atleidau (taip, atleidau, nes irgi jaučiausi baudžiama nepelnytai), nes ji yra labai geras ir pasiaukojantis žmogus, ją myliu, o tie mušimai būdavo manau tiesiog dėl neišmanymo, kad auklėti vaikus galima ir kitaip. Tiesa, prisiminiau, esu gavusi už tai, kad su pusbroliu mėtėm akmenukus į kregždučių lizdus, tada senelis paėmė vytę ir sudavė keliskart, va tas atvejis buvo pelnytas mano manymu
Gavau vieną kartą, prisimenu lig šiol, kaip atsidaro senovinės ir lakuotos spintos durys, ten kabo veidrodis ir raudonas lakinis diržas. Su juo ir gavau nuo mamos, bet skaudėjo nestipriai, tik pats faktas įsirėžė. Daug 'skaudžiau' buvo tėčio pokalbiai, ramūs ir veiksmingi (ateityje).