Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

Dar klausimėlis, kokiomis trąšomis tręšiate savo bonsus?
Atsakyti
QUOTE(Fiorella @ 2011 01 11, 18:44)
susidūriau ir aš su problema  doh.gif

Palaisčiau bonsą prieš dvi dienas, tada perkėliau jį ant sekcijos, bet... kitą dieną ryte žiūriu, kad jis man apsitraukė tokiu pelėsiu baltu, na, tokiu kaip apsitraukia seni obuoliai ir pan, pūkuotu pelėsiu... Gal perlaistau (lapus purškiu kasdien, o šaknis kas antrą dieną, kol pradeda lašėt pro skylutę) prieš laistant visada patikrinu su dantų krapštuku kaip laikosi žemė, na, niekad nebūna per drėgna, nebūna ir sausa. Ant sekcijos gerokai vėsiau nei ant palangės (juk po palange radiatorius), tamsiau, negauna gryno oro vėdinant kambarius, gal tai nepatiko? Perkėliau atgal ant palangės ir galvoju ką dabar daryti, ar toliau laistyti kaip ir laisčiau ar laistyti kas tris dienas? Lapai laikosi puikiai, toliau sėkmingai leidžia naujus lapus, bet kol nepradėjo mirti žemėn, galvoju, gal kartais perlaistau?

Panasu kad vigi perdaug dregmes. As niekada nepilu tiek kad ilgiau nei diena laikytus dregme. Niekada man per skylutes nevarva. palaikyk ant palanges ir pamatysim ar vietos pakeitime esme. Greiciausiai kad taip nes prie radijatoriaus tikrai greiciau zeme dziuna.
Papildyta:
QUOTE(Fiorella @ 2011 01 11, 19:21)
Dar klausimėlis, kokiomis trąšomis tręšiate savo bonsus?

Is prekybcentrio (bauhaus) bonsai trasomis.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Na vat maniskis pasirodo ta sakute, kur mete lapukus nulauzta buvo. O siaip tai apsipyle naujomis sakutemis, ir tiesa saket - nukerpi ja pusiau - dvi jos vietoje isauga lotuliukas.gif
Atsakyti
pabadavo mano bonsas tris dienas, pelėsis puikiai nunyko, laistymo ypatumai nr.2 prasideda, laistysiu kasdien, bet po truputuką biggrin.gif žiūrėsim kaip reaguos, na ir nekeisiu žinoma vietos, kaip stovi, lai stovi. smile.gif
Atsakyti
As tai pavasari sakiau eisiu po miska pabraidzioti, paziuresiu gal kokia puseles isaugele rasiu grazia tongue.gif tik kazkaip man tas raisiojimas vielomis... labai jau sadistiskai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Mano gražuolis numiro... verysad.gif
Atsakyti
nu va....
Atsakyti
Siandien per BTV vienas profas persodino,apkarpe Paksienes bonsa.Labai daug geru patarimu,ir taip viska rode is eiles kaip reikia daryti.Gal dar kartos <<Nesesi-nepjausi,,
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2011 01 15, 16:46)
Siandien per BTV vienas profas persodino,apkarpe Paksienes bonsa.Labai daug geru patarimu,ir taip viska rode is eiles kaip reikia daryti.Gal dar kartos <<Nesesi-nepjausi,,

Tas profas-Kestutis Ptakauskas,bonsai Lietuvoje pradininkas. Gera laidele. Skaitymas yra vienas dalykas,bet kai pamatai savo akimis yra 100 kartu geriau. thumbup.gif
Atsakyti
Eina sau, per kurį kanalą tą laidą rodo? Noriu pažiūrėti. Kaip tik nusipirkau bonsui žemės (nes paruoduvinė oj kokia man ji itartina darosi, bijau, kad per ją mano bonsas nenudžiūtų), vazoną, drenažo, tai reikia patarimų kaip tinkamai persodinti, nes net nenutuokiu g.gif Beja, nu niekur nerandu bonsam trąšų, vis būna išpirkta kaip pradedu ieškoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fiorella: 17 sausio 2011 - 19:08
Maciau ir as ta laidele. Man tai vienas dalykas ten istrigo - kad naudojo kokius 4 skirtingus bonsu ,,zemiu'' misinius, kurie net i zemes nepanasus (kaip akmenukai kokie). Gal kas nors is jusu auginat bonsus tokiuose substratuose? Ar yra matomas skirtumas (bonso augimo atzvilgiu) kai jis tam specialiam grunte auga?

Beje gal kas zinot ar fikusai kasmet turi numesti lapus, nes maniskis jau antrus metus vis nuplinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(migliuse @ 2011 01 18, 13:07)
Maciau ir as ta laidele. Man tai vienas dalykas ten istrigo - kad naudojo kokius 4 skirtingus bonsu ,,zemiu'' misinius, kurie net i zemes nepanasus (kaip akmenukai kokie). Gal kas nors is jusu auginat bonsus tokiuose substratuose? Ar yra matomas skirtumas (bonso augimo atzvilgiu) kai jis tam specialiam grunte auga?

Beje gal kas zinot ar fikusai kasmet turi numesti lapus, nes maniskis jau antrus metus vis nuplinka  g.gif

apatinis sluoksnis kury rode yra ne zeme,o drenazo skaldele dvieju rusiu. Pemza ir granitas ,ar marmuras) virsutine zeme vadinama akadama,labai geras dalykas nes puikiai parodo kada zeme isdziuvusi.Pakeicia spalva. man dar neteko jos isigyti,o reiketu,bet vis iki Alytaus nedatraukiu lotuliukas.gif
Atsakyti