Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(Auks'iukė @ 2010 11 16, 19:25)
Aš tai persodinčiau. Turiu tokį patį augalą, nupirkau spec. žemės iš senukų ir persodinau, kainuoja nedaug. Žemė labai puri ir lengva, juoda. Po persodinimo labai daug pradėjo leisti lapiukų, šakelių, žiedų (kurie dėja nesiskleidžia - nukrenta)

tai ar nesimato kad lapuku yra ir taip? juk matosi kad sveikas augalas, jeigu net ziedelius krauna... kam db ziema ji persodinet. geriau pavasari, kai visi augalai atsigauna. cia kai augalas kritinej buklej, tada reikia mastyt.
Atsakyti
Aš tik sakau kaip aš daryčiau ir padariau smile.gif Neišmanau tiek daug apie juos kad galėčiau labai ginčytis smile.gif Tačiau, kad jie parduodami prastoje žemėje - tai tikrai. Žinoma ji gali ir tikti augalui, tik ar ilgam - neaišku. Šie augalai kaip suprantu yra visiškai kambariniai, tai jiems metų laikas nelabai turi didelės įtakos. Geriausia stebėk augaliuką ir viskas, jei pamatysi kad kažkas negerai, tada ir persodink.
Atsakyti
Nusipirkau ir as vakar Ermitaze Bonsiuka. Pirkau pati pigiausia Fikusini(bet man jis labai grazus wub.gif ) pabandymui pagailo man pinigu brangiam, o ir tu brangesniu lapeliai buvo kazkokie pagelte, krentantys kai pajudini. Dabar iskilo klausimas. Jis isodintas i paprasta plastmasini vazona.Vaiksciodama po parduotuve paklausiau kokia zeme jam tiktu persodint, tai pardaveja pasake, kad i paprasta lapuociu zeme. Kazkaip sudvejojau, pagalvojau geriau cia jusu paklausiu ka dabar daryt blush2.gif Rusu forume skaiciau, kad po pirkimo butina persodint po poros savaiciu is tu parduotuviniu plastikiniu vazonu. Bet sakau gal palaukt pavasario? O ir i koki vazona sodint? Jai augalas auga tam pailgam paprastam, tai gal jam nepatiks is kart i ta zema bonsams specialiai skirta, o ir nenoriu, kad jis visalaik liktu mazas ir neaugtu. Noreciau dideli augint ir formuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auks'iukė @ 2010 11 18, 00:02)
Aš tik sakau kaip aš daryčiau ir padariau smile.gif Neišmanau tiek daug apie juos kad galėčiau labai ginčytis smile.gif Tačiau, kad jie parduodami prastoje žemėje - tai tikrai. Žinoma ji gali ir tikti augalui, tik ar ilgam - neaišku. Šie augalai kaip suprantu yra visiškai kambariniai, tai jiems metų laikas nelabai turi didelės įtakos. Geriausia stebėk augaliuką ir viskas, jei pamatysi kad kažkas negerai, tada ir persodink.

kambariniams augalams metu laikas turi itakos - maziau sviesos, sausesnis oras ir t.t.
kai kurios bonsu rusys net numeta lapus ziema. o pavasari vel uzsiaugina.
Papildyta:
QUOTE(Mimi08 @ 2010 11 19, 15:54)
Nusipirkau ir as vakar Ermitaze Bonsiuka. Pirkau pati pigiausia Fikusini(bet man jis labai grazus wub.gif ) pabandymui pagailo man pinigu brangiam, o ir tu brangesniu lapeliai buvo kazkokie pagelte, krentantys kai pajudini. Dabar iskilo klausimas. Jis isodintas i paprasta plastmasini vazona.Vaiksciodama po parduotuve paklausiau kokia zeme jam tiktu persodint, tai pardaveja pasake, kad i paprasta lapuociu zeme. Kazkaip sudvejojau, pagalvojau geriau cia jusu paklausiu ka dabar daryt blush2.gif Rusu forume skaiciau, kad po pirkimo butina persodint po poros savaiciu is tu parduotuviniu plastikiniu vazonu. Bet sakau gal palaukt pavasario? O ir i koki vazona sodint? Jai augalas auga tam pailgam paprastam, tai gal jam nepatiks is kart i ta zema bonsams specialiai skirta, o ir nenoriu, kad jis visalaik liktu mazas ir neaugtu. Noreciau dideli augint ir formuot smile.gif

as savo fikusams maisiau zemes, lapiniams su zvyru. ne per seniausiai ir as ta maziuka nusipirkau, nors turiu jau tokius 3(vieni didesni, kiti mazeni). zmogus auginantis toki pati 5 metus, yra sakes, kad jie neauga..ta prasme galima karpyt ju lapija, sakeles, bet tos sumedejusios saknys kokios yra tokios ir liks. sake kad vasarai pabandys uzkasinet ji i zemes ir rudeni istrauks - stebes ar pakito.
tiesa, as saviskio nepersodinesiu db. lauksiu pavasario, paziurejau kad ten jam visai gerai. gali sodint i koki nori vazoniuka, sitie bonsai tokie pradedantiesiems pats tas. jie nebijo perliejimu, nedaliejimu ir pan. taigi vazonas reiksmes neturi, svarbu kad nebutu per didelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seseilgakase: 19 lapkričio 2010 - 15:51
QUOTE(seseilgakase @ 2010 11 19, 16:58)

Papildyta:
as savo fikusams maisiau zemes, lapiniams su zvyru. ne per seniausiai ir as ta maziuka nusipirkau, nors turiu jau tokius 3(vieni didesni, kiti mazeni).  zmogus auginantis toki pati 5 metus, yra sakes, kad jie neauga..ta prasme galima karpyt ju lapija, sakeles, bet tos sumedejusios saknys kokios yra tokios ir liks. sake kad vasarai pabandys uzkasinet ji i zemes ir rudeni istrauks - stebes ar pakito.
tiesa, as saviskio nepersodinesiu db. lauksiu pavasario, paziurejau kad ten jam visai gerai. gali sodint i koki nori vazoniuka, sitie bonsai tokie pradedantiesiems pats tas. jie nebijo perliejimu, nedaliejimu ir pan. taigi vazonas reiksmes neturi, svarbu kad nebutu per didelis.

Idomiai kaip, o as maniau, kad jis augs, juk ten ermitaze yra lygiai tokiu paciu ir didesniu ir is vis dideliu. maniau, kad nuo indo(vazono) dydzio priklauso, kiek jam leisi augt toks ir bus g.gif mano mama augina normalu(smulkialapi fikusa) irgi augo kaip medis bet nustojo persodinet i didesnius vazonus kasmet(apie 6-8 metus pavasari padidindavo vazona), bet kai pamate, kad bus bute jam mazokai vietos(apie 1,5metro uzaugo) daugiau nepersodinejo, tai jis pradejo augt tada ne i virsu o i ploti(stiebas sumedejas)...tai as maniau, kad ir sitas bonsiukas panasiai augs. Nors man nera skirtumo stores ar ne, man jis grazus ir toks, bet parduotuvej juk yra ju storu ir dideliu g.gif
Atsakyti
verysad.gif Sveikos,
Auginam bonsiukus, siuo metu susidurem su beda. Pastebejom jog pradejo labai vysti lapukai, krenta dideliais kiekiais , nors isleidzia ir naujus lapukus. Pastebejome jog zemeje atsirado mazu baltu kirmelyciu verysad.gif Nezinome, kaip elgtis, gal kas buvote su tuo susidure, gal zinote kaip gelbeti medelius?
help.gif help.gif
Atsakyti
labai žaviuosi šitais medeliais,tik man jų priežiūra atrodo labai jau įpatinga.neišdrystu vis dar jo pirkti,nes kažkaip vis dar savi nepasitikiu o numarinti tokį grožį būtų gaila. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerija69 @ 2010 11 22, 22:03)
verysad.gif Sveikos,
Auginam bonsiukus, siuo metu susidurem su beda. Pastebejom jog pradejo labai vysti lapukai, krenta dideliais kiekiais , nors isleidzia ir naujus lapukus. Pastebejome jog zemeje atsirado mazu baltu kirmelyciu  verysad.gif Nezinome, kaip elgtis, gal kas buvote su tuo susidure, gal zinote kaip gelbeti medelius?
help.gif  help.gif

Bandyk naikinti su Actara g.gif
QUOTE(linnucce @ 2010 11 23, 14:43)
labai žaviuosi šitais medeliais,tik man jų priežiūra atrodo labai jau įpatinga.neišdrystu vis dar jo pirkti,nes kažkaip vis dar savi nepasitikiu o numarinti tokį grožį būtų gaila. 4u.gif

As irgi bijojau, bet viena diena nuvaziavau i ermitaza ir nusipirkau pati pigiausia(jai butu buve nukainuotu buciau emus), Pirkau fikusini medeli, savaite stovi, lapukai nekrenta(to labiausiai bijojau)..kas man labai patiko tai jam tinka vieta be tiesioginiu saules spinduliu, tai puikiai galima pritaikyti bute ne ant palanges thumbup.gif
Atsakyti
Jus manote yra normaliu bonsiuku prekybos centruose?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 02, 18:44)
Jus manote yra normaliu bonsiuku prekybos centruose?

hmmm.. keistas klausimas.. kaip ieskosi - taip turesi. zinoma kad yra. pradedantiesiems pats tas tie fikusiniai. poto galima bandyt kitus. juk ju visokiu buna. ne vien tik prekybos centre, bet ir miske galima surast kazka idomaus biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas pasakys,kokios maždaug kainytės pačių paprasčiausių bonsų? blush2.gif nes apie juos neturiu jokio supratimo,o noriu kalėdoms dovanų nupirkti,ir kur jų galima bū tų ieškoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutukas111: 05 gruodžio 2010 - 17:13
QUOTE(Rutukas111 @ 2010 12 05, 19:12)
Gal kas pasakys,kokios maždaug kainytės pačių paprasčiausių bonsų? blush2.gif  nes apie juos neturiu jokio supratimo,o noriu kalėdoms dovanų nupirkti,ir kur jų galima bū tų ieškoti? g.gif

apie tai jau buvo sneketa. pasiskaitykit visa temuke mirksiukas.gif kadangi gyvenu vilniuje, zinau kad ju yra vilniaus ermitaze, kai kuriose maximose(akropolio tikrai), senukuose. zodziu, jei norit ieskot dovanu - pavazinekit ir surasit. o ir kainos ju ivairios...
Atsakyti