Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(redusis @ 2010 07 31, 14:27)
mano vyras mazdaug pries puse metu atsidare self employda su atgaline data pusei metu, labai viskas buvo paprasta, nieks nieko nesikabino ir net baudos negavo  mirksiukas.gif  smile.gif

tai vyras, o ne nestuke.gif mergina. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(redusis @ 2010 07 31, 14:27)
mano vyras mazdaug pries puse metu atsidare self employda su atgaline data pusei metu, labai viskas buvo paprasta, nieks nieko nesikabino ir net baudos negavo  mirksiukas.gif  smile.gif

Nematau kuo cia dziaugtis schmoll.gif Bauda gali gauti ir po metu ir dvieju, jei paaiskes visa tiesa. Ir tada gali buti zymiai daugiau nemalonumu nei bauda, kuri gali siekti ir 1000 svaru mirksiukas.gif

Nijolija, zinoma atsivesk sese cia, padesi kuo galesi. Zinoma, apsviesk, kad ir cia nebus lengva, visko tu jai nepadarysi, gal labiau patarimais ir palaikymu, pastoge padesi:mirksiukas: Ji turi zinoti, kad reikes paciai kabintis, zinoma ir nespausk, sunku jai dabar labai turetu buti unsure.gif
Del gydytoju, viskas gerai, kaip ir sake redusis - viskas nemokama. Tik svarbu kuo greiciau atvaziavus susirasti ir uzsiregistruoti poliklinikoje, paskui viska jau suzinosite. Registruotis self ar dar belekuo ir ypac atgalinem datomis ir meluojant, tikrai nepatarciau. kad nebutu paskui dar didesniu bedu. Rupesciu manau ir taip pakaks jums ir be melagysciu. NI susitvarkys ir taip, gal teks pavargti, nueiti i kokia agentura darbo paieskoti ar pan, bet tikrai susitvarkys. Beje, as irgi atvaziavau 5 menesi nescia (taip jau susikloste blush2.gif ) ir dar padirbau pora menesiu valytoja tuo metu. Butu ir dar laike, tik jau pasakiau gana, per sunku jau man. Tad jei pilvukas nera didelis, pati fiziskai normaliai jauciasi, gali keleta valandu padirbeti per diena rolleyes.gif Ir meluoti apie darbus nereikes, ir dar viena kita svara uzsidirbs, bent vaikeliui pradziai kazka nupirkti mirksiukas.gif
Beje, kad butu lengviau gimus vaikeliui, dar pries tai gali pradeti tvarkytis pasalpas - tax creditus, jei juos gaus, pagimdziusi gales gauti Sure Start Maternity grant - vienkartine 500 svaru pasalpa vaikui viska supirkti. Zodziu pradziai tiek. Bet kokiu atveju, kas ir kaip bebutu, nepatarciau meluoti institucijoms norint gauti pasalpas ar panasiais atvejais. Taip ir miegoti bus ramiau, ir siaip neuzgrius rupesciai bereikalingi, baudos ar pan. Tikrai nuosirdus patarimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(redusis @ 2010 07 31, 13:27)

pries puse metu, ne dabar.. Jei negaila pinigeliu, tegu twarko per agentura, siokia tokia garantija, kad gaus daug maz wiska gimus waikeliui. Aplamai, dabar sunku su NIN, nes nebeduoda jei nedirbi, o darba susirast be NIN irgi siuo metu sunku..
Atsakyti
labai aciu uz patarimus,, jau lyg ir padejot apsispresti,, tik galvoju ,ar ji galetu padirbti pora men ,jauciasi gerai, bet ar ja kas priims, ir ar gales kreiptis su pilvu i agentura prasyti darbelio,, nu svarbu uz dyka pagimdys,, nu bet jei iseitu kad ji nedirbtu ,,, o po gimdymo galetu kreiptis del vienkartines,, ir t,t,.. aciu labai jum
Atsakyti
Nu merginos pries dalindamos patarimus,bent pasidomekit ka rasot doh.gif Jei nezinot tai nerasykit,bet zmoniu tai neklaidinkit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte:) @ 2010 07 31, 21:59)
Nu merginos pries dalindamos patarimus,bent pasidomekit ka rasot doh.gif  Jei nezinot tai nerasykit,bet zmoniu tai neklaidinkit doh.gif

gal galima butu konkreciau, kas ir apie ka rase klaidingai g.gif
Atsakyti
Visu pirma jai jau 5 menuo,vadinasi kai atvaziuos bus 6,tai apie kokius jus NIN ir self rasot.
Gerai jei kur kaimuke gyvena,o jei Londone tai vien apoitnemto NIN lauks 1 men,jau niekaip nespes nieko pasidaryti.
Mano klausimas butu ar jusu pajamos seimos dideles? Nes siaip realiausia kol ji susitvarkys viska,klausimas ar jai duos taip greit NIN,galetumet pasalpas pasidaryt vaikui gimus ant saves,o kai ji pagimdys tada jau gales pasidaryt NIN,atsidary banko saskaita,va tada persidaris pasalpas ant saves. Cia tik siaip pamastymas ir pasiulymas,kad greiciau viska pasidaryt .
Jei galit tai net ir ryt paskambinkit i kokia elektra ar dar kur ir uzrasykit ant jos koki bila,kad ji atvaziavus jau turetu adreso patvirtinima.Nes siuo metu GP taip lengvai gali ir nepriregistruot(aisku vel gi nuo gyvenvietes priklauso) bet va yra taigi kur merginos rase,jog reikalavo jog 6 men butu pragyventi UK tik tada i GP registravo. Tai va padarykit bila,o kai atvaziuos ir eis i GP tai nesakykit,kad katik atvyko,dadekit kelis menesius.
Papildyta:
QUOTE(Dolyte @ 2010 07 31, 22:02)
gal galima butu konkreciau, kas ir apie ka rase klaidingai  g.gif

Apie self tai cia isvis pasiulymas doh.gif ,apie pasalpas siulo tvarkytis dabar,taigi mergina net nebuvus dar UK tai ka ji gali tvarkytis doh.gif ir apie agenturas,agentura jokiu garantiju neduoda,jog padarys,jie daro ta pati ka ir jus pacios galit pasidaryt.

Nijolija jei jusu pajamos dideles ir pasalpu negalit gaut tai tada pirma padarykit banko saskaita ir NIN,tada gimus vaikeliui iskart gales kreiptis del CHB ir CTC.
Atsakyti
QUOTE(Astulyte:) @ 2010 07 31, 22:10)
apie pasalpas siulo tvarkytis dabar,taigi mergina net nebuvus dar UK tai ka ji gali tvarkytis doh.gif 

Jei cia del mano posto, tai as tvarkytis merginai dar neatvaziavus i Anglija tikrai nesiuliau doh.gif Gal neparasiau pakankamai aiskiai, bet zinoma, kad zmogui nesant vietoje darytis nieko neiseina. Beje, del bilo tikrai gera mintis, viskas greiciau bus daroma ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif esu cia naujoke ir reikia jusu konkretaus patarimo smile.gif . Su partneriu mes jau UK 1 metus,dirbam abu, turim vaikuti kuriam jau 2 metukai. Noriu paklaust jeigu musu abeju pajemos kaskurtai i metus 17,000 ar mums priklauso kokie benefitai? seip domina atsakimas del work tax credit, hausing benefit. ax.gif nes paskaiciot realiai i savaite mes turim dves apie 370. tai jeigu nuomot koki buta 2 bedrumu tai nelabai tu pinigeliu lieka tada. tai jai mums priklauso kas nors gal galit atsakit? ir kiek mazdauk??? aciu del chiald benefito zinau priklauso visiems vaikam... mirksiukas.gif
Atsakyti
sorry ne 17 i metus o 19 tukstanciu
Atsakyti
QUOTE(tata11 @ 2010 07 24, 23:48)
Sveiki
labai daug info paraset, o laiko skaityti visai neturiu.Tiesiog noriu paklausti, ir labai busiu dekinga jei atsakysit:
su vyru esam issiskyre.Jis dirba UK, as Lietuvoje gyvenu dirbu ir auginu 2 metu vaika. Ar mano ex vyra gali gauti kokia vaiko pasalpa?Nes jei taip pranesciau jam ir pasakyciau, kad sutvarkytu dokumentus. Jis ten 2 menesius, bet dirba tik 2 savaites.Aciu uz atsakyma, tiesio tikrai nera laiko skaityti. blush2.gif

Mane stebina va tokiu "patarkite", gal prisigriebkime pasalpas is visur po biski: Nesvarbu priklauso nepriklauso
Atsakyti
QUOTE(charmante @ 2010 08 01, 09:07)
Mane stebina va tokiu "patarkite", gal prisigriebkime pasalpas is visur po biski: Nesvarbu priklauso nepriklauso

thumbup.gif
as jau stengiuos nekreipti demesio
Atsakyti