Nesu gavusi nei nuo mamos, nei nuo tėčio, nei nuo tetos, pas kurią leisdavau daug laiko, nei nuo senelio kaime, kur leisdavau visas vasaras. Viena vertus, buvau geras vaikas, kita - mano mamą tėvai lupdavo, o tas prie nieko gero neprivedė, todėl mano mama sugebėdavo su manimi susikalbėti. Išvis nuo pat mažens manimi labai pasitikėjo, nebijodavo palikti atsakomybės pačiai už savo veiksmus, t.y. neprašydavo pažymių knygelės, kol pati neduodavau, kad pasirašytų, netikrindavo, ar padariau namų darbus ir pan., nes visad sakydavo: aš turiu protingą dukrą, kuri suvokia, jog nesimokymas ar kiti neprotingi poelgiai atsilieps tik jos ateičiai ir kaip pasiklosi, taip išsimiegosi

Todėl labiau už viską nenorėdavau mamos nuvilti, prarasti pasitikėjimą

13 metų pati eidavau su draugėm ir pirkdavau sau drabužius ar mokyklines prekes, pati spręsdavau, kokių kalbų noriu mokytis mokykloje ir t.t. Jeigu norėdavau kažkur išeiti, kad ir per visą naktį, neklausdavau mamos leidimo, o tik pasakydavau, kad tą ir tą dieną nakvosiu pas tą ir tą draugę, veiksim tą ir tą. Visiška laisvė ir tarpusavio supratimas. Nebijodavau mamai pasakyti, kad štai, aną dieną pabandžiau rūkyti, nepatiko, tu buvai teisi, šlykštus įprotis ir, mamyt, užjaučiu tave, kad vis negali jo mesti

Kai kurios draugės man pavydėjo tokios liberalios mamos, nes jas tėvai ir lupdavo, ir joms tekdavo daug meluoti, kad kur ištrūktų, ir kontroliuodavo be galo, tikrindavo stalčius ar rankines

O mama prieš įeidama į mano kambarį visada pasibelsdavo, joms tai buvo be galo keista

Ir ką - dauguma jų vos pabaigė 10 klasių proftechninėse mokyklose, o aš baigiau gimnaziją raudonu diplomu, įstojau į norimą specialybę, neturiu jokių nuoskaudų savo artimiesiems, žvelgiant iš šito taško mano vaikystė buvo tobula, be baimių ir nuoskaudų, už ką esu savo mamai labai labai dėkinga

Tikiuosi, kad ir man pavyks užauginti savarankiškus, atsakingus vaikus, kurie pas mane eis atsiklausti patarimo, pasikalbėti apie tai, ką prisidirbo, o ne "pasiimti bausmės"
P.S. Jeigu būčiau gavusi lupti už kiekvieną pridirbimą į kelnes, sudaužytus indus, netvarkingą kambarį, melą ar atsikalbinėjimą - turbūt dabar būčiau neįgali