Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

Sveikos, mergaitės 4u.gif

Žiūriu tema tokia tuščia, nelabai aktyvi, bet gal vis dėlto atsiras kokia gerietė, kuri man pagelbės. bigsmile.gif
Vakar į mano namus iš Ermitažo atkeliavo suvargęs medelis. Žemė buvo perdžiūvusi, tai aš kurį laiką su visu vazonėliu laikiau pamerkusį jį į vandenį, kol prisigėrė. Keli lapeliai dar žaliuoja, likusios šakelės taip pat atrodo sudžiūvusios. Keliu nuotraukas ir prašau pagalbos - kaip gelbėti, ką daryti, tręšti, netręšti, jei tręšti, tai kuo? Ar dar yra vilties, kad tas medelis sužaliuos?
Ačiū už visus atsakymus! 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Gal čia rasi atsakymą
http://bonsaivilnius...piai.lt/?p=2085
Atsakyti
Paziurek sakeles ar sausos ar zalios, jei nulauzus ar nukirpus sakeles vidurys zalias, reiskia ji gyva, bet jei sudziuves, tai nieko nebus, tokia sakele nesuzaliuos. Reiktu sausas sakelias isvis nukirpti, bet jei tokiu daug bus, tai kas beliks is medelio formos. 4u.gif

QUOTE(Vaida* @ 2011 03 09, 09:39)
Sveikos, mergaitės  4u.gif

Žiūriu tema tokia tuščia, nelabai aktyvi, bet gal vis dėlto atsiras kokia gerietė, kuri man pagelbės.  bigsmile.gif
Vakar į mano namus iš Ermitažo atkeliavo suvargęs medelis. Žemė buvo perdžiūvusi, tai aš kurį laiką su visu vazonėliu laikiau pamerkusį jį į vandenį, kol prisigėrė. Keli lapeliai dar žaliuoja, likusios šakelės taip pat atrodo sudžiūvusios. Keliu nuotraukas ir prašau pagalbos - kaip gelbėti, ką daryti, tręšti, netręšti, jei tręšti, tai kuo? Ar dar yra vilties, kad tas medelis sužaliuos?
Ačiū už visus atsakymus! 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted image

Atsakyti
teisingai pataria, visas sausas sakeles nukarpyk, as tai ziuriu lenktama jas, jei tokios lankscios ir neluztancios, tai gyvybes turi, jei nuluzta, tai jau nebe. o del augalo formos tikrai nepergyvenk, kuk prileis nauju saku. as vienam tokiam pat visiskai buvau nukarpius sakas, poto isleido daug nauju svieziu, kurias apkarpiau ir formavau apvalia forma.
geriausia butu persodint dabar ji.apie zemes pasiskaityk visa tema. ir kolkas tresti nereikia. gali uzdet maisiuka kad greiciau lapukus naujus issprogdintu, bet reikia nepamirst vedint, bent karta i diena.
Atsakyti
sveikos

o jie mėgsta drėgmę? ir kokiom trąšom tręšiat?

ryt pasirodysim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2011 03 10, 00:53)
sveikos

o jie mėgsta drėgmę? ir kokiom trąšom tręšiat?

ryt pasirodysim  4u.gif

rekomenduoju pasiskaitineti daugiau apie bonsu prieziura. siuo metu, kai augalas neturi daug lapu, su laistymu nepersistenkit, bet per daug ir neisdziovinkit. o kai uzaugs lapukai, tuomet gerai butu pastoviai palaikyti dregme, ta prasme kad visada butu dregnas, bet nepermirkes. trasos yra ivairios. yra pirkt visokiu. as renkuosi kur NPK yra vienodas. apie tai buvo jau kalbeta. netingekit bent jau tema sita pasiskaityt.
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2011 03 09, 23:24)
rekomenduoju pasiskaitineti daugiau apie bonsu prieziura. siuo metu, kai augalas neturi daug lapu, su laistymu nepersistenkit, bet per daug ir neisdziovinkit. o kai uzaugs lapukai, tuomet gerai butu pastoviai palaikyti dregme, ta prasme kad visada butu dregnas, bet nepermirkes. trasos yra ivairios. yra pirkt visokiu. as renkuosi kur NPK yra vienodas. apie tai buvo jau kalbeta. netingekit bent jau tema sita pasiskaityt.

ačiū būtinai šiandien perskaitysiu 4u.gif

pas mus daug lapelių 4u.gif
Atsakyti

user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2011 03 10, 23:49)

labai grazus bonsiukas 4u.gif tik pats laikas butu ji apkarpyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2011 03 10, 22:33)
labai grazus bonsiukas 4u.gif  tik pats laikas butu ji apkarpyti mirksiukas.gif

vis svarsčiau dabar ar vėliau. bus padaryta pioneer.gif
Atsakyti
Mano bonsai Guobele ax.gif
Tik pakarpyti siek tiek prasosi...

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos

Priimkit į savo būrį ax.gif

Rodomės

user posted image

Turiu problemėlę. Jau pora metų auginu savo gražuolį, reikia jau būtinai persodinti, bet niekur nerandu pirkti vazono jam. Gal kartais yra koks internetinis puslapis, kur galima būtų jų įsigyti?
Atsakyti