Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(biesas66 @ 2010 12 22, 19:35)
Nuneskite i tamsia vesia vieta jei tokia turite ir apdekite sniegu,sniegas paleto tirpdamas drekins kelias denas.  Seip as savo bonsa ziema garaze laikau ir laistau mazai. Babar trim savaitem palikau gerai prilaistes,manau istemps.. unsure.gif

Na, reiks prilaistyt ryt ryte, įkišti kur po stalu, uždėt sniegu ir tikėtis kad porą sav. ištemps doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiorella @ 2010 12 22, 23:07)
Na, reiks prilaistyt ryt ryte, įkišti kur po stalu, uždėt sniegu ir tikėtis kad porą sav. ištemps  doh.gif

nedekit jokiu sniegu. jei jus ji visada laiket namuose siltai, ir "nemigdet" ziemos miegu, tuomet saltis jam pakenks. biesas gal juos laiko ziemiskai, o jus kambaryje, tuomet taip daryt nepatarciau, numes visus lapukus. geriausiai idekit i koki bliuda su vandeniu ir priberkit akmenuku, taip kaip saket, kad vanduo nesilietu su vazoneliu. aisku nedekit prie radiatoriu, nes tas vanduo greit isgaruos, bet ir i tamsia vieta nekiskit.
Atsakyti
Niekas i mano klausimuka neatsake...... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 12 23, 22:32)
Niekas i mano klausimuka neatsake......  doh.gif

fikusas tavo bonsiukas. bent jau as taip manau. panasus israitymas kaip manojo
http://public.fotki....s/dsc01112.html
pirkau nukainuota, tai cia be lapu. db jau zaliuoja "kak nada" biggrin.gif prieziuros jie daug nereikalauja, nebijo nei perlaistymu, nei nedalaistymu. tik apkarpyk sakas, issikeverioje jau kazkaip. ir nebijok, nes labai graziai atauga, tokiais kupsteliais. ypac auga gerai pavasari vasara, tada tik spek karpyt. as laukiu vasaros, kada galesiu saviskius "pagrazint" gerai mirksiukas.gif nors ir db pakarpau kai kazkas ne i tema uzauga smile.gif
Atsakyti
Aciukas uz atsakyma smile.gif
Na ka mano "fikusiukas" nustojo mesti lapelius tongue.gif manau jau pazanga kaip man bigsmile.gif

Sakot maniskis issikerojes? hmmm man jis kaip tik toks nunykes atrodo biggrin.gif cia tas naujas sakutes apkarpyti? ar ir senasias? ax.gif

O jam vandeniuko uztenka? ar reikia kokiu trasu?
Atsakyti
Andrea,mano bonsai toks kaip tavo,net vazonas toks pat biggrin.gif

Ir laba gaila,bet visi lapai parudavo,vis krenta,krenta... verysad.gif Nežinau kas jam nutiko...
Dabar paskaičiau kad tamsoj laikyt gerai,tai apgyvendinau vonioj(pas mus ji erdvi),gal dar atsigaus unsure.gif

Atsakyti
Bumbuliene, tai gal atsigaus? As citrina dar turiu savo is seklytes auginta, tai ji tokiu metu ir numeta parudavusiu lapu.... Pas mane per keleta dienu ugliu bonsiukas prileido... tai dabar nezinau ar nukirpt juos ar palikt g.gif
Atsakyti
Tikiuosi kad atsigaus unsure.gif
Vakar tikrinau ar šakelės ne sausos,tai sunkiai laužėsi,dar gyvas medelis,tik lapukai vos keli belikę verysad.gif
Atsakyti
Toks mazas augaliukas, o per kelias dienas tiek problemo biggrin.gif Bumbuliene, o Jus ir ji neseniai isigyjot? nes man jis mete pirmas dvi dienas labai lapus... Dabar viena sakute tik meta lapelius, bet nukirpau viena sakele tai ji gyva. dar apkarpiau naujas sakeles, tai ziuresiu kas bus... Ai dar ant zemes atsirado mazas pelesiukas... cia kas dabar???
Atsakyti
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 12 26, 11:18)
Toks mazas augaliukas, o per kelias dienas tiek problemo biggrin.gif Bumbuliene, o Jus ir ji neseniai isigyjot? nes man jis mete pirmas dvi dienas labai lapus... Dabar viena sakute tik meta lapelius, bet nukirpau viena sakele tai ji gyva. dar apkarpiau naujas sakeles, tai ziuresiu kas bus... Ai dar ant zemes atsirado mazas pelesiukas... cia kas dabar???

Gavau dovanų,lapkričio vidury ir viskas buvo gerai,ir va staiga pradėjo ruduot ir kristi lapai..
Ne kiek problemos,kiek gaila tokio gražaus augalo 4u.gif
Atsakyti
Niu jo man ir butu gaila.... Labai jau jis graziai cia ant palanges atrodo... Na ka po vakarykscio apkarpymo jis dar gyvas bigsmile.gif
Atsakyti
Zmones mieieji,nenoriu liudinti bet jusu tie fikusai ir visos kitos piktzoles is prekybos centru yra pasmerktos.. Na gal kos 10% isgyvena bent kelis metus,bet dauguma ga na greitai nusibaigia.. Niekas ilgai neisgyvena jei jiem nesuteikiamos salygos bent jau artimos gyvenimui gamtoj.. Laikote kiaurus metus namie,jokio ziemos ciklo nedarote ir stebites kad kazkas atsitinka.. Betkoki medi isrovus jis ispradziu *jei prigis* gyvens,bet per tris keturis metus laikomas namie taipsakant issikraus,praras atsparuma ir zus.. Bet aisku galima treniruotis ir ant tu prekybcentriniu augaliuku..
Atsakyti