Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

čikibari, sodinkite sveikai atrodančius lapus arba skrotelės viršūnę

Fira, ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 08 rugsėjo 2010 - 12:02
gal kas turi parduoti arctic frost-vaikiuka,lapuka ar suaugusi augala? ax.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 09 08, 13:01)
čikibari, sodinkite sveikai atrodančius lapus arba skrotelės viršūnę

nėra nei vieno sveiko lapelio, procesas jau pažengęs. puvinius apipjausčiau , panašiai po puse lapelio įkišau į durpes.. . gaila gėlytės verysad.gif
Atsakyti
Gražus gėlynas alio-nka, thumbup.gif

čikibari, gaila, bet tek atisveikint verysad.gif

Kai Arctic Frost vis neteisingai žydėdavo, parsisiunčiau Ma's Arctic Sky lapuką, auga keli vaikučiai, lauksiu žiedų ax.gif
Atsakyti
mano Silent Prayer user posted image
Atsakyti
Man tokios reikia. cool.gif Jei kas turėsit lapą, vaiką...pašūkaliokit ką blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 08 rugsėjo 2010 - 18:09
QUOTE(dzūkė @ 2010 09 08, 17:57)
čikibari, gaila, bet tek atisveikint verysad.gif

gal čia ne puvinys o kokia liga g.gif ištraukiau iš vazono , visus lapus nuskabiau, šaknys sveikos, ta sumedėjusi vieta kur auga lapai kieta nesupuvusi. tai dar neišmečiau , nežinau ką daryti, laukiu patarimo 4u.gif gal išleistų naujus lapus g.gif (o gal aš nusišneku blush2.gif )
Atsakyti
čikibari, ar jums labai brangi ta veislė? Būtų gerai susitaikyti us netektimi ir vėl užsiauginti iš lapelio - taip daug kam nutinka. O sodinti tą koto dalį su šaknimis g.gif Na, gal kas ir užaugs, bet ar tai bus pilnaverčiai augalai - nežinia. Šiaip jau augalų netekčių būna neišvengiamai - net labiausiai patyrusiems augintojams
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2010 09 08, 20:26)
gal čia ne puvinys o kokia liga 

O puvinys ir yra liga
Atsakyti
Aciu mergaites

ausrazs doh.gif aprasimo net neziurejau, o pas mane auga vis didin, tai kazkaip galvojau kad standartas ir jei laiku nepersodini i didesni vazona doh.gif pradeda augti i virsu ir idomiausia kad kitu veisliu apatinius lapus kart nuo karto salinu,nes tampa nebegrazus,pas Rococo tokiu lapu praktiskai nebuna, o sveika lapa salinti gaila,nors pagal lapu ir ziedu didi tikrai daugiau i pusiau mini panasi, va sita laiku nepersodinau i erdvesne
user posted image

čikibari lb.lb. gaila verysad.gif nors gali pabanditi is tuo kuoto isauginti, jei paviks gelite tikrai tikrai bus pilnaverte, as tokiu budu jauninu visus senus augaliukus,bet geriausia kai ant tuo stebo lieka lapai, be lapu sansu mazai, bet bandik, gali net keli vaikuciai ant tuo stebo uzaugti
Atsakyti
va foto is interneto
user posted image
po 20 dienu
user posted image
po 40 dienu
user posted image
Atsakyti
QUOTE(alio-nka @ 2010 09 09, 00:27)
nors gali pabanditi is tuo kuoto isauginti, jei paviks gelite tikrai tikrai bus pilnaverte, as tokiu budu jauninu visus senus augaliukus,bet geriausia kai ant tuo stebo lieka lapai, be lapu sansu mazai, bet bandik, gali net keli vaikuciai ant tuo stebo uzaugti

čikibari juk rašė, kad pašalino VISUS LAPUS, todėl ir sakiau, kad vargu, ar kas nors užaugs. Kaip žinome, sanpaulijos nedauginamos kotais, tik lapais. Spartinant vaikučių atsiradimą, lapas gali būti apkarpomas, bet turėtų likti bent jau trečdalis lapo plokštelės (o geriausia - 2/3).
Aš taip pat jauninu, nuėmusi šaknis ir apdrožusi kotą iki minkštų audinių, tačiau VISADA VIRŠŪNĖJE BŪNA LAPŲ. Jūsų nuotraukose parodytas kitas metodas: nupjaunama "galva", bet paliekama apatinės lapų eilės. Pažastyse išauga vaikučiai. Taip dažniausiai dauginamos chimeros.

Dėl 'Rococo - Viol' - tai tikrai pusiau miniatiūra (turiu šią veislę). Tačiau mini gali virsti pusiau mini, o šios - beveik standartais, jeigu tam yra sąlygos: gana didelis vazonas, labai maistingas ir labai purus gruntas, kuriame puikiai keroja šaknys, taip sudaromos sąlygos sparčiam augalo augimui Mažos sanpaulijoms patariama rinktis substratą su mažai purinamųjų medžiagų. Mini sanpaulijų auginimas nuo standartų skiriasi ir kitais aspektais.
Pas mane miniukės gana ilgai auga 40 ml taurelėse, o vaikučius stengiuosi sodinti ir į 25 ml taureles (jeigu tik tuo metu tokių turiu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 09 rugsėjo 2010 - 07:05