Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(Bumbulienė @ 2010 12 28, 09:59)
Mano atveju,tai aš jį gavau dovanų,tai ką, man reikėjo jo nepriimt,nes gi neturiu informacijos  doh.gif

Biesas,sakot vien palaistymo neužtenka,tai sakykit ką tada daryti kad atgaivint medelį  mirksiukas.gif  Ar gaila pasidalint surinkta informacija?  biggrin.gif

Informacijos pilnas internetas. O mano manymu geriausiai yra kai zmogus pats atsirenka kas jam reikia ir tai lavinasi. O beto nera taip lengva patarti. kame augaliukas pasodintas_ manau gruntas nelabai bus tinkamas,ar yra drenazo sluoksnis pas tokius,abejoju. Gal del to pradejo saknys puti,gal permazai laistote. Ar tresiate,(reiketu),kas kiek laiko tresiate. Nors ziema kaip ir nereiketu,bet tiksliai nezinau nes esu labiau isigilines i misko medzius..
Atsakyti
QUOTE(minus @ 2010 12 28, 12:15)
O toj vonioj langas yra?

Nėra,bet durys būna atidarytos ir virtuvės langas atidarytas,tai manau vėdinasi smile.gif
Ten palieku nakčiai,dienos metu nešu į kambarį.

QUOTE(biesas66 @ 2010 12 28, 13:03)
Informacijos pilnas internetas. O mano manymu geriausiai yra kai zmogus pats atsirenka kas jam reikia ir tai lavinasi.  O beto nera taip lengva patarti. kame augaliukas pasodintas_ manau gruntas nelabai bus tinkamas,ar yra drenazo sluoksnis pas tokius,abejoju. Gal del to pradejo saknys puti,gal permazai laistote. Ar tresiate,(reiketu),kas kiek laiko tresiate. Nors ziema kaip ir nereiketu,bet  tiksliai nezinau nes esu labiau isigilines i misko medzius..

Tai reikėtų ar nereikėtų žiemą trešti? g.gif biggrin.gif

Tiek tos,matau jokios naudos,žiūrėsim kaip čia bus su mano medeliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bumbulienė @ 2010 12 28, 14:28)
Nėra,bet durys būna atidarytos ir virtuvės langas atidarytas,tai manau vėdinasi  smile.gif
Ten palieku nakčiai,dienos metu nešu į kambarį.
Tai reikėtų ar nereikėtų žiemą trešti?  g.gif  biggrin.gif

Tiek tos,matau jokios naudos,žiūrėsim kaip čia bus su mano medeliu  smile.gif

http://www.bonsai.lt/ ir visa kita kas jum reikalinga....

Bus naudingiau jei perskaitysite viska,vietoj uzdavinejamu pavieniu klausimu. 4u.gif
Atsakyti
Vaje, nugązdinot mane su tuo sniegu, na, dabar jau nieko nepakeisiu, tas sniegas tikrai jau seniai ištirpęs, tai tikiuosi, kad jei ir numetęs mano medis lapus but, tai kad bent atgaivint eitų doh.gif

Aš irgi galvoju, kad reiks pradėt pavasarį ieškoti miške konors įdomaus, kadangi spigliuočiams labai alergiška, tai reikia ieškoti kažko kito, na, matysiu.

Biesas, parodyk savo jau rimtą medį 4u.gif Ir dalinkis savo patirtim kiek tik gali, pravers mūsų fikusiukams rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 28, 14:00)
http://www.bonsai.lt/    ir visa kita kas jum reikalinga....

Bus naudingiau jei perskaitysite viska,vietoj uzdavinejamu pavieniu klausimu. 4u.gif

Šitas psl senai skaitytas ir ne kartą wink.gif

Tam tema ir yra kad būtų galima pasiteirauti ir pan. wink.gif
Atsakyti
Jap, biesas66 imesk savo bonsiuku foto tongue.gif ir mes fikusu augintojos pasigrozesim tongue.gif dabar cia rimciausias bonsu augintojas, o foto gaila....
Atsakyti
QUOTE(Fiorella @ 2010 12 28, 15:45)
Vaje, nugązdinot mane su tuo sniegu, na, dabar jau nieko nepakeisiu, tas sniegas tikrai jau seniai ištirpęs, tai tikiuosi, kad jei ir numetęs mano medis lapus but, tai kad bent atgaivint eitų doh.gif

Aš irgi galvoju, kad reiks pradėt pavasarį ieškoti miške konors įdomaus, kadangi spigliuočiams labai alergiška, tai reikia ieškoti kažko kito, na, matysiu.

Biesas, parodyk savo jau rimtą medį  4u.gif Ir dalinkis savo patirtim kiek tik gali, pravers mūsų fikusiukams  rolleyes.gif

Nesiparink del to sniego,nenusals. mirksiukas.gif aisku geriau kai sniegas neliecia kamieno (jei jau fikusas) 2,5 metu medis (neskaiciuojant kiek augo gamtoje) nepasakyciau kad rimtas. palauksiu dar pora metu,tada ir isaiskes.. Beto jis dabar pas mane sklepe tupi pavesyje ir viskas.Ziemoja pusele. dabar vis svarstau koki lapuoti susirasti.Noretus azuolo,bet jy priziureti sako sunkiau,tai gal klevuka rasiu,bet mane labiausiai traukia pusys. Seip Lietuvoje sunku miske kanors idomaus rasti,netaip kaip pvz Norvegijoje ant uolu.

Manau pirmas logiskas zingsnis jusu fikusiukam butu persodinti juos idedant drenazo sluoksni,taip apsisaugosite nuo perdideles dregmes ir puvinio saknyse.
Papildyta:
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 12 28, 17:27)
Jap, biesas66 imesk savo bonsiuku foto tongue.gif ir mes fikusu augintojos pasigrozesim tongue.gif dabar cia rimciausias bonsu augintojas, o foto gaila....

jap.tai jap,bet jei nematote nuotrauku ir trupucio aprasymo forumo temoje tai sorry.. Du bonsiukai (nors as ju dar nevedinu taip,dar toli grazu) vienas mano,kita parveziau svogeriui. Na,teisybes delei vadinkime mane turinti daugiausiai info (galbut) apie bonsai auginima,nors betkas gerokai pasedejes prie kompo gali aplenkti ir mane. Seis laikais info daugiau nei nori,tik kartais reikia atsirinkti kas ka raso. As vadovaujuosi seniausiu bonsai augintoju Kestuciu ptakausku. man jis bonsai dievas,tik niekaip neprisiruosiu pas jy i svecius..Toloka..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 28, 22:55)
As vadovaujuosi seniausiu bonsai augintoju Kestuciu ptakausku. man jis bonsai dievas,tik niekaip neprisiruosiu pas jy i svecius..Toloka..

parodoje jis buvo. graziu medeliu prisiziurejau smile.gif ir pabendraut suspejau smile.gif beja, jei neklystu, vilniuje jis rengia seminarus, tiesa, mokamus, bet viska duoda, substrata augala(jei neklystu). nepamenu konkreciai kaip ten kas, bet paieskojus internete manau rasit wink.gif
Atsakyti
Tai tiek dar matau biggrin.gif bet jei Jus sakot, kad puikiai ismanot tai tikejausi kazko stebuklingesnio biggrin.gif o cia eilinis medukas... toks pat kaip musu fikusiukas - tik su spygliais tongue.gif O jei nesinori atsakyti i ne ka ismananciu klausimus - tai tiesiog nesireikskit biggrin.gif o ne aiskinkit oj koks cia vos ne atmata, jums cia numirs ir t.t.
Atsakyti
[quote=***Andrea***,2010 12 29, 08:20]
Tai tiek dar matau biggrin.gif bet jei Jus sakot, kad puikiai ismanot tai tikejausi kazko stebuklingesnio biggrin.gif o cia eilinis medukas... toks pat kaip musu fikusiukas - tik su spygliais tongue.gif O jei nesinori atsakyti i ne ka ismananciu klausimus - tai tiesiog nesireikskit biggrin.gif o ne aiskinkit oj koks cia vos ne atmata, jums cia numirs ir t.t.
[/quo

Na va,pagaliau pasirodete kokia jus.. Tuoj purvais drabstytis.. Sveikinu,jus tikra Lietuve. Norite stebuklingu receptu,o kai negaunate(nes ju nera) puolate drabstytis.. lotuliukas.gif Taip ir toliau thumbup.gif
Kagi,jus pokolkas numeris vienas. bigsmile.gif
Atsakyti
nereikia bartis zmones. abu sakot tiesa, tiesiog biesas nori i viska ziuret labai rimtai ir nesupranta, jog kai kurie buto salygomis nelabai turi ir galimybiu auginti puseles klevus ir pan, todel tai keicia i kazkokius kitus, kambarinius augalus. juk viskokiu ju buna, azaliju bonsu, mirtu ir pan. juk niekas cia negali pasigirt didziuliu suaugusiu 50metu senumo augalu.
as taip pat nemazai skaiciau, bet kolkas yra galimybes pavieluot koki mazesni ir netoki jautru augaliuka.. tam pasibandymui tinka ir is prekybos centru. ir man atrodo kad kaiptik jie atsparesni, visko patyre biggrin.gif zinoma buna visokiu, kur niekaip neatgaivinsi, bet kai matai, kad pradeda atsigavinet, suzaliuoja, daug saku leidzia, juk grazu kai kazka dar bandai is jo padaryt. kamieno is tokio pirktinio nelabai paformuosi,nes dazniausiai jau buna suformuotas,, bet va lapija pakoreguot idomu. beja, is fikuso nukirptos sakeles pasidariau kita augaliuka, isleido saknis, db jau nuo pavasario uzaugo 40cm augalas, kirpsiu, formuot bandysiu, taip ir zaidziam kiekvienas sau. neturiu galimybiu rupintis kazkuo rimtesniu 4u.gif
Atsakyti
Va va as ir kai karpiau sakutes masciau, kad reik viena paimti visiskai nukirpti ir bandyti sodinti, o kada jus sodinote? Dabar ar pavasari?
Papildyta:
Atsiprasau PONAS Biesas, ivardinkite zodzius, kur Jusu mastymu yra purvu drabstymas? biggrin.gif Jus pavadinot musu fikusiukus mirtininkais, as taip pat issakiau nuomone apie jusu pusies sakas. Na tai kur cia purvu drabstymas? Taip lietuve ir tuo didziuojuos, o jei nepatinka - maukyt is lietuvos jei jau ne lietuvis biggrin.gif:D:D
Atsakyti