Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Sveikutes smile.gif
Vakar buvau miske ir parsinesiau namo va toki pundeli.Kol miske vaiksciojau,tai atrode,kad kiminai.Bet dabar kiek ziuriu,tai man i samanas panasu.Tarkit jus zodi.

user posted image

user posted image
Atsakyti
as ne eksperte bet manau tai samanos...pas mus tokiu yra soduose.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jalka: 09 rugsėjo 2010 - 08:45
Mano nuomone, ne kiminai, kažkokios kitokios samanos
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2010 09 09, 09:17)
Sveikutes  smile.gif
Vakar buvau miske ir parsinesiau namo va toki pundeli.Kol miske vaiksciojau,tai atrode,kad kiminai.Bet dabar kiek ziuriu,tai man i samanas panasu.Tarkit jus zodi.

atrodo samanos.. smile.gif
Atsakyti
o pas mane Ultra Violet nebula vaikas vos laikos. Stovi, nepūva, bet tokia išleipus išleipus, lapeliai tik šviesėja. Tiksliau iš tų lapelių du belikę,toks jausmas, kad lapelio kotukas lapelio svorio neatlaiko net
Atsakyti
Reikia patikrinti šaknų būklę.
Atsakyti
Ačiū už patarimą.
Atsakyti
Hm, šaknytės nepapuvę, bet atrodo labai trumpos (nors ir supratimo neturiu kokios jos turi būt , bet augaliuko ko gero trumpiau nei 1 cm, tai kažkaip ne itin atrodo) unsure.gif Kol kas pamerkiau...

Ir dar atlikau reviziją ek-skorobėjui doh.gif Jau anksčiau pastebėjau, kad apatiniai lapeliai rudesnio atspalvio. Bet palietus tvirtas lapelis atrodė, tai ir nejudinau, sakau, gal kad vyresni, su laiku visi tokie taps (kiti gražiai žali). Šiandien apžiūrėjau, o ten palei kotuko apačią nei tai puvėsis , nei tai kas. Ar nuo laistymo netinkamo ar nuo ko nnž. Nežinau kaip įvardint, nes kotukas ties tuo "puvėsiu" nesuminkštėjęs ir tas rudumas kaip rūdys nusivalo ir ta vieta atrodo lyg niekur nieko. Žodžiu nuskabiau visus ruduosius, o ar kažkokių spec. atsargumo priemonių likusiems žaliems (na nemažai jų liko) reikia nnž.

Foto (kai išdidintos drastiškiau matos ir aiškiau, kad vieną lapą tas rudumas (bet kalba ne tik apie dėmeles, bet kad pats lapas apskritai rusvesnio atspalvio už likusius) aiškiai nuo krašto kanda, bet sakau - patį lapą palietus, jis tvirtų tvirčiausias. Ir kotukų apačios. Foto netikę, bet esmė matos)
user posted image

user posted image

Žodžiu pasijutau netikša, vienu metu su dviem ligonėm prisistatydama. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 09 rugsėjo 2010 - 11:42
Manau, kad rusvos apnašos ant kotelių - tai druskų sankaupos. Šiaip jos nekelia grėsmės augalui. Dažniausiai būna ant apatinių lapų kotelių, kurie yra prie pat substrato.

O ano augaliuko šaknelės, tos trumpos, yra baltos?
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 09 09, 13:05)
O ano augaliuko šaknelės, tos trumpos, yra baltos?

nea, plonos ir rudos. unsure.gif doh.gif Gal trys šviežesni "ūsiukai" baltesni...

O tie lapai (taip jie apatiniai) šaknydinimui netinkami ar ne? Nors iš tikrųjų, greičiausiai mesiu aš juos nebeinterpretavus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 09 rugsėjo 2010 - 12:23
g.gif o tie lapai nėra iščiulpti? Kaip adatėle subadyti? Gal erkutė?

Pražydo pirmasis Debon's Christmas Moring žiedelis didis.gif laugh.gif
Jau antra naktis kažkas juo pasimaitina ir pasislepia unsure.gif
Reiks būdėt , laukia bemiegė naktelė triniti.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 09 09, 13:17)
g.gif  o tie lapai nėra iščiulpti? Kaip adatėle subadyti? Gal erkutė?

na lyg ne, toks nemažas tvirtas lapas, tik rusvo atspalvio, čia foto padidinus jis prasčiau atrodo, nors to didžiojo lapo krašteliai apžiūrėjus išties lyg padžiūvę. Kitų lapų ne.

QUOTE(dzūkė @ 2010 09 09, 13:17)
Pražydo pirmasis Debon's Christmas Moring žiedelis didis.gif  laugh.gif

Džiaugsmingų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 09 rugsėjo 2010 - 12:23